• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederim ile sorunumuz

Bir akrabamın oğluda yoksulluk nafakası davası açtı iki yıl önce. Karı koca çalışmıyorlar, mahkemeye sundukları gerekçeler arasında, bir yere oturup rahat rahat yemek yiyemiyoruz, bilgisayarımız eskidi değiştiremiyoruz, gözüme lensi bile kendim almak zorunda kaldım gibi şeylermiş. Asgari ücretli ailesinden yoksulluk nafakası istediler, onlar da daha yirmili yaşların ortalarında. Yeni jenarasyondan çok orijinal fikirler çıkıyor. Siz de böyle bir şey deneyebilirsiniz. Dava dediniz diye söylüyorum. 2000 tl para istediler aileden.Yalnız kötü haber mahkeme bağlamadı.

Düğün için ne ben ne ailem ısrar etmedik kayınpederim kendisi bitane oğlum var herşey dört dörtlük yapıcam başka oğlum yok dedi başta konuşulanlar ve olanlar çok farklı ben buna kızıyorum hani diyosunuzya düğün sizin borç sizin başta bu şekilde konuşulmadı asıl lükse kaçan kayınpederimdi oğlumda oğlum dedi herşeyi al etti tuttu ama sonra caydı her lafından
Eşiniz ben istemiyorum deseydi siz ben istemiyorum deseydiniz böyle olmazdı emin olun.
Biraz mantıklı olmak lazım borçla harçla evlenince o borçların size kalacagi belli.
Sırf kayinpederim havali bir dugun yapacak diye ben bu yükün altına girmezdim.
Siz bunu on görememişsiniz.
Biz düğün istemiyoruz çekin kredi yapın o zaman deseydi eşiniz en başından böyle olmazdı.Dugun isteyen çekerdi krediyi oderdi borcu

Siz yanlış anlıyorsunuz ben kimseden yardım talep etmiyorum şuan borcumuz yok bende çalışıyorum arabamızı çalışarak ben aldım evimin kirasını ödüyorum ama onlar halâ düşmüyor yakamızdan halâ eşimden para istiyorlar yok deyince bintürlü kavga çıkarıyorlar ben ve eşim bi şekilde geçiniyoruz ama huzur bırakmadılar ben yardım değil sadece hakkımı istiyorum benim çocuğumunda hakkı vardı o paralarda ben borçla araba aldım arabayı kayınpederim kendi üstüne istedi eşim yapmadı konuşmadılar eşimle 1 ay arabamız yoktu ilk evlendiğimizde altınlarla araba almak istiyorduk ama kaç sene sonra alabildik arabamızı

Bir akrabamın oğluda yoksulluk nafakası davası açtı iki yıl önce. Karı koca çalışmıyorlar, mahkemeye sundukları gerekçeler arasında, bir yere oturup rahat rahat yemek yiyemiyoruz, bilgisayarımız eskidi değiştiremiyoruz, gözüme lensi bile kendim almak zorunda kaldım gibi şeylermiş. Asgari ücretli ailesinden yoksulluk nafakası istediler, onlar da daha yirmili yaşların ortalarında. Yeni jenarasyondan çok orijinal fikirler çıkıyor. Siz de böyle bir şey deneyebilirsiniz. Dava dediniz diye söylüyorum. 2000 tl para istediler aileden.Yalnız kötü haber mahkeme bağlamadı.
Gözüme lensi bile kendim aldım mi😂
Not ettim birgün aileme dava açmak gerekirse kullanacağım 😅

Eşiniz ben istemiyorum deseydi siz ben istemiyorum deseydiniz böyle olmazdı emin olun.
Biraz mantıklı olmak lazım borçla harçla evlenince o borçların size kalacagi belli.
Biz düğün istemiyoruz çekin kredi yapın o zaman deseydi eşiniz en başından böyle olmazdı.Dugun isteyen çekerdi krediyi oderd

Biz düğün istemiyoruz çekin kredi yapın o zaman deseydi eşiniz en başından böyle olmazdı.Dugun isteyen çekerdi krediyi oderdi borcu
Kayınpederimin eski kredi notlarından dolayı ona kredi vermemişler oda eşime çektirmiş sonra biz araba almak için kredi çekmek istedik eşime kredi vermediler

esinde akil yokmus kusura bakma kredi cekip dugunmi yapilir para yoksa dugun yapmasaydiniz bu sekilde hicbisey elde edemezsiniz en fazla yapacaginiz sey onlarla tamamen iletisimi kesmek olur esinde safmi desem ne desem bilemedim babasini tanimiyomuymua ona guvenip is yapmis

Siz yanlış anlıyorsunuz ben kimseden yardım talep etmiyorum şuan borcumuz yok bende çalışıyorum arabamızı çalışarak ben aldım evimin kirasını ödüyorum ama onlar halâ düşmüyor yakamızdan halâ eşimden para istiyorlar yok deyince bintürlü kavga çıkarıyorlar ben ve eşim bi şekilde geçiniyoruz ama huzur bırakmadılar ben yardım değil sadece hakkımı istiyorum benim çocuğumunda hakkı vardı o paralarda ben borçla araba aldım arabayı kayınpederim kendi üstüne istedi eşim yapmadı konuşmadılar eşimle 1 ay arabamız yoktu ilk evlendiğimizde altınlarla araba almak istiyorduk ama kaç sene sonra alabildik arabamızı

Iletisimi neden kesmiyorsunuz onlarla. Hala yakanizdan düsmüyorlarsa esiniz buna izin verdiginden. Anlattiginiza göre basiniza binbir dert actilar. Mesafe koymaya yeterli sebep bence

esinde akil yokmus kusura bakma kredi cekip dugunmi yapilir para yoksa dugun yapmasaydiniz bu sekilde hicbisey elde edemezsiniz en fazla yapacaginiz sey onlarla tamamen iletisimi kesmek olur esinde safmi desem ne desem bilemedim babasini tanimiyomuymua ona guvenip is yapmis

Maalesef kredi cekip dügün yapan Almanyada da cok 🙈

Arkadaşlar kimisi hak vermiş kimiside saçma sapan konuşmuş ama konu tek bundan ibaret değil düğün borcunu ödedik altınları verdik kayınpederimin fazladan evi olmasına rağmen oğluna geç otur demedi o ev boş durdu biz kirada oturduk her ay eşimin maaş günü şuraya para lazım buraya para lazım diye para istediler borç olarak ödemediler okadar borç ödenirken kızına ev aldı araba aldı hani diyorsunuzya adamın durumu olsa öderdi öyle değil işte ayrıca düşündüğünüz gibi eşyalarım yok düğün isteyende erkek tarafı kendisi eşya olarak aldıkları bi koltuk takımı bide L koltuk yatak odası ve mutfak masraflarını zaten benim ailem karşıladı.

Kimler hak vermiş o kadar sayfa okudum göremedim de o yüzden soruyorum. Fazladan ev kayınpederin kendi evi ister oğlunu oturtur ister Kızılay’a bağışlar. Kızına da istediğini alır. Ortada bir evlat ayrımcılığı varsa bunu dillendirmesi rahatsız olması gereken kişi eşiniz. Sizi zerre ilgilendirmez adamın kendi alın teriyle kazandığı parayla kızına ne yapıp ne yapmadığı. Eşiniz de borç vermeseydi, ödemeyen insana borç bir kez verilir. Hayır bu karmaşada siz ne yapıyorsunuz onu anlamadım? Ortada borç var, hemen hamile kalıp çocuk yapmak yerine zahmet olacak ama işe girip çalışıp ev bütçesine destek olsaydınız. Kendi düğününüzü ödemeniz zaten olması gereken

Ama açıkçası o olayda ben de bozulurum.. büyük olasılıkla evi ilk alınışında kızının üstüne yaparak mirastan devre dışı bırakmış oğlunu.Oğluna babalık yapmayan adam benim kayınpederim filan değildir ne giderim ne gelirim.
İç işlerini bilemiyoruz ki. Gelin hanımın zihniyeti belli, mahkeme falan ne rezilce fikirler, o yüzden haklı falan bulamıyorum.

En başında söyleseydi öedemicem siz kendiniz yapın diye bizde ona göre davranırdık eşyalarımı bile içime sine sine seçemedim onlara çok gelir diye ama kendim ödedim bilseydim içime sine sine seçerdim nede olsa kendim ödedim şimdi istesemde yenilerini alamam buna hakları varmıydı yani

O zaman adam size iyilik yapmış. İçinize sinmemiş haliyle icralık olmuşsunuz, içinize sine sine alsanız ömür boyu borç batağından kurtulamazdınız siz.

Ödemeyeceğini keşke baştan söyleseymiş ama mahkemeye verilecek kadar büyük bir suç değil yani bu. Hatta komple suç değil.
Yine de siz bilirsiniz tabii, milleti kendinize güldürmek istiyorsanız bir şansınızı deneyin derim.

Son düzenleme:
Borç benim ve eşimin borcu değil kayınpederimin borcu altınlar ben

Neden kayınpederimin borcunu altınlarımı vererek ödüyorum ve geri istiyorum bu benim gözü açıklığım mı oluyor kayınpederimin mi anlayamıyorum kendi kızına araba alıyor ev veriyor ben borcunu ödüyorum normal bişeymi sizce
Düğün sizin düğününüz ise borcu da sizin borcunuz. Ayrıca o düğünde erkek tarafından takılan altınlar da vaktiyle kv ya da kpnizin birilerine taktiği altınların karşılığı. Kisaca sizin hesap yanlış

Düğün sizin düğününüz ise borcu da sizin borcunuz. Ayrıca o düğünde erkek tarafından takılan altınlar da vaktiyle kv ya da kpnizin birilerine taktiği altınların karşılığı. Kisaca sizin hesap yanlış
düğünde takılanlar değil onları zaten vermediler eşime ama kayınpederimin bana taktığı altınlar söz konusu ayrıca kendisi onları mihir olarak yazdırmıştı imam nikahında.

düğünde takılanlar değil onları zaten vermediler eşime ama kayınpederimin bana taktığı altınlar söz konusu ayrıca kendisi onları mihir olarak yazdırmıştı imam nikahında.
Size mehiri kayınpeder değil eşiniz vermeliydi zaten. Dini yorum yasak ama bu konuda bilgisi olan yazarken beni alıntılarsa sevinirim.

Yani sen çek ben öderim diye söz vermeai hoş değil ancak benim altınlarım dururken düğünümün borcunu kayınpederden bekleyemem. Yani baştan beri anlamsız bişey bu, altınlarının satılacağı kadar düğün işine girmeyin yahu, sadece sana söylemiyorum, kaç arkadaşım banane bu da olcak şuda olcak diye boylarını aşan isteklerde bulundular aha noldu o düğün kimsenin aklında yok şuan. Kendikeride bitmeyen borçlar yüzünden sürekli kavga halindeler. Yazık değilmi ya

arkadaşlar merhaba.
4 yıllık evliyim 1 tane çocuğum var. Evlenmeden önce kayınpederim eşime düğün için kredi çekmesini söylemiş. Eşime krediyi sen çek ben ödeyeyim demiş. Eşimde çekmiş. Evlendik düğün için çekilen krediyi ödemediler evimiz kiraydı hiç sormadılar eşim tek çalışıyordu çok zor zamanlar geçirdik icralık olduk başınızın çaresine bakın dediler. Oğluma 8 aylık hamile iken yine kredi borcu yüzünden icra geldi para bulamadık eşim kayınpederimi arayıp söylediğinde söyle versin karın altınlarını öde demiş. Eşimde bana bahsetti bende vermeyeceğimi söyledim. Kayınpederim ilerde yaparım geri dedi yapmadı hala yapmadı ve şimdide kabul etmiyor borç ödediğimzi bu söylediklerini kabul etmiyor altınlarıda vermiyor. Hazmedemiyorum bu haksızlığı ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz mahkemeye versem nasıl kanıtlayablirim .
Düğünü yapan siz değil miydiniz? Benim eşimde 2017 yılında 50 bin TL çekmişti düğün için ama kuruşu kuruşuna eşim ödedi. Yetmediği yerde altınlarımızı satıp ödedik. Eve o kadar icralar geliyor borç içinde yüzüyorsunuz ve hala altınlarım kalsın diyorsunuz. Ben olsam o kadar darlığın içinde o altınlar bana batar

İç işlerini bilemiyoruz ki. Gelin hanımın zihniyeti belli, mahkeme falan ne rezilce fikirler, o yüzden haklı falan bulamıyorum.
Mahkemeye verebileceğini sanması bile çok saçma ..hatta komik.Ama yine tekrarlıyorum zor günümde yaralı parmağıma işemeyen ama evlat olarak benimsediği çocuğuna ise ev araba alan adamın kapısını çalmam.

Back