Kayın aileye "borç(?)"

Benim de gönlüm yok zaten vermeye. Kesin verirler diye kimseye güvenip veremem de. Eşime de olumsuz konuştum zaten ama kendi kendime acaba bencil mi dusunuyorum diye bocaladim. Burdan fikir alayım dedim iyi ki yazmışım içim rahatladı

Yani sizlik bişey yok. Eşiniz yine de isterse birikimi varsa verebilir in bin falan. Ama altınları vermeyin tabiki ne alaka yani. Zaten çok bişey de yokmuş.

Takılan altınlar çiftin ortak malı sayılıyor genelde bizim oralarda da öyle. Sizin ortak paranız gözüyle bakıp eşimden isteyemesinler diye takıların hepsini mehir olarak kabul ettim. Zira zaten bır müddet calismayi düşünmüyordum, şimdi de hamileyim tek maaşla İstanbul'da mehir yapacak durumu yok eşimin :) e severek evlendim zaten bilmem kaç gram altın mehir yapmazsan evlenmem diyecek halim yoktu, o yüzden bütün takıları mehir olarak aldım

100 bin büyük para değil babası emekli kredi çekebilir kaynınız kredi çekebilir yani 100 bini bankadan alamayacak sicilde insana bende güvenip sözde borç olarak 100 bin vermem kendi aileme de vermem çünkü araba benden bağımsız bir yerde ben kullanmıyorum bu koşulda kimseye araba hediye edesim yok o 100 bin ya gelmez geldiğinde de üç kuruş etmicek değerde olur hiç gerek yok

Evet kendi ailemde olsa söz konusu bile olmadan kredi cekilirdi ama eşimin sülalesi kredi olaylarina hiç alışık değil. Faizler yüksek olduğu için mantıksız buluyorlar. Genelde sağdan soldan borc toplayıp onları öderler.

Kendin kullanmayacağın bir araba için neden para vereceksin ki bir de kp üzerine olacak.
Hamilesin ekonomi kötü yarın bir gün acil ihtiyaç olur o kadar parayı sen vermiştin demez kimse.
Biri para istediğinde bizde sıkışığız çocuk doğacak masraflar bitti gitti al sana para vermeme nedeni:)

Hayır eşimin birikimi yok. Bizim kasada da 13 bilezik + altın ve paralar duruyor.
Yani düğün takılarıysa eşinizin kendi işi için bile isterken bin kez düşünmesi lazım.
Babalarının ihtiyacı var onu da anlıyorum. Ben sanırım kasadan bir on bin falan verirdim. Yok derdim başka.
Altınlara laf gelirse de eşinizin o çocuğumuzun rıskı falan demesi lazım. Sizi hiç karıştırmayacak bile

Daha önce eşimin teyzesi bile borç istemişti ev almak için ona aynen bu şekilde söyledim. yani tavrımı da biliyorlar aslında, eşimin agzini aradılar belki bana lafını bile açmazlar. Ben yine de içim rahatlasin diye burdan fikir almak istedim

Altın borç isteyip altın geri ödemek daha mantıksız kredi bu koşulda daha mantıklı kimsenin hakkına girmek istemiyorum da bence zaten ödemeyecekler ondan krediye bulaşmıyorlar

Tabiki doğru olan sözleşme yapmak ama aile içinde kimse hoş karşılamaz bunu. Huzursuzluk çıkar. Bizim ailede de çok var böyle para sorunları. 20 sene önce borç alınmış hala bekliyor. Yada ortak iş yapılmış ama hesap kitap yok, kim ne kazanmış belli değil. Sonra millet birbirine giriyor.

Şirket arabasına neden güveniyorsunuz ki o araba bugün var yarın yok.Daha kendi arabanız yokken başkasına araba para vermek biraz sacma

Sözleşme olunca ne olucak mahkemeye mi vericek adam babasını,daha sonra başi agriyacagina şimdi yüzu agrisin insanın
Sözlesme olduktan sonra kimse ödememezlik yapmaz kolay kolay
Valla verecek olan insan sözlesmeyi imzalar
İmzalamıyorsa ztn ödemeyecek demektir
ayrıca parayı veren adam değil, gelin
Gelinin parası.
Gelin o aileden değil.

Beni karıştırması sorun değil aslında öyle çok hayır diyemeyen bir tip değilim her şeyi eşimin söylemesini yapmasını da beklemem kendim söylerim genelde. Hatta doğulu bir aile için ben eşimin işine karisamam demesi zihniyet olarak benim daha çok işime geliyor açıkçası, set koyuyormus baskinligimi gosteriyormus olarak hissediyorum. Benim içimden pek vermek gelmedi, vereceğim on bin de onların hiçbir ihtiyacını karşılamaz zaten. Çok net istemeyince bencillik mi yapiyorum acaba diye düşündüm o yüzden farkli yorum almaya geldim buraya. Ama aklın yolu birmiş:)

İste yazılmazsa hic bisey böyle 50 sene de gecer arpa boyu yol gidilmez
Bunlar ayıp seyler değil
Yada arabaya borctan ötürü hak mahrumiyeti konur
Sonucta adam ölse ne olacak o verilen para?
Kimse tanımayacak

Şirket arabasına neden güveniyorsunuz ki o araba bugün var yarın yok.Daha kendi arabanız yokken başkasına araba para vermek biraz sacma
Evet o kesinlikle doğru. Bizim işimizi görüyor istediğimiz yere gidip geliyoruz masrafları karşılayarak o yüzden işimize geliyor açıkçası şuan. Yeni araba alsan algısı vergisi bakımı kaskosu sigortası derken durduğu yerde masraf yapıyor. Hani olur da iş degisikligi olursa arabaya ihtiyacımız olacak zaten, bizim arabamız/yatirimimiz yokken başkasına borç(?) vermek bana da mantıklı gelmiyor.

Altın borç isteyip altın geri ödemek daha mantıksız kredi bu koşulda daha mantıklı kimsenin hakkına girmek istemiyorum da bence zaten ödemeyecekler ondan krediye bulaşmıyorlar
Odeyeceklerine garanti veremem zaten ama onların maalesef alışkanlığı bu. Hiç akla kredi çekmek gelmez eş dost akrabadan borç istenir o ödenir. Daha önce de çok kez şahit oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…