Kayın aileye "borç(?)"

Araba sizin üstünüze olsun.İleride katkı yapmadınız derler.Hak talep edemezsiniz.

Sizin Ege'nin neresindensiniz.Ben 3 bilezikle gelin olacaktım.Oda düz bilezik yani.Ayrica ben şuan ayrılıyorum sırf düğün altınlarını mehir istemem eşimle aramda uçuruma sebep oldu.

Bildiğim kadarıyla kayınpeder kaynimin üstüne yapmayi bile düşünmüyor ki bizden "borç" olarak alacagi para için benim üstüme yapsın yani senin üstüne olsun benim üstüme olsun mevzusu geçmez onların aralarında zaten ataya hürmetten
Bana da toplam 3 bilezik bir kolye takıldı işte karşı taraftan. Bir bilezik kaynım, bir bilezik kayinvalidemler, bir bilezik + kolye de eşim taktı. Valla maddi bir talebimiz olmadığı için düğün takılarına müdahale etme gibi bir lüksleri olmadı. Onlara göre bedava geldim zaten, düğün takılarını mehir olarak almama laf edeceklerse ağlayarak günlüklerine yazabilirler

Yalnız bir doğulu olarak eşinizin yetiştiği zihniyetten ayrışabilmiş, baskı yapmadan kararı size bırakmış olması konusunda şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Dediğiniz gibi doğuda genelde evladın üzerinde maddi baskı olur ve o kültürde büyüyenler genelde de kök aile/eş arasında eşi ezdirmeyi tercih eder ailelerine çok taviz verirler. Siz de aklı başında bir kadına benziyorsunuz bir sürü şey yazılmış zaten bence de VERMEYİN

Kaynın evliymis, tapusu o iki aileye olacaksa siz niye destek oluyorsunuz ki ? Sakın vermeyin

Daha yeni evli galiba, erken daha

KESİNLİKLE VERMEEEEEEEEEEEE o kadar ... ne çile çektiniz ailen neler yaptı sen üstüne takılarını kaynın kullansın diye vereceksin değmez..geri alamazsın yüz bin konu açıldı alamadılar kavga edip kötü oldular
eşin de sana bırakmış hayır de

%99 o araba kayına alınacak. Daha taze evli gelin hak iddia edemesin diye kayınbabanın üzerine yapıyorlar.
Ben altın falan vermezdim zaten sizde vermeyecekmişsiniz valla sevindim ya. :)

Verme bence.Alsan bile çok uzun vadede alırsın.Diyelim ki uygun bir yatırım denk geldi.Altınları bozdurman gerekti.Eksik kalan kısım için kredi çekmek zorunda kaldın.Faizler malum çok yüksek.

Yanlış anlamayın ama yiyici tip böyle böyle ortaya çıkıyor biraz.. hiç katkısı olmayıp kızın ailesinden gelenleri bildikleri halde sizden beklentileri olmaları. Ufaktan başlamışlar belki de gerçek içleri karakterleri budur. Esinin burada kesin dille kapatması gerekiyor zaten. Ne münasebet ki.. siz gelin almış gibisiniz işin garibi gururlu insanlar olsalar kesinlikle böyle bir istekleri olmaz paraları yok yüklü miktar altın borcuna nasıl girecekler sizden altınları alacaklar altın geri veremeyecekler nasılsa “oğlumun” amannn modunda olacaklar istemelerinden belli zaten oğullarının olarak gördükleri

Bence ağzinizla değil elinizle cevap verin

Guncellemenize güldüm . Çok tatlısınız. Benzer bir şeyi yıllar önce ben yaşadım. Kaynima ev alınmıştı ve onun için istendi benden. Hatta eşimi aracı yapmışlar eşim istedi diyelim ve vermedim tabii ki. Arabamiz yoktu araba aldık. Esim de zaten ısrar etmedi edemezdi de. Siz de vermeyin

Kesinlikle verme ya... yapacağınızın kat kat fazlasininyapmissiniz zaten..veren değersiz olur bu arada

Doğuda tek bilezikle oğlan evlendirirler mi. Memleketlisi olsa böyle yapamazlardı gibi geliyor...

Vermeyin tabi...

arkadaş insanın eldeki altınını parasını harcamaması da suç oldu
ne ayıp ya neden senin altınlarına göz dikiliyor
sakın bir kuruş bile verme zaten eşin verilmesi taraftarı değil
bunlar çok ciddi konular gerekirse kavga edilir kalpler itina ile kırılır

Ben egeliyim, biz de bu günlere kolay gelmedik dişe diş kana kan

Kimsenin içini tam anlamıyla bilemiyoruz tabi ben kırmızı cizgilerimi koruyarak geri kalanında iyi niyetli yaklasmaya çalışıyorum çok şükür hayır demeye zorlanan biri değilim ben de ona güveniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…