Kayın aileye "borç(?)"

Sözleşme desem gurur yaparlar biz güvenilmez insanlar miyiz diye bidaha merhaba merhabamiz bile olmaz
Para isterken gurur yapılmıyor da verilirken gurur yapacaklarsa kusura bakmayın da vermeyin yani
Ben olsam konuya söyle girerim babacım esimin haberi yok ben vereceğim ama söz ucar yazı kalır ikimizde geri me zaman ödeneceğini bilelim ne benim uykum kacsın ne sen araba hayalinden vazgec.
sözlesmemizi yapalım
Derim

Kesinlikle katılıyorum. Kayınbabası altınını yapmış, ev verip eşyasını almış. Bir gelinlik giydirmedikleri kalmış adama sjdkkd. Mahcup olması lazımken bir de üstüne altınlar için baskı kurup trip mi atacak? Höst derler adama.

Borcu odeyeceginden yüzde yüz eminsen verirdim. Aksi ufak bir şüphe de vermeyi hiç aklımdan gecirmezdim

Bi de biz yapışalım demişler gibi valla eşinde de yüz yok karımın ailesinin evinde oturuyoruz demiyor gurur desen ne eş ne de eş ailesinde hak getire. Yetiştirme işte aile ne ki eş ne olacak

Aile arasında sözleşme vs hoş olmaz bence. Kaldı ki diyelim sözleşmeyi imzaladılar, insan kayınpederinin evine nasıl haciz yollar?
Zaten geri ödeme planları olsa başka birinden de alabilirler borç para. Illaki çevrelerinde vardır borç verebilecek birileri. Birkaç kişiden parça parçada alabilirler. Ama gelinden istiyorlarki geri ödemek zorunda kalmasınlar. Utanır geri isteyemez, istersede biz ölünce araba size kalacak zaten deriz konu kapanır diye düşünüyorlar muhtemelen.

Kültürel uyuşmazlık böyle konularda ara ara huzur bozuyor maalesef eş uyumlu olsa bile. Bir tarafa üzülüp vicdanım sizlarken kendi aileme haksızlık ediyorum farketmeden :) haklısınız teşekkür ederim desteğiniz için

Haklısınız bir tarafa üzülüp vicdan yaparken kendi aileme haksızlık olacak:)

Manipüle edilmeyin. Bazı erkekler ben sana karışmıyorum kozunu oynayarak kadınlara isteklerini yaptırıyor. Biliyor ki verelim dese ters tepecek akışa bırakıyorum ayağına manipüle ediyorlar. Eşiniz bunlardan mıdır bilmiyorum ama bu topa girmeyin.

Sormayın resmen şuan acaba altınlarla biz ne alip yatırım yapsak diye düşünüyorum zorla

Ailenize herhangi bir kira ödemesi yapıyor musunuz ? Neticede kiradaki evlerini satıp, size destek olmak için yerleşeceğiniz şehirde ev almış ve oturmanız için vermişler.

Rayiç kira bedeli her ne ise; bence onu her ay kenara koyun ve hatta ailenize verin. Herhalde kira ödemesi olmayınca kalan para üzerine hesap kitap yapılmaya başlanmış.

Altınlarınızı da vermeyin. Eşiniz ve kendi çekirdek aileniz için veya acil bir durum için kullanılacak olsa yorumum farklı olurdu. Altınlarınızı fiziki olarak saklamak sorun yaratıyorsa, bankalardan gram altın hesabı açıp altınlarınızı yatırabilirsiniz.

Valla kocanın laflarına kanma tatlım. Kocan dik dürüst oolsa, babası hadi bir hadsizlik etti istedi. Babasına açıkça bana düğünde elinizde yok diye veremediniz, bir yardımınız olmadı, kayınpeder ev aldı destek olmak için, sizin takmadığınız altını kızına takdı, evimin bütün beyaz eşyasını aldı düğünde destek oldu, ben zaten yaptıklarının altında eziliyorum, karıma benim bile faydam olmayan mehir olarak vaad ettiğim, altınları isteyip ev huzurumu bozamam kusura bakmayın, karıma da bunun konusunu açıp aile huzurumu bozmayın, kayınpederimin kulağına gitse ben ne duruma düşerim hiç düşünmüyor musunuz diye açıkça size bulaşmadan püskürtmesi lazımdı. Hayır en komiği de eşinizin kardeşi 100.000 verip altına araba çekecek, birde verdiği para lütuf gibi göstermişler. Araba babanın üstüne olsa ne olacak o fiyata alınan araba zaten düşük model olur, bir de kayınpeder ölene kadar kim öle kim kala, iki sene sonra model yükseltmek bahanesi ile satıp parası ile abinin üstüne araba alırlar sizde arkasından bakarsınız. Eşimin ailesini kendimden çok sever ne isterlerse veririm ama bu karşılıklıdır. Size kendi düğününde bile el gibi davranan insanlar için kendini parçalamaya gerek yok. Kaldı ki aynı maddi yardımı kayınpederiniz yapsaydı, siz babaıza düğün takılarını eniştenizin kullanacağı bir araba için verseydiniz ne olurdu bir düşünün isterseniz

düğünde 1 bilezik takabilmiş masraflara destek olmamışlar verdiğiniz 100 bin tlyi nasıl geri ödeyecekler emekli maaşı ortada asla vermeyin

benim annem amcama zamanında ev alması için 90 gram bilezik 5 çeyrek vermiş 18 sene önce. yeni ödediler zorla. onda da altın çıktı uffff vicdansız uffff diye diye diye. şuan konuşmuyorlar

Bi de biz yapışalım demişler gibi valla eşinde de yüz yok karımın ailesinin evinde oturuyoruz demiyor gurur desen ne eş ne de eş ailesinde hak getire. Yetiştirme işte aile ne ki eş ne olacak
Evi annem biz evlenmeden almıştı, o dönem burda öğrenciydim. Evlenecegimiz belliydi. Eşim de ailesi de istemedi aslında çocuğumuz ona bakamaz diye mi düşünüp ev aliyolar falan diye karşı çıktılar. Ama ben bir müddet çalışmayı düşünmedigim için ailem sıkıntı cekmemizi istemiyordu. Ailemin yaşadığı şehirde bir evleri daha vardı, sorunlu bir kiracimiz vardı orda. Zorla çıkarmıştık evden annemler de yıprandı o süreçte kiracı istemediler bidaha. Ben de öğrenci evi vs bakarken onların aklı kalıyor hem de ilerde sıkıntı cekmeyelim diye ordan ev alalım dediler. Eşim ve ailesi sıkıntı çıkardı tartışmalar oldu ama ben de ailem de evi istedik açıkçası. Ben rest çektim biraz, sıkıntıyı tek basina cekmeyeceksin ben de çekeceğim ailem de imkanı varken bunu istemiyor. Eğer senin ailenin imkanı varsa alsınlar bize ev oturalım yoksa da ailemin aldığı eve ben oturacağım senin de keyfin bilir istemezsen evlenmeyiz dedim. Ailesi evet gurur yapıyordu ama ev alacak durumları yoktu ve kiraya çıksak yine zorluğu biz çekecektik onların el atacak durumu da yok o yüzden önemsemedim kimsenin fikrini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…