- 19 Temmuz 2015
- 1.775
- 3.823
-
- Konu Sahibi itsmylife_
Şuan yok öyle bir bütçesi zaten bir de çocuk gelecek :)Asla vermeyin.Onlarin istemesi bile çok ayıp...Bence eşiniz kendi ayrı bütçesi varsa da vermesin...
Para isterken gurur yapılmıyor da verilirken gurur yapacaklarsa kusura bakmayın da vermeyin yaniSözleşme desem gurur yaparlar biz güvenilmez insanlar miyiz diye bidaha merhaba merhabamiz bile olmaz
Haklısınız bir tarafa üzülüp vicdan yaparken kendi aileme haksızlık olacak:)Ay sakın. Bunu düşünmeniz bile hata. Ne münasebet ya. Aileniz et satmış sizin için illa birine birşey vermek istiyorsanız onlara verin.
Kesinlikle katılıyorum. Kayınbabası altınını yapmış, ev verip eşyasını almış. Bir gelinlik giydirmedikleri kalmış adama sjdkkd. Mahcup olması lazımken bir de üstüne altınlar için baskı kurup trip mi atacak? Höst derler adama.Kocanızda ve ailesinde azıcık gurur onur olsaydı kendileri hiç birşey yapmamış kayınpeder ev almış, beyaz eşya almış, erkek tarafı kadar altın takmış ise o altınların konusunu açmaya utanırlardı. Bir de kocam baskı yapmıyor demişsin, birde baskı yapsa yüzsüzlükde nirvana derdim.
Borcu odeyeceginden yüzde yüz eminsen verirdim. Aksi ufak bir şüphe de vermeyi hiç aklımdan gecirmezdimKızlar selam. Bir konuda kafam karışık sizden akıl almak istedim. Maddiyata dayalı bir konu olduğu için benim ailem, eşim-ben ve eşimin ailesinin durumlarını biraz detaylandirarak anlatacağım.
Eşimin ailesinin pek durumu yok. Babası emekli fakat çalışmaya devam ediyor. Evlilik konusunda öyle pek maddi destekleri olmadı doğal olarak. Benim ailem de sorulunca gücünüz neye yeterse onu yaparsiniz dedi. Düğünü eşim kendi yaptı, evi benim ailemin aldıklarının dışında eşim kendi dizdi. (TV hariç). Nişan- düğünde toplam bir bilezik kaynım bir bilezik de kayinvalidemler taktı. Kendileri doğulu.
Benim ailemin durumu ortadan hallice. Ev için bütün beyaz eşyalari, mutfak gereçlerini, küçük oda için divan gibi gereçleri dizdiler. Ayriyeten ben ilk birkac yıl calismayacagim için (yüksek lisans vs düşünüyordum) yük olmamak ve rahat yaşamamız adına kirada olan evini satıp yaşayacağımız ilden ev aldılar, oraya yerleştik. Düğünde de 7-8 bilezik taktılar. Biz egeliyiz.
Memleketleri biraz kültürel açıdan da yorumlayabilmeniz adına belirttim. Bizim çevremizde genellikle çocuklarin geleceği ve rahat yaşaması için çaba gösterilir. Eşimin ailesi ise genelde çocuklarımız var ihtiyacımız olursa tabiki onlar el atar kafasindalar.
Eşimin ailesi bizden farklı bir şehirde marketlere çarşıya bir tık uzak bir bölgede oturuyor. Kaynım da onlarla aynı şehirde arabayla 15-20 dklik mesafede oturuyor. Biz eşimle 2.5 senelik evliyiz. Hamileyim. Kaynım iki ay önce evlendi.
Eşimin işi dolayısıyla şirket aracını aktif kullanabiliyoruz bu yüzden düğünden gelen takılarla araba almayı düşünmedim. Belki ilerde çocuk da büyüyünce ev değiştiririz diye düşünerek altınları kasada tutuyorum. Eşimin kardeşinin ve ailesinin de arabası yok. Gidip geldikçe eksik gedikler ihtiyaçlarla eşim ilgileniyor.
Soruna gelecek olursak; eşimin babası bu sebepten uzun süredir eve araba istiyor. Bu aralar sürekli dillendirmeye basladi. Kendisi bu yükün altına tek giremez. Kaynım 100 bin kadar destek olacakmış. Bizden de aynı desteği bekliyor. Borç olarak düşünüyormuş (eşim böyle söyledi) ama ben bundan emin değilim çünkü genelde cüzdanları bir düşünüyorlar. Araba kayinpederimin üstüne olacak, genellikle kaynımda kalacak ve kullanacak. Yani o iki aileye ortak alıyorlar bir nevi. Evet anlıyorum ihtiyaç, onların da olsun istiyorum yalan değil ama ben kendim için bile henüz kullanmadığım yatırım gözüyle baktığım takıları verme konusunda biraz çekimserim. Bizim de kendimize ait bir arabamız, evimiz yok ama kenarda yatırımlık düğün takilarimiz olduğu için vermemiz gerekir mi sizce? Ben bu tarz durumları tahmin ederek düğün takılarını mehir olarak istemiştim. O sebeple eşimin herhangi bir baskısı yok tamamen bana bırakmış durumda. Ben de sizden fikir almak istedim. Her yönden değerlendirebilmeniz için çok detaylı anlattım kusura bakmayın
Bi de biz yapışalım demişler gibiKesinlikle katılıyorum. Kayınbabası altınını yapmış, ev verip eşyasını almış. Bir gelinlik giydirmedikleri kalmış adama sjdkkd. Mahcup olması lazımken bir de üstüne altınlar için baskı kurup trip mi atacak? Höst derler adama.
Aile arasında sözleşme vs hoş olmaz bence. Kaldı ki diyelim sözleşmeyi imzaladılar, insan kayınpederinin evine nasıl haciz yollar?Eğer cok bi istek arzu varsa tabiki ver
Noterde güzel bi sözlesme hazırlansın, 2 taraf ds imzalasın
Verin yani islerini görsünler madem cok ihtiyac hasıl olmus
Sözlesme de ödeme tarihi ekletin, ödenmemesi durumunda haciz vs yolları ile alakalı maddeler var onlarda ekletilsin
Hee eğer buna yok diyorlarsa ozaman niyet kötü demektir.
Ödeyecek insan sözlesmeyi de imzalar.
Kültürel uyuşmazlık böyle konularda ara ara huzur bozuyor maalesef eş uyumlu olsa bile. Bir tarafa üzülüp vicdanım sizlarken kendi aileme haksızlık ediyorum farketmeden :) haklısınız teşekkür ederim desteğiniz içinKendi ailenize nasıl büyük bir haksızlık bu, ben anne babanızın yerine olsam böyle bir şey yaparsanız yüzünüze bile bakmam .
Asla vermeyin, sinir oluyorum şu doğu kültüründe çocukları para kapısı olarak görme şeyine.
Naifliginize bile sinirim bozuldu.
Haklısınız bir tarafa üzülüp vicdan yaparken kendi aileme haksızlık olacak:)
Kızlar selam. Bir konuda kafam karışık sizden akıl almak istedim. Maddiyata dayalı bir konu olduğu için benim ailem, eşim-ben ve eşimin ailesinin durumlarını biraz detaylandirarak anlatacağım.
Eşimin ailesinin pek durumu yok. Babası emekli fakat çalışmaya devam ediyor. Evlilik konusunda öyle pek maddi destekleri olmadı doğal olarak. Benim ailem de sorulunca gücünüz neye yeterse onu yaparsiniz dedi. Düğünü eşim kendi yaptı, evi benim ailemin aldıklarının dışında eşim kendi dizdi. (TV hariç). Nişan- düğünde toplam bir bilezik kaynım bir bilezik de kayinvalidemler taktı. Kendileri doğulu.
Benim ailemin durumu ortadan hallice. Ev için bütün beyaz eşyalari, mutfak gereçlerini, küçük oda için divan gibi gereçleri dizdiler. Ayriyeten ben ilk birkac yıl calismayacagim için (yüksek lisans vs düşünüyordum) yük olmamak ve rahat yaşamamız adına kirada olan evini satıp yaşayacağımız ilden ev aldılar, oraya yerleştik. Düğünde de 7-8 bilezik taktılar. Biz egeliyiz.
Memleketleri biraz kültürel açıdan da yorumlayabilmeniz adına belirttim. Bizim çevremizde genellikle çocuklarin geleceği ve rahat yaşaması için çaba gösterilir. Eşimin ailesi ise genelde çocuklarımız var ihtiyacımız olursa tabiki onlar el atar kafasindalar.
Eşimin ailesi bizden farklı bir şehirde marketlere çarşıya bir tık uzak bir bölgede oturuyor. Kaynım da onlarla aynı şehirde arabayla 15-20 dklik mesafede oturuyor. Biz eşimle 2.5 senelik evliyiz. Hamileyim. Kaynım iki ay önce evlendi.
Eşimin işi dolayısıyla şirket aracını aktif kullanabiliyoruz bu yüzden düğünden gelen takılarla araba almayı düşünmedim. Belki ilerde çocuk da büyüyünce ev değiştiririz diye düşünerek altınları kasada tutuyorum. Eşimin kardeşinin ve ailesinin de arabası yok. Gidip geldikçe eksik gedikler ihtiyaçlarla eşim ilgileniyor.
Soruna gelecek olursak; eşimin babası bu sebepten uzun süredir eve araba istiyor. Bu aralar sürekli dillendirmeye basladi. Kendisi bu yükün altına tek giremez. Kaynım 100 bin kadar destek olacakmış. Bizden de aynı desteği bekliyor. Borç olarak düşünüyormuş (eşim böyle söyledi) ama ben bundan emin değilim çünkü genelde cüzdanları bir düşünüyorlar. Araba kayinpederimin üstüne olacak, genellikle kaynımda kalacak ve kullanacak. Yani o iki aileye ortak alıyorlar bir nevi. Evet anlıyorum ihtiyaç, onların da olsun istiyorum yalan değil ama ben kendim için bile henüz kullanmadığım yatırım gözüyle baktığım takıları verme konusunda biraz çekimserim. Bizim de kendimize ait bir arabamız, evimiz yok ama kenarda yatırımlık düğün takilarimiz olduğu için vermemiz gerekir mi sizce? Ben bu tarz durumları tahmin ederek düğün takılarını mehir olarak istemiştim. O sebeple eşimin herhangi bir baskısı yok tamamen bana bırakmış durumda. Ben de sizden fikir almak istedim. Her yönden değerlendirebilmeniz için çok detaylı anlattım kusura bakmayın
Benim ailemin durumu ortadan hallice. Ev için bütün beyaz eşyalari, mutfak gereçlerini, küçük oda için divan gibi gereçleri dizdiler. Ayriyeten ben ilk birkac yıl calismayacagim için (yüksek lisans vs düşünüyordum) yük olmamak ve rahat yaşamamız adına kirada olan evini satıp yaşayacağımız ilden ev aldılar, oraya yerleştik
Sormayın resmen şuan acaba altınlarla biz ne alip yatırım yapsak diye düşünüyorum zorla
Valla kocanın laflarına kanma tatlım. Kocan dik dürüst oolsa, babası hadi bir hadsizlik etti istedi. Babasına açıkça bana düğünde elinizde yok diye veremediniz, bir yardımınız olmadı, kayınpeder ev aldı destek olmak için, sizin takmadığınız altını kızına takdı, evimin bütün beyaz eşyasını aldı düğünde destek oldu, ben zaten yaptıklarının altında eziliyorum, karıma benim bile faydam olmayan mehir olarak vaad ettiğim, altınları isteyip ev huzurumu bozamam kusura bakmayın, karıma da bunun konusunu açıp aile huzurumu bozmayın, kayınpederimin kulağına gitse ben ne duruma düşerim hiç düşünmüyor musunuz diye açıkça size bulaşmadan püskürtmesi lazımdı. Hayır en komiği de eşinizin kardeşi 100.000 verip altına araba çekecek, birde verdiği para lütuf gibi göstermişler. Araba babanın üstüne olsa ne olacak o fiyata alınan araba zaten düşük model olur, bir de kayınpeder ölene kadar kim öle kim kala, iki sene sonra model yükseltmek bahanesi ile satıp parası ile abinin üstüne araba alırlar sizde arkasından bakarsınız. Eşimin ailesini kendimden çok sever ne isterlerse veririm ama bu karşılıklıdır. Size kendi düğününde bile el gibi davranan insanlar için kendini parçalamaya gerek yok. Kaldı ki aynı maddi yardımı kayınpederiniz yapsaydı, siz babaıza düğün takılarını eniştenizin kullanacağı bir araba için verseydiniz ne olurdu bir düşünün istersenizHaklısınız doğru söylüyorsunuz. Kimsenin hiçbir takilandan beklentisi olmasın diye düğün takılarının hepsini mehir olarak aldım. Kendi taktıklarinda da hakkı olduğunu düşünmesinler diye yani :) teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de böyle düşünüyorum zaten sadece bir tarafım da üzülüp vicdan yaptığı için fikir almak istedim. Destekleriniz için teşekkürler
Evi annem biz evlenmeden almıştı, o dönem burda öğrenciydim. Evlenecegimiz belliydi. Eşim de ailesi de istemedi aslında çocuğumuz ona bakamaz diye mi düşünüp ev aliyolar falan diye karşı çıktılar. Ama ben bir müddet çalışmayı düşünmedigim için ailem sıkıntı cekmemizi istemiyordu. Ailemin yaşadığı şehirde bir evleri daha vardı, sorunlu bir kiracimiz vardı orda. Zorla çıkarmıştık evden annemler de yıprandı o süreçte kiracı istemediler bidaha. Ben de öğrenci evi vs bakarken onların aklı kalıyor hem de ilerde sıkıntı cekmeyelim diye ordan ev alalım dediler. Eşim ve ailesi sıkıntı çıkardı tartışmalar oldu ama ben de ailem de evi istedik açıkçası. Ben rest çektim biraz, sıkıntıyı tek basina cekmeyeceksin ben de çekeceğim ailem de imkanı varken bunu istemiyor. Eğer senin ailenin imkanı varsa alsınlar bize ev oturalım yoksa da ailemin aldığı eve ben oturacağım senin de keyfin bilir istemezsen evlenmeyiz dedim. Ailesi evet gurur yapıyordu ama ev alacak durumları yoktu ve kiraya çıksak yine zorluğu biz çekecektik onların el atacak durumu da yok o yüzden önemsemedim kimsenin fikriniBi de biz yapışalım demişler gibivalla eşinde de yüz yok karımın ailesinin evinde oturuyoruz demiyor gurur desen ne eş ne de eş ailesinde hak getire. Yetiştirme işte aile ne ki eş ne olacak