Kayın aileye "borç(?)"

B
Ben hep maddi yardım etmeye olumlu bakarım ama araba ihtiyac değil. Bir kazaya bakar altınlarınızın pul olması. Ben araba alsınlar diye vermezdim.

Benim bu konulara bakıs acım farklı ailem canımdır cigerimdir ama is baska ticaret baska
Kocamla dahi ortak is yapsam kendi is bütçesini ona versem ondan da alırım. Cünkü ticaret usülüdür bu
Kaldı ki es ailesi soy bagımın olmadığı aile olduğu icin, elbette yapacaksın sözlesme. Sen o ailenin bireyi değilsin, esin bugün bosasa seni dıs kapının dıs mandalısın. Aile böle bisey
Değil . Tabi bu benim fikrim
Kayınpederime saygım vardır, is icin bazen bizde istesek mi diye düşünüyoruz ama inanın isteyecek olsak o adamda gece rahat uyusun diye ben kağıda dökerim
He gelinden alayım geri ödemek zorunda kalmam gibi bi mantıgı ben asla kabul etmiyorum
Bugün verilen 100 bin eden altın, 1 sene sonra 150-200 bin edecek…
Yada arabayı üstüne yaptıracak konu sahibi. Ama onu hic yapmazlar

Saçmalık ötesi. Takılan altınları mehir mehir demişsiniz de ne alaka. Eşiniz onu kendisi alması gerekmiyor mu ayriyetten.
Kendi babamın ben ve kocam otursun diye aldığı evde oturup onun aldığı beyaz eşya mobilyalarla yaşıyorsam üstelik hamileysem kayınpedere yırtık terliğimi veririm ancak.
İnadına gider kasadaki altınlarını anama babama verirdim bozdurup tatil yapın gezin tozun ne istiyorsanız yapın diye.

Yok benim genelde bu tarz maddi konulara tavrimin olumsuz olduğunu biliyor. Konuyu da o açmadı muhtemelen tepkimi bildiğinden. Telefonda konuşurken altınlar benim değil ben veremem dediğini duyunca ben sordum.

niye erkek ailesinin evinde oturup kira ödeyen hiç kimse tanımıyorum. kızın ailesinin evinde oturduğu zaman mı kira ödenmesi lazım

Ailenizin aldığı eve gurur yapıyorlar ama taktığı altına göz dikiyorlar. Onların ki hep oyun bence. Zira ev konusunda gurur yapan insan kendinin sadece bir bilezik katkısı olduğu altınları istemeye utanması lazımdı

Olayın tek çıkarı borç olarak istemeyi düşünmeleri işte :) sonuçta asla vermezler odemezler diyemeyecegim için muhtemelen borc arkasına saklanilacak. Bana yapmadıkları şeyler aman aman gözüme batmıyor 1-2 şey dışında çünkü gerçekten öyle pek durumları yok ve ben evlenmeden önce de bunu biliyordum. Zaten kendim de aman köstek olmasınlar destek olmasalar da olur kafasindayim. Eşim konuyu bana açmadı ben telefonda konuşurken duydum 1-2 gün bekledim soylemeyince ben sordum. Telefonda babasına 'benim param yok altınlar da eşimin zaten ben istediğimde bana bile yok diyor dedi direkt.' bana gelip sormaya cesaret edebilirler mi bilmiyorum tabi ben kararimdan ve dusuncemden emin olmak için burdan fikir almak istedim :)

niye erkek ailesinin evinde oturup kira ödeyen hiç kimse tanımıyorum. kızın ailesinin evinde oturduğu zaman mı kira ödenmesi lazım

Bence her iki tarafa da ödenmesi lazım. Fahiş ev sahibi kirası olmasa da adil rayiç kira bedeli ödenmeli. Yetişkin insanlar kendi barınma ihtiyaçlarının bedelini ödeyebilmeli, ailelerinden beklemeliler.

Ailelerin çocuklarına yardım amaçlı yaptıkları fazla fedakarlık, uzun vadede faydadan çok zarar getiriyor.

Bana laf gelir mi söylerler mi bilmiyorum tabi belki hiç konusu bile geçmez eşimin soylediginden sonra. Borç olarak istedikleri için yüz bulduklarını düşünüyorum belki bir ihtimal o şekilde isterler. Ben de dusuncemden emin olmak için farklı bakış açıları almaya geldim :)

Asla kat'a kesinlikle, hicbir sart kosul altinda verme.

Esin kendi butcesinden vermek istiyorsa versin, altinlarina dokundurtma, darphaneye hibe et, devlet butcesine katkin olsun ama kimseye kendi altınlarını borc verme.

katılmıyorum buna aileler bence çocuklarına elinde imkan varsa destek olmalı. ailenin kiraya ihtiyacı olsa zaten ev almazlar.

işte bu yüzden fakir adamla ben yapmam. kendi neyse de arkasında bakmak zorunda olduğu beklenti içinde olan bir ailesi olduğu zaman sıkıntı işte. hele aile manipülasyona yatkınsa

katılmıyorum buna aileler bence çocuklarına elinde imkan varsa destek olmalı. ailenin kiraya ihtiyacı olsa zaten ev almazlar.

Hayır kira ödemesi yapmıyoruz. En başta alinirken eşimle annem bunun konuşmasını da yapmışlar aralarında. Ama annemin tavrını da biliyorum. Sattığı evi de bana niyetle tutuyordu. İki kardeşiz, ikimize de birer ev yaptılar. O evi satıp burdan kendisine ev aldı onda da biz oturuyoruz. Katiyyen kira almaz, ihtiyacı da yok çok şükür. Göndersek geri gönderir gördüğü anda. Kültürel fark derken bundan bahsediyorum. Benim gördüğüm büyüdüğüm çevrede işler böyle yürüyor. Aileler çocukları için çalışıp kazanıp yatırım yapıyor onlara harcıyor. Şimdi başka bir kültürle karşılaşınca bocaliyorum ara ara şaşırıyorum bakış acılarına ama tabiki kendi sınırlarımi koruyorum.

Hiçbir zaman ailesini küçümsemezsin sen zaten, böyle de ol kazanan sen olursun hep. Ama kibarca da reddedin, düşünme bile. Bak bana geliyorlar verme ihtimalini düşündükçe... verme
Tamam tamam vermiyorum yorumları okuyunca rahatladım zaten vicdansız değilmişim en azından aklın yolu birmiş

Değil 100 bin, tırnağımı vermem böyle insanlara.
Durumları yok aslında gerçekten böyle yiyici tipler gibi algilansin da istemiyorum. Ama kendi ailemle karşılaştırınca yine de bakış açıları normal gelmiyor. Benim kendi ailem şu durumda bile borç isteyecek olsa bizi en son ihtimal düşünür, onların yerinde olsa ima bile edemezdi. Aile yapılarımiz çok farklı bu konularda. Ben kendi ailemin de sağdan soldan borc istediğini görmedim hiç, güçleri yeterse bir işe kalkışır yetmeyeni de kredi çeker onu öderler kimseden istemezler. Eşimin ailesi tarafında kredi çeken yok hep sağdan soldan alırlar.

Henüz çok yolun başındasiniz gibi,burdaki tecrübelerden faydalanın,o altınlar geri gelmez emin olabilirsiniz.Benimkiler durumları iyi olduğu halde vermediler.Verirken senden iyisi yok ama bir iste görürsun o zaman ,keşke benimde etrafımda burdakiler gibi akıl verenlerim olsaydı.

Sözleşme olunca ne olucak mahkemeye mi vericek adam babasını,daha sonra başi agriyacagina şimdi yüzu agrisin insanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…