Eşimle her hafta sonu kavga ediyoruz boşanmam gerek mi ?

Bu böyleyse o adam 30 yaşından sonra girdiği işte de durmaz, 24 gibi olmaz, kendinden yaşça küçüklerle aynı muameleyi görmek beyefendiye dokunur. Böylesini bilirim malesef, gün boyu boş kovalar bol bol hayal satar ama kendi bi halt olamadığı gibi seni de gün be gün kendi çukuruna çeker.

herkes halinden mumnun katip olan bizim parmaklara oluyor :)

Bu böyleyse o adam 30 yaşından sonra girdiği işte de durmaz, 24 gibi olmaz, kendinden yaşça küçüklerle aynı muameleyi görmek beyefendiye dokunur. Böylesini bilirim malesef, gün boyu boş kovalar bol bol hayal satar ama kendi bi halt olamadığı gibi seni de gün be gün kendi çukuruna çeker.
Benim kuzenim 30 yaşında. Alalade bir bölümden mezun ama kendini üst düzey bürokrat olabilecek seviyede falan sanıyor. Birkaç kez eş dost iş buldu. 2. günü istifa etti. Bir kere 3. güne dayandı çünkü 1 Mayıs'a denk gelmiş resmi tatil diye gidemedi. Yaptırdığı akciğer filmine, bankada hesap açtırmak için beklediği süresine falan yazık.

En son gene teyzemin yalvarması, akrabaların çabalarıyla bir iş bulundu. Orada doğal olarak yeni mezunlar var. Paşam diyor ki ben onların takım lideri olmalıyım, ben büyüğüm, onlarla aynı işi yapamam. Oradan da ayrıldı direk. Konu sahibinin eşinde de bu vibe var. (Bu arada teyzem annanemden, annemden borç ala ala yıllarca buna sertifika serisi yaptılar. İlk başlarda sertifikası olmadığı için iş bulamadığını söylüyordu.:KK70: )

Benim kuzenim 30 yaşında. Alalade bir bölümden mezun ama kendini üst düzey bürokrat olabilecek seviyede falan sanıyor. Birkaç kez eş dost iş buldu. 2. günü istifa etti. Bir kere 3. güne dayandı çünkü 1 Mayıs'a denk gelmiş resmi tatil diye gidemedi. Yaptırdığı akciğer filmine, bankada hesap açtırmak için beklediği süresine falan yazık.

En son gene teyzemin yalvarması, akrabaların çabalarıyla bir iş bulundu. Orada doğal olarak yeni mezunlar var. Paşam diyor ki ben onların takım lideri olmalıyım, ben büyüğüm, onlarla aynı işi yapamam. Oradan da ayrıldı direk. Konu sahibinin eşinde de bu vibe var. (Bu arada teyzem annanemden, annemden borç ala ala yıllarca buna sertifika serisi yaptılar. İlk başlarda sertifikası olmadığı için iş bulamadığını söylüyordu.:KK70: )
Evde popo büyütüp emir altına girmemek için abidik gubidik işler peşinde koşana sertifika napacakmış? İş işte koca kocada bulunur. 😁 Çalışma g.tü yoksa napsan boş, o bulamıyo mu bi bakacak kadın kendine acaba? Bunlar o konuda da pek mahir olur bak.

Merhaba, arkadaşlar
Yaşım 28 , kurumsal bir firmada mühendisim.
1 yıllık evliyim. Eşimle aynı bölümden mezunuz. Ben den 2 yaş büyük . Mezun olduktan sonra samimi olup ben iş hayatina atıldım çalışırken sevgili olduk. 2 yıl nişanlı kaldık. Bu süre içinde ben iş den ayrıldım hiç boş durmadan yüksek lisansa başladım iş bulamadığım için eşimle ayrı ayrı şehirlerdeydik bu süreçte. Maddi açıdan ailesi hiçbirsey yapmadı. Ben babasız büyümüş bir kız çocuğuydum her işime bu yaşa kadar kendim koştum. Maddi açıdan birşey beklemedim. İkimiz yaparız dedim herseyi ve öylede oldu. Eşimin ailesi tarafında düğün dahi yapmadık. Sadece nikah oldu. Neyse evlendik. 2 yıl nişanlı 1 yıl evliyiz . Eşim hala evde iş bulamıyor bir türlü. Evde E ticaret yapmaya çalışıyor bir şekilde para kazanmaya çalışıyor ama bir türlü tutturamiyor 31 yaşına gelecek hala işi yok. Ben üniversiteyi üçüncülükle bitirdim. Bana dediği benim ortalamam yok beni kim ne yapsın beni almazlar . Benim tecrübem yok. Hep bu şekilde erteledi. İlk evlendik ben eşya dahi aldirmadim ailesine de kendisine özel bir şirkette çalıştığım için onunda işi belli olmadığı için eşyalı ev de oturduk. Sonrasinda ben daha kurumsal bir isim olunca şehir değiştirme durumunda kaldık. Eşya aldık . Düğün takılarımizla da araba almıştık. Bir yandan eşya borcu bir yandan arabanın borcunu ödüyoruz. Aldığım maaş komple borca gidiyor. Geçen bimden plastik kaplara para veriyorsun diye evde kavga çıkardı. Sürekli birilerinin yanında tartışma çıkarıyor. Eve gelmişim işten bir hosgeldin demek yerine. Elimde ki market poşetini alıyor ne almışım diye bakıyor. Ona göre gereksiz birşey almissam kavga çıkarıyor. Her hafta sonu kavga ediyoruz. Bu artık giderek artıyor. LinkedInden ona is bulup atıyorum. İş bulursa düzelir diyorum. En son olayi anlatayım. Kız kardeşi üniversite okumaya bizim yanimizda abisi kayıt yaptırdi ama yurt çıkana kadar bizde evde kız kardeşi var. Markete gidecektim. Evden iş yaptığı için subsızdırmayan bir cam kap al dedi. Onun istediği gibi evin yakınlarında bulamadım. Markette sulu boya kutuları var plastik 2 bölmeli onu aldım. Belki bir parça koyar lazım olur diye. 14 TL verdim . Eve geldim bunu nasıl alırsın . Ben bunu mu al dedim sana diye kavga çıkardı. Kız kardeşide duyuyor bende bu kadar büyüteceksen iade edeyim dedim. Git ver dedi. Ben ter su içinde kalmışım ama marketten geldigimde bir yandan da eşim hem söyleniyor hem de kahve makinesine kahve koydu kendine . Neyse bende dedim ki 14 liralık bir kap kadar değerim yok dedim bunun için iade etmeye göndermez eşini insan dedim. İyice sinirlendi ve o plastik kabı kırdı. Parçaladı. Seni bosayacagim . Bugün eve gelmeyeceğim dedi. Bir yandan ağlıyor kafasını mutfak lavobasina dayadı düşündü düşündü sonra kahve makinesinden çıkan kahveyi sıcak sıcak başından aşağı döktü. Ben bağırdım kız kardeşi bağıriyor. Ben bir yandan ağlıyorum. Yine ben buz dolabından yara yanık kremini çıkardım alnına sürdüm. Ama ben çok yoruldum. İş yerinde sürekli bunu düşünüyorum. Hafta içi psikiyatriden randevu aldım. Ben hasta değilim gitmeyeceğim dedi. Gitmedi . Ben ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum.
Bu kadar fedakârlığı hakketmeyen biri için lütfen kendinizi heder etmeyin ve kendi kıymetinizi bilin. Adamdaki sinir, işsiz olmasından kaynaklı muhtemelen bu da sizin suçunuz gibi hıncını sizden, bomboş konulardan çıkarıyor.ev eşyaları borçlar hep sizden karşılandığı için size minnet etmek zoruna gidiyor, erkeklik gururu inciniyor onun aklınca. Çaba da göstermiyor siz niye çabalıyorsunuz ki size yazık.

Eşiniz çok büyük bi psikolojik hastaysa şizofenite vs. kendinde değilse bunu kim görecek.. Ki yaptığı şeyler hiç normal değil..Onu bi tedavi koltuğuna oturtup hayır bu bi rahatsızlık değil şımarıklık cevabını almadan vazgeçmeyin bence.Boşanmak zaten elinizde

oldukça genç ve donanımlısın. Tek başına kendi ayaklarının üstünde duracak kadar akıllısın.
kendini çok güzel anlatmışsın, yazın dilin çok net.
Adam resmen aşağılık kompleksinde, ve seni manüpile ediyor. Suçlu senmişsin gibi, hala sen düşünüyosun çözümleri.
Çalışmadığı halde, eve bir birey daha alıyor. 1 boğaz kolay doymuyor bu zamanda.
Adamın sana hazır sofralar kurup, gönlünü hoş etmesi gerekirken bir de esip gürlüyor.
Esip gürlemesi gereken sensin.
Çok mu aşıksın ? şükür çocuğun yok ve mümkünse yakın zamanda düşünme.
Kazandığın parayı kendine harca. Kalitelisini al. 'Yetmiyor' de, sen ona yüklen.
Boşan demiyorum, tarzım değil.
Ama lütfen adamı değiştirene kadar, sen değiş. Sen buna açıksın ama üzgünüm eşin değişime kapalı.net
sen değerlisin, o da bunun farkında ve sana yetişemediği için kompleks yaparak, zeytinyağı gibi üste çıkma, haklı olma çabasında. Seni aşağı çekiyor. Lütfen buna izin verme.
Kendi hava sahasında, bırak takılsın.

Son düzenleme:
Binbir emekle kazandığınız paranızı biraz da psikiyatriste, aile terapistine ve de eşinizin sertifika/eğitimlerine saçın. Çünkü bu adam değil 2. 12. şansı bile hak ediyor :nazar: Ya da en temizi bir işe daha girin çalışın, adam mental durumunu toplayana kadar evde dinlensin az daha.

:KK48:

Kuzum deli misin divane misin
Herif yıllardır evde yatıyor sen evi çekip çeviyorsun, onu besliyorsun ama paranın hesabını sana soruyor
Kafasından aşağı kaynar kahve döküyor
Sana küfrediyor aşağılıyor
Üstüne bir de kardeşi de sizde kalıyor
Yani ortaçağdaki köleler bile senden daha az ezilmiştir emin ol
Hemen kaç canını kurtar
Haşlanmış kurbağa hikayesine dönmüş hayatın

adam resmen kendi beceriksizliğini eşine kusuyo..

Kuzum deli misin divane misin
Herif yıllardır evde yatıyor sen evi çekip çeviyorsun, onu besliyorsun ama paranın hesabını sana soruyor
Kafasından aşağı kaynar kahve döküyor
Sana küfrediyor aşağılıyor
Üstüne bir de kardeşi de sizde kalıyor
Yani ortaçağdaki köleler bile senden daha az ezilmiştir emin ol
Hemen kaç canını kurtar
Haşlanmış kurbağa hikayesine dönmüş hayatın
ağzınız sağlık

Evde popo büyütüp emir altına girmemek için abidik gubidik işler peşinde koşana sertifika napacakmış? İş işte koca kocada bulunur. 😁 Çalışma g.tü yoksa napsan boş, o bulamıyo mu bi bakacak kadın kendine acaba? Bunlar o konuda da pek mahir olur bak.
Bu aslında çok da yakışıklı ama ağır abi. Kıza asla para harcatmaz, teyzemlerde de olmadığı için çevre yapamıyor. Birkaç kez beğenen oldu işte annanemdeyken komşunun torunu, dedemin bankacısı gibi, kızlar tanıştırılmak istediler. Teyzem kızların başını mı yakcam diyip hiç oralı olmadı 😇

Ben de eşim de mühendisiz. 7-8 yıl tecrübemiz var. Eşim 2.00/4.00 ile mezun oldu. (1.99 olsa olamıyor öyle düşünün) Turkcell ve sahibindende çalıştı. Ben 2.6/4.00 ile mezun oldum Trendyol'da çalışıyordum. Hiçbiri ne okul ne ortalama sormadı. Sadece evrak olarak diploma ya da mezuniyet belgesi veriyorsunuz onu da zaten her yer istiyor. Daha ne kadar kurumsal yere girebiliriz?
Aselsan'a yazılım mühendisi ya da Havelsan'a falan makine mühendisi girmiyorsa ortalama soran çok çok nadir. Zaten konu sahibinin eşi de o ligte değil. O yüzden ortada bir sorun yok bana göre iş bulamama adına.
Sıkıntı adamın 30lu yaşlara gelip tecrübesiz olması. Yoksa dedikleriniz doğru, çoğu kurumsal firma yeni mezun mühendiste ahım şahım özellikler aramaz. Yetiştirilecek ya da Max 1-2 yıl tecrübeli ibaresini ilanına koyar, ortalama bir maaşla uygun olduğunu düşündüğü adayı alır.

Hem iş beğenmeyip hem çalışmayıp, hemde benim kendi paramla aldığım şeyler için bana böyle davransa, sonrada kafasindan kahve dökse ben öyle olmadı diyip evdeki en buyuk tencereyle kahve yapıp al bunu dök der sonrada kapinin önüne koyarim.
Bu adamı çekmek için ne gibi bir sebebiniz var anlamadım.
Maddi huzur yok, manevi huzur yok sevgi şüpheli ki bence oda yok eee anasinin adam edemedigini sizmi adam edecegim diye uğraşıyorsunuz?

Böyle bir modeli çok mu aradınız acaba. Anlattığınız her detay insana sinir krizi geçirtir.
Eve para getiren siz azar işiten yine siz. Paranızı yedirmek için mi derece yaptınız.
Kadınlar böyle böyle kanser verem oluyor işte. Kendinize vermediğiniz değeri elin oğlundan beklemeyin.
Evliliğinizi olduya bittiye getirmiş çalışsa da çalışmasa da bir cimrilik sezdim kendisinden zaten ki cimri adamla ömür geçmez. Umarım kendiniz için hayırlı olanın farkına varıp kurtulursunuz.

Merhaba, arkadaşlar
1 yıllık evliyim. Eşimle aynı bölümden mezunuz. Ben den 2 yaş büyük . Mezun olduktan sonra samimi olup ben iş hayatina atıldım çalışırken sevgili olduk. 2 yıl nişanlı kaldık. Bu süre içinde ben iş den ayrıldım hiç boş durmadan yüksek lisansa başladım iş bulamadığım için eşimle ayrı ayrı şehirlerdeydik bu süreçte. Maddi açıdan ailesi hiçbirsey yapmadı. Ben babasız büyümüş bir kız çocuğuydum her işime bu yaşa kadar kendim koştum. Maddi açıdan birşey beklemedim. İkimiz yaparız dedim herseyi ve öylede oldu. Eşimin ailesi tarafında düğün dahi yapmadık. Sadece nikah oldu. Neyse evlendik. 2 yıl nişanlı 1 yıl evliyiz . Eşim hala evde iş bulamıyor bir türlü. Evde E ticaret yapmaya çalışıyor bir şekilde para kazanmaya çalışıyor ama bir türlü tutturamiyor 31 yaşına gelecek hala işi yok. Ben üniversiteyi üçüncülükle bitirdim. Bana dediği benim ortalamam yok beni kim ne yapsın beni almazlar . Benim tecrübem yok. Hep bu şekilde erteledi. İlk evlendik ben eşya dahi aldirmadim ailesine de kendisine özel bir şirkette çalıştığım için onunda işi belli olmadığı için eşyalı ev de oturduk. Sonrasinda ben daha kurumsal bir isim olunca şehir değiştirme durumunda kaldık. Eşya aldık . Düğün takılarımizla da araba almıştık. Bir yandan eşya borcu bir yandan arabanın borcunu ödüyoruz. Aldığım maaş komple borca gidiyor. Geçen bimden plastik kaplara para veriyorsun diye evde kavga çıkardı. Sürekli birilerinin yanında tartışma çıkarıyor. Eve gelmişim işten bir hosgeldin demek yerine. Elimde ki market poşetini alıyor ne almışım diye bakıyor. Ona göre gereksiz birşey almissam kavga çıkarıyor. Her hafta sonu kavga ediyoruz. Bu artık giderek artıyor. LinkedInden ona is bulup atıyorum. İş bulursa düzelir diyorum. En son olayi anlatayım. Kız kardeşi üniversite okumaya bizim yanimizda abisi kayıt yaptırdi ama yurt çıkana kadar bizde evde kız kardeşi var. Markete gidecektim. Evden iş yaptığı için subsızdırmayan bir cam kap al dedi. Onun istediği gibi evin yakınlarında bulamadım. Markette sulu boya kutuları var plastik 2 bölmeli onu aldım. Belki bir parça koyar lazım olur diye. 14 TL verdim . Eve geldim bunu nasıl alırsın . Ben bunu mu al dedim sana diye kavga çıkardı. Kız kardeşide duyuyor bende bu kadar büyüteceksen iade edeyim dedim. Git ver dedi. Ben ter su içinde kalmışım ama marketten geldigimde bir yandan da eşim hem söyleniyor hem de kahve makinesine kahve koydu kendine . Neyse bende dedim ki 14 liralık bir kap kadar değerim yok dedim bunun için iade etmeye göndermez eşini insan dedim. İyice sinirlendi ve o plastik kabı kırdı. Parçaladı. Seni bosayacagim . Bugün eve gelmeyeceğim dedi. Bir yandan ağlıyor kafasını mutfak lavobasina dayadı düşündü düşündü sonra kahve makinesinden çıkan kahveyi sıcak sıcak başından aşağı döktü. Ben bağırdım kız kardeşi bağıriyor. Ben bir yandan ağlıyorum. Yine ben buz dolabından yara yanık kremini çıkardım alnına sürdüm. Ama ben çok yoruldum. İş yerinde sürekli bunu düşünüyorum. Hafta içi psikiyatriden randevu aldım. Ben hasta değilim gitmeyeceğim dedi. Gitmedi . Ben ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum.
Kendine acımayan sizede acımayacaktır ilerleyen zamanlarda evli kalmaya devam ederseniz o öfkeyle o kahveyi sizin başınızdan dökecektir

Merhaba, arkadaşlar
Net hasta ruhlu
Hatta ruh hastası

X