Öncelikle kesin bir şey konuşmadım fikrimi beyan ettim bugün bir video izledim embriyolog ender Yalçınkaya linkini de bırakıyorum buraya izlersiniz 6. Gün embriyolarıyla ilgili. Ben kimsenin kalbini kırmak istemem bu süreçte niye böyle bir izlenim bıraktı yorumum sizde anlamadım açıkçası.Hiçbir bilimsel bilginiz olmadan buraya böyle bir şey yazmanız doğru mu sizce? Doktorlardan çok daha iyi biliyorsunuz sanırım genetiği bozuk olan embriyoyu bile bile neden insanlara transfer etsinler bilimsel olarak böyle bir şey değil 6.gün embriyosu. İnsanlar bu transfer süreçlerinde çok daha hassaslar umarım bir daha kendi çıkarımlarınızı çok biliyormuşsunuz gibi yazmazsınız buraya
Genetik açıdan daha riskli yazmanız rahatsız etti böyle çıkarımların özellikle kesin bir bilginiz olmadan yeni transfer olmuş insanlara aktarmanızı hoş bulmadım. 5.gün 5aa kalite 4 embriyom olmasına rağmen 6.gün 5aa kalite embriyo transferi oldum 6.gün embriyoları gelişim göstermeye daha meyilli oldukları için tercih edilirler sizin söylediğiniz gibi bir durum olsa 4 sağlıklı seçenek varken neden “genetik açıdan riskli” embriyo transferi yapılsın?Öncelikle kesin bir şey konuşmadım fikrimi beyan ettim bugün bir video izledim embriyolog ender Yalçınkaya linkini de bırakıyorum buraya izlersiniz 6. Gün embriyolarıyla ilgili. Ben kimsenin kalbini kırmak istemem bu süreçte niye böyle bir izlenim bıraktı yorumum sizde anlamadım açıkçası.
Amiiinnn inşallahHayırlı olsun senin adına çok sevindim. Teste 5 gün var Allah bana da pozitif yazmayı nasip etsin inşallah
Bakın siz de 6. Gün embriyoları gelişim göstermeye daha meyilli oldukları için tercih edilirler diyorsunuz benim de 6. Gün çok iyi kalitede embriyolarım varken doktorum 5. Gün orta kalite embriyomu transfer etti. Benim doktorum da 5 i 6 ya göre daha iyi gördüğü için bunu yaptı. Yani hepimiz doktorumuz ne derse ona okeyiz. Genetik açıdan riskli olabilir dememim sebebi de attığım videoda embriyolog söylüyor yani bi uzmanın söylemi sonuçta. Yine de kırdıysam kusura bakmayın herkes çok hassas bu süreçte bide böyle şeylere takılmayalım sevgiler…Genetik açıdan daha riskli yazmanız rahatsız etti böyle çıkarımların özellikle kesin bir bilginiz olmadan yeni transfer olmuş insanlara aktarmanızı hoş bulmadım. 5.gün 5aa kalite 4 embriyom olmasına rağmen 6.gün 5aa kalite embriyo transferi oldum 6.gün embriyoları gelişim göstermeye daha meyilli oldukları için tercih edilirler sizin söylediğiniz gibi bir durum olsa 4 sağlıklı seçenek varken neden “genetik açıdan riskli” embriyo transferi yapılsın?
Merhaba sizi biraz korkutmuşlar 6 yumurta toplantı gerekirse bi kere daha toplatirsiniz. Benim annem 46-47 de girmiş ailede erken menapoz öyküsü yok babannem 45 yaşında doğum yapmış son çocuğunu. Ben 32 yaşındayım amh 003 ve 1 veya 2 yumurtam oluyor onlarda gelişmiyor ignelerle. Siz sonuç alırsınız Allahın izniyle moralinizi bozmayın tek yumurta yetiyor Allah ol dedikten sonrabeni de listeye ekler misiniz? 28 ekimde tedaviye başladım.3 yıldır doğal yolla denedik hiç gebelik oluşmadı. Eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu Ocak ayında. Yine olmadı.Tüp deneyelim aşılama ile uğraşmayalım diyerek tedavi ve süreç hakkında bilgi almak için tüp bebek merkezine gittik. Reglin 2.günü Alttan muayene de 6 yumurtam göründüğünü bunun sıkıntı olduğunu en az 8-10 olması gerektiğini söyledi yaşım 30. Ailede menopoz öyküsü sordu.Annemde 39 yaşında girdi deyince sıkıntılı bi durum olduğunu kan testlerimin çıkmasını gerektiğini ona göre tekrar yorumlayacağını söyledi ama hemen başlayın dedi.3 yıl uzun bi süre oluşmadığı için dedi.Panikledik ve hemen başladık.neyse ki bi gün sonra Fsh 7 geldi. Zaten tüp bebeğe başlayacaktık ama biraz korkutulmuş olmak hoşuma gitmedi.Neyse bugün 3.günüm tedavideumarım güzel sonuçlar alırız
Merhaba aranızda yeniyim ben evlilikte 2.ayı doldurdum biliyorum belki erken ama içime bir kuşku düştü yaş sebebiyle (38) muayene olduk sonuç direk tüp bebeğe yönlendirildim. 8 Kasım ilk randevum süreç hakkında hiç bilgim yok sadece aşılama çatlatma ilaç değil direk tüp bebek olması gerektiği söylenildi. 2 devlet hastanesi bir özel muayeneden aynı şeyler söylenildi.
AMH 0.17
FSH 20.68
Eşte sperm hızı yavaş ve görüntü bozukluğu var.
23 eylülde toplandıDualarımız seninleyumurta toplama oldu mu
İyi bakalım hadi hayırlısı23 eylülde toplandı
Çok güzel maşallah6 yıldır açıklanamayan infertilite ile uğraşıyoruz. Kocaelide çözüm bulamayınca İstanbulda Prof. Dr. Murat Bozkurt hocamızla 1 yıllık süren serüven sona eriyor inşallah. Nisanda ilk pozitifi aldık fakat dış gebelik oldu Kasım 1 de transfer oldum 9. günde beta 124 sonucunu aldık. Haftaya perşembe kese görmeye gideceğiz hayırlı ile. Tüm bekleyenler inşallah yavrucaklarına bir an önce kavuşurlar.
Çok güzel maşallahsağlıcakla bebeğinize kavuşursunuz inşallah ilk tüp bebek tedaviniz mi
Kaçıncı gün embriyosu 6. gün erken umutlarınızı yitirmeyinErken test yaptim cikmadi bugun 6 gundu
Hayırlısı olsun öncelikle evet 12. gün çıkıyormuş daha önce yapıp moral bozmaya gerek yok diye düşünüyorum3. Gün embriyosu için kaçıncı gün çıkar kızlar. 12 gün dedi doktor beklemek çok zor
3 gun insallah hayirlisi AllahtanKaçıncı gün embriyosu 6. gün erken umutlarınızı yitirmeyin
Evet çok haklısınHayırlısı olsun öncelikle evet 12. gün çıkıyormuş daha önce yapıp moral bozmaya gerek yok diye düşünüyorum
Çok erken yapmışınız test henüz doğruluk vermez 3. Gün embriyosuysa hele imkansız çıkması umudunuzu kaybetmeyin3 gun insallah hayirlisi Allahtan
Kaçıncı günün canım3. Gün embriyosu için kaçıncı gün çıkar kızlar. 12 gün dedi doktor beklemek çok zor
İnsallah oyle olurÇok erken yapmışınız test henüz doğruluk vermez 3. Gün embriyosuysa hele imkansız çıkması umudunuzu kaybetmeyin