merhaba kizlar, umarim hepimiz saglikli bir sekilde hamile kaliriz ve bebegimizi kucagimiza aliriz.
bende sizi mart nisan aylarindan beri takip ediyorum ama yazmaya baslamak icin sebep bulamamistim. simdi bunu paylasmak istedim. cunku bazen sorular sormak istiyorum, bu da bir baslangic olur benim icin.
tedavimi yurtdisinda goruyorum. burada 3 kez ucretsiz
tup bebek tedavisi hakki var. ne yazikki ben 2. yi deneyecegim.
ilk denemem de mayis ayinda yumurta toplama, agustos da transfer ve 10.gun deger 17 ve hafif kanama ve sol kasikta agriyla hamilelik devam etmedi.
bizim sorunumuz esimde. ben 35 yasindayim. ilk denemede hicbir tavsiye verilmedi. sizin sureclerle ayni mi bilmiyorum ama once dogum kontrol hapi ile baslayip 15 gun sonra decapeptyl ignesi ile devam ettiler. bu ovuslasyonu onluyor ve yumurtalari dizginliyor sanirim tam turkcesini bilmiyorum. bir adet gecirip sonrasinda yumurta buyutme ignelerine basladim. bu da zaten 1 hafta falan surdu ignem ovaleap di. 125. cunku 20 yakin yumurtam vardi ve bana hormon yuklemesi yapmak istemediler. vitamin bile tavsiye etmediler. folik aliyordum zaten devam et dediler. hele esime hic bir takviye ilac hicbirsey yapilmadi. cunku bizim tedavimiz ICSI di, yani mikro enjeksiyon sanirim. toplamada 15 yumurta, 7 devam ve 1 embyo ile sonuclandi. uzuldum tabiki hem de cok. sonra 1 ay dinlendirip transfer ettiler, sonuc negatif. (dedigim gibi yukarda)
bu surecte biz bu tedaviye toyduk. yani cok ciddi bir durum oldugunu pek farkina varmadik. doktor tranfer sonrasi bile ilac vermedi herseyi dogal surecle yonetti.
ikinci denemem icin biraz dusunduk. ikimizde spor yapiyoruz. kilomuz ok. alkol icmiyoruz. ama esimin sperm kalitesi o kadar dusuk ki ondan mi kaynakli benden mi kaynakli bilemiyorum. cunku bilirsiniz size ne kadar sagliklisin deselerde sonuc ortada olunca insan kendinden de supheleniyor.
esim bu donemde cin bitkisel tedavi yapan ozel bir klinik buldu. burada biktisel tozlar vitaminler akupuntur ile basladi, 2 ay sonra bir test verdi, daha gecen hafta yani ve butun degerleri yuksek cikti. bu sevindirici bir haber bizim icin.
simdi yeniden decapeptyl ile baslayacagim ama ignemi meriofert 112,5 olarak degistirdiler. yine cok dusuk hormonla ve ultrason bile yapmadi baslamadan once. 9 aralik ise toplama. buradaki doktorlar tatmin edici degil ama umarim hersey yolunda gider.
cin doktoru bu surecte bana da akupuntur onerdi, ve bir cok vitamin. vitaminlere 3 ay oldu baslayali.
folik multi
d vitamin
demir
q10
umarim bu kez hersey cok daha iyi gider ve hamile kalabilirim.