KASIM 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

31 yasındayım canım, 2 sene oldu tam olarak
2 senedir evliyim zaten hiç korunmamıstık
Canım bence daha fazla beklemene gerek yok,
eğer hsg ve spermiograma rağmen sebepsiz infertilite varsa tüp bebeğe yönelmen daha mantıklı olur. Özelde ve devlette şartlar ve ücretler biraz farklı MaviSasa234 MaviSasa234 bahsetti biraz. Devlette süreç çok uzun sürüyor, özel daha mantıklı gibi geliyor tabi imkanın varsa

Canım bence daha fazla beklemene gerek yok,
eğer hsg ve spermiograma rağmen sebepsiz infertilite varsa tüp bebeğe yönelmen daha mantıklı olur. Özelde ve devlette şartlar ve ücretler biraz farklı MaviSasa234 MaviSasa234 bahsetti biraz. Devlette süreç çok uzun sürüyor, özel daha mantıklı gibi geliyor tabi imkanın varsa
Aynen kuzu, bende bekleme niyetinde değilim ama psikolojik olarak hiç tüp bebek düşünmemiştim bi afalladım yine
Aşılama denerim diyodum
Ama tüpe yönelmek durumunda kaldık
Özelde devam edicem, devlete zaten şartlarım uymuyor ve çok meşakkatli
Hayırlısı bakalım

Bizede koç hastanesinde barış atayı önerdi herkes
Kendi doktorum ve gittiğim bikaç doktor daha
Muhtemelen bende aralık yada ocak reglinde gidip işlemlere baslıcam tüp bebek için🤦‍♀️
Canım ben tekirdağ dayım. Burda tüp bebek merkezi yok gibi bişey. Özelden doktor da bu hastaneleri önesi hatta katolog da verdi kendimi hazır hissetmediğim için incelemedim bile.. Erkek infertilitesi olsa bile onlar bu aşamada sadece sperm veriyor. Bütün herşey kadına yapılıyor çok stresli. Eşimin kuzeninin eşimde 4 5 yıllık evli idi olmuyordu kızda guatır falan varmış aşılama hiç denemeden tüp bebek evraklarını falan hazırlamışlar tam başlayacakları ay kız 5 haftalık hamile oldugunu öğrendi. Allahın hikmeti işte. Ama bizim durumu aileden kimse bilmiyor mümkünse sessiz sedasız halletmeye çalışıyoruz

Eki Görüntüle 2944629 Kızlar bugün çatlatma iğnesinden sonra 10.gün çok silik çizgi çıktı hala iğnenin etki geçmemiş midir?

Merhabalar kızlar
Doktora gittim, geldim
Regl olduğum için vajinal muayene istemedim
Ultrasonla baktı, yumurtalıklarda suan bi sıkıntı görünmüyor dedi
Eşimin ve benim yapılan tüm testlerini götürdüm
Hepsine baktı, bunlarda herhangi bi sıkıntı görmüyorum
Zaten çok detaylı yaptırmıssınız tüm tetkikleri dedi
Terstlerimi tekrarlamak ister mi diye sordum
Hormonlar anlık değişiyor bu bize yeni bilgiler vermez aslında, amh da bi senede 3,45 ten çok fazla aşağılara düşmemiştir diye düşünüyorum dedi
Bi işlem düşünürsek hemen o zaman bakılır hormonlara dedi
Su durumda ne yapabiliriz diye sordum
Bundan sonraki aşama tüp bebek yada aşılama dedi
Ama devlet hastanesinde 3 yıllık evlilik sartı varmıs, daha erken yapılabilmesi için ya amh ta ciddi düşüklük olması lazım veya erkekte önemli problemler olmalıymıs
Özelde düşünürsen benim fikrimce aşılama değil de direkt tüp bebek denemek daha mantıklı dedi
2 3 aşılama bi tüp bebek masrafı neredeyse dedi
Zaten sizin gibii sorun olmayan çiftlerde aşılama çok önermiyorum, genelde spermde sadece hız problemi olan hastalarda sonuç alıyoruz aşılamada diğer türlü doğal yolla gebelikten bi farkı yok ha kendiniz denemişsiniz ha aşılama denemişiz dedi
Aralık reglinde gidip ocak gibi düşünüyorum geç kalmıs olur muyum bikaç ay önemli mi sizce dedim
Bizim için suan yaptırmanla 35 e kadar yaptırmıs olmanın bi farkı yok yaş 40 üzeri olursa değişiyor tüm denge dedi
O yüzden bikaç ay bekleyebilirsin ama en öenmlisi psikolojik olarak kendini su dönemde hazırla süreç çokta kolay değil
Olumlu sonuçlanma ihtimali olduğu gibi olumsuzda olma ihtimali var, bunada hazır olmak lazım dedi
MaviSasa234 MaviSasa234 M mavili_yeshll A ayisigi-28 @ejce Papatyamveben-Mavi Papatyamveben-Mavi MaviHayallerim MaviHayallerim A R Y A A R Y A Yusra-61 Yusra-61
Canım dedikleri çok doğru, zaten genel olarak doktorların tarzı bu şekilde oluyor. Sebepsiz infertilite de genel olarak tüp öneriyorlar. Asika daha çok erkek kaynaklı sorularda. Tüp bebek icin benim doktorumda aynısını söylemişti otuz kırk yaş aynı falan gibi. Hayırlısı olsun kuzum hakkında 💕🤲 inşallah kendiliğinden olur da hiç birşeye gerek kalmaz ♥️

Kasım ayı gebelik planlayanlar piste alalım hepinizi 🤗 Bat Tarihi yeterli 😊

İSİMBAT SONUÇ
@HAbibte1 KASIM❌
@Emine19901 KASIM❌
@yoncakolyembenim1 KASIM👼😊👼
]@Feyzaakncc[/S]1 KASIM ❌
@lazkdn1 KASIM
@gulayseT1 KASIM❌
@Ebruszrr1 KASIM
@burcuu111 KASIM👼😊👼
@Bulut3471 KASIM
@hummy1 KASIM
@vaveylaaaaaa2 KASIM
usengecpirenses usengecpirenses 2 KASIM
@SevimliKedii2 KASIM
@mavibeyazzz2 KASIM👼😊👼
@maviesme2 KASIM
@esergry3 KASIM
@Pimpiriklianneee3 KASIM❌
MaviHayallerim MaviHayallerim 4 KASIM❌
@Random334 KASIM
@Duygu_064 KASIM👼😊👼
@Hly554 KASIM👼😊👼
Yusra-61 Yusra-61 5 KASIM
@dofh5 KASIM👼😊👼
@Senbilirsiniz5 KASIM
@umayklc6 KASIM
@yyaprak6 KASIM
@Gzos6 KASIM
@Bahar_Darcan486 KASIM
@nergisgemi6 KASIM
@Mavissss17 KASIM
@Emek017 KASIM
esarp esarp 7 KASIM
@tgceeee8 KASIM
@misscheekbone8 KASIM
@Sedose8 KASIM
@Hemsiree2e8 KASIM❌
@Manoly349 KASIM
@Ruogasci9 KASIM
@anneadayim9 KASIM👼😊👼
@sz969 KASIM
@dk-ck10 KASIM
@Esen636310 KASIM
@HaticeK0610 KASIM
@Lalalala110 KASIM
@Linalya10 KASIM
@elba0010 KASIM
@greengirl110 KASIM
@Seyma9410 KASIM
@defne4586610 KASIM
@Yusrackfatma10 KASIM
@Zennep11 KASIM
@Cansinn1011 KASIM👼😊👼
@Fatma mehdi12 KASIM
@zeynepmuratselo12 KASIM
M mavili_yeshll 13 KASIM
@cerenay00013 KASIM
@Gizemsu0713 KASIM
@Hedossss13 KASIM
@Hadibakalimdemetakalin13 KASIM
@Papatya386613 KASIM
@bynsym13 KASIM
@Dijlej13 KASIM
@Melikeben13 KASIM
@ladymiracle14 KASIM
A ayisigi-28 14 KASIM
@Gazel211014 KASIM
@maviss_3414 KASIM
@Kaderr2714 KASIM
@Drybgtr14 KASIM
@Queenkbr15 KASIM
@L u n a15 KASIM
@mtmr15 KASIM
@mboncuk15 KASIM
@ejce16 KASIM
@newmoon1016 KASIM
@Bencebuarkadas16 KASIM
@Sadglozgrr17 KASIM
@Gokce679217 KASIM
@ESMA198717 KASIM
@mucizeanne2017 KASIM
A ASD1905 17 KASIM
@sibak17 KASIM
@Princess9117 KASIM
@YarenSultan9218 KASIM
@Asi kedi18 KASIM
@Hcl18 KASIM
@mysteryhrn18 KASIM
@RabiaIslam19 KASIM
@Hazbent19 KASIM
@suksuk19 KASIM
@Selin n20 KASIM
@Arianaa20 KASIM
@Ceviz hanim20 KASIM
@Asya29221 KASIM
@Sadglozgrr21 KASIM
@HiS21 KASIM
@HTCNM22 KASIM
@Sazaks22 KASIM
@Motiksa23 KASIM
@shtc23 KASIM
@maibu23 KASIM
@Mystery88823 KASIM
@marymine23 KASIM
@cileklipapatya24 KASIM
Papatyamveben-Mavi Papatyamveben-Mavi 24 KASIM
@- Janna -24 KASIM
@LorenaEce24 KASIM
@Egeveefeninannesi24 KASIM
@kivircikkuala25 KASIM
@Betulx25 KASIM
@Mikasaa25 KASIM
@mavi guzel25 KASIM
@Beklemekyordu26 KASIM
@myteacher26 KASIM
@Sina763626 KASIM
@Annesiyim12326 KASIM
@Gunes Ay ve Yildizlar26 KASIM
@Miniminimoy27 KASIM
@Selin154827 KASIM
@Emine199027 KASIM
@Limonlu Su28 KASIM
A R Y A A R Y A 28 KASIM
Mavigrill Mavigrill 28 KASIM
@busrayln28 KASIM
@gulayseT29 KASIM
M-Mavera2048 M-Mavera2048 29 KASIM
@Lavinya5830 KASIM
@RAU30 KASIM
Kırmızılar geldi bu ay elendim bat 4 aralık şüphesi olan bütün arkadaşların inşallah küçük mucizeleri onlarladır🤲🤲
bize de dua edin 😊

Saol kuzu hepimizin hakkınsa hayırlısı olsun ❤️
Ben aslında aşılama niyetindeydim açıkcası kuzu en basta ama benim eşim istemiyodu aşılama
Bugün doktorla konusunca sanırım Benimde fikrim o yöne kaydı
Dediğin gibi bende koçtan fiyat almıstım aşılama için ilaçLarla banada 5 bin civarı demişti
Ama doktor aşılamanın sizin için doğal yolla denemekten bi farkı yok diyor suanlık bi sıkıntı görünmediği için
O yüzden sanırım tüp denicem bende
Birde tek ihtimal belki yumurtada bi kalitesizlik var olabilirmiş başka bişey görünmediği için suan problem olarak, oda ancak tüp bebek sürecine girince anlasılıyormus
Aynen canım konulardan hatırlıyorum sizde de bir problem yoktu. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ya 🙏🏻 Belki tüp öncesi vitamin falan kullanırsın faydası olur. Ya düşününce aşılama spermin kat edeceği yolu kısaltıyor, iler hızda problem yoksa başarı oranı çok düşük gibi. Allah Maddi ve manevi yardımcısı olsun hepimizin. Memorial i aradım 13.500 + ilaçlar + dondurma dediler. 20.000,00 i bulur gibime geliyor ama beklemek istemiyorum daha fazla 30 yaşıma geldim

Eşinizin sperm değerleri varikosele rağmen iyi geldi doğru mı anlıyorum? Biz De böyle bir durum varda bu yüzden sormak istedim 🌿
Evet eşimde belki 12 yıldır varikosel var. Düzen laboratuvarında yaptırmıştık. Sayı, ileri hız çok iyi. Sadece morfoloji %3 üroloğa göstermiştik buna takılmayın. Kimi laboratuvar en ufacık şey bile kusurlu yazıyor demişti 🤗 Doktor hiç bir şekilde ameliyat önermedi bu arada

Ama devlet hastanesinde 3 yıllık evlilik sartı varmıs, daha erken yapılabilmesi için ya amh ta ciddi düşüklük olması lazım veya erkekte önemli problemler olmalıymıs
Özelde düşünürsen benim fikrimce aşılama değil de direkt tüp bebek denemek daha mantıklı dedi

Bende 3 yıllık şart vardı onu kullandım sebebi bilinmeyen kısırlık olunca aşılama 2 kere almak zorunluluğum vardı birini aldim bakalim.ikinci de alicam hemen alamazsam da. 2 yıl çok uzun zaman değil ya birazcık daha deneyip kendini hazırla tüp alacaksan .böyle şeylerde herşeyden önce psikolojik hazır olmak da önemli. Aldığımız tedavilerin garantisi de yok ama denemeye değer 🤩 en azından bunu da almadım demez için rahat olur.
Insallah hakkinizda hayırlısı neyse o olur 🙏

Merhabalar kızlar
Doktora gittim, geldim
Regl olduğum için vajinal muayene istemedim
Ultrasonla baktı, yumurtalıklarda suan bi sıkıntı görünmüyor dedi
Eşimin ve benim yapılan tüm testlerini götürdüm
Hepsine baktı, bunlarda herhangi bi sıkıntı görmüyorum
Zaten çok detaylı yaptırmıssınız tüm tetkikleri dedi
Terstlerimi tekrarlamak ister mi diye sordum
Hormonlar anlık değişiyor bu bize yeni bilgiler vermez aslında, amh da bi senede 3,45 ten çok fazla aşağılara düşmemiştir diye düşünüyorum dedi
Bi işlem düşünürsek hemen o zaman bakılır hormonlara dedi
Su durumda ne yapabiliriz diye sordum
Bundan sonraki aşama tüp bebek yada aşılama dedi
Zaten sizin gibii sorun olmayan çiftlerde aşılama çok önermiyorum, genelde spermde sadece hız problemi olan hastalarda sonuç alıyoruz aşılamada diğer türlü doğal yolla gebelikten bi farkı yok ha kendiniz denemişsiniz ha aşılama denemişiz dedi
Aralık reglinde gidip ocak gibi düşünüyorum geç kalmıs olur muyum bikaç ay önemli mi sizce dedim
Bizim için suan yaptırmanla 35 e kadar yaptırmıs olmanın bi farkı yok yaş 40 üzeri olursa değişiyor tüm denge dedi
O yüzden bikaç ay bekleyebilirsin ama en öenmlisi psikolojik olarak kendini su dönemde hazırla süreç çokta kolay değil
Olumlu sonuçlanma ihtimali olduğu gibi olumsuzda olma ihtimali var, bunada hazır olmak lazım dedi
MaviSasa234 MaviSasa234 M mavili_yeshll A ayisigi-28 @ejce Papatyamveben-Mavi Papatyamveben-Mavi MaviHayallerim MaviHayallerim A R Y A A R Y A Yusra-61 Yusra-61
Tatlım çok güzel özetlemişsin eğer hazır hissediyorsan özelde olcaksa yılbaşında önce başla derim çünkü zam gelck herşeye maddi olarak daha rahat olur diye düşünüyorum

Saol kuzu hepimizin hakkınsa hayırlısı olsun ❤️
Ben aslında aşılama niyetindeydim açıkcası kuzu en basta ama benim eşim istemiyodu aşılama
Bugün doktorla konusunca sanırım Benimde fikrim o yöne kaydı
Dediğin gibi bende koçtan fiyat almıstım aşılama için ilaçLarla banada 5 bin civarı demişti
Ama doktor aşılamanın sizin için doğal yolla denemekten bi farkı yok diyor suanlık bi sıkıntı görünmediği için
O yüzden sanırım tüp denicem bende
Birde tek ihtimal belki yumurtada bi kalitesizlik var olabilirmiş başka bişey görünmediği için suan problem olarak, oda ancak tüp bebek sürecine girince anlasılıyormus
Canım ben sana bir kere aşılama öneririm benim ablamda sebepsiz infertilite ile 10 yıl sonra aşılama oldu ve tuttu küçük ve ucuz bir yerde bir kere yaptır burda önemli olan labaratuvar canım spermlerin iyi bir yerde yıkama yapılması

insan gerçekten çok yıpranıyor kızlar . ağlayasım var ama ağlayamıyorum bile donuk haldeyim. eşimde çok takıyor saçları ağardı adamın . düşündüğünü görünce yine kafaya taktın olur acele etme zamanı gelmemiş demekki falan diyorum ama gel bide onu bana sor hiç belli etmiyorum ama olmuyor .

Canım ben tekirdağ dayım. Burda tüp bebek merkezi yok gibi bişey. Özelden doktor da bu hastaneleri önesi hatta katolog da verdi kendimi hazır hissetmediğim için incelemedim bile.. Erkek infertilitesi olsa bile onlar bu aşamada sadece sperm veriyor. Bütün herşey kadına yapılıyor çok stresli. Eşimin kuzeninin eşimde 4 5 yıllık evli idi olmuyordu kızda guatır falan varmış aşılama hiç denemeden tüp bebek evraklarını falan hazırlamışlar tam başlayacakları ay kız 5 haftalık hamile oldugunu öğrendi. Allahın hikmeti işte. Ama bizim durumu aileden kimse bilmiyor mümkünse sessiz sedasız halletmeye çalışıyoruz
Aynen kuzu erkek için bi sıkıntı yok
Kullanılan ilaçlar iğneler hep bizim için
Çok stresli gerçekten
Bide ben hep şöyle kendimi motive ediyodum bi sekilde ya tamam denedik olmuyor ama daha aşılaması var tüp bebek denemeleei var
Bir sürü sansım var tamamen ümitsiz olmak için erken
Ama suan onuda deneyip olumsuz sonuç alırsam korkusu var bi yandan içimde

O dediğin gibi örnekler çok fazla aslında
Benimde kuzenim dört kez tüp bebek denedi olmadı
Üç ay sonra doğal yolla gebe kaldı, ardından hemen bi tNe daha doğal yolla oldu
Aslında vakti zamanı gelene dur denilmiyor, zamanı gelmediyse hazır bebeğide koysalar o bile olmuyor
Nasip

Sağ ol canım aldım şimdi gelsin de bakim bende bu ay deneyeyim 5 gün var hiç bir şey hissetmiyorum zaten aldım bende ,🤏☺️
Öbür ay için mi aldın canım ? Umarım hamilesindir kullanmana gerek kalmaz ovulasyon testlerini 😇

Canım dedikleri çok doğru, zaten genel olarak doktorların tarzı bu şekilde oluyor. Sebepsiz infertilite de genel olarak tüp öneriyorlar. Asika daha çok erkek kaynaklı sorularda. Tüp bebek icin benim doktorumda aynısını söylemişti otuz kırk yaş aynı falan gibi. Hayırlısı olsun kuzum hakkında 💕🤲 inşallah kendiliğinden olur da hiç birşeye gerek kalmaz ♥️
Amin kuzucum
İnsallahhh dediğin gibi olur❤️
Stres yaptım biraz sanki tüp diince 😑

Aynen canım konulardan hatırlıyorum sizde de bir problem yoktu. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ya 🙏🏻 Belki tüp öncesi vitamin falan kullanırsın faydası olur. Ya düşününce aşılama spermin kat edeceği yolu kısaltıyor, iler hızda problem yoksa başarı oranı çok düşük gibi. Allah Maddi ve manevi yardımcısı olsun hepimizin. Memorial i aradım 13.500 + ilaçlar + dondurma dediler. 20.000,00 i bulur gibime geliyor ama beklemek istemiyorum daha fazla 30 yaşıma geldim
Amin kuzuu
Aynen erkek kaynaklı problem yoksa aşılama denememle kendi denemem arasında fark yok gibi duruyor benim içinde
Gerçekten Allah yardımcımız olsun
Bencede 20 bin civarı tutar kuzu😑
Birde olma olasılığı da kesin değil falan, stresli bi süreç😶

Amin kuzuu
Aynen erkek kaynaklı problem yoksa aşılama denememle kendi denemem arasında fark yok gibi duruyor benim içinde
Gerçekten Allah yardımcımız olsun
Bencede 20 bin civarı tutar kuzu😑
Birde olma olasılığı da kesin değil falan, stresli bi süreç😶
Tabiki kesin değil canım ama başarı oranı çok yüksek. Motivasyonla, dualarla, güzel düşüncelerle olumlu sonuç alacaksın inşallah 🥰 Sakın garantisi yok diye olumsuz düşünme. İlkinde olmazsa bile dondurulmuş embriyolardan 2. 3. Transfer şansı var. Tabi iş oralara kalmasın inşallah ama biz içimizi ferah tutalım. Birbirimize destek oluruz😘 🤗

X