Kasım 2013 te hamile olduğunu öğrenenler buraya

Herkese merhaba :) Umarım sağlıkla bebişlerimizin kalp seslerini duyarız :)
Kızlar bişey soracağım 12.haftadan önce çatlağı önlemek için bir şey kullanılabiliyor mu?
okuduğum kadarıyla 3.aydan önce önerilmiyor ama benim bulantım-kusmam olmadığı ve çok yediğim için kilo almaya başladım :KK43:
öneriniz var mı kızlar?

rica ederim canım. evet buradaki çizelgeye göre ilerleyeceğiz yani 5 haftalık hamile oluyorsun, haftaya görebilirsin tahminimce :)

cok sagol canım :KK16:

bende hepimiz icin dua ediyorum insallah sonuna kadar sorunsuz atlatabilir benimde korkum kanimda pihtilasma var igne oluyorum gobekten ama hep korkusunu yasiyorum...adet gecikmesinden sonra cikan sonuc cok onemli degil canim onemli olan iki gun sonra tekrarlandiginda degerin tam iki kati olmasi lazim saglik ocagiyla hastanede verdigin tahlil arasinda 48 saat var mi?korkma ins hersey cok guzel olacak annesi:-)

canim beta sonucun dollenme ile baslayan hamilelik degerlerin ama doktorlar icin asilolan sey son adet tarihinin ilk gunu
baz alinir 6.haftanda usgde tam tarihi belli olur yani.

hım anladım tatlım cok sagol:KK16:

ben keseyi ilk gordugumde 4 hafta 4 gunluktu 5+4 te ise yolk kesesini gormustuk eger doktorun vajinaj usg ile bakarsa suan net gorunur.beya hcg 500-1500 arasindayken vajinal usg ile kese gorunuyomus canim ogrendiginden yana 2 gunde 2 kati olarak hesapla betani kese ne zaman gorunur tahmin edersin.
valla bugun dtahlılde 900 lu bır değerdi ama tam sayısını hatırlamıyorum doktor alttan bakmadı sadece ulrasonla karından baktı dedi kese gözükmüyor 2 hafta sonra gelin inşallah bakarız dedi
e

cok sagol canım :KK16:

hım anladım tatlım cok sagol:KK16:

valla bugun dtahlılde 900 lu bır değerdi ama tam sayısını hatırlamıyorum doktor alttan bakmadı sadece ulrasonla karından baktı dedi kese gözükmüyor 2 hafta sonra gelin inşallah bakarız dedi
e

üsttende 5000 lerdeyken görünüyor o zamana görürsün inş.canım

Rabbimin hikmeti okadar buyukki. Hepiniz i cani gonulden tbr ediyorum hanimlar. Kiminizin ilk Kiminizin ikinci ucuncu allah sahlikla kucaginiza almak nasip etsin bir omur ayirmasin. Bende hamileyim 4 haftalik. Okadatr cok ugrastikki olmasi icin 5 yildir. Her yolu denedik 4 tup bebek yaptirdik ol demeyince olmuyor rabbim. Simfi kendiligimden hamile kaldim. Cok mutluyum binlerce sukurler olsun. Ama korkularimda var elbet. 2 hafta sonra kalp atisinida duyurmayi nasip edet ins guzel allahim. Hanimlar bu mubarek cuma hurmetine dualrinizi eksit etmeyin bendende. Saglicakla kalin bebisletinize iyi bakin :)

Hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz. Allah hepimizinkini tamamına erdirsin inşallah. Buradan dertleşiyoruz hepimize iyi geliyor bu paylaşımlar. İnşallah herşey güzel olacak içinizi ferah tutun. Hoşgeldiniz...

Herkese merhaba :) Umarım sağlıkla bebişlerimizin kalp seslerini duyarız :)
Kızlar bişey soracağım 12.haftadan önce çatlağı önlemek için bir şey kullanılabiliyor mu?
okuduğum kadarıyla 3.aydan önce önerilmiyor ama benim bulantım-kusmam olmadığı ve çok yediğim için kilo almaya başladım :KK43:
öneriniz var mı kızlar?

Bence hiçbirşey kullanma.Eskiden krem mi varmış. Biz ne kadar doğal beslenir doğal yaşarsak bebişler o kadar sağlıklı olur diye düşünüyorum. Belki ileriki aylarda aktarlardan sorup doğal bitki yağları kullanırız.
Daha hamileliğin çok başındasın. İnşallah bulantın kusman ve baş dönmen olmaz. Ama kilona dikkat etmelisin. çok fazla abartma yemeni. Çünkü asıl kilo 5. veya 6. aydan sonra başlıyor. Ben ilkinde normal yememe ve ilk aylarda hiç kilo almayıp birşey yiyememe rağmen 22 kilo almıştım. Aman dikkat.. Kendine dikkat et..

Kızlar hepinize merhaba. 11. ve 12. haftalarda ikili test yapılıyormuş. Ben bu testler için artık doktorumu değiştirmek istiyorum yani özele görünmeyeceğim. Bu konuda çok daha fazla gebeyle uğraşan tıp fakültesine gitmeyi düşünüyorum. Zaten daha 3 hafta var. Daha ileriki zamanlarda üçlü test ve birde dörtlü test var.
Ben 8. haftama gireceğim. Az kaldı. İstiyorum ki şu ilk zamanlar çabuk geçsin bulantılar baş dönmeleri bitsin. Hepiniz kendinize çok iyi bakın...:emir_bebek:

kızlar ne olur bana cvp verin ilk degerim 13 çıktı 3gun sonra ikincisi ise 78.31 çıktı sizce nasıl sonuclar:18::18::18:

perşembe günü çok az leke geldi hemen acile gittik. dr düşük tehlikesi dedi :KK43: çok korktum , progestan diye bir ilaç verdi. dün de tekrar dr a gittik, özel hastaneye. görünürde bir tehlike yok dedi. rahatladım biraz. zaten bir daha da leke gelmedi. ayrıca dün bebeğimizin kalp atışını da dinledik , hareketlerii de gördüm sanırım kalbin kıpırtısıydı çok tatlıydı :) inşallah her şey yolunda gider...

korktuğum gibi oldu 2 hafta önce 4hafta 3 günükken 5 hafta olumş ne yolk var ne başka bişe büyük ihtimal boş gebelik dedi doktor isersen alabiliriz stersen bi hafta bekle vicdani olarak ama kendi düşer dedi..kendinin düşmesini bekleyeceğim kürtaj fikri ürpertiyor beni senedir beklediim bebeği ancak bu şekilde yaşamak kısmetmiş bir süre bebek fikrini erteleyeceğim tekrardan ..
allah hepinize sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

bir süreliğine burayada uğramam büyük ihtimal..

Allaha emanet olun dua edin bu kardeşşinizede

Canim benim Rabbim sana sabir ve tez zamanda yeni guzel umutlar versin. Sen Rabbime sigin...

Merhaba Canım sadece Eşim ve annem biliyor Kese ve kalp atışı gözükmeden kimseyi en azından kendimi umutlandırmamak için kimseye demeyi düşünmüyorum Bence sizde söylemeyin derim :KK1::KK1::KK1::KK1:

Ya aslinda ben de soylememe taraftariydim.2aralikta çağırdı doktor kese ve kalp atışı icin. Ama dayanamadik:KK43:(( cok korkuyorum ters birsey olacak diye:KK43: herkes de biliyo:KK43:(

benimde adet gecikmemden 4-5 gün önce böyle pembemsi belli belirsiz bir lekelenmem oldu ama devamı gelmedi şükür Doktor her ihtimale karşı progestan verdi kullanıyorum bakalım 7 günlük kaldı inşallah gelme derde 2

Evet şansım yüksek çünkü ikiz genini anne taşırmış annemin sülalesindede var Nasip hayırlısı :KK1::KK1::KK1::KK1:
Allah herkesin gönlüne göre versin
Tanıştığıma memnun oldum Canım ismim fatma :nazar::nazar:

2aralikta beraber gidicezZz:))

aynen canım kısmetse duyunca soylıcem bende. tabı telefonda kaçırmazsam ağzımdan bazen dılımın ucuna kadar gelıyo :KK1:

Iste bende o dilimin ucundan kacirdimmmm:))))

kızlarrr yarın doktor kontrolüm var. Kalp atışını duymamız ve bebegin büyüdüğünü görmemiz gerekiyor. 2 hafta kadar geride oldugunu söylemişti doktor geçen hafta. Geç döllenme nedeniyle olabilirmiş. İnşallah başka sorun yoktur. Dua edin olur mu???

Noldu bugun anlatir misin canimm? Duydunuz mu kalp atislarini:)))

Biliyosunuz bugun doktor kontrolum vardi pitpitlar icin ve ben haftalardir cok korkuyordum dun gece 4:00 te uyandim ve sabahladim resmen.muayene masasina yatarken dizlerimin bagi cozuldu korkudan sonra doktor bakti essek kadar olmus bebisin dedi:-)once kalp atislarini gosterdi,sonra ritmini vee beklenen an sesini acti ve pit pit pit...allahim sen nelere kadirsin bu duyguyu yasamak ne buyuk nimetmis oyle duygulandimki ayni bedende iki kalbiz aglamaktan dogru duzgun dinleyemedim bile sonra baktimki benim o halime sekreterde aglamaya basladi duydum kizlar yaradana sonsuz sukurler olsunki nasip etti.usg de tam gununde cikti olcumler 6+3 uc teyzeleri.allahim tez zamanda sizede duymayi nasip etsin inanin asil o zaman anlasiliyomus hamile oldugun:-)

Offf aglattin beni yaaaaaa:'(((((((((
Allah hepimize nasip etain o guzel gunu arkadaslar:))

Kizlar size bir sorum olacak, benim bu kasiklarim gerçekten cok agriyo geceleri. Yani uyaniyorum agrisina ve beni çok zorluyo.inliyorum evde resmen. Ama kanama yok.ayni regl sanciai gibi ama bazen daha da agiri olabiliyo. Aranizda boyle sikintisi olan varmi?
Bir de asiri derecede karnim acikiyo.. kilo almiyim diye az yiyorum. Ama 2saat gecmeden karnim otmeye basliyo:KK43:( sizde de var ki bu durum???

Bir de ogrendigim birkac şeyi sizinle paylasayim;
Adacayi icmek cok ters etki yaparmis hamilelige...
Maydanoz keza ayni sekilde..
(Cunlu bu ikisini adeti sokturmesi icin tavsiye ediyolarmis.)
Bol su icmemiz gerek..
Balik tuketmemiz
Ve en sonunda en güzel olani da bu, bebegimize kucuk mucuk demeyip onunla gun icinde konusmamiz cok etki ediyormus. Cunku bizi hissediyormus ve erken konusmasina etki ediyormus:)))
Ben artik konusuyorum bebisimle:))))))

Kizlar bu arada ben calisiyorum ogretmenim, okulda oldugum icin fazla yazamiyorum. Arada boyle gelip toptan soru cevap gibi yaptim kusuruma bakmayin beni grubumuzdan dislayip ayirmayin olur mu:KK66:)))))))))

Offf aglattin beni yaaaaaa:'(((((((((
Allah hepimize nasip etain o guzel gunu arkadaslar:))

Amin canım inşallah tez zamanda rabbim sizlerede nasip etsin bebeğinin kanlı canlı olduğunu görmek mucizevi bişeymiş sanki hamile olduğunu yeni öğrenir gibi,bebeğine ait hayat belirtilerini hissetmek inanın çok güzel rabbim nazarlardan korusun hepimizi.Ben o anı çok bekleyenlerdenim 2.5 yıl uğruna nice şeylere katlandım da vakti zamanı gelmeden ne yaparsn yap olmuyormuş işte.

Kizlar size bir sorum olacak, benim bu kasiklarim gerçekten cok agriyo geceleri. Yani uyaniyorum agrisina ve beni çok zorluyo.inliyorum evde resmen. Ama kanama yok.ayni regl sanciai gibi ama bazen daha da agiri olabiliyo. Aranizda boyle sikintisi olan varmi?
Bir de asiri derecede karnim acikiyo.. kilo almiyim diye az yiyorum. Ama 2saat gecmeden karnim otmeye basliyo:KK43:( sizde de var ki bu durum???

Bir de ogrendigim birkac şeyi sizinle paylasayim;
Adacayi icmek cok ters etki yaparmis hamilelige...
Maydanoz keza ayni sekilde..
(Cunlu bu ikisini adeti sokturmesi icin tavsiye ediyolarmis.)
Bol su icmemiz gerek..
Balik tuketmemiz
Ve en sonunda en güzel olani da bu, bebegimize kucuk mucuk demeyip onunla gun icinde konusmamiz cok etki ediyormus. Cunku bizi hissediyormus ve erken konusmasina etki ediyormus:)))
Ben artik konusuyorum bebisimle:))))))

Kizlar bu arada ben calisiyorum ogretmenim, okulda oldugum icin fazla yazamiyorum. Arada boyle gelip toptan soru cevap gibi yaptim kusuruma bakmayin beni grubumuzdan dislayip ayirmayin olur mu:KK66:)))))))))
canım ben 7.haftamın içindeyim 6+..olmaya başladığımda sancılarda azalmaya başladı doktorum normal diyo ki hala arada o sancılar saplanıyo evet adet ağrısı gibi oluyo ama adetin ilk günü nasıl sancılı oluyor pıhtı gelene kadar aynı öyle çok şiddetli oluyor benimde hatta gece uykumdan uyandıracak seviyede bile oluyor.KArın acıkmasıda aynı anlattığın gibi yemek yiyorum 2 saat sonra midemden sesler gelmeye başlıyor midem ağrıyo resmen açlıktan:)))maydanoz+adaçayı+nar var bide uzak durulması gerekenler arasından.

kızlar ne olur bana cvp verin ilk degerim 13 çıktı 3gun sonra ikincisi ise 78.31 çıktı sizce nasıl sonuclar:18::18::18:

normal canım artışın gözün aydın allah kucağımıza almayı nasip etsin hepimize artışların sağlıklı gidiyo için rahat olsun tebriklerrrr:))

Ya aslinda ben de soylememe taraftariydim.2aralikta çağırdı doktor kese ve kalp atışı icin. Ama dayanamadik:KK43:(( cok korkuyorum ters birsey olacak diye:KK43: herkes de biliyo:KK43:(

2aralikta beraber gidicezZz:))

Ben sanırım salı günü gidicem Betamı çok merak ediyorum yükseldimi düştümü diye ondan sonrada 2 yada 3 aralıkta çağırır büyük ihtimal Birbirimiz haberdar edelim inşallah gelişmelerden :nazar::nazar::nazar:

Benimde gecede gündüzde ara ara regl sancısı gibi agrılarım oluryor bunun sebebi ne acaba :44::44::44:

Amin canım inşallah tez zamanda rabbim sizlerede nasip etsin bebeğinin kanlı canlı olduğunu görmek mucizevi bişeymiş sanki hamile olduğunu yeni öğrenir gibi,bebeğine ait hayat belirtilerini hissetmek inanın çok güzel rabbim nazarlardan korusun hepimizi.Ben o anı çok bekleyenlerdenim 2.5 yıl uğruna nice şeylere katlandım da vakti zamanı gelmeden ne yaparsn yap olmuyormuş işte.

canım ben 7.haftamın içindeyim 6+..olmaya başladığımda sancılarda azalmaya başladı doktorum normal diyo ki hala arada o sancılar saplanıyo evet adet ağrısı gibi oluyo ama adetin ilk günü nasıl sancılı oluyor pıhtı gelene kadar aynı öyle çok şiddetli oluyor benimde hatta gece uykumdan uyandıracak seviyede bile oluyor.KArın acıkmasıda aynı anlattığın gibi yemek yiyorum 2 saat sonra midemden sesler gelmeye başlıyor midem ağrıyo resmen açlıktan:)))maydanoz+adaçayı+nar var bide uzak durulması gerekenler arasından.

Ayy herşeyimiz aynııı:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
Canım aynen dediğin gibi gece ağrıdan uyanıyorum. aynı adet gibi kan gelecek diye aklım çıkıyo:KK25::KK25::KK25::KK25:
Çok gazım varmış doktor öyle söyledi buna napsam acaba ya??
Şu kalp atışını da duysam artık rahatlıcam biraz:KK43:(((((((
Bu arada bak ben narın zararlı olduğunu bilmiyodum tamam onu da aldım kara listeye:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

Ben sanırım salı günü gidicem Betamı çok merak ediyorum yükseldimi düştümü diye ondan sonrada 2 yada 3 aralıkta çağırır büyük ihtimal Birbirimiz haberdar edelim inşallah gelişmelerden :nazar::nazar::nazar:

Benimde gecede gündüzde ara ara regl sancısı gibi agrılarım oluryor bunun sebebi ne acaba :44::44::44:

Ben kendimi motive etmek adına bebek yerleşiyo galiba diyorum ama bilmiyorum tam olarak ne olduğunu:26::26::26::26:
Evet salı günü yazarsın ne çıktığını betanın, hayırlı haberlerle inşallah:)

Ben kendimi motive etmek adına bebek yerleşiyo galiba diyorum ama bilmiyorum tam olarak ne olduğunu:26::26::26::26:
Evet salı günü yazarsın ne çıktığını betanın, hayırlı haberlerle inşallah:)

Bende öyle düşünüyorum Bakalım hayırlı haberleri paylaşırım inşallah sizlerle :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Ayy herşeyimiz aynııı:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
Canım aynen dediğin gibi gece ağrıdan uyanıyorum. aynı adet gibi kan gelecek diye aklım çıkıyo:KK25::KK25::KK25::KK25:
Çok gazım varmış doktor öyle söyledi buna napsam acaba ya??
Şu kalp atışını da duysam artık rahatlıcam biraz:KK43:(((((((
Bu arada bak ben narın zararlı olduğunu bilmiyodum tamam onu da aldım kara listeye:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

Canım sorma o gaz 3 gündür beni mahvediyo ağrılarım hafifledi gaz sancılarım başladı ya midem bulanıyo ama çok garip bir bulantı resmen midemde gaz oluyo onunla bir bulantı karnımda öle bana doktorum kuru incir kuru kayısı ve kuru siyah erik üçünden birer tane aç karnına ye sindirimi rahatlatır dedi,gaz olması çok normal sindirim sistemin yavaşladığı için oluyo dedi bende unu yapıyorum bide dikkat et pirinç özellikle gaz sancısı yapıyo sindirimi zor olduğundan galiba :KK43:

Canım sorma o gaz 3 gündür beni mahvediyo ağrılarım hafifledi gaz sancılarım başladı ya midem bulanıyo ama çok garip bir bulantı resmen midemde gaz oluyo onunla bir bulantı karnımda öle bana doktorum kuru incir kuru kayısı ve kuru siyah erik üçünden birer tane aç karnına ye sindirimi rahatlatır dedi,gaz olması çok normal sindirim sistemin yavaşladığı için oluyo dedi bende unu yapıyorum bide dikkat et pirinç özellikle gaz sancısı yapıyo sindirimi zor olduğundan galiba :KK43:

Ya ben bilmiyodum pirincin oyle oldugunu:KK43:((

X