Merhaba kızlar, benim son birkaç gündür mide bulantılarım epey arttı dünde ilk defa istifra ettim, kokulara karsı cok tiksinmeye basladım ve meyve yedigim zaman inanilmaz gazım oluyo ve cok sancı yapıyorbunlarla basa çıkabilmek için yaptığınız birseyler varsa paylasırsanız cok sevinirim...
Hatta günaydıın ben de as önce uyandım her akşam yemekten sonra 1-1,5 saat şekerlemem eksik olmuyor maşallah:)aynen canım yemeği yer yemez bir köşede sızıp kalıyorum.
Hoşgeldin canım sana da hayırlı uğurlu olsun allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah:) oyle bi agrim olmadi da genel olarak vucudumda agirlik ve sizlama var hele ki uykudan kalkarken dayak yemis gibiyim.Kizlar merhaba
Ben de Kasim hamilelerindenim. 12.haftadayiz ama siteyi ancak cozmeye basladigim icin yeni yaziyorum. Bulantilarla gecen gunler geride kaldi gibi ama bu gunlerde ayak bileklerim cok agriyor. Siz de de var mi bu ayak agrilari.?
Kizlar bu hamilelik takvimini nasil yapiyorsunuz? Hala cozemedim
merhaba kızlar nasılsınız?bebişler nasıl?son bir haftadır giremiyordum nete çünkü malesef üzücü birçok şey yaşadım bir haftada neyseki atlattım.kısaca durumumdan haberdar etmek istedim.pazartesi günü rutin kontrollerimde herşey yolunda çıkmıştı 3 hafta sonraya gün vermişti doktorumuz,salı günü artık hamiş kıyafetleri almaya karar verdim çok güsel cicişler aldım hatta onları giyince ne çok hayalini kurduğumu farkettim normal kıyafetlerde göbüş belli olmuyoda onları giyince dikkatli gözler tarafından bebişim hemen seçiliyo bir haftada çok hızlı farketti rahimim neyse güle oynaya o günü atlattım cicişlerin keyfini çıkaracaktım ki ertesi gün akşam karnımda dayanılmaz sancılar başladı,sırtımın altından ağrı vuruyor,kasıklarımda sıkıştırıyordu,ishaldim aynı zamanda onunda ağrısı vardı derken çok sık istifta etmeye başladım,bununla bir ağrılarım dayanılmaz boyuta ulaştı doktorumu aradım hemen acile gitmemi söyledi acilde alttan muayene etmek istediler kabul etmedim ve kağıt imzaladım her türlü sorumluluğu üstlendiğime dair,ultrasona girdim bebek kesesinde kanama tespit edildi kan ve idrar tahlili yapıldı vücudum besinsiz ve susuz kalmış hem bunun için takviye yapıcaz hemde kanama bölgesi için tedaviye başlıcaz dediler ve apar topar hastaneye yatışım yapıldı ben kanama yı duyunca çok korktum yanıma refakatçı da vermediler yapayanlız gecemi sabah ettim tuvalete yanlız gitmeye dermanım yoktu kolumda serum tansiyonum 8/5 ve gün içinde 5 istifra...sağolsun hasta yakınları yemeğimi yedirdi,tüm ihtiyaçlarımı giderdi,ertesi gün prof.geldi usg me ve herşeyin yolunda olduğunu söyleyip taburcu etti(((
Kullanıcı kontrol panelinden profil düzenleye gidiyorsun. Ordan kişisel bilgilerde bebeğinizin muhtemel doğum tarihini giriyorsun ve kaydediyorsun, tamamdır
Kızlaaaar
Artık ilk sayfamızda hepimizin bulunduğu bir anne adayı listemiz var, cinsiyetleri öğrendikçe söyleyin, onları da ekliycem
Oh be halloldu, artık sohbetlere geri dönebilirim:)
kızlar bi tek sivilce problemi yasayan ben miyimm? neden kimse cevap vermior =((
ama o ultrasona girerken gözümden yaşlar süzüldü ya kanama bölgesi arttıysa ya bebişim bana veda ediyorsa diye,usg sıramı beklerken sağımdaki kız 19 haftalık bebeğini kalp atışlarının durması sebebiyle ölü doğum yapmış ve içerde parça kalmış onun için bekliyordu solumdaki ise dış gebelik sebeiyle o anki psikolojime birde onlar eklenince bayılacak gibi oldum prof fka+ 11 haftalık ile uyumlu crl dedi ve kanama tespit edilmedi diyince kapıda bekleyen annemin boynuna bıraktım kendimi ve sabreden duygularım bir anda boşaldı çok zordu o anlar rabbim evladımızla imtihan etmesin.dün hemen kendi doktoruma gittim en ufak bi kanama bile yok hatta düşük önleyici ilaçlarını bırakalım artık tehlike tamamen geçti dedi sonra kalp atışlarını dinletip seni rahatlatalım dedi benim hala suratım asık olunca bak hareketlerine anne babasını gördü diye nasıl mutlu o şimdi dedi de tekmelerle rahatladım ama günlerdir o yaşadığım stresin psikolojisini atlatamadım ve herrşeye ağlıyorum halaaa
Günaydın kızlar, uzun zamandır yazamadım buraya çok zor günler geçirdim dahada bitmiş değil, yapılan tahlillerde hipotiroidi hastası olduğumu öğrendim.Doktor doktor gezdik, hemen tedaviye başladık,ama sorun olan bu hastalığı 8. haftanın sonunda öğrenmiş olmam. çünkü tedavisi yapılmadığında bebekte gelişim geriliğine özelliklede zihinsel geriliğe neden oluyor. bebeğin beyin gelişimi ilk üç ayda tamamlanıyor, fakat ben ilk iki ayı troid hormonu olmaksızın geçirmişim. hep dua ediyorum inşallah etkilenmemiştir bebeğim bundan diye, doktorlar sorun yok diyor hep ama benim içimdeki şüphe korku hiç geçmiyo.
Günaydın kızlar, uzun zamandır yazamadım buraya çok zor günler geçirdim dahada bitmiş değil, yapılan tahlillerde hipotiroidi hastası olduğumu öğrendim.Doktor doktor gezdik, hemen tedaviye başladık,ama sorun olan bu hastalığı 8. haftanın sonunda öğrenmiş olmam. çünkü tedavisi yapılmadığında bebekte gelişim geriliğine özelliklede zihinsel geriliğe neden oluyor. bebeğin beyin gelişimi ilk üç ayda tamamlanıyor, fakat ben ilk iki ayı troid hormonu olmaksızın geçirmişim. hep dua ediyorum inşallah etkilenmemiştir bebeğim bundan diye, doktorlar sorun yok diyor hep ama benim içimdeki şüphe korku hiç geçmiyo.
Ben resmen master yapcem bulantılara ne iyi gelir hususunda
8.hafta bulantıların en şiddetli olduğu dönem ,10.haftadan itibaren şiddeti azalacak inşAllah
Heryerde yazan herşeyi denedim birazcık hafiflesin diye,hatta 3 değişik isimli bulantı haplarıda içtim emedur,metpamid,premesis gık demedi
Aslında pek bir çözümü yok ilk 3 ayı bitirmekten öte ; bana tek iyi gelen azda olsa midemi sakinleştiren şeyler madensuyu ,ayva ve çekirdeksiz kuru üzüm geldi.Tabi halen midem ağzımda ama kusmadığım ilkgün olduğundan yinede mutluyum
Ben resmen master yapcem bulantılara ne iyi gelir hususunda
8.hafta bulantıların en şiddetli olduğu dönem ,10.haftadan itibaren şiddeti azalacak inşAllah
Heryerde yazan herşeyi denedim birazcık hafiflesin diye,hatta 3 değişik isimli bulantı haplarıda içtim emedur,metpamid,premesis gık demedi
Aslında pek bir çözümü yok ilk 3 ayı bitirmekten öte ; bana tek iyi gelen azda olsa midemi sakinleştiren şeyler madensuyu ,ayva ve çekirdeksiz kuru üzüm geldi.Tabi halen midem ağzımda ama kusmadığım ilkgün olduğundan yinede mutluyum
Dedigin gibi galiba 3 ayı bitirmekten baska çare yok bende naneli seyler yedigimde (nane limon, naneli cacık) gecici sürelide olsa biraz rahatlıyorum ama onada esim nerden duyduysa düsük yaparmıs nane diyor bende zaten düsüge karsı jel kullandigim icin yerken icerken icim pek rahat etmiyor gerci internetten cok arastirdim genelde naneyle ilgili kötü birsey yazmıyor ama senin bi bilgin varmi bu konuda? Bu bulantilar bende cokta sinir yapmaya basladi hadi hayırlısı...