Kardeş mi karındeş mi?

Sirtinizda tasimaniz gerekmiyor destek olmaniz sorunlarini cozmede yardimci olmaniz gerekiyor.yani tabi terapiden sonra da fevri tavirlari sizi istememesi sevmemesi vs vs devam.ederse.ama sanmiyorum edecegini.hayata karsi ofkeli size degil sadece.diyorum ya mucadele ediyorum oldu bitti hersey yasanirkende olup bitiyordu ama bende bitmedi.bitmemis yani.

Ablanıza üzüldüm , kendi seçmediği hayatı yaşamak zorunda bırakılmış . Üstüne üstelik kötü piskoloji eziklik duygusu ve yanlış evlilik. Ona bir şekilde yardımcı olacağınıza toparlayıp destekleyeceğinize ama bana beddua etti diyorsunuz. Haklısınız beddua etmesi doğru değil ama zaten ablanızın bunu bilinçli yapmadıda aşikar. Sizin gittiğiniz okullara gitmedi sizin gördüğünüz saygıyı görmedi belliki hep itildi kalkıldı.El uzatsanız onun sizlere yıllarlar önce yaptığı fedakarlığı sizde ona yapsanız ? Babanız suçlu evet ama ablanız sizi suçlu görüyor çünki piskolojisi iyi değil. Sizin yüzünüzden hayatı kaçırdığını düşünüyor belliki.

Bu durum ablamda da var. Bana bişey olsa kimse bakmaz diyor bana bişey olsa da o bakmaz bende ona güvenmiyorum ne beklediğini bir anlasam zaten galiba sırtımda taşımam gerekiuor bir ömür benim imtihanım da bu galiba
Hayatinda guvenli duvar diye bisey yok cunku olasi bir kotu tabloda yanliz.oyle hissettirilmis.mucadele artik yasam bicimi olmus.ona alisik birazda.kotu evlilik erken yasta ebeveynlik duydugu gordugu muamele onu boyle dusunduruyor ve saglikli tepkiler veremiyor.yani sizin imtihaninizin kendi deyiminizle cozumu var sadece destek yargilamadan belki komusmadan dinlemek gbi vs vs ama onun uzun yol var onunde.tek basina esle dostla olmuyor malesef.destek aldiracaksiniz hem kendiniz hem onun icin.

Sadece birkac bisey soylemek istiyorum gerceklik acisindan.
Kardesim evlendi mesela hazirliksiz bir evlilik oldu sevgilisi kol cantasini aldi geldi hakli ailevi sebeplerinden.bir anne ne yaparsa yaptim fazlasiyla eksik kalmasin ukte kalmasin hem onda hem gelinimizde.maddi olarakta manevi olarakta.o donem ayrica saglik sorunlarim falan da vardi neyse uzatmayayim
Aradan herhalde 1 2 yil gecti ama bu surectede devam manevi destek ve mesela git gel cocugu oldu hem calisiyorum hem beklenilen hani yapmam gerek destek devam tam gaz.bu turk kahvesi makineleri yeni cikti otomatikler esine almis hediye.komik bi taksitle diyeyim kampanya.cok severim kahveyi bende.bekledimki banada alsaydi icimden gecirdim yani tabi ona demedim ama..yalan yok gonnlumden gecirdim uzuldum.beni yargilamak isteyebilirsiniz ama ben onun icin dedim soyle yaptim boyle yaptim.
KArsilikliysa yapmayin diyenler olucak belki ama yasadiklarimi yasamayan asla bilemez.bu kadarini beklemeye de hakkim oldugunu dusunuyorum.biliyorumda.
hE kardesimin haberi bile olmadi kendi kendime ama eger bu boyut buyuseydi aciklilikla da soylerdim.gormediyse gozu biraz daha bakicak ozaman derim.buna hakkim var.

Sonradan okumak denen bir şey var kadının halkına girilmiş evet ama herkes bir şeyle sınanıyor kaderi değiştirmek biraz da bizim elimizde sürekli günah keçisi bulmak kolay. Önlisans oku kpssye gir atan.

Yani ablanızın psikolojisi bozulmuş ve hayatta tutunacak bi dalı kalmamış kadıncağızın içinde çok büyük bir öfke var çok sevilmek sarılmak istiyor eşinden yana da yüzü gülmemiş ama o aradığı güveni bulamıyor bulamadıkça da sinirlenip hırslanıyor bedduaya kadar varabiliyor çünkü sizden bişeyler bekliyor.
Zaman onu göstermiş öyle yaşanmış bazı şeyler haklısınız ama eksik kalan o olmuş.
Sizde onu anlamak yerine onunla laf yarışına girme durumu var kadın bana bakan olmaz demiş sizde bana da bakan olmaz seni sırtımda mı taşıyayım diyorsunuz.
Sırtında taşımanızı istemiyor ama ilgi sevgi bekliyor en yakını siz olduğunuz için en çok size kırılıyor.
Benim halamda ablanızla aynı durumda.
17 18 yaşında kuzeniyle evlendirilmiş kocasından yana yüzü gülmemiş hep dayak aç susuz yaşamak zorunda kalmış ve babaannemler hiç destek olmamış belli bi noktaya kadar kırılmadı kimseye hayatına baktı ev filan aldı kendine ama bi noktadan sonra kardeşlerinin aldığı sevgiyi ailesinden göremediği için hep ayrımcılığa uğradığını düşünüyor ve şuan kardeşleriyle görüşmüyor hiç birisiyle.
Yani ablanızla arayı düzeltmek için ne yapabilirim diyorsanız gerçekten;
-Ablanıza özel günlerde ufakta olsa bi hediye alabilirsiniz.
-Havalar güzel hep beraber bi piknik bi mangal organize edebilirsiniz.
-Arada bi kahve içmeye tatlı yemeğe götürebilirsiniz.
-Arada bi beğendiği bi kıyafet çanta hediye edebilirsiniz.
Tatlı dille güzelce halini hattını sorabilirsiniz.
-El işi kursları vs öyle bir yerlere yönlendirebilirisniz.
Cazgırlığı bi kenara bırakın o iyi değilse olgun değilse kadına kıskanç bizi kıskanıyor diye yaftalamayı bırakın siz olgun olun birazcık da siz ona ablalık yapın.
Kadın sizi kıskanmıyor yaşayamadığı hayatına özeniyor onun da vardır hayalleri illa kiz

Zaten yapıyoruz gittiğimiz yerlere götürüyoruz fakat ufacik şeylerden sorun çıkartıyor çocuk gibi yoruyor bu da insanı
Cocukluk yasayamadigi için şimdi onu çocuk görün ilk önce doktora götürün psikolojisi düzelsin sonra hayatını yoluna koymasinda destek olun.

Artı ben evlenirken ailem bana hiç bişet yapmadı doğru düzgün çalışıyorum diye hiç oralı olmadılar kyk kredisi ödüyorum bi yandan vs daha yeni başlamışım işe herşeyin parasını alıyorlar benden nişanda dağıtılacak yemekten istemeye gelecekler o gün harcanacak masrafın parasını veriyorum düşünün beni öyle bi moda sokuyolar.
Kız kardeşim şuan nişanlı nerdeyse 3 senedir herkes ayakta en az 300 bin annem 300 bin de babam harcamıştır ve bitmiyor alacakları evinin fırçasına ince iğnesine kadar alınıyor tahmin bile edemezsiniz yani en başından yeni kıyaferler çantalar bile alınıyor bense eski kıyafetlerimi valize doldurdum gittim.
Hiç takmıyor gibi oluyorum kardeşimin herşeyi en iyisi olsun diyorum ama orda bi kaç gün durayım o ayrımcılık öyle bi yüzüme vuruyor ki moralim bozuluyor onlar da farkediyor herşeyi o kadar fazla fazla almışlar ki kız hepsini götüremiyor düşünün kalanlardan veriyorlar çay kaşığı filan alabilirsin diye almıyorum gurur yapıyorum.
Çay kaşığını bile annem 5 6 çeşit alıyor içinden seçiyor beğendiklerini öyle bi çeyiz.
Daha dün konu açtım.
Diğer kardeşlerimle beraber hepimize yapılan bişeyin parasını veriyim mi diye teklif etmek zorunda kalıyorum çoğu zamanda da veriyorum.
Eminim ki bu ayrımcılıkların sonunda aramız bozulacak.
Bana bunu düşündüren de kardeşimin herkese aynı şey olcak diye bişey yok modunda olması ne yaptırsam kar diye düşünmesi benim çeyizine aldığım hediyelere bile almaya mecburmuşum gibi hiç sevinmemesi doğru düzgün bi teşekkür etmemesi çübkü nankörlük seziyorum.
Bende ablan gibi olur muyum ilerde bilmiyorum.

Biz
Ben ablamdan seninki gibi bir destek görmedim maalesef manevi olarak da üniversiteye gideceğim sene bitti benim için çünkü ders çalışmama bile karışıyordu böyle seyleyeyim evlenince de çok pasif kaldı gelmedi yardım etmeye keşke senin gibi bir ablam olsaydi başka olurdu. Bizimki ömür boyu bas kakintisi olarak devam etti sizden nefret ediyorum bile dedi inan bir kere seviyorum diyerek büyümedik evin içinde hep hırçın davrandı bize bunu lanse etti sizinki daha farklı bir durummuş

Sonradan okumak denen bir şey var kadının halkına girilmiş evet ama herkes bir şeyle sınanıyor kaderi değiştirmek biraz da bizim elimizde sürekli günah keçisi bulmak kolay. Önlisans oku kpssye gir atan.
Evet ablam da bu var maalesef günah keçisi ilan etmeye bayılıyor tamam kaderini biraz zor değiştirir belki ama benim günahım ne?

Ya biz onun için tabiki bunları yapıyoruz hata doğum yaptı yanına gittim iki ay kaldım ama yaranamadım sevgilisiyle konuşmaya geldi benim evime diyor halbuki oyle bir niyetim asla yoktu bize cocukmusuz gibi davrandı asla sevmedi asla

abla kız kardeşe demi bakıyor
Hasta babasi da var

Kadına çokça üzüldüm Allah yardımcısı olsun
Resemn kadının hayatını mahvettiler
Kadın yaşadıklarına yanıyor
Bunlar diyor bana bela okuyor shshshss

Harbiden empati yapmak istiyorsa kız kardeşini yanına alsın o büyütsün bari ucundan nasıl bir duygu olduğunu anlasın
Tabi rahatını bozmak isterse

Kız kardeşime niye baksın siz okumayı bilmiyorsunuz sagliba 20 yaşında kardeşim üniye gidiyor kendine bakacak durumda ve babamız hasta kardeşim gelemez onu bırakıp maalesef

Yazık kadıncağıza.. Kadın hayatını bunlara adamış resmen “karındeşen” diyor rabbim kardeşin de hayırlısını da ver nankör ve mide bulandıran olmayanını..

Son düzenleme:
Evet ablam da bu var maalesef günah keçisi ilan etmeye bayılıyor tamam kaderini biraz zor değiştirir belki ama benim günahım ne?
Sizin günahınız yok ama işin sonunda fedakarlık yapmak zorunda bırakılmış. Hayat ona çok acımasızken kardeşleri için bir nebze daha iyi olması onu daha da kötüleştiriyor bir suçlu arıyor. Yapmanız gereken onu anlamaya çalışmak destek olmak. Belki de çıkmazda ve mutsuzluğunun verdiği öfkeyle saldırıyor etrafına. Başa kakmadan samimiyetle yanında olmanız lazım. Evet siz ondan fedakarlık istemediniz ama sonuçta onun çok fazla emeğini gördünüz. Bunu hiç unutmamak lazım. Yardıma ihtiyacı var. Kendisine karşı dolmanıza değil

Biraz zaman geçsin elimden geleni yapmaya calisicam o halde ama emin olun benim için de kolay olmadı 10 yaşımda hissettiğim yalnızlığı kimse bilemez çocukluğum iğrenç geçti bir şekilde büyüdük hadi ama aşırı baş kakintisi yapması da beni ondan soğuttu ağzından bir kere iyi bir şey duymadım keşke olmasaydınız bile dedi anneniz digurmadan olseymis keşke bile dedi bunları duyarak büyüdük maalesef kimse yaşamasın böyle şeyleri çok çok ağır
Napiyim üzülmesin diye bende mi hayatimi mahvediyim mahvetsem sevinecek resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…