Ablanızı terapi için yönlendirseniz kabul eder mi?Selam bu aralar aile hayatım çok karmaşık biz Dört kız kardeşiz yaşlı babamız var bitek annemiz vefat etti ben üçüncüyüm. Sorun şu ki bizi ablamlar büyüttüler küçük kardeşimle yani yemek yaptılar evi topladılar babam birdaha evlenmedi en büyük ablam hariç babam üç kızı da okuttu çok şükür ben atandım hatta . Ablamı maalesef ki okutmadi bu konuda çok kızıyorum babama. Çünkü babamın yaptığı hatalarin cezasini maalesef ki biz ödüyoruz. Şuan baş kakintisi yapıyor ablam siz okudunuz ben sizin yüzünüzden okuyamadım diyor bende haklısın diyorum elimden de bişey gelmiyor fakat bunu sürekli söylüyor . Kendisi maalesef ki boşanma aşamasında ben ve diğer ablam evli bizim arkamızdan inşallah bosanirlar da burunları surter diye beddua ediyormuş halbuki biz suçlu değiliz yaşadıklarının suçlusu bizi görüyor ben maalesef ki ablamları dost zannettigim için mutluluğumu paylasirdim ona bile nisbet yapiyir diyormuş arkamdan halbuki kalbimi Allah biliyor şok üstüne şok gecirdim. Kendisi boşandı geri geldi evimize ben o zamanlar bekardim maalesef aynı evde yaşamak zorunda kaldık asla yemek yapmıyor temizlik yapmıyordu ben size çok yaptım sizde sıra diyerek. Şuan maalesef küçük kız kardeşim yaşıyor onunla ve o da kaçmak istiyor evlenerek kurtulacağınu düşünüyoren son patladım kavga ettik sildim her yerden ama agirima gitti kardeş sonuçta ne yapmamı tavsiye edersiniz gerçekten çok yoruldum keşke doğmaz olsaydım diye dua ediyorum onun yüzünden keşke annemiz ölmeseydi diyorum ama degismiuor hiçbir şey
Psikolojisi iyi değil. Bir de kurban psikolojisine girmiş. Düzelir inş terapi alsın.Selam bu aralar aile hayatım çok karmaşık biz Dört kız kardeşiz yaşlı babamız var bitek annemiz vefat etti ben üçüncüyüm. Sorun şu ki bizi ablamlar büyüttüler küçük kardeşimle yani yemek yaptılar evi topladılar babam birdaha evlenmedi en büyük ablam hariç babam üç kızı da okuttu çok şükür ben atandım hatta . Ablamı maalesef ki okutmadi bu konuda çok kızıyorum babama. Çünkü babamın yaptığı hatalarin cezasini maalesef ki biz ödüyoruz. Şuan baş kakintisi yapıyor ablam siz okudunuz ben sizin yüzünüzden okuyamadım diyor bende haklısın diyorum elimden de bişey gelmiyor fakat bunu sürekli söylüyor . Kendisi maalesef ki boşanma aşamasında ben ve diğer ablam evli bizim arkamızdan inşallah bosanirlar da burunları surter diye beddua ediyormuş halbuki biz suçlu değiliz yaşadıklarının suçlusu bizi görüyor ben maalesef ki ablamları dost zannettigim için mutluluğumu paylasirdim ona bile nisbet yapiyir diyormuş arkamdan halbuki kalbimi Allah biliyor şok üstüne şok gecirdim. Kendisi boşandı geri geldi evimize ben o zamanlar bekardim maalesef aynı evde yaşamak zorunda kaldık asla yemek yapmıyor temizlik yapmıyordu ben size çok yaptım sizde sıra diyerek. Şuan maalesef küçük kız kardeşim yaşıyor onunla ve o da kaçmak istiyor evlenerek kurtulacağınu düşünüyoren son patladım kavga ettik sildim her yerden ama agirima gitti kardeş sonuçta ne yapmamı tavsiye edersiniz gerçekten çok yoruldum keşke doğmaz olsaydım diye dua ediyorum onun yüzünden keşke annemiz ölmeseydi diyorum ama degismiuor hiçbir şey
10 yaş var neresi haklı yaaa bize hayatı zehir etmeye hakkı yok kimseninBen ablaniza hak verdim. Ha bu öfke kendisine zarar verir keske uzman destegi alsa ama öfkeli olmasi ve bunu bi sekilde yansitmasi cok doğal geldi bana.
Ben tek cocugum ve benzer bir deneyimim de olmadi ama empati kurdugumda ben olsam ben de hincimi cikartirdim sanirim.
Aranizda kac yas var?
Şuan boşanma aşamasında eşi deli falan dediği için gidemiyor psikologaAblanızı terapi için yönlendirseniz kabul eder mi?
Zaten yapıyoruz gittiğimiz yerlere götürüyoruz fakat ufacik şeylerden sorun çıkartıyor çocuk gibi yoruyor bu da insanıAblaniz çok zulüm görmüş küçük yaşta anne olmak zorunda kalmış doğal olarak psikolojisi bozulmus ben ablaniza kizadim.bence sıra sizde ablanizla ilgilnip onu mutlu edin
Birkaç ay değil 5 sene oldu eve geleli hala ada aynıBu kadar öfke içinde yaşaması normal değil tabi. Ama boşanma aşamasında olan kadını bir süre idare edebilirdiniz. Hemen yemek temizlik beklemeniz hata olmuş. Yıllarca yapmış zaten kadın birkaç ay yapmaması gözüme çok gelmedi benim.
5 senedir boşanamadı mı?Birkaç ay değil 5 sene oldu eve geleli hala ada aynı
Bir tane çocuğu da var 5 senedir babamın evinde çekişmeli boşanma davası maalesef ki. Yaptığı iyiliğin mükafatı kalmadı beddua ettikçe kendine dönüyor5 senedir boşanamadı mı?
Çocuğu var mı peki?
Sanırım okumuş olsaydım şimdi mesleğim olurdu, baba evine dönmezdim hatta bu evliliği yapmazdım bile düşünüyor. Bu hayal kırıklığından da sizi sorumlu tutuyor. Çünkü evde oturup çocuk bakmak o yaşta kimsenin hayali değildir. Ama öfkesini size yönlendirmesi elbette yanlış. Babanız okutmamış sonuçta.
Bunda kardeşin ne suçu var ki baba okutmadıysa? Bu üyenin bana göre hiçbir suçu yok baba ablamızı okutma mı dedi de bir tek siz mi biliyorsunuz ?Ben ablaniza hak verdim. Ha bu öfke kendisine zarar verir keske uzman destegi alsa ama öfkeli olmasi ve bunu bi sekilde yansitmasi cok doğal geldi bana.
Ben tek cocugum ve benzer bir deneyimim de olmadi ama empati kurdugumda ben olsam ben de hincimi cikartirdim sanirim.
Aranizda kac yas var?
Neresi mi haklı? Bu yazdığınızdan bile belli kızın yaşadıklarına ne kadar kör olduğunuz. Evet, babanız yüzünden bu hayata mahkum olmuş ama hayatınızın hiçbir döneminde onun yaşadıklarını anlamaya çalıştınız mı? Hayat ona zehir olurken hiçbir şeyin ucundan tutmadınız mı? Anneniz değildi; sizin gibi evin çocuğuydu o da. Yazık... Umarım terapi alma şansı olur yoksa sizlerin yükünden asla kurtulamayacak.10 yaş var neresi haklı yaaa bize hayatı zehir etmeye hakkı yok kimsenin
Muhtemelen hayatım mahvoldu diye düşünüyordur. Yaşadığı şeyler pek kolay değil. 3 kardeşe bakmak, okuyamamak falan az şeyler değil. Bir de üstüne başarısız evlilik, berbat bir boşanma derken kadın çökmüştür. Çünkü kadın hiç kendi hayatını yaşayamamış ki. Seçmediği halde anne olmuş üç çocuğa. Seçmediği halde ev hanımı olmuş. Ben ablanızı anlayabiliyorum.Bir tane çocuğu da var 5 senedir babamın evinde çekişmeli boşanma davası maalesef ki. Yaptığı iyiliğin mükafatı kalmadı beddua ettikçe kendine dönüyor
Çalış boş durma iyi gelir diyoruz fakat çalışmak istemiyorum diyor hiç calisma hayatı olmadı yorulurum diyorAblan haklı baban babalık görevini yapmamış ablanı anne yerine koymuş ama burada suçlu sen değilsin şu saatten sonra okursa destek olun 35 yaş üstü kontenjanlarına baksın 2 yıllık bir şey okusun ya da kursa gitsin pasta vs eline harçlık verin
Nasıl destek olabilirim ki ablam bizim arkamızdan önümüzden beddua ediyor sürekli ben ona ne yapabilirimMuhtemelen hayatım mahvoldu diye düşünüyordur. Yaşadığı şeyler pek kolay değil. 3 kardeşe bakmak, okuyamamak falan az şeyler değil. Bir de üstüne başarısız evlilik, berbat bir boşanma derken kadın çökmüştür. Çünkü kadın hiç kendi hayatını yaşayamamış ki. Seçmediği halde anne olmuş üç çocuğa. Seçmediği halde ev hanımı olmuş. Ben ablanızı anlayabiliyorum.
Ama tabi bunun suçlusu siz değilsiniz. Fakat ablanıza destek olma zamanınız tam da şimdi bence. Kadın size siz muhtaçken bakmış, şimdi de o kötü bir halde. İyileşmesi için yardımcı olun. O sizi terk etmemiş zamanında sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?