Yardıma ihtiyacı var psikolojisi çok bozukBiraz zaman geçsin elimden geleni yapmaya calisicam o halde ama emin olun benim için de kolay olmadı 10 yaşımda hissettiğim yalnızlığı kimse bilemez çocukluğum iğrenç geçti bir şekilde büyüdük hadi ama aşırı baş kakintisi yapması da beni ondan soğuttu ağzından bir kere iyi bir şey duymadım keşke olmasaydınız bile dedi anneniz digurmadan olseymis keşke bile dedi bunları duyarak büyüdük maalesef kimse yaşamasın böyle şeyleri çok çok ağır
Napiyim üzülmesin diye bende mi hayatimi mahvediyim mahvetsem sevinecek resmen
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum hedef tahtasına bizi koynu ne yazikki babam hasta diye ses cikartamiyor kendi evliligi kötü gitti Allah kimsenin başına vermesin demiyor bizim de mutlu olmamızı istemiyor ben böyle düşünen kötü kalpli birisine ne yapabilirim?Buradaki suçlu siz değil babanız. Ablanız da okumadı diye hayatındaki bütün kötü şeyler buna bağlanamaz. Gençliğini yaşaması gereken yaşlarda annelik yapmış iyi kötü evi çekip çevirmiş ama burada siz de çocukmuşsunuz yapabileceğiniz bir şey yok. Öfkesinin hedefi siz değilsiniz, bu konuda neden suçlandınız anlamadım.
Psikolojisi bozuk diye daha anlayışlı olabilirsiniz ama ne yaşandıysa yaşandı şu an saldıran ve öfke kusan olarak hatalı kendisi ve hatasını fark etmediği sürece de yardımcı olamazsınız. Kendisini en fazla yönlendirebilirsiniz. Küçük kardeşinize de sahip çıkın evlilik kurtuluş değil.
Bizden çok şey istiyor dediğiniz ne mesela? Ablanız 5 yıldır babanızın evindeymiş. Genç yaşında 3 tane kız çocuğuna annelik yaparak ve bu uğurda okutulmayarak zaten yeterince fedakarlık yapmış. Bundan sonra artık babanıza onun değil siz 3 kardeşin bakması gerek. Veya bakmayacaksanaz sizin ona sigorta yapıp, bakıcı maaşı ödemeniz gerek. Bunları yapıyor musunuz?Ya
Ben bu lafı sevmiyorum işte ben istermiydim birisine ömür boyu borçlu kalmayı annem ölmeseydi böyle olmayacaktı. Bizden çok şey bekliyor çok şey istiyor fakat bunu da ben kaldıramıyorum artık her şeyini alttan almamizi istiyor. Sende aynı şeyleri yasamissin ama kardeşine bir gün bile başına kaktın mı soruyorum. Bize her gün kakılıyor benim de psikolojim kaldırmıyor artık
Babamın maddi olarak kimseye ihtiyaçBizden çok şey istiyor dediğiniz ne mesela? Ablanız 5 yıldır babanızın evindeymiş. Genç yaşında 3 tane kız çocuğuna annelik yaparak ve bu uğurda okutulmayarak zaten yeterince fedakarlık yapmış. Bundan sonra artık babanıza onun değil siz 3 kardeşin bakması gerek. Veya bakmayacaksanız sizin ona sigorta yapıp, bakıcı maaşı ödemeniz gerek. Bunları yapıyor musunuz?
YapıyoruzBizden çok şey istiyor dediğiniz ne mesela? Ablanız 5 yıldır babanızın evindeymiş. Genç yaşında 3 tane kız çocuğuna annelik yaparak ve bu uğurda okutulmayarak zaten yeterince fedakarlık yapmış. Bundan sonra artık babanıza onun değil siz 3 kardeşin bakması gerek. Veya bakmayacaksanaz sizin ona sigorta yapıp, bakıcı maaşı ödemeniz gerek. Bunları yapıyor musunuz?
Şu an yalan atıyosunuz. Ablanıza sigorta yapıp bakıcı maaşı ödüyo olsaydınız ablam çalışmıyor, çalışmak istemiyor demezdiniz. Tüm sorumluluk hala o kadının üstünde.Babamın maddi olarak kimseye ihtiyaç
Yapıyoruz
Birtek ablam bakmıyor hanım efendi anlama konusunda sorununuz mu var? Hepimiz bakıyoruz hepimizde kalıyor sıraylaŞu an yalan atıyosunuz. Ablanıza sigorta yapıp bakıcı maaşı ödüyo olsaydınız ablam çalışmıyor, çalışmak istemiyor demezdiniz. Tüm sorumluluk hala o kadının üstünde.
Ben bu dediğinize de inanmıyorum işte. Babanıza belli ki ablanız ve küçük kız kardeşiniz bakıyor. küçüğün üni okuduğunu düşünürsek genelde ablanızın baktığı aşikar. Kardeşinizi yanınıza alın dediklerinde kardeşim babamı bırakıp gelemez dediniz. Madem 4 kardeş sırayla bakıyosunuz kardeşiniz neden babasını bırakamıyor?Birtek ablam bakmıyor hanım efendi anlama konusunda sorununuz mu var? Hepimiz bakıyoruz hepimizde kalıyor sırayla
babamız hasta kardeşim gelemez onu bırakıp maalesef
Ben de ablasına sigorta yaptırıp bakıcı maaşı ödemelerini tavsiye ettim ama konu sahibi başka bir şehirde yaşıyor olmasına rağmen kendisinin de babasına baktığını o yüzden ablasına para ödemeyeceklerini söylüyor. Şehirdışında yaşarken babasıyla nasıl ilgileniyor anlamış değilim.Çok empati yoksunu olduğunuzu düşündüm.
Kadının giden ömrüne üzülmesini bile anlayamıyorsunuz.
Madem bebeğiniz var, babanıza yatılı bakıcı tutun. Ablanız sizden sonra şimdi de hasta babanızın sorumluluğunu almak zorunda değil. Biraz da siz taşın altına koyun elinizi.
20 yaşında olan bakıyor diyor ama sadece o bakıyorsa da sıkıntı bence Mirta. Yük tek kişiye kalınca önünde sonunda sıkıntı çıkar çünkü. 20 yaşındaki kız da bir müddet sonra yıpranır yani.Ben de ablasına sigorta yaptırıp bakıcı maaşı ödemelerini tavsiye ettim ama konu sahibi başka bir şehirde yaşıyor olmasına rağmen kendisinin de babasına baktığını o yüzden ablasına para ödemeyeceklerini söylüyor. Maddi manevi hiçbir sorumluluğun altına girmiyor. Halbuki ablası babasının babalık hakkını küçük yaşta yaptığı fedakarlıklarla fazlasıyla ödemiş. Artık babasına sadece diğer 3 kardeş bakmalı. Ancak yine ablası bakıyor. Sonra ablam bizden nefret ediyor diyor. Yani evliya falan olması lazım şu şartlarda kardeşlerine kızgın olmaması için.
Ben de ablasına sigorta yaptırıp bakıcı maaşı ödemelerini tavsiye ettim ama konu sahibi başka bir şehirde yaşıyor olmasına rağmen kendisinin de babasına baktığını o yüzden ablasına para ödemeyeceklerini söylüyor. Şehirdışında yaşarken babasıyla nasıl ilgileniyor anlamış değilim.
Maddi manevi hiçbir sorumluluğun altına girmiyor. Halbuki ablası babasının babalık hakkını küçük yaşta yaptığı fedakarlıklarla fazlasıyla ödemiş. Artık babasına sadece diğer 3 kardeş bakmalı. Ancak yine ablası bakıyor. Sonra ablam bizden nefret ediyor diyor. Yani evliya falan olması lazım şu şartlarda kardeşlerine kızgın olmaması için.
Kesinlikle katılıyorum.Ben de ablasına sigorta yaptırıp bakıcı maaşı ödemelerini tavsiye ettim ama konu sahibi başka bir şehirde yaşıyor olmasına rağmen kendisinin de babasına baktığını o yüzden ablasına para ödemeyeceklerini söylüyor. Şehirdışında yaşarken babasıyla nasıl ilgileniyor anlamış değilim.
Maddi manevi hiçbir sorumluluğun altına girmiyor. Halbuki ablası babasının babalık hakkını küçük yaşta yaptığı fedakarlıklarla fazlasıyla ödemiş. Artık babasına sadece diğer 3 kardeş bakmalı. Ancak yine ablası bakıyor. Sonra ablam bizden nefret ediyor diyor. Yani evliya falan olması lazım şu şartlarda kardeşlerine kızgın olmaması için.
20 yaşında kız bakıyor dedi, ikisi beraber bakıyor dedi, sonra tepki gelince hepimiz bakıyoruz dedi. Dedi de dedi. Bir mesajda dediğini iki mesaj sonra kendisi yalanlıyor. Üniversite öğrencisi kızın ben full ilgilendiğini sanmıyorum belli ki ablası bakıyor. Ancak zaten 20 yaşında kızın üstüne yıkması da sorun. Kendisi başka şehirdeymiş. Yani ilgilenemediği kesin. Para da yollamıyor. Sanki ablası sadece küçükken olanlardan dolayı kendisine kinliymiş gibi davranıyor. Hala sorumluluk ablasının üstünde bunları sormasak söylemeyecek.20 yaşında olan bakıyor diyor ama sadece o bakıyorsa da sıkıntı bence Mirta. Yük tek kişiye kalınca önünde sonunda sıkıntı çıkar çünkü. 20 yaşındaki kız da bir müddet sonra yıpranır yani.
Yaşlı bakımı da zordur tabi tek başına 20 yaşındaki kız da zorlanabilir yani ablası bakmıyorsa. Ablam ev işleriyle falan ilgilenmiyor yazdı, herhalde babaya da bakmıyor demek istedi.20 yaşında kız bakıyor dedi, ikisi beraber bakıyor dedi, sonra tepki gelince hepimiz bakıyoruz dedi. Dedi de dedi. Bir mesajda dediğini iki mesaj sonra kendisi yalanlıyor. Üniversite öğrencisi kızın ben full ilgilendiğini sanmıyorum belli ki ablası bakıyor. Ancak zaten 20 yaşında kızın üstüne yıkması da sorun. Kendisi başka şehirdeymiş. Yani ilgilenemediği kesin. Para da yollamıyor. Sanki ablası sadece küçükken olanlardan dolayı kendisine kinliymiş gibi davranıyor. Hala sorumluluk ablasının üstünde bunları sormasak söylemeyecek.
Bir tek ben mi böyle düşünüyorum diyordum ki yalnız değilmişim.. üslup kötü aşırı bencil düşünceler.. ablasının bedduasını yaşar diye tutuşmuş sadeceEmpatiden yoksunsunuz, üslübunuz itici. Babaniza dönüsümlü baktiginizi burda pek kimseye inandiramazsiniz. Ablaniza üzüldüm. Beddua etmek yanlis ama ruhsal sorunlari var umarim kendini toparlar.
Birde merak etmeyin ablaniz dediginiz gibi kötü kalpli biriyse ettigi beddualar tutmaz. Ben olsam karsimda sizi gibi kardesim olsa hakkimi helal etmem.
Tek istediginiz rahatim bozulmasin, ablam kardesime, babama baksin, yine sesi cikmasin. Ama "Karma is a B*"
Bir tek ben mi böyle düşünüyorum diyordum ki yalnız değilmişim.. üslup kötü aşırı bencil düşünceler.. ablasının bedduasını yaşar diye tutuşmuş sadece
Ay içini okudun resmenBen de ablasına sigorta yaptırıp bakıcı maaşı ödemelerini tavsiye ettim ama konu sahibi başka bir şehirde yaşıyor olmasına rağmen kendisinin de babasına baktığını o yüzden ablasına para ödemeyeceklerini söylüyor. Şehirdışında yaşarken babasıyla nasıl ilgileniyor anlamış değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?