Kardeş mi karındeş mi?

İşte onu anlamanız zor. Her şey elinden alınmış gibi hissediyordur. Hayatını geri vermeniz lazım ailecek işte. Mesleği olursa parası olursa, bir hayat kurarsa neden herkese öfke duysun ki?
Tamam bu konuda fikir verip konusucam kendisiyle

Ablanız boşanma aşamasında ona karşı biraz altan alsanız iyi olur.
Babanız onu okutmayarak hata yapmış fakat ablanizin siz küçükken yüklendiği sorumluluklar olmasaydı belki de babanız evlenir hiç birinizide okutmazdi. Bence sonuna kadar haklı. Ben olsam tekrar hayatını yoluna sokana kadar yardımcı olurdum.

Son düzenleme:
Hiçbir şekilde ablanızla empati kurmuyorsunuz, yaşanan şeyler sizin hakkınız onun da göreviydi size göre. Üslup konusunda da sıkıntınız var. Biraz inceden sorulan soruları da görmezden geliyorsunuz. Ablanızı bu kadar sinirlendiren şey sizin burdan bile görünen nankörlüğünüz muhtemelen.

Bu durumda tek suçlu babam oluyor maalesef ama babama bişey diyemiyor ki hep bize yükleniyor

Ne yapabilirim diyorum bende burada keyfimden konu açmadım ki akıl verebilirsiniz mesela napabilirim

Benzer seyleri yasamis biri olarak cevap vereyim.yani ben okudum da okuttum da kardesimi ama.genclik gitti bitti tabi.kardesim kadir kiymet veren birisi cok sukur ama bazen alakasiz konuda bile ters dustugumuzde icten ice dusunuyorum.manevi beklenti icine giriyorum yani bunu dile getrmesemde.
Sizden takdir bekliyor olabilir herseyden once.iyiki vardin hayatimizda sen olmasan napardik abla dedinizmi hic mesela.
31 yasindayim terapiye gidiyorum bunlar bi sekilde cikiyor yipranmisliklar uzuntuler.herkes esit derecede etkilenmiyor yasanilanlardan sizde tabiki yasamissiniz ama hayattan bi sekilde mukafatini almissiniz diye dusunuyor olabilir ablaniz.kesinlikle yardim alsin birgun butun kardesler toplanin bir cicek alin ona gelen anneler gunu mesela.aranizdaki buzlari eritin ve destek almasi icin yardimci olun benim fikrim

Ne yapabilirim diyorum bende burada keyfimden konu açmadım ki akıl verebilirsiniz mesela napabilirim
Konunuza dördüncü mesajımı yazıyorum ama yine tekrar söyleyeyim.
Sebebi kim olursa olsun ablanız gerçekten kurban. Her şeyden önce ‘ ben mi istedim bakmasaydı o zaman’ benzeri nahoş tavrınızdan vazgeçmelisiniz. Kocaman evli barklı kadınsınız ama liseli ergenler gibi konuşuyorsunuz. Minnetinizi ablanıza belli etmek zorundasınız, o olmasaydı rezil bir halde büyüyecektiniz bunu aklınızdan çıkarmayın. O kadıncağız zaten çok zor şeyler yaşamış bir de üstüne emeklerinin hiçe sayıldığı bir tutumla karşı karşıya. Hiçbir şey yoksa tatlı dil güler yüz gösterin. Ve onu psikolojik desteğe ikna edin.
Sıralamada bir kaydırma olduğunu düşünün, büyük evlat siz olsaydınız ve onun yaşadıklarını siz yaşasaydınız neler hisseder ve neler beklerdiniz?

Her ne olursa olsun zit gitmeyin.sizden once bekledigi saygi ve sevgi.onun disinda araniz duzeldikten sonra samimi konusmalar yapin minik jestler.terapiste gtmeyi kabul.etmezse kardeslerle birlikte gidin gerekirse.lutfen gormezden gelmeyin.zaten iste bosnama asamasinda ruh sagligi kotu napsak yok olmuyor demeyin.olacak bir tarafi mutlaka vardir

Boşanmadan sonra gitmek istiyor zaten terapiye siz kardesinize beddua etmiyorsunuz işte ama o bize ediyor mutlu olmamızı istemiyor maalesef böyle olunca bir dal çiçek bile veresim gelmiyor

Yok ben her fırsatta söylüyorum sen olmasaydın biz ne yapardik diye ama arkamdan dediği şeyleri duyunca nefret ettim demez oldum

Yok ben her fırsatta söylüyorum sen olmasaydın biz ne yapardik diye ama arkamdan dediği şeyleri duyunca nefret ettim demez oldum
Normal hissedemiyorki normal dusunsun..5 yillik cekismeli dava.bu bile tek basina yeterli bi sebep.yani biraz alttan almak yoluna gidin.farki goreceksiniz.sen kizsanda kiyamazsin bize beddua evlatlara edilmez bizde senin evladin degilmiyiz ablam falan filan diye konuya girin.madem oyle iste sizde boyle yapiyorsunuz soyle yapiyoesunuz der muhtemelen.bir alttan almayi deneyin derim.bosanmayi beklemesin pskologla onun bi alakasi yok.hicbiyerde kaydi biseyi olmuyor zaten.inan bana ilk seanstan faydasini gorcek.engellediginizi yazmissiniz sanirim bu cok agir olmus.yani bekli haklisiniz ama minnet borcu diye bisey var malesef..

Ya
Ben bu lafı sevmiyorum işte ben istermiydim birisine ömür boyu borçlu kalmayı annem ölmeseydi böyle olmayacaktı. Bizden çok şey bekliyor çok şey istiyor fakat bunu da ben kaldıramıyorum artık her şeyini alttan almamizi istiyor. Sende aynı şeyleri yasamissin ama kardeşine bir gün bile başına kaktın mı soruyorum. Bize her gün kakılıyor benim de psikolojim kaldırmıyor artık

Basina kakmadim tabi ama eger gerek olsaydi da soylerdim.sevmesenizde gercek bu malesef.tabi yaparsiniz yapmasssiniz tercih sizin.buraya yazdiginiza gore icinizde oturtamadiginiz rahat edemediginiz bir durum.bu hayatta malesef ki anneniz yoksa yoksunuz yani o severse karsiliksiz dusunmeden sever oda sevmezse iste boyle..benim annem ölmedi birakip gitti bizi babamda oyle.ben kardesimle kaldim ananemler sahip cikti tabi ama maddi yuk hep omuzlarimdaydi evlenmesi okumasi coluk cocuga karismasi anne ne yaparsa onu yapmaya calistim hep.cok yiprandim saglikli bir evlilik zemini oturtamadim.karsidan bakildiginda 4 4luk hersey ooo cok iyi aferim size ama gelin bana sorun..biraz zihninizde canlansin diye anlatyorum..oyle baska seylere sahit oldum ki kardesimin bilmedigi.onlari saklamak zorunda kaldim..ilk maasimla mesela ona iyi bir ayakkabi almistim.yemediklerimi o yesin demistim.sandiginiz kadar basit degil diye anlatiyorum.yuxlerce travmam var.
dozunu Kacirdigi da oluyor insanin gerek yokken fedakarlik mesela.aman olsun diyorsunuz.sonra o ufacikta bisey yapsa ters dusen icten ice gonlunuz kiriliyor.
Bi terapi isini deneyin farki glruceksiniz birlikte gidin kardeslerle.farzedinki hasta.

Verdigim cok kucuk bir ornek mesela ayakkabi aldim o donemlerde moda olan bisey herkeste var nasil ozendim.oda cok sevindi tabi ama belki su an hatirlamaz ama benim hep aklimda ona alirkenki hissettigim duygularim yani aklimda.karsilik gordummu maddi olarak hayir.manevi olarakta genel olarak saygili bir cocuk.ama olasi bir durumda yanlizim derim mesela bende.2 3 gune 1 arar agzindan bal damlar ama bana guven vermez sanki..nasil anlatilir bilemedimde..

Onlar affeder ne olursa olsun..sizde istemediniz annesizligi o da..ama siz hayati biyerden yakalamissiniz.o ise kotu bi durumla cebellesiyor ne olursa olsun..destek olun sabirli olun.bekledigini goremeyince hircinlasmistir.

Bu durum ablamda da var. Bana bişey olsa kimse bakmaz diyor bana bişey olsa da o bakmaz bende ona güvenmiyorum ne beklediğini bir anlasam zaten galiba sırtımda taşımam gerekiuor bir ömür benim imtihanım da bu galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…