• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Ben bugün sağlam bi kaçamak yaptım, önceden belirlenmiş bir gündü bugün ve rejime en baştan bilerek başlamıştım zaten..
Bi de bugünü de bekleyip öyle başlasaydım daha beter şiştikçe şişecektim çünkü..
O yüzden vicdan azabı duymuyorum (ne utanmazım:) Ama bişeyi farkettim ki o muhteşem lezzetleri yerken de eskisi gibi mutluluktan ölmedim,
İnsanın karnı doyduktan sonra gerisi tamamen psikolojik cidden, yesen de bir yemesen de bir,.. demek ki insan vücudu herşeye alışıyor.
Hele ki benim gibi günde en az 1 litre kola içen insan tam 3 gün kolayı ağzıma sürmedim ve hatta daha da ilginci içmediğimi hep ertesi gün farkettim,
Bu bile bana çooook büyük ve yaşamsal bir değişiklik!! :D
Şimdi yarın sıfır karb. yapmayı düşünüyorum, o zaman içim braz daha rahatlar sanki, şöyle düşünüyorum; bugün 100 civarı falan aldıysam mesela ( ki aldım )
Yarın sıfır yapayım ki 2 günde 50 - 50 yapmış gibi olayım.. bilmiyorum , kandırmış mı oluyorum yoksa kendimi arkadaşlar ne dersiniz??

semiluna tesekkur ederim destegin icin. insallah hep devam edebiliriz.

fiesta69 ben nisanliyken yapmistim. 3-4 ay kadar yaptim ve emin ol ne kilomu hatirliyorum ne de kac kilo verdigimi ama istedigim fizige ulasmistim. sonra biraktim. uzun sure kilo sorunu yasamadigimi hatirliyorum demek ki hemen almamisim. e canim vaktiyle boyle bir sorun yasamadigim icin detay hatirlamiyorum. fakat simdi oyle pipirikli oldum ki surekli kilo almak muthis bir stress yapti bende. dogumdan sonrasi facia.
simdi hepimiz destek olalim ve dikkat edelim. su defter fikri kimden ciktiysa tebrik ederim cok iyiymis.

bu arada internettre her link farkli puan listesi veriyor. gerci ortalama 50 olarak baz alirsak 3-5 az/fazla farketmez.
Basarilar arkadaslar...

arkadaşlar ben çoğu yemeğin karbonhidrat değerini bilmiyorum. internetten bakıyorum ama tam bulamıyorum. mesela pirinç ve bulgur pilavı, kuru fasulye, taze fasulye gibi yemekler. patates yemeği gibi... bunları bana yazarsanız çok sevinirim.

sabah kahvaltıda 1 yumurta kaynatması ve yarım dilim ekmek.
ara öğünde 1 dilim ekmek büyüklüğünde şampiyon ekmek(bugün mecbur kaldım biraz baş dönmesi yaşadım. işteyim.)
öğle yemeğine menüde bulgur pilavı patates oturtma ve salata var ama ben bol salata ve patates oturtması yerim sanırım. bunların değerleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. dün akşam tavuk haşlama yedim. bu akşam da tavuk suyu çorbası içerim ve akşamı 0 ile kapatırım.

ve benim sorunum ben meyve yiyemiyorum. neden bilmem ama pek sevmiyorum.

arkadaşlar ben çoğu yemeğin karbonhidrat değerini bilmiyorum. internetten bakıyorum ama tam bulamıyorum. mesela pirinç ve bulgur pilavı, kuru fasulye, taze fasulye gibi yemekler. patates yemeği gibi... bunları bana yazarsanız çok sevinirim.

besinler.com sitesinden faydalanabilirsin ama taze fasulye disinda dedigin yemekler maalesef bu diette yenmemesi gereken yicekler mesela haslanmis bir patatesde 20 kb var:52:
ayrica meyve yiyemediginden bahsetmissin bence bu, bu diet icin iyi birsey cünkü meyvelerin kb degeri yüksek onun icin avantajlisin:)

sabah kahvaltıda 1 yumurta kaynatması ve yarım dilim ekmek.
ara öğünde 1 dilim ekmek büyüklüğünde şampiyon ekmek(bugün mecbur kaldım biraz baş dönmesi yaşadım. işteyim.)
öğle yemeğine menüde bulgur pilavı patates oturtma ve salata var ama ben bol salata ve patates oturtması yerim sanırım. bunların değerleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. dün akşam tavuk haşlama yedim. bu akşam da tavuk suyu çorbası içerim ve akşamı 0 ile kapatırım.

ve benim sorunum ben meyve yiyemiyorum. neden bilmem ama pek sevmiyorum.

birsey daha söylemek istiyorum ekmegi kahvalti disinda tercih etmezsen iyi olur malum kb var onun yerine degeri düsük yicekleri tercih edersen hem daha uzun süre tok kalirsin hemde daha az kb almis olursun

besinler.com sitesinden faydalanabilirsin ama taze fasulye disinda dedigin yemekler maalesef bu diette yenmemesi gereken yicekler mesela haslanmis bir patatesde 20 kb var:52:
ayrica meyve yiyemediginden bahsetmissin bence bu, bu diet icin iyi birsey cünkü meyvelerin kb degeri yüksek onun icin avantajlisin:)

ama ben okulda çalışıyorum ve öğle yemeklerinde bunlar ağırlıkta çıkıyor. havalar biraz ısınınca sürekli sebze çıkıyor. evden getirme olanağım da yok. bunlardan en az şekilde yemeye çalışıyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum.

ama ben okulda çalışıyorum ve öğle yemeklerinde bunlar ağırlıkta çıkıyor. havalar biraz ısınınca sürekli sebze çıkıyor. evden getirme olanağım da yok. bunlardan en az şekilde yemeye çalışıyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum.

sebze yemeklerinde sorun yok hatta yemende fayda var kabizlik sorunu yasamaman icin sabah kahvaltida degeri düsük yicekler yiyebilirsin öglen artik okulda ne yirsen ama bakliyat türlerinden ziyade salataya agirlik vermeni tavsiye ederim en azindan sebze yemekleri cikana kadar aksamda evde istedigin et türünü tercih edersin

sebze yemeklerinde sorun yok hatta yemende fayda var kabizlik sorunu yasamaman icin sabah kahvaltida degeri düsük yicekler yiyebilirsin öglen artik okulda ne yirsen ama bakliyat türlerinden ziyade salataya agirlik vermeni tavsiye ederim en azindan sebze yemekleri cikana kadar aksamda evde istedigin et türünü tercih edersin

:)) tamam. sabah ve akşamı 0 tutmaya çalışırım bende :))

Ben bugün sağlam bi kaçamak yaptım, önceden belirlenmiş bir gündü bugün ve rejime en baştan bilerek başlamıştım zaten..
Bi de bugünü de bekleyip öyle başlasaydım daha beter şiştikçe şişecektim çünkü..
O yüzden vicdan azabı duymuyorum (ne utanmazım:) Ama bişeyi farkettim ki o muhteşem lezzetleri yerken de eskisi gibi mutluluktan ölmedim,
İnsanın karnı doyduktan sonra gerisi tamamen psikolojik cidden, yesen de bir yemesen de bir,.. demek ki insan vücudu herşeye alışıyor.
Hele ki benim gibi günde en az 1 litre kola içen insan tam 3 gün kolayı ağzıma sürmedim ve hatta daha da ilginci içmediğimi hep ertesi gün farkettim,
Bu bile bana çooook büyük ve yaşamsal bir değişiklik!! :D
Şimdi yarın sıfır karb. yapmayı düşünüyorum, o zaman içim braz daha rahatlar sanki, şöyle düşünüyorum; bugün 100 civarı falan aldıysam mesela ( ki aldım )
Yarın sıfır yapayım ki 2 günde 50 - 50 yapmış gibi olayım.. bilmiyorum , kandırmış mı oluyorum yoksa kendimi arkadaşlar ne dersiniz??

Doğru yapıyorsun canım, bir gün kaçırınca ben de ertesi gün 0 ya da 0 a yakın yapıp dengeliyorum.

Merhaba.Ben de bu diyete 2 gündür başladım sayılır. Ama her gün mutlaka 1-2 dilim ekmek yiyorum.Yemezsem kendimi kötü hissedecekmişim gibi geliyor.Arada az ceviz bir kurukaysı da bağırsaklarım için yiyorum.Kısacası diyete alışmaya çalışıyorum. Daha önce deneyip kilo veren arkadaşlar verdiğiniz kilolar kalıcı oldumu yoksa diyeti bırakınca hızla geri mi geldi? Birde arkadaşlar karışık bir yeşil salatanın bir kasesi (marul,maydanoz,havuç,kırmızı lahana vs.) kaç puan sayılmalı ?

Ben daha önce 12 kilo verdim bu rejimle ve 2 tam yıl korudu normal yemekle. Ekmekten vazgeçmek zor ama inan sonra aramayacaksın. Kendini psikolojik olarak inandırıyorsun ekmek konusuna. Mutlaka yiyeceksen de sabah yemeni tavsiye ederim.

merhaba kızlar ;
3 zeytin:1p
1 kk peynir:1p
1 şekersiz çay0p
1 eti canga:27: dayanamadım valla abim almış dün gece
1 haşlanmış yumurta;0p

ekmek yemedim canga yediğim için
2 puan ediyor canga da kesin 15 falan dır.
:1::16:

1 YEMEK KAŞIĞI BULGUR PİLAVI 1.6 EDİYOR(İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM) 5 kaşık ama tam dolu değildi 8
yanında 1 bardak ayran=5 ve 4 elma dilim büyüklüğünde patates=25 toplamda=38 sabah=yarım dilim ekmekle haşlanmış yumurta= 5 desek bugünü 43 puanla tamamlamış oluyorum. akşam tavuk suyu çorba içeceğim. (7 puan da hakkım var bakalım :D)

deneyimli arkadaşlar hesaplamamda bir yanlış yoktur inşallah. zamanla daha da düşürmeye çalışacağım :D

1 YEMEK KAŞIĞI BULGUR PİLAVI 1.6 EDİYOR(İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM) 5 kaşık ama tam dolu değildi 8
yanında 1 bardak ayran=5 ve 4 elma dilim büyüklüğünde patates=25 toplamda=38 sabah=yarım dilim ekmekle haşlanmış yumurta= 5 desek bugünü 43 puanla tamamlamış oluyorum. akşam tavuk suyu çorba içeceğim. (7 puan da hakkım var bakalım :D)

deneyimli arkadaşlar hesaplamamda bir yanlış yoktur inşallah. zamanla daha da düşürmeye çalışacağım :D

bulgur ve patatesi kararinda yemissin süper:46: aksam tavuk suyu corbanin icine tavuguda didiklersen daha doyurucu olur

kilo verirmiyim bilmem ama dünden beri kendimi hafif hissediyorum. şişkinliğim gitti sanki

Geçmişi okumadan hemen yazayım, kaybolmadım kızlar, İstanbul'a gidip geldim kardeşim İngiltere'den gelmişti. O yüzden gelemedim. Aynen devam, durmak yok :34:

gelmene sevindim canım , bence de durmak yok,şurda yaz ayına 2-3 ay kaldı, kilolardan kurtulmak lazım:)

nuyocum menün cok az:50: bak böyle olunca kacamak daha SIK yapiliyor ayrica diet arasinda yapilan kacamaklar fazlasiyla kilo olarak geri geliyor su anda +2 kilo fazla geldigin gibi canin kacamak istiyorsa hepsini bir günde yeme günlere böl bu sekilde kilo veremesen bile en azindan almazsin

canım fazla yediğimde kilo veremiyorum gibi geliyor, gerçi iyi yapmıyorum biliyorum, bu ara sabırsız davranıyorum:(

bugün tartılmadım halen cesaret edemiyorum tartılmaya Amaa bel çevremi ölçtüüümm vee tam 4 cm incelmişimmm!!!!!
çooook mutlu oldum çoookk!!! :D:D Aceba kaç kiloya tekabül eder ki bu :P :DD

kızlar yemegım:kahvaltı gbı canım istedi.2 dilım kızarmıs ekmek,2 sekersız cay,sahanda yumurta,1 kurabıye.aştım kendımı gene akşam aksam.:1:

Back