• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydin kizlar,

bir kac gündür tartilmiyorum cumayi bekliyorum.Kizlar o kadar cok tatlilardan bahsediyorsunuz ki cani cekmeyeni de istahlastiriyorsunuz lütfen birbirimize destek olalim.Dün dayanamadim ise giderken bonbonlardan ve cukulata aldim iste ki yakin arkadasim cantamda görünce hemen el koydu daha hic acmadan zaten kendimle savas icindeydim acip acmamak konusunda tatlilar bizim düsmanimiz canim arkadasim gibi burda da birbirimize destek olalim bugün yedim bisey olmaz yarin telafi ederim düsüncesiyle kilolardan kurtulamayiz hepimize kolay gelsin kizlar.

ben de üzerime düşeni aldım yazdıklarından :)ama kesinllikle haklısın ..söylenecek söz yok yazıklarına bence..sonuçta sen diyet yapıyorsun ve ben yediklerimi burda sana diyerek seni teşvik etmiş oldum bilmeden ve düşünemeden..özür dilerim :(
ama şu da var ki arkadaşım yani insan bi şekilde tam uyamıyor her zaman birileri ile de paylaşma gereksinimi duyuyor o suçluluk duygusu mudur nedir bilmem artık her neyse ?? amaç sadece buydu..inş. bundan sonra kaçamak yapmayız hep birlikte kızlarrrr ....

yani kızlar işin özü aslında şu demek oluyor adam gibi kb ye uyuyorsan foruma gel yazış yoksa buralara gelip kendini bulaştırma başkalarının işini de zorlaştırma ...
kimseye demiyorum haaa..kişisel bişey yok..sadece kendime kızdım..offffff

valla adaptasyon sürecinde tatlı krizi çok oluyo ama alışınca aramıyosun pek, fruktoz, glikoz ve mısır şurubunun( şuan tüm ıvır zıvır ve pastane tatlılarında kullanılan şeker) zarararını bol bol okumak tatlıdan uzaklaşmakta fayda sağlıyo:31:

Bazı Kişiler Neden Hızlı Kilo Alır?
Bunun cevabı insülin direncidir. İnsülin seviyesi yüksek kişiler çok hızlı kilo alır ve zor kilo verirler. Kilo arttıkça insülin direnci artar, kilo verdikçe azalır.

İnsülin Direncinin Belirtileri:

1. Yorgunluk, halsizlik
2. Hızlı Kilo alma
3. Zor kilo verme
4. Doymama, sık acıkma
5. Uyku basması
6. Gün içinde acıkma atakları olması
7. Tatlıya düşkünlük
8. Kilo verememe
9. Terleme
10. Erkeklerde göbeklenme
11. Kadınlarda kalçalarda ve göbekte yağlanma
12. Tansiyonda yükselmelerin başlaması
13. Performanda azalma
14. Konsantrasyon bozukluğu
15. Unutkanlık
16. Yemeklerden sonra uyuklama

Kimlerde İnsülin Direnci Riski Fazla

1. Ailesinde şeker hastalığı olanlar
2. Kilosu fazla olanlar
3. Önceki gebeliğinde kan şekeri yükselenler
4. Yaş arttıkça insülin direnci riski artar
5. Bel çevresinin erkekte 94 cm’den kadında 80 cm den fazla olması
6. Vücut kitle indeksinin (ağırlık/boyxboy) 25 Kg/m2 den fazla olması
7. Tansiyon yüksekse (130/85 mmHg den fazla)
8. Ürik asit yüksekse
9. HDL düşükse (<40 mg/dl)
10. Trigliserid yüksek (>150 mg/dl)
11. Açlık kan şekeri 90 mg/dl den fazla olanlar
12. CRP yüksekliği
13. Adiponektin düşüklüğü

İnsülin Direncini Artıran İlaçlar:
Bazı ilaçlar insülin direncini artırır. Bunlar:
1. Kortizon
2. Beta bloker ilaçlar
3. Büyüme hormonu tedavisi
4. Östrojen tedavisi
5. Bazı psikiyatri ve depresyon ilaçları (olanzapin, risperidon)
6. Tüberküloz ilaçları (rifampisin, izoniazid)
7. Progesteron ilaçları
8. Genetik insülin direnci hastalıkları (lipodistrofi, insülin reseptör mutasyonu)
9. İnterferon
10. Tansiyon tedavisinde kullanılan tiazit diüretik ilaçları

İnsülin Direncini Artıran Hastalık ve Durumlar

1. Sigara içmek
2. Alkol içmek
3. Hareketsiz yaşam
4. Unlu, şekerli gıdaları fazla yemek
5. Hemokromatozis denilen demir depolanma hastalığı, ferritin yüksekliği
6. Kafeinli içecekler: Kahve , çay, kola, enerji içecekleri
7. Cushing Hastalığı denilen aşırı kortizol hormon salgılanması durumu
8. Gastroparezi denilen midenin fonksiyon bozukluğu
9. Fruktoz ve mısır şurubu kullanmak
10. Hipogonadizm denlen testosteron hormon azlığı
11. Akromegali denilen büyüme hormon aşırı salgılanması hastalığı
12. Stres, depresyon, üzüntü, sıkıntı
13. Uykusuzluk
14. D vitamini eksikliği
15. Krıonik karaciğer hastalıkları, hepatit C
16. Feokromositoma ( Böbreküstü bezi tümörü)
17. Hipertiroidizm (Tiroit bezinin aşırı çalışması)
18. Aldosteronoma (Böbrek üstü bezinden aşırı aldosteron hormon salgısı)
19. Migren
20. Sedef Hastalığı

İnsülin Direncinin Neden Olduğu Hastalıklar
İnsülin direnci bazı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bunlar şunlardır:
1. Erişkin tip denilen Tip 2 Diyabet yani şeker hastalığı
2. Reaktif hipoglisemi denilen yemek yedikçe kan şekerinin düşmesi
3. Obezite yani şişmanlık
4. Hipertansiyon yani tansiyon yükselmesi
5. Koroner kalp hastalığı
6. Kan yağlarında yükseklik (trigliserid yüksekliği, HDL düşmesi)
7. Yaşlanmayı hızlandırır
8. Karaciğerde yağlanma
9. Göbek oluşması ve iç organlarda yağlanma
10. Gizli şeker
11. Kan pıhtılaşmasında artış: fibrinojen artması
12. Kan damarlarının içini örten endotel isimli zarda yapısal bozulma ve damar sertliğini hızlandırma
13. Kanser: meme kanseri, prostat kanseri
14. Uyku apnesi, horlama
15. Ürik Asit yüksekliği
16. Polikistik over sendromu
17. CRP artması
18. Böbrekten sodyum tutulumunun artması
19. Kadınlarda yumurtalıktan testosteron hormon salgısının artması
20. Alzheimer hastalığının gelişimine katkıda bulunur
21. Depresyon,panik atak
22. GGT yüksekliği

İnsülin Direnci Yaşlanmayı Hızlandırır:

İnsülin hormonu fazlalığı ve direnci (iyi çalışmaması ) yaşlanmayı artıran önemli bir nedendir. Özellikle şeker hastalarında yaşlanmanın hızlandığı bilinmektedir. İnsülin yüksekliği azaldıkça yağ kaybının arttığı, enerjinin arttığı, yaşlanmanın yavaşladığı, kan basıncının azaldığı, kolesterolün düştüğü ve genel sağlığın iyileştiği saptanmıştır. İnsülini azaltmak için uygun beslenme (biz buna insülin direnci diyeti veya glisemik indeks diyeti diyoruz), egzersiz ve metformin gibi ilaçlar kullanmak gerekir. İnsülin yüksekliği hipertansiyon, obezite, kalp hastalığı, kanser ve metabolik sendrom denen hayatı kısaltıcı hastalıklara neden olmaktadır.Yaşla birlikte kilo artımının bir nedeni, kanda pankreas bezinden salgılanan insülin hormonu ile böbreküstü bezinden salgılanan kortizol hormonunun artmasıdır. Her iki hormon çeşitli mekanizmalarla yağ birikimi artırmaktadır. Aslında bu hormonlar yağların parçalanmasını veya erimesini engelleyerek yağ miktarının artmasına neden olurlar. Prof. Metin Özata , sevdiğim doktorlardan...

Son düzenleme:
eskiden doğum kontrol ilaçlarının şişmanlattığına inanmazdım, meğer doğruymuş, insülin direncine yol açıyormuş bu sebeble şişmanlatıyor

chess çok güzel paylaşım olmuş teşekkürler cnm..ama mesela biz bu kb diyetini yapıyoruz ya bu bizim karaciğer vs başka organlarımıza zaralı olur mu acep ? içimizde doktor olan arkaaşlarda var bu konuda biz aydınlatırlarsa valla memnun kalırım...
annem sürekli ya zararlı olabilir diyip duryorda kb yi 20 25 almn ..belki haklı olabilir diiye de aklımdan geçmiyor değil ????

chess çok güzel paylaşım olmuş teşekkürler cnm..ama mesela biz bu kb diyetini yapıyoruz ya bu bizim karaciğer vs başka organlarımıza zaralı olur mu acep ? içimizde doktor olan arkaaşlarda var bu konuda biz aydınlatırlarsa valla memnun kalırım...
annem sürekli ya zararlı olabilir diyip duryorda kb yi 20 25 almn ..belki haklı olabilir diiye de aklımdan geçmiyor değil ????

valla canım ben taş devri diyetine sarmış durumdayım, onda hiç un şeker baklagil yemiyosun, sadece et ve süt ürünleri, meyve sebze, kuru yemiş yiyosun, yoğun et yenildği halde, genel sağlıkta düzelme değerlerde düşme görülüyomuş, ilk bi kaç ayda değerler yükseliyomuş ama asonra düşüp rayına oturuyomuş, beslenme bülteni diye bi site var araştır istersen ama tabii bu bi hayat tarzı düşük kb li hayat tarzı bi zayıflama diyeti değil

:) yok peri abla bu aralar benim sınalarım var sınavlarda gündüz oluyor doğal olaraktan akşam okulda değilim evdeyim ondan yane denk geldi :)

gündüz okulda olunca aksam evde olman normal canimda genelde gec saatlerde giriyordun ya kimse olmadigi icin aksamdanmi gireyim diye düsündün demistim:))

gündüz okulda olunca aksam evde olman normal canimda genelde gec saatlerde giriyordun ya kimse olmadigi icin aksamdanmi gireyim diye düsündün demistim:))

yok peri abla :) yani şimdi benim okulum ikinci öğretim akşam gidiyorum okula eve de geç geliyorum normalde doğal olarakta geç giriyorum...
ancak sınav haftası sınavlr akşam gördüğüm ders gibi olmuyor.gündüz yapıyorlar sınavları yaa akşam evde oluyorum sınav haftasında bundan yane..:)

allahiiiiiiiiiiiimmmmmmmm cok mutluyummmmmmmmm

kilo bildirim :nazar: :69::69::69::69:

baslangic: 95
gecen hafta: 90.4
bu hafta: 88,6
giden: 1800 :nazar::52::52::52: :36: :89: :62::62::62:
toplam giden: 6,4
hedef: 87-88 haftaya kadar, yani ulasmis oldumm, diger hedef 80 olucak
boy: 168

AYNEN BÖYLE BILDIRIM YAPIN KIZLARINSALLAH iki listeyide yapicam, kayit etmek icin dosyama... insallah :52:
birazdan randevum var, ah eruttunnnn benuuu :52: :60: :69:
öptüm sizleri

tebrik ederim aylincim galiba haftanın biricisi yine sensin. birinciliği kaptırmıyon
bende bildirim yapayım.

başlangıç:65
geçen hafta:61
bu hafta:60,6
giden:400 gr
total giden 4,400
boy:1,65

her hafta güzel başlıyomda güzel devam etmiyor.hedefime ulaşırsam yeni hedef belirlicem.

Saat_479631.jpg

saat331.jpg

hangi saat kızlar:26::26::26:

1.saat bence........................

günayyydınn kızlarrrr...

aylinden başka daha kilo bildirimi yok.. ben öle tek tekk yazamıorum sıkılıorum.. 80.8 olmuşum. 300 gram gitmiş yani bence bu da iyi çünkü pazartesi günü haftasonundan çıktıktan sonra verdiğimide almıştım.. en azından o gitmişş

aslıcımm periciimm masuummm bekliorum kızlarr esraaa diğer unuttuklarım falan bakalım bu hafta nasılız

çok şeyler yazılmış ama şu an çok müsait değilim.yalnız okuduklarımdan aklımda kalanlar,galiba bende insülin direnci var.sedef hastalığım var...dı mı desem.stresli zamanlarımda hortluyo ama şimdilik yok.çocukluğumda çok fazlaydı.sigara....var:(
tansiyon problemi son yıllarda ....var:(
hızlı kilo alma.....yavaş verme....var:(
varoğlu var yani:5:
chesscim yine çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsun.vaktim olunca iyice inceliycem.
dişimi çektirmedim,sadece baktı doktor,önce film istedi.implant yapılacak,ayrıca ters köşedeki bölümün de kaplaması değişecek.dolgu,20lik diş falan filan vs.vs....
iş çok yani:(
bu yaz sırtı yere gelmez dişçimin benim gibi bir müşteri daha bulursa:)))

allahiiiiiiiiiiiimmmmmmmm cok mutluyummmmmmmmm

kilo bildirim :nazar: :69::69::69::69:

baslangic: 95
gecen hafta: 90.4
bu hafta: 88,6
giden: 1800 :nazar::52::52::52: :36: :89: :62::62::62:
toplam giden: 6,4
hedef: 87-88 haftaya kadar, yani ulasmis oldumm, diger hedef 80 olucak
boy: 168

AYNEN BÖYLE BILDIRIM YAPIN KIZLARINSALLAH iki listeyide yapicam, kayit etmek icin dosyama... insallah :52:
birazdan randevum var, ah eruttunnnn benuuu :52: :60: :69:
öptüm sizleri

valla biz burda ne sıkıntılar yaşıyoruz(!)da üstüne kilo alıyoruz:1:yani ben kendi adıma.salı sabahı 68.5tim,bu sabah 69,7.ama mutsuz değilim.çünkü bu kilo olamaz,sudur kesin:1:
yani konuyu dağıtmayayım:zayıflamanın formülü bulundu arkadaşlar:aşk!
aylin arkadaşımız tecrübe etti,bizlerle paylaştı:1:
çok sevindim senin adına aylincim.hem zayıflıyosun hem de aşıksın:)

baslangic: 76,9
gecen hafta: 76,9
bu hafta: 76,9

kızlar tartılamıyorum taşınıyoruz bütün eşyalar toplandı zaten reglym tartılmamam daha ıyı morelım bozulmasın :) kılo verenlerı kutlarım güzel kılo verenler listelerini şöle detaylı yazsalar bizede örnek olsa :16:

Back