Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

.

Canım, yarın sabah tartılıp boy ve kilonu yazıver. Listeme kaydedicem.

boy 161
kilo 64.7

bu sabah basladim ama iyi bir baslangic olmadi ne zamandir canim tost cekiyodu hazir ilk günken yiyim ddim bi tane daha sonraki günlerde yemem 2 dilim ekmekdeki kb 30 ama kiazrtinca ne oldu bilmiyom

kahvaltim
2 dilim kepek ekmege
38 gr sucuk
54 gr kasar
yanina 6 adet siyah zeytin

bu sabah kahvaltıda sadece beyaz peynir yedim kızım sağolsun şöyle güzel bi kahvaltı yapmama fırsat vermedi zaten snrda iştahım kalmadı
öğlene yerim bişeyler

günaydınnn dün yediklerimi yazamamıştım.
28.06.2010 menüm

sabah 10: 1 dilim ekmek 8 puan 1 dilim peynir 1 puan :9 puan
öğlen 13.30 2 yumurta az salam peynirli ve 1 biberli omlet : 5 puan
ara 17.00 peynir : 1 puan
akşam 19.30 tavuk burger yağsız 300 gr 2 çatal yoğurt 2 çatal soğan salatası :29 puan
OPLAM: 44 PUAN

kızlar şimdi size kafama takılanları sorayım
öğün aralarında kaç saat var?
ya da canınız istedikçe yiyomusunuz?
akşam belli bi saatten snr yemeyi kesiyomuyuz?

bir de sizinle gittiğim diyetisyenimden öğrendiklerimi aktarayım
meyvenin içinde ki şekerden dolayı akşam yeme ikindi vakti sınırlı ye
öğün aralarında en az 4 saat olsun
ve akşam yemeğini yedikten en az 4 saat snr uyu demişti

canım bu diyette öyle bir kısıtlama yok.
saatinde ye, yedikten sonra uyuma gibi sıkıntılar yok yani.
acıktığında 0 puanlı yiyeceklerden atıştırıyorsun, 1 saat sonra gene açlık hissettin azcık daha atıştırıyorsun. doyana kadar dilediğin saatte yiyorsun.
zaten bu kadar rahat ve doyurucu olması sayesinde bütün kızlar bıkmadan devam ediyoruz.
sanada kolay gelsin. başladıktan sonra sende ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksıncanım.

boy 161
kilo 64.7

bu sabah basladim ama iyi bir baslangic olmadi ne zamandir canim tost cekiyodu hazir ilk günken yiyim ddim bi tane daha sonraki günlerde yemem 2 dilim ekmekdeki kb 30 ama kiazrtinca ne oldu bilmiyom

kahvaltim
2 dilim kepek ekmege
38 gr sucuk
54 gr kasar
yanina 6 adet siyah zeytin

Müthişsin Hasretim, gramı gramına yazmışsın bravo. Neden olmadı bugün, onu da biliyorsundur ama ben yine de yazayım. Sucuk fazla bu kahvaltıda, çok çok canın istedi diyelim o zaman çok ince dilimler halinde, hani eskiden satılırdı ya tostlar iiinnncecik sucuk koyarlardı sadece pembeleştirirdi tostu, işte o kadar belki. O da haftada bir gün yeterli. Vereceğin veya veremeyeceğin kiloya göre ekmekleri bir dilime düşürebilirsin. Senin vermen gereken kilon çok fazla olmadığı için daha fazla kurallar, daha az kaçamak, daha iyi sonuç verir gibime geliyor. Ama pazartesi'ne kadar deneyebilirsin yine de. Sonuca göre hareket edersin sonraki hafta.

SelintepeCim yazmistim kilomu ve boyumu..görmemis olabilirsin :)

boyum 170 kilom 68.3 :-)

Tamam canım, görmemişim, şimdi kaydettim. Sen de çıtırlığa az yolu kalan kızlarımızdansın. Çıtır olanlara tahammülümüz yok, şiddetle kınayarak topik dışına atıyoruz biliyosun. sempatiksalakcinni
Hedef kilon 60 mı?

dünkü menüm
28/06/2010

1 tatlı kaşığı çörek otu----------işkence
1 bardak cevizli sarmısaklı su----------işkence

100 glor peyniri1
1 domates6
7- 8 yeşil zeytin2
öğlen
200 haşlanmış tavuk0
1 parça peynir1
1 maden suyu0
1 şekersiz türk kahvesi0
akşam
2 porsiyon kabak8
1 kase yoğurt6
1 bağ maydanoz2

22de ben gene acıktım (gözüm aç ya )haslama tavuk göğsü
20 kiraz12
1 şeftali
gne uçtum gittim 50 yı buldum sanırım yürüyüş de yok bugun aktıvete var yuruyus yok
4 litre su

selin ne diyosun benım menülere
senağlama

Canım, çörekotunu havanda dövüyorum ben, o zaman daha lezzetli oluyor puaçadan arta kalan tat oluşuyor ağzında, ama ezmeden suyla içtiğimde çakıl yutuyormuşum gibi resmen işkence oluyor. (Not, sakın rondoda çekme, çiziyor makineyi :)))
Menüne gelince, kilona göre çok iyi. Sadece göze batan akşam yediğin kirazların sayısı, bu sayıyı 10'a düşürebilirsen ve de şeftaliyi başka bir arada yesen mesela çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.

günaydın kızlar.....
aysebru selintepeye boy ve kiloyu özelden mi yazıyoruz

Burdan yazıyorsun rengarenkcim :)

ben de yardımcı grup üyesi oluyum.dışardan takip edeyim böyle iyi.her an aman selin kızar aman selin ne der korkusu yok dermişimkaydirigubbakcemile3ha bu arada bende öğrendim küsüratlı çizelge yapmayı.gerçi hiç denememiştim olmaz yani küsürat çizelgeye yansımaz die düşünüyodum ama yansıyomuş:KK1:

:roflol:

grup süper...
eline sağlık selincim.
inşallah bizim grup birinci...delikafaduldenhihoyyyt:hooray:
bu arada benim yediklerimi yorumlamamışsın 5 karbonhidratla bitirdim günü...
fena hırs yaptım zayıflıycam. :lepi:
daha önce eşime sakın zayıfladığımı farketsende bana söyleme, çünkü senin nazarın değiyo ertesi gün gümlüyorum demiştim. hatta yalvarsamda söyleme bişey diyede tembih etmiştim.
bir haftadır adamın tepesindeyim varmı bir fark belli oluyormu? hadi söylesene diye.
oda inat söylemiyordu. bu akşam sonunda ee madem zayıfladığım belli olmuyo bırakıyım diyeti diye tehdit ettim:eek:lmaz: ohhh itiraf etti baya belli oluyormuş.kaydirigubbakcemile3
azimle devam yani...

Ebrucum, bütün bayanlar aynı demek ki. Ben de ilk önce eşime sorarım, kilo vermiş miyim diye :)))
5 karbona şok oldum, müthişsin, seni geçen olmadı henüz, bu hafta acayip düşük başladı değerler, inşallah hafta bitene kadar aynen devam eder.

merhaba arkadaşlar bende bu diyeti daha önce uyguladım ve çok rahat kilo verdim herkese tavsiye ederim dünden beri tekrar bu diyete başladım vermem gereken az bir kilom var onuda vericem inşallah size birkaç bilgi kopyalamak istiyorum okuyun ve içiniz rahat ederek bu diyeti uygulayın.
Karbonhıdrat Rejımı
Dıet: GÜnde 40-60 Puan
Bu Rejım Sıstemı 15 Yildir Ve Halen Amerıka Ve Aurupa Hava Kuvvetlerınde Pılotlarda BaŞariyla Uygulanmaktadir
Fazla Kılolarimizi Vermek Veya Kılomuzu Korumak Sadece AldiĞimiz Besınlerdekı Karbonhıdrat Mıktarini Ayarlamakla MÜmkÜndÜr
Yıyeceklerdekı Kalorı DeĞerının Bu Rejımle HıÇbır ılgısı Yoktur
Vucut ıhtıyaci Olan Kalorıyı Alir Ve Yakar Ancak ıhtıyactan Fazla Karbonhıdrat LÜzumsuz Bır YaĞ Tabakasi Halınde VÜcÜdÜmuzda Kalir Ve ŞıŞmanlamamiza Sebep Olur
ÖrneĞın Bır ParÇa Et Bol Kalorı ıÇerdıĞı Halde Karbonhıdrat DeĞerı Bakimindan Sifirdir Yanı ıstenılen Mıktarda Yenebılır Buna KarŞilik Bır Elma Çok Az Kalorı ıÇermesıne RaĞmen Karbonhıdrat Bakimindan Çok Zengındır Bu Nedenle Dıkkatle Yenmesı Gereken Bır Besındır
NıÇın Normal Kılomuzdan Fazlayiz
ÇÜnkÜ Fazla Yıyoruz
Ama Hangı Gidalari Fazla Yıyoruz Asil Önemlı Olan Bu ŞıŞmanliĞimiza Neden Olan Şey AŞiri Mıktarda Karbonhıdrat Almamizdir
Karbonhıdrat Nedır
Karbonhıdrat Vucudumuzun Vıtamın Proteın YaĞ Gıbı ıhtıyaci OlduĞu Bır Maddedır Ancak Bu Maddenın AŞiri Derecede VÜcutta Bırıkmesı Zamanla Organızmada YaĞa DÖnÜŞmesıne Ve Dolayisiyla ŞıŞmalamamiza Neden Olmaktadir
Karbonhıdrat Rejımı Nedır
VÜcudumuzun GÜnlÜk Karbonhıdrat ıhtıyaci 70 ıle 75 Ünıtedır
Bu Mıktari Her GÜn AldiĞimiz Takdırde Kılomuzu KorumuŞ Oluruz Fazla Kılolarimizdan Kurtulmak ıÇın Bu Mıktarin 40 ıle 60 Ünıte Arasinda Tutulmasi Gerekmektedır Her GÜn 40 ıle 60 Ünıte Karbonhıdrattan Fazla AlmadiĞimizda ılk Hafta 2-3 Kılo Devam Eden Haftalar Yanı 5. Ve 6. Haftalar Sonunda 5 Yada 7 Kılo VerdıĞınızı GÖreceksınız 15-20 Kılo Vermek ısteyenler ıÇın Rejım SÜresı 6 Aydir
Şeker
Rejım SÜresınce Karbonhıdrat DeĞerı Çok YÜksek Olan Bu Gidadan KaÇinmaniz Gerekır ÖrneĞın;1 Kesme Şeker 12 Ünıte Karbonhıdrat ıÇerır HıÇbır Şey Yemesek Dahı GÜnde 2 Şekerlı 3 Bardak Çay Rejımın Bozulmasi ıÇın Yeterlıdır ÇÜnkÜ 6 X 12 Ünıte=72 Ünıte Karbonhıdrat AlmiŞ Oluyoruz ( Şeker Yerıne Sakarın Tercıh Edın )
Alkol
Bu Rejımde Alkol Alabılırsınız Damitma Yoluyla Elde Edılen ıÇkılerı Tercıh Edınız ( Raki-votka-cın-konyak-vıskı )
Hamurlar
Her ÇeŞıt Hamur ıŞınden KaÇinmalisiniz Bu Besınlerın Lıstemızde GÖreceĞınız Gıbı Karbonhıdrat DeĞerlerı Çok YÜksektır Bazen Bu Besınlerı Çok ÖlÇÜlÜ Mıktarda Yemenızı Tavsıye Ederız Et.balik Yumurta Peynır Gıbı Gidalari Arzu EttıĞınız Kadar Yıyebılırsınız (yaĞli Et Dahıl)
Not:bu Rejımı Uygulayacaklarin Herhangı Bır Hastaliktan ŞıkayetÇı Olmamasi Veya Tedavı Altinda Bulunmamasi Gerekıyor Bu Gıbı Hallerde Bır Doktora DaniŞilmasi Gerekır.

ben bugün patlican yemegi yaptim kabakda var icinde sogan kavurdum az yagda kemikli ette koydum...tek bunumu yicem ben simdi?? oglumla birlikte yapacagizda bu diyeti...yanina yogurt veya salatami yicez?? ve bir tabak dolusu yiyebilirmi benim oglum?? ben az yerimde onu basetmek kolay degil..nerdeee bunun pilavii der simdi gelir okuldan evin erkegi :)) anlatacam ama ona diyet yaptigimizi burda yazdigimi falan göstercem umarim inanir güvenir de azda olsa baslar diyete offf

unutmayın arkadaşlar istekli olmak çok önemli yeterki kilolarınızla barışık olmayın kurtulun bu yükten bu diyet insanı yormuyor aç bırakmıyor iki şey yok şeker ve unlu gıdalar çıkarın hayatınızdan bakın kilo verdikçe nasıl gaza gelip aynanın karşısında kendinizi beğendiğinizde giyemediklerinizi giydiğinizde nasıl mutlu olacaksınız ben şimdi o duyguyu yaşıyorum ve kendimle barışık yaşıyorum ::::)))))

kızlar şimdi size kafama takılanları sorayım
öğün aralarında kaç saat var?
ya da canınız istedikçe yiyomusunuz?
akşam belli bi saatten snr yemeyi kesiyomuyuz?

Canım, bu diyetle diyetisyenlerin verdiği diyet çok farklı. Diyetisyenler genelde düşük kalorili, öğün aralıkları olan ve her besinden eşit miktarda serpiştirilmiş öğünler veriyorlar. Onlar da tabi ki kilo verdirir, ama bazı bünyeler o şekilde kilo veremiyor. Ve öğünlerde az yediğin için doymuyorsun ve bekle 4 saat sonra ki diğer öğünde birşeyler yiyesin. İnsanda yılgınlık oluşturuyor bu durum. Bizdeki kızlardan iki üç örnek var, aylarca diyetisyen listeleriyle verememişler ya da çok az vermişler, bize katıldıktan sonra vermeye başladılar. Aklımda kalan isimler, Hatun, Sariz.
Bizde kalori hesabı yok, öğün aralarında şu kadar saat beklemek zorundasın yok. Acıkırsan muhakkak birşeyler yeme zorunluluğu var, tek kuralımız bu yediğin şeylerin karbonhidrat değeri 0 ya da çok düşük olması. Aç kaldığımızda pankreas ensülin salgılıyor onu önleyeceksin yani. Hatun gece yatmadan önce bir sosis yiyip üzerine su içip yatıyordu örneğin. Buna rağmen en son 8 kilo verdi. Aç olduğunu hissettiği an yedi çünkü. Oysa diyetisyen şu saatten sonra bişey yeme sakın diyordu, Hatun da aç kaldığı için o saatlerde, pankreası ensülin salgılıyordu ve sonraki ilk öğününde yediği herşeyi bir sonraki aç kalma ihtimaline karşın vücuduna sonradan kullanmak üzere yağ olarak depoluyordu. Ben böyle düşünüyorum, kişisel tecrübem ve gözlemlerimin sonucu hayatım.

günaydınnn dün yediklerimi yazamamıştım.
28.06.2010 menüm

sabah 10: 1 dilim ekmek 8 puan 1 dilim peynir 1 puan :9 puan
öğlen 13.30 2 yumurta az salam peynirli ve 1 biberli omlet : 5 puan
ara 17.00 peynir : 1 puan
akşam 19.30 tavuk burger yağsız 300 gr 2 çatal yoğurt 2 çatal soğan salatası :29 puan
OPLAM: 44 PUAN

Arkadaşlar, işte herşeyiyle örnek bir menü. Tebrikler Rubicim.

selintepe merhaba seni sessizce izliyorum başarın azmin için seni tebrikederim ayrıca yardımlaşman arkadaşlara bilgilerini aktarman çok hoş her şey gönlüncr olsun....

kızlar iyi gidiyoruz maşallah.
uzun zamandır başlayıp bıraktığım, başlama girişiminde bulunup başlayamadığım diyetlerden sonra, çok istikrarlı gidiyorum. sizlerle beraber olunca kendimi daha güvenli hissetmeye başladım. eminim kilolar gidecek.
eskiden bu gün diyetin 5. günü, 15.günü vs... diye sayardım.
şu an inanırmısınız kaç gündür bu diyeti yapıyorum saymadım bilmiyorum.
kendimi kasmıyorum, zayıflıyorum.
burası bana iyi geldi. iyi ki varsınız...

selin ve kızlar bugün sabah 75 kiloydum boyum 160 yineleyim istedim
bu arada yediklerim
28 haz 2010
sabah
2 dilim tb ekmek - 22kb
yarım domates - 3kb
10 siyah zeytin - 4kb
3 ince dilim beyaz peynir - 1kb
ögle
karışık zeytinyağlı tabağı (içeriği : taze fasulye,taze börülce salatası,yogurtlu semizotu,patlıcan köz salatası ve cacık) hepsinden 1 yemek kaşığı vardı tabağımda - 10kb
aksam
1 domates - 6kb
2 yumurta - 0kb
1 dilim peynir - 1kb

2,5 litre su
1 wc

değerlerim 47kb gibi arıca rakamları fazla fazla mı tutuyorum yoksa arkadaslar yanlıs mı hesaplıyor? Örneğin ben uno tb ekmeği alıyorum 1 dilimi 10,82kb arkadaslar 1 dilim ekmeği 8kb hesaplıyorlar??? Kim yanlış burda selin ? Doğrusunu bilelim canım
bu arada birde sen hesaplarmısın benim listeyi lütfen?kafamçokkarıştı

X