Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

dünkü menüm:

08.00: karatay kahvaltısı
18.30:1 köfte yemek pişene kadar
19.30: ali nazik salata kefir

dün işten geç geldim yemeği de ali nazik planlamıştım, baya zorlu bi hedef koymuşum pişirene kadar komşu hatayın acılı ekmeğinden getirdi.. küçük pizzalar şeklinde üzerinde acılı biber salçası ve lor peyniri var.. allahım dedim 1,5 aylık kaçamaksız sürecin burada sonuna geldim galiba..
ama sonra dedim ki bunca zaman yedin de noldu, toto oldu göbiş oldu selülit oldu.. sen sağlam kızsın bozmazsın karatayı dedim. yemeğimi yedim,zaten açlık gidince isteğim de kalmadı.. yeseydim kendimi daha kötü hissedecektim..
sabaha kadar migren ağrısı çektim zorlu bi gece geçirdim dün.. sabah ilaç aldım biberiye çayı içtim şimdi beynim uyuşmuş gibi..

bende formül istiyorum gül abla, erkek:) bide özelden omega 3 için mesaj attım deiştin ya
birazdan atacağım canım, geçmişi bitirdim
bitirdim ama bende bittim....

helal sana iyi ki yemedin
mydenizz yaparkende kg veremedi aldığı da oldu sonlarında hem kg verme hem incelme süper oluyor

Oooooo maşallahhhh arkadaşımaa

Geçmiş olsun.İyi dayanmışsın o acılı ekmeğe ben olsam dayanamayabilirdim çok severim çünkü

Annemde bamya koydu, bağırsak çalıştırdığını söyleyince. Birkaç defada yapmıştı zaten, demek ki birazda olsa faydası oldu. Ama fazla koyamadı, çok pahalı.

malesef çok pahalı evet özellikle bizim burda minik minik amasya bamyaları var kurutulmuşu var ipe dizili büyük bir halka 90 tl.
ama gerçekten çok sağlıklı ve çok güzel bir yemek.
Muhteşem bir sebze: BAMYA
Bamya denildiğinde akla ilk gelen şey müsilajlar olsa gerek, yani bamyayı ‘sümüklü bamya’ yapan bileşeni. Bamyanın, çoğu kişi tarafından sevilmemesini sağlayan bu bileşen müsilaj denen kaygan, çoklu şeker yapısında bir madde. Bamyadaki müsilajlar ve reçineli zamklar, mide bağırsak yüzeyini de kayganlaştırır ve bu bölgeleri kansere karşı korur bir diğer değişle, besinlerle alınan kansorejen maddelerin bağırsak yüzeyi ile temasını, yani kanser yapabilme kabiliyetini en aza indirir. Bağırsak iç yüzeyini yalnızca kansorejen maddelerden değil aynı zamanda tahriş edici diğer maddelerden de korur, yüzeyi kayganlaştırarak.
Bağırsak temizliği yapar
Besinlerle bir şekilde, kimyasal veya fiziksel tahriş etme özelliği olan maddeler alabiliyoruz ancak ‘sümüklü bamya’ çok iyi bir şekilde alt ediyor bu maddeleri. Bamyadaki müsilaj ve zamklar, kolesterole bağlanarak fazla kolesterolün de atılmasını sağlarlar. Bamyanın içerdiği çözünebilir bitkisel lif ise hem bağırsak temizliği yapar hem de probiyotik özelliğe sahiptir, yani, bağırsaklarımızdaki bizi koruyan faydalı bakterileri besler.
Ağız ve boğaz kanserlerini önler
Bamyanın kansere karşı koruyucu etkisi, içerdiği bu ‘sümüksü madde’ ile sınırlı değil. Bamyadaki bir başka ‘KANSER SAVAR’ madde de oldukça fazla miktarda ihtiva ettiği ‘glutatyon’. Atlanta’da Emory Üniversitesi’nde yürütülen 1800 kişinin dahil edildiği bir çalışmada, yüksek miktarda gllutatyon içeren diyetle beslenen kişilerde ağız ve boğaz kanserlerinin yüzde 50 oranda daha az görüldüğü sonucuna varıldı, asla ‘tesadüf’ denilemeyecek bir oran bu.
Biliyor muydunuz ?
Bamyadaki polifenoller, bitkilerdeki en önemli antioksidanlardan. Antioksidanlar, yalnızca kansere karşı değil, alzheimerdan, kalp damar tıkanıklıklarına kadar bir çok kronik hastalığa karşı da koruyucular.
Bamya, ‘soğandaki antioksidan’ olarak da ünlenen quersetin bakımından da oldukça zengin bir sebze. Quersetin potansiyel diğer birçok antioksidan daha güçlü, bu yüzden uzunca bir dönem bilim dünyasında kansere karşı koruyucu olarak gündeme oturdu.

UZMAN DİYETİSYEN – BANU TOPALAKÇI'dan alıntı

pek turşu sevmem ben ama karnıbahar turşusu harşkaa olur hem mükemmel görünür hem tadı süper.
ben 2 kavanoz yapıyrum kavanozun birisine mor lahana da atıyorum diğerine karnıbaharla havuş. tabağa koyduğum zaman pembe karnıbahar beyaz karnıbahar ve turuncu havuç çok güzel görünüyor.

Annem yapmıştı hafta sonu, bugün bamya yiyeceğim. Demek ki markette yazılan bir fiyatı çekip paylaşmışlar dı, 100 küsür doğruymuş, ben acaba yanlışmı yazdılar diye düşünmüştüm.

Canımm benim sanada güzel mutlu günler... geçmiş olsun ihmal etme dr una sor canım... inşallah önemli bişi değildir minnoşun kendisine yer açmasıdır...
Ciciler alınmış... hayırlı uğurlu olsun sağlıkla mutlu mutlu giysin minik kuşumuz..
Bende yğunm inan fırsat bulamıyorum dinlenmye... misafirler kışlık hazırlıklar pestilim çıkmış ellerim bile ağrıyor bgün.. domates almıştım cumartesi 40kilo kadar.. onlarğ yaptım.. bu arada ev temizliği çamaşır... misafiri de es geçmemek lazım.. bende değller kayınvaldemdeler ama ev aynı sitede olunca haliyle gidiyosun bide orda o kadar milletle ilgilenmek yoruyo adamı.. gel bi de kendi evinle uğraşşş... diğer eltim pek yanaşmıyo sınavıı varda onu bahane edip azıcık kaçmak işine geliyo haliyle ben bitiyoruum.. cuma gecesi yatıya aldım eşimin dayısı buroaydı eşiyle gece 2ye kadar çay meyve hazırla sohbet et...yatak hazırla... mesai sonrası dinlenemeden haftasonu mesaisi başladı...

işte o ipte dizilmişi 90 tl malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…