- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
günaydınnnnnnnnnn karatayın güzel Çıtırları..
hepınızı çok sevıyorum saygıyla selamlıyorum ve bildirimime geçiyorum..
Rumuz:alfabetikbulvar
Başlangıç tarihi:18/03/2014
Başlangıç kg:85,4
Geçen hafta:76,5
Bu hafta:76,2
Fark:-300
Toplam fark:9,2
Beden:44
Spor: yürüyüş+ iş koşturmacası ( ama öyle böyle değil)
Boy:1.67
Hedef:ilk hedef 70 kg...ikinci 65 kg
Yüzdesi: 0,301 (inşallah doğru hesaplamışımdır )
biliyoırsunuz canlarım bu haftakı hedef 75 di ama 200 gr kalmış :) sıkıntı yokkk azim var haftaya 74 oluverırım canımmmmmmmm
Rumuzrenscim
Başlangıç tarihi:05/05/2014 doğum yaptığım gün..eve geldiğimde 66,5 idim..sonra 1 hafta 10 gün içinde 60 a düştüm..
Başlangıç kg:60
Geçen hafta:56,5
Bu hafta:55,5
Fark:-1000 gr.
Toplam fark:4,5
Beden:36-38
Spor:koşturmaca,emzirme
Boy:1.67
Hedef:52-53 hedefin aşağı çektim birazcık :)
Yüzdesi:-1,77
Günaydın canlar..ben full çalışıyorum..kilomu yazıp kaçıcam..fuar var ona hazırlık yapıyorum..sonra gelirim inşallah..
birazdan atacağım canım, geçmişi bitirdimbende formül istiyorum gül abla, erkek:) bide özelden omega 3 için mesaj attım deiştin ya
bitirdim ama bende bittim....Canım benim bizdende sana sevgiler. sanada ufaklığa geçmiş olsun .benim şikayetler hemen hemen aynı bir değişiklik olmadı bugünlerde tekrar kontrole gidecem bakem ne diyecek saol canım sorduğun için
günaydın ablam ne yaptın haftasonu bitirebildinmi işlerini
yess yesssgünaydın
olsun azar azarda olsa gidiyor ya önemli olan o
hımmmmmmmmm.Günaydın. Saçlarımı kısacık kestirdim.
helal sana iyi ki yemedindünkü menüm:
08.00: karatay kahvaltısı
18.30:1 köfte yemek pişene kadar
19.30: ali nazik salata kefir
dün işten geç geldim yemeği de ali nazik planlamıştım, baya zorlu bi hedef koymuşumpişirene kadar komşu hatayın acılı ekmeğinden getirdi.. küçük pizzalar şeklinde üzerinde acılı biber salçası ve lor peyniri var.. allahım dedim 1,5 aylık kaçamaksız sürecin burada sonuna geldim galiba..
ama sonra dedim ki bunca zaman yedin de noldu, toto oldu göbiş oldu selülit oldu.. sen sağlam kızsın bozmazsın karatayı dedim. yemeğimi yedim,zaten açlık gidince isteğim de kalmadı.. yeseydim kendimi daha kötü hissedecektim..
sabaha kadar migren ağrısı çektim zorlu bi gece geçirdim dün.. sabah ilaç aldım biberiye çayı içtim şimdi beynim uyuşmuş gibi..
mydenizz yaparkende kg veremedi aldığı da oldu sonlarında hem kg verme hem incelme süper oluyorBaşlangıç Tarihi : 18 Ağustos 2014
Başlangıç kilo: 56,9
Geçen hafta : 54,9
Bu Hafta : 54,9
Fark : 0
Toplam Fark : -2000
Spor : yürüyüş, jillian
Beden : 36-38
Boy : 1.60
Hedef : 51
Yüzde : %0
jillian kilo verimimi sabitledi, ama incelme devam ediyor şükür..
Oooooo maşallahhhh arkadaşımaaGünaydın.
Rumuz: mengmeng
Başlangıç tarihi:04/05/2014
Başlangıç kg: 70,7
Geçen hafta: 65,5
Bu hafta: 64,6
Fark: - 900 gr
Toplam fark: -6,100
Spor: Tadilat bitimi ev temizliği, yeğenle park, müze gezme.
Boy: 1.59
İlk Hedef: 58
Nihai hedef: 50
Yüzdesi: 1,374 (-)
Ayyy bende istiyorum ama yok diyo benim kiGünaydın. Saçlarımı kısacık kestirdim.
Geçmiş olsun.İyi dayanmışsın o acılı ekmeğe ben olsam dayanamayabilirdim çok severim çünküdünkü menüm:
08.00: karatay kahvaltısı
18.30:1 köfte yemek pişene kadar
19.30: ali nazik salata kefir
dün işten geç geldim yemeği de ali nazik planlamıştım, baya zorlu bi hedef koymuşumpişirene kadar komşu hatayın acılı ekmeğinden getirdi.. küçük pizzalar şeklinde üzerinde acılı biber salçası ve lor peyniri var.. allahım dedim 1,5 aylık kaçamaksız sürecin burada sonuna geldim galiba..
ama sonra dedim ki bunca zaman yedin de noldu, toto oldu göbiş oldu selülit oldu.. sen sağlam kızsın bozmazsın karatayı dedim. yemeğimi yedim,zaten açlık gidince isteğim de kalmadı.. yeseydim kendimi daha kötü hissedecektim..
sabaha kadar migren ağrısı çektim zorlu bi gece geçirdim dün.. sabah ilaç aldım biberiye çayı içtim şimdi beynim uyuşmuş gibi..
Nolur dur artıkkk canımmm... miniminnacık kaldın...Dün sabah tartıldım, 42.3 kg çıktım. Sabah yarımdan biraz fazla simit yedim kahvaltıda.
Annemde bamya koydu, bağırsak çalıştırdığını söyleyince. Birkaç defada yapmıştı zaten, demek ki birazda olsa faydası oldu. Ama fazla koyamadı, çok pahalı.
Komşumuz, bana biber turşusu kurmuş 2 şişe, daha geçen seneden kalanlar var bitiremedim. Arada doğrayıp yumurtaya atıyorum. Eskisi gibi çok acı yiyemiyorum artık. Sarımsak turşusu kuracakmış, sarımsak sever misin dedi. Severim dedim, ondan da verir belki.
Annem yapmıştı hafta sonu, bugün bamya yiyeceğim.malesef çok pahalı evet özellikle bizim burda minik minik amasya bamyaları var kurutulmuşu var ipe dizili büyük bir halka 90 tl.
ama gerçekten çok sağlıklı ve çok güzel bir yemek.
Muhteşem bir sebze: BAMYA
Bamya denildiğinde akla ilk gelen şey müsilajlar olsa gerek, yani bamyayı ‘sümüklü bamya’ yapan bileşeni. Bamyanın, çoğu kişi tarafından sevilmemesini sağlayan bu bileşen müsilaj denen kaygan, çoklu şeker yapısında bir madde. Bamyadaki müsilajlar ve reçineli zamklar, mide bağırsak yüzeyini de kayganlaştırır ve bu bölgeleri kansere karşı korur bir diğer değişle, besinlerle alınan kansorejen maddelerin bağırsak yüzeyi ile temasını, yani kanser yapabilme kabiliyetini en aza indirir. Bağırsak iç yüzeyini yalnızca kansorejen maddelerden değil aynı zamanda tahriş edici diğer maddelerden de korur, yüzeyi kayganlaştırarak.
Bağırsak temizliği yapar
Besinlerle bir şekilde, kimyasal veya fiziksel tahriş etme özelliği olan maddeler alabiliyoruz ancak ‘sümüklü bamya’ çok iyi bir şekilde alt ediyor bu maddeleri. Bamyadaki müsilaj ve zamklar, kolesterole bağlanarak fazla kolesterolün de atılmasını sağlarlar. Bamyanın içerdiği çözünebilir bitkisel lif ise hem bağırsak temizliği yapar hem de probiyotik özelliğe sahiptir, yani, bağırsaklarımızdaki bizi koruyan faydalı bakterileri besler.
Ağız ve boğaz kanserlerini önler
Bamyanın kansere karşı koruyucu etkisi, içerdiği bu ‘sümüksü madde’ ile sınırlı değil. Bamyadaki bir başka ‘KANSER SAVAR’ madde de oldukça fazla miktarda ihtiva ettiği ‘glutatyon’. Atlanta’da Emory Üniversitesi’nde yürütülen 1800 kişinin dahil edildiği bir çalışmada, yüksek miktarda gllutatyon içeren diyetle beslenen kişilerde ağız ve boğaz kanserlerinin yüzde 50 oranda daha az görüldüğü sonucuna varıldı, asla ‘tesadüf’ denilemeyecek bir oran bu.
Biliyor muydunuz ?
Bamyadaki polifenoller, bitkilerdeki en önemli antioksidanlardan. Antioksidanlar, yalnızca kansere karşı değil, alzheimerdan, kalp damar tıkanıklıklarına kadar bir çok kronik hastalığa karşı da koruyucular.
Bamya, ‘soğandaki antioksidan’ olarak da ünlenen quersetin bakımından da oldukça zengin bir sebze. Quersetin potansiyel diğer birçok antioksidan daha güçlü, bu yüzden uzunca bir dönem bilim dünyasında kansere karşı koruyucu olarak gündeme oturdu.
UZMAN DİYETİSYEN – BANU TOPALAKÇI'dan alıntı
Geçmiş olsun.İyi dayanmışsın o acılı ekmeğe ben olsam dayanamayabilirdim çok severim çünkü
yok canım kayınvalidem göndermişti memleketten hergün yemiyorumAfiyet olsun. Sürekli yemiyorsundur zaten.
ohh afiyet olsun ama tartı artık seni tartmayacakDün sabah tartıldım, 42.3 kg çıktım. Sabah yarımdan biraz fazla simit yedim kahvaltıda.
Canımm benim sanada güzel mutlu günler... geçmiş olsun ihmal etme dr una sor canım... inşallah önemli bişi değildir minnoşun kendisine yer açmasıdır...Iyi haftalar olsun hepimize...mutluluk dolu sağlık dolu olsun inşallah çıtırlar
Rumuz : mydenizzz
Gebelik haftam : 31
Gebeligimin başlangıç tarihi : 16.02.2014
Başlangıç kilosu : 64
Geçen hafta : 72.7
Bu hafta : 72.9
fark: +200 gr
Toplam Fark: +8.9 kg
Boy : 1.64
Spor : kış hazırlıkları, hasta olan miniğimle sabahlamak ve peşine koşturmak
Hedef: 75 ile doguma gitmek
en son yazdığımda akşam gelecektim güya ama 2 gündür çok rahatsızım..sol göğsümden bir sancı girip sırtımda bitiyor ve süreklilik durumu var..sıcak tutunca biraz rahatlıyorum...1 aydır ara ara oluyordu ben bebeğin sıkıştırması diye yorumlamıştım ama 2 gündür çok şiddetlendi..bu gün doktorumu arayıp soracağım ve gerek görürse gideceğim...onun dışında dün hep aklımda olan patlıcan kırmızı biber közleme işi vardı..eşimden rica ettim onları uygun bir yerde közledik kaldırdık.o olmasa hayatta yapamazdım..benim menemenler haftaya kaldı..
sizler nasılsınız iyisininizdir umarım hepiniz
lisaniezhar güzel gözlü arkadaşım şaçlarını kestirdiğini okudum şimdi...böyle köklü bir değişim şarttı bence de.. her sıkıntıdan sonra biz bayanlar acısını ya saçımızdan ya cüzdanımızdan çıkarıyoruz..sağlık olsun ..zaten çok güzelsin eminim daha da güzelleşmişsindir...
teoson um fıstıkım sen nasılsın miden ne durumda?? kısa saçlı ikinci arkadaşım özledim... iyi çalışmalar ve sağlıklı günler kuzum
fmgenc canım çok yoğunsun sen de..allah kolaylık versin umarım iyisindir..
@seraym bebiş için güzel temennilerinden dolayı teşekkür ederim canım..sizin de elinize sağlık tarhana yapmışsınız afiyetle inşallah
@prenscim tatlı kıvancın annesi öperim yakışıklı oğluşunu ve seni
kedi83 sana da liste için şimdiden teşekkürler... bluebottle canım yoksun bir kaç gündür sen de umarım iyisindir..anneciğin geliyormuş gözün aydın...
hepinize kucak dolusu sevgiler
Benim eşimde amasyalı canım bende eşimde dövme olana bayılıyor ben balıkesirliyim bizim oralarda da mutlaka düğünlerde yapılır düğünlerin olmazsa olmazıdır.Eşimde bamya hastası bende dün 3kilo aldım dolaba koymak için bütün gece tepeler,ini ayıkladım bitmek bilmedi bide çok küçüklüydü bugünd kavurur koyarım dolaba.Amasyadan ipte dizilmişinide yolluyorlar zaten yeter bu kış ben pek sevmiyorum.