Noktaları çoktan öğrendim, kitabını aldım birde. KitabıHımmm şöyle bi baktım netten... fırsat blunca acık daha karıştırırım... inşallah yapabiliyosundur sende aklında tutabilecen mi nktaları.. karışğk gibi.. gerçi tam okuyamadım ama
hakkaten çok zor günler atlatmışsın bundan sonrası çok güzel olur inşallah canım : )
teoson bende atandıktan sonra burda gördüm..Allahım sadece etle pişen bulgur..ve tereyağı ..böyle bır lezzet yok arkadaş. .sanada güzel bır gün dilerim teocummm
kuzumm ben hıkayemı anlatsam burdan fizana yol olur.. bir felç 4 ay kortizon tedavısı , bır trafık kazası 3 gun yoğun bakımda yatış 5 hafta kımıldayamama ve arkasından gelen dizanterı. .hepsı 1,5 senede geldı başıma 67 kg bır ınsanken 107 kg başka bır ınsana dönüştüm. .dün 2012 dekı resımlerıme bakıyordum Allahım ne güldüm ya.. yüzüm ekrana sığmıyormuş az daha..
günaydınn canımm..güzel günlerin olsun..
elizan87 tatlıyız cıdden de herşeyden önce aynı dertten muzdarip olan aynı eşşekten düşenleriz...
bi yere gitmek yok kaptan desteğe devam : ))Selam kizlar nasilsiniz takimimi bluebottle ve gulsaha devrettim emeklilige ayrildim
Balik tutamam Ankara da ama topicleri gezerim kk da
ben de hayatında 1 bardak kolayı bitirebilmiş biri olmadım hiç : ) hiç sevemedim ya, ne kola ne diğerleriKolayı en rahat bırakan kişilerden birisi benim herhalde. Kaç sene oldu hatırlamıyorum bırakalı, bu zararlı birşey artık içmeyeceğim dedim ve ondan sonra da hiç ağzıma sürmedim. Şu an tadına baksam, kesin şekerli su gibi gelir.
kuzuşuma geçmiş olsun canım ya.....benim küçük de hırıltı olunsa antibiyotik fayda etmezdi sonra soğuk buharla tedavi etmeye başladılar , her hasta olduğunda antibiyotik yerine soğuk buhar yaptırıyordum hemen iyileşiyordu, içine ventolin koyuyorlardı,,,çok şükür 2 yaşından sonra bi daha hastalanmadı....Ablam cocuklarada ayni markayi kullanalim degil mi? Bir de bu sağlıklı yasiyoruzun indirim kodunu bana özelden yazabilir misin?...kendime de cocuklara da alayım. .bir de hangi siteden alalim yazarsan sevinirim.
aramıza hoş geldin canımmidnightblue sayesinde bende yeni katıldım aranıza tahmin edersiniz ki şişmanım maalesef.
eskiden beri hep kilo problemim vardı ama şişman sınıfında değil balık etli sınıfındaydım. boyum 1,68 ve 65 kg la evlendim 4 ay içinde 75 oldum (eşimle abur cubur yiyoruz cips - kola- film derken çok hata yaptım) sonra hamile kaldım ve 98 kiloya kadar çıktım. kızımın doğumundan 1 ay sonra da safra kesemi aldırdım. 2 sene sonra da göğüs küçültme ameliyatı oldum (25 yaşımda) . şimdi 27 yaşındayım. insülin direncim var, ayrıca endokrin uzmanı guatr ve tiroid var ama farklı tesler yapmam gerekli dedi ben bir türlü gidemedim . özel sektörde çalışıyorum ve tüm izinlerimi 15 eylül de anaokuluna başlayacak kızım için kullandım. bir de çocukluğumdan beri anemi var kanım yükselmiyor yani iğne ile yükseliyor sadece ve sonra da geri düşüyor. ferritin 1 e kadar düşmüştü kanımda 17 yaşındayken Ankara Gazi Üniv. Hematolojiye gitmiştim. oradaki Prof menapoza girene kadar 6 ay kan iğnesi yaptırıp 6 ay bekleyeceksin çünkü tüm demir depoların boş demişti. bunlar yetmezmiş gibi kızımın doğumundan sonra 87 ye falan düştüm ama manevi sorunlarım oldu evden çıkamadım pek ve emzirdim,yedim,kpss ye hazirlaniyordum bir de : emzir,ye,ders çalış,ye ve hayatımın baş düşmanı kola... bırakamıyorum bağımlıyım resmen doktora gittim saf saf yüzüme baktı içmeee... dedi... markette resmen kola almadan çıkamıyorum. geçen kış canan karatay'ı keşfettim ve diyetine başladım. kıştan bu yana 10 kilo kadar verdim. ama yine gevşettim. ben kilo vermek istiyorum şu an kaç kiloyum eşim dahi bilmez çok utanıyorum ama 107 .
şimdi bugün yeniden başlıyorum karatay diyetime ve doktorun verdiği ilaçları da düzenli alacağım (matofin 500 mg).
bu sayfada da motive olacağıma inanıyorum.
sağolasın canım benımm.. kımse görmeye kimseye yaşamaya inşallahhakkaten çok zor günler atlatmışsın bundan sonrası çok güzel olur inşallah canım : )
ben amasyalıyım ve burada yaşıyorum. keşkek amasya'nın yemeğidir. sıcak yenir . üzeri soslu olur (tereyağında pulbiber) burda düğünlerde bayramlarda her evde pişer. bizim evde de her hafta pişer. geçen pazar pişirdim bu pazar tekrar pişireceğim tarifini isterseniz yazarım. mükemmel den de fazlası enfes bir yemektir...Ben hiç yemedim. Sıcak yenmeliymiş.
Ben tarif alabilirim merak ediyorum hiç yemedim : )ben amasyalıyım ve burada yaşıyorum. keşkek amasya'nın yemeğidir. sıcak yenir . üzeri soslu olur (tereyağında pulbiber) burda düğünlerde bayramlarda her evde pişer. bizim evde de her hafta pişer. geçen pazar pişirdim bu pazar tekrar pişireceğim tarifini isterseniz yazarım. mükemmel den de fazlası enfes bir yemektir...
bu arada internetteki tariflerde çemen yazıyor hiçç tavsiye etmem. zaten bizim evde kimse çemen yemez yasak ta aynı zamanda o pis kokusu yüzünden. wc ler giysiler her yer kokar. ben en son geçen sene bir yerde keşkek yedim çemen var mı dedim yok dedi eşimin akrabası tadından anlayamadım kimyon koymuş galiba dedim iyiki diyetteyim diye az yemişim. Allah'ım öldüm 3-4 gün kokusu geldi sanki burnuma evde heryerde koktu sanki öyle bir temizlik yaptım ki tüm gardrobu yıkadım. eziyett... ayrıca ben nohutta koymam benimki daha güzelben amasyalıyım ve burada yaşıyorum. keşkek amasya'nın yemeğidir. sıcak yenir . üzeri soslu olur (tereyağında pulbiber) burda düğünlerde bayramlarda her evde pişer. bizim evde de her hafta pişer. geçen pazar pişirdim bu pazar tekrar pişireceğim tarifini isterseniz yazarım. mükemmel den de fazlası enfes bir yemektir...
İsterim tabi ki.ben amasyalıyım ve burada yaşıyorum. keşkek amasya'nın yemeğidir. sıcak yenir . üzeri soslu olur (tereyağında pulbiber) burda düğünlerde bayramlarda her evde pişer. bizim evde de her hafta pişer. geçen pazar pişirdim bu pazar tekrar pişireceğim tarifini isterseniz yazarım. mükemmel den de fazlası enfes bir yemektir...
Ben tarif alabilirim merak ediyorum hiç yemedim : )
sıcak yeniyor kedim yiyebileceğimiz ter olsa ne iyi olurdu demi can çekecek şimdiBen hiç yemedim. Sıcak yenmeliymiş.
ölene kadar sınavımız bitmez Allah kolaylıkla geçmemizi nasip etsin
he yaa teoson benım az bıraz sabır imtıhanlarım vardır.. Amınnn Rabbım kimseye vermesın sağlıkla imtıhanı
selam ablamselammmmm çıtırlarım
kolay bir yemek değil diye biliyorum.Burda Adanada pek bilinmez ama bir bir kesim var onlar biliyor.Eşim de egeli onlarda düğünlerde yapıyor büyük kazanlarla falan .Tarif isteriz tabikiben amasyalıyım ve burada yaşıyorum. keşkek amasya'nın yemeğidir. sıcak yenir . üzeri soslu olur (tereyağında pulbiber) burda düğünlerde bayramlarda her evde pişer. bizim evde de her hafta pişer. geçen pazar pişirdim bu pazar tekrar pişireceğim tarifini isterseniz yazarım. mükemmel den de fazlası enfes bir yemektir...
Çocuğa yedirince, sanki ona iyilik yaptığını zannediyor. Kendisi zehirleri yemezken, çocuğu zehirliyor. Demek ki onun amacı sadece kilo vermek. Geçen gün kardeşim, benden gizli annemden kola istiyor. Anneme sordum ne istiyor diye, aldırtmadım tabi. Zaten gizlice istemesinin sebebi benim engel olacağımı bilmesi. Doktor bile kolayı yasakladığı halde, hala içmeye devam ediyor. Uyarsam da anlamıyor malesef.Bu arada h.sonu misafirlerim vardi.pasta getirmisler.onlara ikram edio kalanini geri verdim.bana karatayi gectim kizim yüzünden yasak ztn.esimi de yemesin hem.konu hastalik olunca insanlar darilmiyor.geri veriyorum valla napim.
Bir de bebisleri vardi 9 aylik.pasta yedirmeye kalkisti.inanamiyorum hala.minicik govdeye yapilir mi!!! Neden veriyorsun dedim.karatay sekere alistirmayin diyor dedim.ben karatayi kendim yapıyorum bebegime diyet yaptircak diilim diye cevap aldim. Şok ustune şok.bazen kiziyorum kendime.milletin cocugunu onlardan daha fazla onemsiyorum diye.tek sevincim cocuk pastayi sevmedi ve yemedi.aferin ona