Karatay Diyeti ile Sağlıklı Günler

Sağlıklı yaşamak istiyor musunuz ;))

• Evet

OY: 28 100,0%
  • Hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    28
Bu sabah yuruyus yapamadimm aksama ins.sabah kkk
Aksam disarda olucam bilmiyorum ne yicegimi ama bozmam diye dusunuyorum ins.
He bide herkesler nerdeeeeeee😱

Regli oldum bakalım bu sefer kaç gün sürecek?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba,ben de karatayla sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışıyorum, http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=743177 bu da benim günlüğüm, eksiklerim veya yanlışlarım varsa uyarırsanız sevinirim :)
burada oldukça karatay diyeti yapan varmış mutlu oldum açıkcası 2 tane kitabını aldım diğerlerini bulamadım kalmamış belki aranızda okuyanlarınız vardır,
bilimsel gerçeklerle kilo vermenin ABC si ve karatay diyetiyle yaşam boyu sağlık adlı kitapların bi farkı var mı ben 2. sini aldım birinciye gerek var mı ?

Son düzenleme:
Sabah

3 hurma
Domatesli yumurta
Peynir
Fındık
S
Acur
Acı biber
Çay

Akşam

Yeşil mercimek
1 kaşık bulgur pilavı
Yoğurt

Burada herkesin önünde söz vermeden olmayacak bu iş. Herkese, her zararlı şeye hayır demeden olmayacak bu iş. Ilk Hayır'ı da kendime demem gerekiyor zaten. :/

Yarın ilk günüm olsun. Başlıyorum. Hadi bismillah. :)

Hadi bakalim bekliyoruz bugun:)kacmak yok oyle bidaha:)

11. gün

Günaydın herkese arkadaşlar, haftasonu gezmeler tozmalar evde konserve falan kaynatmalar oldu. giremedim. Verdiğim fireler şunlar oldu cumartesi limon+ soda istedim. limonlu soda geldi tattığımda içesim geldi ve içtim. ama bunun dışında dışarda oturmamıza rağmen bir şey yapmadım yanlış. dünde akşam yemeği yemediim..ve arkadaşa çaya gittiğimde yaptığı muhteşem kekten bir çatal aldım ((

Ama napıyoruz silkiniyoruz ve yeni haftaya daha enerjik ve şevkle başlıyoruz. hem bugun arakadaşımla yine yurumeye başlıcaz.(1 saat)

Bugünkü menüm:
sabah:1 şeftali+kahve (tembel karataycı kahvaltsıı oldu bu)
öğle: klasik karatay kahvaltısı
akşam: tarhana, salata

bu arada domates çorbasına ben iki kaşık tam buğday unu koyarım. tarhana serbest olduğuna göre bunda da bir sakınca yoktur değil mi?

Herkese güzel bir hafta diliyorum beybiler!

Son düzenleme:
Bir baktım Şevval'in yarısı bitmiş, bari bugün 6 günlere başlayayım dedim. Sahurda sadece 1,5 litre su içtim. Çünkü akşamdan zaten gerekli gereksiz birçok şey yemiştim. Iftarda da inşaallah Karatay'ın yolundan şaşmayacağım. ♡

Dun adadaydik once buyuk sonra heybeliye gectik yurumedik yer birakmadik yemin ederim yataktan kalkamiyorum iki gunluk spor yapmisimdir bugun kapaliyiz onun icin:)ama meraklanmayin gezmelere gittim diye bozmadim izgara ve salata devam:)
Aaayy o koca dondurma nasilda cikmis aklimdan onuda yediydim

Yarın misafirim var!!! bu bir alarm durumu. karataya uygun olarak ve kendim yiyebileceğim bir mercimek köftesi geldi aklıma başka ne yapabilirim?..eşim börek ve tahinli çörek istedi. Çocuklar içinde açma yapacağım. ve kolay profiterol.

birde bişey sorucam tahin helvası serbest. yani balıktan sonra bir parça yenilebileceği. ama sonuçta içinde tahin ve yağ var(hadi onlar izinli)ama şeker de var.bu mantıkla bakarsak badem ezmesi de yenir.???!

Canim bi cesit zeytinyagli yada yogurtlu salata ekleyebilirsin doya doya yersin ben oyle yaptim o kadar sey varken insanin gozu biraz zor doyuyo ama diren:)

Oncelikle kolay gelsin. Simdiden bayagi cok cesit olmus, masaallah. :)

Mercimek koftesi haricinde bulgurlu zeytinyağlı yaprak sarma yapabilirsiniz ve yine daha başka sizin de yiyebileceginiz salatalar. Mesela yogurtlu kabak salatası çok lezzetli oluyor. Aynısının havuçlu olanı da cok lezzetli ama havuc haslandiginda glisemik indeksi cok fazla yukseldigi icin ne yazik ki Karatay'da yasak kategorisine giriyor.

Az olmak şartıyla sanırım tahin helveasi ve ona benzer seyler yenebilir diyebiliriz bence çünkü dediginiz gibi evet tahin helvasinin seker acisindan karbonhidrati yüksek ama yağı ve proteini de yuksek. Nasil ki Ramazan'da pideye tereyagi sürerek yenmeye izin veriliyor, bu tarz seyler de nefsi koreltme anlaminda izin verilebilir sanirim. Ama kesinlikle cok az olarak tuketilmeli ve asiriya kacmamak gerek.

Ayrica tahin helvasi yerine tahin ise cok daha yararli bir şey, cunku tamamen dogal saglikli yag ve karbonhidrattan olusuyor. Tipki bademin kavrulmamis halinin cok yararli olmasi gibi. Bunu da belirtmek istedim son olarak.

Kizlar bugun kilimi bile kipirdatmadim spor namina
Mantarli omlet limonlu soda badem
Sebzeli somon salata
Buzluktaki son baligimdi eylule kadar bu kadar sık yiyemem heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…