ben de aynı lafı söyleyeceğim, bahsettiğiniz şey kadın-erkek eşitliği değil ki tuzağı olsun.
biz kadınlar neden çalışıyoruz? birey olduğumuz için, insan olduğumuz için. çünkü belli bir eğitim alıp belli bir yaşa geldikten sonra kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeliyiz. misal, Allah korusun ama hayatınızdaki herkesi kaybetseniz, aile, eş vs. tek başınıza kalsanız, ne yapacaksınız? çalışmak zorundasınız. evlendikten sonra koca parasından başka geliri olmayan kadın evliliği sıkıntıya girdiği zaman ne yapacak? bizim ülkemiz sırf maddi bağımlılık yüzünden berbat evliliklerini devam ettiren kadınlarla dolu. kadının çalışması ve para kazanması konusuna evlilik falan filan diye bakmayacaksınız. birey olma gözüyle bakacaksınız her şeyden önce.
öte yandan, hayat şartları zor ve gittikçe fakirleşiyoruz. bugün tek bir maaş ile geçinmek çok zor eğer zengin biriyle evlenmiyorsanız... herkes daha iyi şartlarda yaşamak ister, çocuğu daha güzel semtlerde, evlerde büyüsün, yoksulluk çekmesin ister. yani erkek ailesi için çalışıyorsa kadın neden ailesi için çalışmasın? size denk gelen erkekler için de söyleyebileceğim şey bence erkek çevrenizi falan değiştirin. zira sizin karşınıza çıkanlar modern görünümlü maçolar aslında. 2017 yılında hala maço erkek sevdasını devam ettiren kadınlara gerçekten şaşırıyorum.
bana göre ne yaparsa yine kadın yapıyor. kendini batıran da, dev gibi yapan da kadın. bir kadın izin vermezse kimse onu ezemez, rezil edemez. izin verirse her şeyi yaparlar, bu kadar basit. insanlar neden kadının eğitimi ve mesleği üzerinde duruyor? çünkü kadın demek toplum demektir. kadınlar ne kadar iyi anlamda değişir ve kendini geliştirirse bu toplumu, çoluk çocuğunu da o yöne doğru çekecek ve iyi olacaktır. erkeklere yüz veren ve onlara toz kondurmayan da yine kadınlar.
ev işi dersin, onlar erkek, yapamaz derler.
çocuk baksın dersin, anne gibi olmaz, baba annenin baktığı gibi bakamaz derler.
kadın dayak yer, kocam özünde iyi biri, der.
kadın ihanete uğrar, fettan kadın kocamı baştan çıkardı, yuvamı yıktı der.
kocasının gözleri fıldır fıldır etraftaki her kadına bakar, kadınlar açık giyiniyor erkekler de o yüzden bakıyor, derler.
geçin bunları ya.