''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Iyide fiziksel olarak girme olaya komik oluyor :))) ki kadin erkek eşitligi denince fiziksel ozellikler bahsedilmiyor...

Burada nitelediğim şey fiziksel özellikler değil zaten. Eşitliğin nasıl olması gerektiğini ben de gayet iyi biliyorum da durumlar baya bir değişiriyor diyorum. Kelimelere takılmak yerine yazdıklarımın arkasını görebilecek beyinleri dinlemek isterim.

Iyide fiziksel olarak girme olaya komik oluyor :))) ki kadin erkek eşitligi denince fiziksel ozellikler bahsedilmiyor...

Burada nitelediğim şey fiziksel özellikler değil zaten. Eşitliğin nasıl olması gerektiğini ben de gayet iyi biliyorum da durumlar baya bir değişiriyor diyorum. Kelimelere takılmak yerine yazdıklarımın arkasını görebilecek beyinleri dinlemek isterim.

Dert yandığın şey kadın erkek eşitliğinin sağlanamadığı durumlar. Her kadında kendi sebep oluyor bu duruma. Hayatını izleyip erkeğede eşit sorumluluk düşmesini sağlarsan sıkıntı çözülür. Mesela sen yemek yap o mutfağı toplasın sen makineleri çalıştır o kıyafet assın bulaşık dizsin o süpürge tutsun sen toz al. Çocuk konusundaysa kusura bakma ama tüm kadınlar doğurup kutsanmak istiyor yani doğurmak kadına yük değil bunun dışında çocuk bakımında yine tüm roller eşit paylaşılmalı. Banyo alt değiştirme yemek oyun vs vs.

Burada nitelediğim şey fiziksel özellikler değil zaten. Eşitliğin nasıl olması gerektiğini ben de gayet iyi biliyorum da durumlar baya bir değişiriyor diyorum. Kelimelere takılmak yerine yazdıklarımın arkasını görebilecek, beyinleri dinlemek isterim.
Hic alttan alttan hakaret etme canim...
Kılıni dahi kipirdatmayan adama hem cocuk hem ev isi hem de para getirirsen esitligi daha cok ararsin...

O nasıl oluyor?
Fiziksel olarak da ruhsal olarak da kadin erkek esit degildir. Kadin erkege gore daha zayif,dayaniksizdir ama ayni zamanda duygusal olarak cok daha gucludur. Hisleri,sezgileri,anacliklari,merhameti..
Ama erkekler de stresle basetmede ve sorun cozmede daha mantiksal davranabildigi icin 1 adim onde olabiliyorlar..
Kadinlar naiftir,kirilgandir hassastir.
Bu gibi bircok farklari ve birbirinden ustunlukleri vardir. Boyle olunca esit olduklarini dusunmuyorum ama Allahin adaletli yarattigina inaniyorum

Sizin bahsettiğiniz evlilik değil ortaklık.
Çalışan kadınla evlenip eve daha çok getiri sağlamak buna görede daha kısa sürede ev, araba sahibi olmak kredileri daha rahat ödemek.
İçinde duygu olmayan bir yaklaşım.
Benim babamda annemle sırf çalışan kadın olduğu için evlenmiş. Fakirlik çekmek istemiyordum diyor açıklaması bu. Yani 30 sene öncede böyle düşünen erkekler varmış.
Eşim beni asla çalışmaya zorlamaz üstelik kazandığı her kuruştan haberim olur.
Ondan para istemektende hiç çekinmem.
Kısacası bu durum her erkek için aynı değil.

Her kadında kendi sebep oluyor bu duruma. Hayatını izleyip erkeğede eşit sorumluluk düşmesini sağlarsan sıkıntı çözülür.

+1 katılmakla beraber buna örnek de eklemek istiyorum.

Geçenlerde kocası hiç ev işlerinde yardımcı olmadığı için şikayet eden bir kadınla konuşmuştum. İş bölümü yapmaları gerektiğinden bahsettiğimde cevabı şu oldu:

"Ay ama o yapamaz kiii yaaa beceremez"

Kadın da anasının karnında öğrenmiyor bu işleri sonuçta. Ben ailemle yaşarken elime bir kere bile ütü almamış, çamaşır yıkamamış, makarna dışında yemek yapamayan biriydim. Ne zaman ayrı eve çıktım o zaman öğrendim. Bir gün kötü yaptım, iki gün kötü yaptım, yapa yapa, Youtube'tan videolar izleye izleye öğrendim. Erkek de öğrenecek, "Ay o yapamaaazz" diyerek kendi eşitsizliğini kadın kendisi yaratıyor.

Kadınlara da söylüyorum, çocuklarınıza erkek işi/kadın işi diye ayrım öğretmeyin. Oğlunuza vileda verin siz yer silerken o kurulasın, birlikte mutfağa girin kek yapın kurabiye yapın. Kızınız büyüdüğünde bir çivi çakmayı bilsin mesela. Gerçek eşitlik böyle böyle gelecek, böyle öğrenilecek.

Ama bu söylediğiniz şey zaten eşitlik değil ki. Yani eşitlik dediğimiz şey kadının hem çalışıp ekonomik katkıda bulunup hem de evin bütün işlerini yapması demek değil. Olması gereken kadının da erkeğin de evde, işte, sosyal ortamlarda eşit muamele görmesi. Ne kadın sadece kadın olduğu için çifte standarda maruz kalmalı ne de erkek kadından hem para bekleyip hem de bütün ev işlerini yapmasını beklemeli. Kadın yemek yapıp çamaşır yıkıyorsa atıyorum erkek sofrayı kurmalı bulaşıkları makineye yerleştirmeli gibi. Bu dediğiniz zaten eşitlik değil, hatta alakası yok.

+1

Yalnız kadın yemek yapıp çamaşır yıkıyorsa (günde yaklaşık 45-60 dk), adam sofra kurma ve bulaşık makinesini doldurmaktan (günde yaklaşık 20 dk) fazlasını yapsın ki adil olsun.

Zaten atıyorum demişsiniz, biliyorum da belirtmeden edemedim :)

Daha basliktan icerikte neler yazdiginizi tahmin ettim. Bahsettiginizin durum beni de rahatsiz ediyor acikcasi ama bu 'kadin-erkek esitligi tuzagi' degil bazi erkeklerin sahtekarligi sadece. Kadinin hem calismasi hem ev isini muntazam bir bicimde yapmasini gereken erkek sahtekardir, boyleleriyle birlikte olmayin. Gercekten kadin-erkek esitligini sindirebilmis bir erkekle beraber olursaniz zaten farki gorebilirsiniz. Tabii bu tarz erkeklerin ulkemizde sinirli sayida bulundugunu soylerseniz size katilirim ama kadin erkek esitligi aldatmacasi derseniz konu cok baska yone kayar. Son olarak gercek esitlik bu degil diyorum.

Yazdığınız şeyin toplumsal cinsiyet eşitliğiyle hiiiiçbir alakası yok.

Ben çalışan hayatını kazanan bir insanım. Karşımda ne benim sortımdan geçinecek bir erkek görmek isterim, ne de beni ezerek, benliğimi yok ederek ego tatmini yapnaya çalışan bir erkek. Ben karşımda sorumluluk sahibi, koca-baba olabilecek, eğitimli, kültürlü, aklı başında, fikirlerime saygılı, beni İNSAN yerine koyan bir erkek isterim.

Sizin karşılaştıklarınız ya pısırık tipler ya ayılar anladığım kadarıyla. Düzgün tiplere takılın, burda eşitlik tuzak ezildiğimiz günlere geri dönelim diye konu açmak zorunda kalmazsınız. En kötü bırakın işi, evde oturun eşitlik denen yalan!a katkıda bulunmayın bir maçocuk alır sizi o zaman, ne diyeyim.

zayif,dayaniksizdir
Zayıf dayanıksız olan kadının tarlada hayvanda evde çocukta daha fazla sorumluluğunun olması fziksel olarak güçlü erkek tespitine tezattır
1 adim onde olabiliyorlar..
Bizimde derdimiz o hep bir adım öndeler
Bunun mantık analitik zekatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum az önce bahsttiğiniz fiziksel gücün işte tamda bir adım teorinizi destekler

Kadinlar naiftir,kirilgandir hassastir.
Ruhu köleleştirilmiş bir topluma verdiğiniz güzelleme bu

Tespitlerinize katılmıyorum

Eşitlik? Kime göre neye göre? Karşı tarafa çok anlam yukleyip pek bişey beklemediğinde mutlu olacaksın konu sahibi.

Ben evlenince koca parası yiycem ahanda soyluyorum ne derseniz deyin salak, yuzsuz bla blaa ne kendimi it gibi yorucam afedersin calissin getirsin bende yatayim ohhh sizde evliligi ve isi beraberinde goturucem derken kaynananizla yuz goz olun evde sozunuz hic gecmesin sonra kaynanam bana karışıyooo karışır tabi yavrum ne sandinn sen sabah git aksam gel eve misafir gibi kullan yemek yapma bisey yapma sonra iplerin elinde olmadigini fark edince çıldırr bastan söyliimm calisan kadin olacaksaniz eger geri planda kalmayi hazmedebilirse buyrun calisin

Eşitlik dediğin erkeğin bir adım gerisinde değil yanında yurumektir.. is alanında sosyal alanda siyaset alanında(bir zamanlar siyasetin içinde birtane kadın yokken) bilimde kadininda erkek kadar aktif olmasi.. Tarihe de bakarsan.. Bugün günümüzde yapamaz dedikleri taksi kamyon soforlugu gibi sozde sadece erkeklerin yapabileceği meslekleri kadinlarindA yapabileceğini gördük... Kadınlar bunlari yapabiliyorken her Anlamda eşitlik istediler ki erkek yapabiliyorsa bizde yaparız... Ülkemizde kadınların sesi Ataturk un zamaninda kadınlara tanıdığı haklar ile baslayarak bugünlere kadar ilerledi.. Günümüzde bazı erkekler, örnek senin konundaki tipler eşitlik konusunu kendilerine göre şekillendirip seni her ise koşturunca bunun adı eşitlik değil zaten..

Ben evlenince koca parası yiycem ahanda soyluyorum ne derseniz deyin salak, yuzsuz bla blaa ne kendimi it gibi yorucam afedersin calissin getirsin bende yatayim ohhh sizde evliligi ve isi beraberinde goturucem derken kaynananizla yuz goz olun evde sozunuz hic gecmesin sonra kaynanam bana karışıyooo karışır tabi yavrum ne sandinn sen sabah git aksam gel eve misafir gibi kullan yemek yapma bisey yapma sonra iplerin elinde olmadigini fark edince çıldırr bastan söyliimm calisan kadin olacaksaniz eger geri planda kalmayi hazmedebilirse buyrun calisin
Surda yıginla ev hanimi var geri planda olan :) cok yanlis dusunuyorsun kadinin calişmasiyla ilgili...

Eşitlik dediğin erkeğin bir adım gerisinde değil yanında yurumektir.. is alanında sosyal alanda siyaset alanında(bir zamanlar siyasetin içinde birtane kadın yokken) bilimde kadininda erkek kadar aktif olmasi.. Tarihe de bakarsan.. Bugün günümüzde yapamaz dedikleri taksi kamyon soforlugu gibi sozde sadece erkeklerin yapabileceği meslekleri kadinlarindA yapabileceğini gördük... Kadınlar bunlari yapabiliyorken her Anlamda eşitlik istediler ki erkek yapabiliyorsa bizde yaparız... Ülkemizde kadınların sesi Ataturk un zamaninda kadınlara tanıdığı haklar ile baslayarak bugünlere kadar ilerledi.. Günümüzde bazı erkekler, örnek senin konundaki tipler eşitlik konusunu kendilerine göre şekillendirip seni her ise koşturunca bunun adı eşitlik değil zaten..

İyi de kadınlarımız eşit olmak istemiyor
Yani gerçekten anlamıyorum, kadınlarımız "adam" yerine konmamayı neden bu kadar istiyor??! Gerçekten şaşkınım. Önceki mesajlarda evde oturmaya, çalışma hayatına girmemeye, koca eline bakmaya türlü türlü kılıf uydurulmuş. Kadın nazlı, kırılgan, dayanıklı değil, korunmaya muhtaç vs vs.

Berikiler demokrasi gitsin kula kulluk düzeni geri gelsin ister, kadınlar mağara devri zihniyetini ister, öteki Latin alfabesini beğenmez Arapça alfabe gelsin ister....herkes uzaya giderken bizim millet tersine gitme derdinde. Mağara devrine dönsek de tüm toplum rahatlasa!!!

Yani kadınların eşitlik isterken kastedtigi eğitim bilim siyaset sosyal birçok alanda erkek kadar aktif olmak. İstenen kadınların fikirlerinin yaptığı işlerin en az erkeklerin fikirlerinin onemsrndigi kadar onemsrnmesi her alanda... Bugün erkek işi dediğimiz birçok işi kadınlarda yapıyo..

Etrafınızdaki bütün çalışan Kadınlar böyleyse bencede siz çalışmayın. Zaten öğrenilmiş çaresizlikle yine aynı “başarıya” ulaşırsınız.

İyi de kadınlarımız eşit olmak istemiyor
Yani gerçekten anlamıyorum, kadınlarımız "adam" yerine konmamayı neden bu kadar istiyor??! Gerçekten şaşkınım. Önceki mesajlarda evde oturmaya türlü türlü kılıf uydurulmuş. Kadın nazlı, kırılgan, dayanıklı değil, korunmaya muhtaç vs vs.

Berikiler demokrasi gitsin kula kulluk düzeni geri gelsin ister, kadınlar mağara devri zihniyetini ister, beriki Latin alfabesini beğenmez Arapça alfabe gelsin ister....herkes uzaya giderken bizim millet tersine gitme derdinde. Mağara devrine dönsek de tüm toplum rahatlasa!!!
Elbette bizimde birçok alanda ilerlemiş başarı göstermiş kadınlarımız vardır.. Ne yazikki hâlâ ilkel toplum baskisi mevcut hâlâ bu da insanlarin ayaginda Pranga gibi...

X