''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Kızlar hepinize merhaba,
Kadın erkek eşitliği, münazarası bile yapılmayacak bir konu evet. Ben de hep bunu savundum şimdiye kadar, ama sonraları bunu daha derinden sorgulamaya başladım..
Aslında hayatın bazı noktalarında ayrışmaları gerekiyormuş diye düşünmeye başladım. Özellikle de şu maaş soran ve kadının işindeki konum ve statüsüyle kafayı bozmuş erkeklere toslamaya başladıktan sonra..
Yaşım 31. Eğitimliyim, fena da olmayan bir mesleğim var. Evlenmek ve anne olmak istiyorum artık. Dolayısıyla hayatıma girecek erkeklerin evlilik düşünmesi en önemli konu. Ancak ne göreyim? Sanki evin erkeği, reisi ben olacak mışım gibi bir atmosferin içinde buluyorum kendimi. Maaşım soruluyor veya dolaylı yoldan konu maaşa, statüye getiriliyor. Hatta birikim var mı yok mu bu bile tatlı tatlı gayet huylandırmayacak bir dille irdelenebiliyor. Allah aşkına bu neyin kafası?
Bizim babalarımız annelerimizin maaş ve evlenince çalışma garantisini sorgulayarak mı evlendi annelerimizle yahu! Nerde o evin reisi olan erkekler?
Kadın çalışsın! evindeki işlerini de yapsın! çocuğu da doğursun büyütsün! Beyefendiye de kadınlık yapsın ilgiyi eksik etmesin ve tüm bu curcunanın arasında her daim bakımlı olsun! Pardon, işte ve evlilikteki diğer olası binbir türlü entrikalarla da savaşıp bunlardan da başarıyla çıkması gerektiğini eklemedim bile...
Bunların hiçbirinde de başarısız olmak gibi bir lüksü de olamaz yoksa maazallah o çok değerli evliliğimiz tehlikeye girmeye başlar.
Erkek de arada bir bi lütuf ev işlerinde belki bir kilimin ucundan tutarsa ve sofra kurmaya falan yardım ederse aman ne büyük nimet öpüp başımıza koyalım zira öyle erkekler kolay bulunmaz şanslıyız öyle mi..
Birileri bana bunun şaka olduğunu söyleyebilir mi lütfen! Ya da müsadenizle ben cinsiyet değiştirmek istiyorum, çünkü fersah fersah avantajlı olan taraf erkekler artık.
''Kadın erkek eşittir'' diye her platformda bağırırken en büyük kazığı kendimize mi attık acaba? Üstelik erkekler de bizimle birlikte bağırır olmuş modern erkek algısı kapsamında herşey tıkır tıkır işliyor mağdur edildiğimizin farkında bile değiliz. Ben kendi adıma uyanmaya başladım ama herşey için artık geç kalınmış gerikafalılık yaftası yapıştırılıveriyor. Tepkileri bile artık ultramodern!
Evet arkadaşlar benim konum ve derdim budur. Yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum ufkumu açacak, beni bu cendereden kurtaracak yorumları merakla okuyacağım. Benim gibi düşünmeyenlere inanmak istiyorum...
Hepinize sevgiler.
Kadın erkek eşitliğini çok yanlış anlamışsınız siz. Zaten kendinize bir REİS aradığınız an baştan kaybediyorsunuz. Kadın erkek eşitliği sadece kadının disarida ya da evde çalışmasıyla ilgili bir konu değil. Yanı o kadar yanlış var ki konunuzda neresini düzelteyim deyip kaçıyorum.

İyi de kadınlarımız eşit olmak istemiyor
Yani gerçekten anlamıyorum, kadınlarımız "adam" yerine konmamayı neden bu kadar istiyor??! Gerçekten şaşkınım. Önceki mesajlarda evde oturmaya, çalışma hayatına girmemeye, koca eline bakmaya türlü türlü kılıf uydurulmuş. Kadın nazlı, kırılgan, dayanıklı değil, korunmaya muhtaç vs vs.

Berikiler demokrasi gitsin kula kulluk düzeni geri gelsin ister, kadınlar mağara devri zihniyetini ister, öteki Latin alfabesini beğenmez Arapça alfabe gelsin ister....herkes uzaya giderken bizim millet tersine gitme derdinde. Mağara devrine dönsek de tüm toplum rahatlasa!!!
Bu birazda toplum baskisindan ne yazikki bugün hâlâ bazı kesimlerde okutulmayan yada erken yaşta okuldan alınıp evlendirilen kızlar da var... Toplum ilerlemesi lazım sadece kadinlarla olmaz

Siz eşitliği çok yanlış anlamışsınız bana kalırsa. Bir de cins cins erkekleri seçip, sonra bunu genelleyip tuzak diye isim takmayın Allah aşkına. Eşit değiliz diye yazdığınız kanamak, doğurmak, emzirmek söylemleriniz gülünç, kusura bakmayın. Daha kadın- erkek eşitliğinin anlamını bile bilmeyip şikayetleniyorsunuz.

Ne yazık ki kadınların baskiladigi bir toplumda yaşıyoruz bunun üzerine ilerlemede anca bu kadar

Erkeklerin yapabildigi tüm isleri kadinlarda yapiyor demek neyin kafasidir şoforlugu birakin insaatta agir islerde yük kaldirarak indirerek calisin bakalim ha onada var dersiniz siz simdi belki yüzde 2 çıkar ama gerisi erkek. Markette elinizde posetler varken eşinizi aramayin mesela yardim etmeyince kizmayin sonucta siz her isi yapabiliyorsunuz ha diyeceksiniz bu esitlik degil o da tasimasi gerek.. iki sey aldiniz biri televizyon biride carsaf takimi diyelim eşiniz ve siz varsiniz kim neyi tasiyacak ? dersiniz veririm parami biri tasir.. evet tasir ama bu kisinin bir kadin olacagini zannetmiyorum. peki evlenmediginizi veya yaninizda hic erkek bulunmadigini varsayalim o zaman da gercekten kimseye ihtiyac duymayacakmisiniz acaba. bu verdigim basit örnekler daha cok verirdim. dünyanin kurali bu erkeksizde kadinsizda bir dünya olmaz sizin dediginiz sekil olursa bu cinsiyet kavramini yok etmektir. farkliliklarimiz bizi biz yapan seylerdir. oteki türlü herkesin ayni oldugu bir dünya sacma ve sıkıcı olur. esitlik kavrami adi altinda kadinlar erkeklestiriliyor bence calisip eve ekmek getirmek bir yana mesela saclar kisaliyor modern resmi görüntü, anneligi unutturmak, kadin hassas degildir diyerek kendini cok bir sey sanip gerceklerle yüz yüze kalmak zorunda olmak bunlar kadini ne kadar kadin yapiyor acaba. erkekte bulasik yikasin, cocuk dogursun baksin falan. isimize gelince erkeğe erkek olacak demesini biliyoruz ama maaslarimiz esit olsun diyen kadin ben daha görmedim bence kadinlar daha ne istedigini bile dogru düzgün bilmiyor

Erkeklerin yapabildigi tüm isleri kadinlarda yapiyor demek neyin kafasidir şoforlugu birakin insaatta agir islerde yük kaldirarak indirerek calisin bakalim ha onada var dersiniz siz simdi belki yüzde 2 çıkar ama gerisi erkek. Markette elinizde posetler varken eşinizi aramayin mesela yardim etmeyince kizmayin sonucta siz her isi yapabiliyorsunuz ha diyeceksiniz bu esitlik degil o da tasimasi gerek.. iki sey aldiniz biri televizyon biride carsaf takimi diyelim eşiniz ve siz varsiniz kim neyi tasiyacak ? dersiniz veririm parami biri tasir.. evet tasir ama bu kisinin bir kadin olacagini zannetmiyorum. peki evlenmediginizi veya yaninizda hic erkek bulunmadigini varsayalim o zaman da gercekten kimseye ihtiyac duymayacakmisiniz acaba. bu verdigim basit örnekler daha cok verirdim. dünyanin kurali bu erkeksizde kadinsizda bir dünya olmaz sizin dediginiz sekil olursa bu cinsiyet kavramini yok etmektir. farkliliklarimiz bizi biz yapan seylerdir. oteki türlü herkesin ayni oldugu bir dünya sacma ve sıkıcı olur. esitlik kavrami adi altinda kadinlar erkeklestiriliyor bence calisip eve ekmek getirmek bir yana mesela saclar kisaliyor modern resmi görüntü, anneligi unutturmak, kadin hassas degildir diyerek kendini cok bir sey sanip gerceklerle yüz yüze kalmak zorunda olmak bunlar kadini ne kadar kadin yapiyor acaba. erkekte bulasik yikasin, cocuk dogursun baksin falan. isimize gelince erkeğe erkek olacak demesini biliyoruz ama maaslarimiz esit olsun diyen kadin ben daha görmedim bence kadinlar daha ne istedigini bile dogru düzgün bilmiyor

Ayrica esitlik deniliyorsa kadinlarda askere gidecek o halde degilmi buyrun

Ayrica esitlik deniliyorsa kadinlarda askere gidecek o halde degilmi buyrun

Gidilsin. İsrail'de kadınlar da askere alınıyor. Böyle deyince de sanki orduda hiç kadın yok. Kadınlar da profesyonel orduya katılıyor ayrıca Türkiye'de, yarbay, albay, yüzbaşı rütbeli kadın askerlerimiz mevcut orduda.

Al iste...gelmis fizikselden anlatiyor!
Tabi ki erkek daha guclu kadindan ve tabiki kadin dogurup emzirecek biz tersini anlatmiyoruz zaten....sizler ters anliyorsunuz:KK34:

Al iste...gelmis fizikselden anlatiyor!
Tabi ki erkek daha guclu kadindan ve tabiki kadin dogurup emzirecek biz tersini anlatmiyoruz zaten....sizler ters anliyorsunuz:KK34:

Siz anlatmiyor olabilirsiniz ama burdakiler baskalari anlatiyor yazilanlari tekrar okuyun isterseniz fiziksele deginmek hic istemezdim cünkü zaten her sey acik net ortada ama okuduklarim karsisinda kendimi tutamadim malesef

Çalışmak isteyip kreş arayan bakıcı arayan erkek de duymadım hiç ..kafa dağıtmaya çıkmak isteyen kadın önce evinin sorumluluğunu yerine getiriyor gelince is olmasın diye ,çocuğun yemeği suyu buyu derken yorgun çıkıyor resmen. .baba kafa dağıtmaya çıkarken ceketini alıp çıkıyor. Erkek bekarken de çalışıyordu evlenince düzenli hayata geçiyor ama kadın kendinden çok ödün veriyor. .6 yıllık evlilik hayatımin tecrübesi. .kadın erkek eşit falan değil. Calissan ev yükü çocuk sorumlulugu akrabası es dost hepsinin ayrı tantanasi ile ugrasiyor. .erkek hiç duymadım ki eşimin ailesine gitsem mi gitmesem mi aramasam ayıp olur mu misafir gelecekmis ne hazirlasak. Kadının beyni bile sürekli meşgul. .fitrat meselesi. .

Tam oturmamis bi esitlik durumu var Turkiyede. Kadin erkek esittir deniliyor, fakat hala kizlar sevgililerini babasindan ve toplumdan saklarken, erkekler ben milli oldum diye kutlamalar yapiyor :))

Kadin ve erkek esit olamaz. Her iki cinsinde kendine has ozellikleri var. ama bi kadin olarak ben kadinlarin erkeklerden cok daha ustun olduklarina inaniyorum. Evet duygusaliz bilmem ne ama cozum bulma, aciya katlanma, cocuklari koruyup kollama, basinin caresine bakma, ve mantikli hareketler yapmada kadinlar benim gordugum kadariyla erkeklerden cok daha once.

Hayat musterek.. tabii ki calisacagiz gerekirse. Ama bende diyorum keske sadece evlelenene kadar keyfekeder calistigim, evlendikten sonra da cocuklar okula baslayana kadar evde cocuklarim ve esimle vakit gecirebilecek lukse sahip olsaydim. Malesef oyle bir doneme denk geldik ki kadinlarin artik herseyi yapmalari bekleniyor. Cocukta yap, buyut, temizlik, ev isi, yemek, ve ayrica calis. Bana da fazla geliyor bu kadari.

Gidilsin. İsrail'de kadınlar da askere alınıyor. Böyle deyince de sanki orduda hiç kadın yok. Kadınlar da profesyonel orduya katılıyor ayrıca Türkiye'de, yarbay, albay, yüzbaşı rütbeli kadın askerlerimiz mevcut orduda.

Birak rütbeliyi o kolay, rütbesiz olsana sen hele bi

Bende diyorum ki cafcaflı superwomen supermani katmasin araya...
Esitlik adi altinda koleligi anlattigini farkinda degil...

kapasitenle ilgili ciddi endişelerim var ama konumuz bu değil:))
Ben diyorum ki eşitlik adı altında kölelik perdeleniyor. Kadın hala diyor ki anlattığı şey eşitlik değil kölelik :KK70:
Canım sen balık yemiyor musun hiç ya:KK70:
Ha ama gerçi sen yeme zaten. Neden biliyor musun çünkü fosfor israfı olur :KK70: :KK70: :KK70:

Siz anlatmiyor olabilirsiniz ama burdakiler baskalari anlatiyor yazilanlari tekrar okuyun isterseniz fiziksele deginmek hic istemezdim cünkü zaten her sey acik net ortada ama okuduklarim karsisinda kendimi tutamadim malesef
Fiziksel olarak esit degiller o dogru
Ama zaten hic bir kadin gidip insaatta calismaz veya hamallik yapmaz:) ki cogu erkegin de son tercihidir bunlar...fakat yinede kadin erkegin yaptigi cogu isi yapabilir evet...tir da surer ucak da ucurtur vs vs vs...zaten guc gerektiren kac iş dali var ki hepi topu...
Ama benim bir kadin olarak zoruma gidiyor bir kadinin tabiri caizse bir okuzcuk bulup dunyalari onune sermesi...sonra da gelip esitlik bla bla bla demesi...

kapasitenle ilgili ciddi endişelerim var ama konumuz bu değil:))
Ben diyorum ki eşitlik adı altında kölelik perdeleniyor. Kadın hala diyor ki anlattığı şey eşitlik değil kölelik :KK70:
Canım sen balık yemiyor musun hiç ya:KK70:
Ha ama gerçi sen yeme zaten. Neden biliyor musun çünkü fosfor israfı olur :KK70: :KK70: :KK70:
He he oyle demek istedin
Bizde hepimiz yanlis anladik seni
Tuh ne cahiliz bak ya
Kivir canim kivir ...ama burda degil :)
Burda yemezler

X