Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Ben sizin annenizi daha dominant buldum. Kv adayı biraz daha yüksek sesli konuşuyor diye baskın oluyorsa sizin anneniz pasif agresyon gösteriyor. Sabahlara kadar ağlamalar , elini öptürmemeler, hep içimiz buruk olacak demeler siz de ağlayın madem, siz de size kırgın öleceğim deyin...
Bizim iki aile de istemiyordu evlenmemizi şu an çok mutluyuz çok şükür Allah bozmasın. Yani aileler istemiyor diye en kötü şey olmuyor.
Siz bir bireysiniz, yaptığınız her şeyin sorumluluğunu alabiliyorsanız evlenin. Yarin obur gün boşanadabilirsiniz bunu kaldırabilecekseniz evlenin. Bırakın boşanmayı yarin yaşayacağımızın garantisi bile yok. Evlenip bu sekilde de dul kalabiliyor insanlar. O nedenle ben kalbimin sesini dinledim. Kendinize güveniyorsanız hayat sizin hayatınız. He eşinize, annesine, ona buna güvenip de adım atarsanız bir gün yolda kalabilirsiniz onu da bilin.

Ben sizin annenizi daha dominant buldum. Kv adayı biraz daha yüksek sesli konuşuyor diye baskın oluyorsa sizin anneniz pasif agresyon gösteriyor. Sabahlara kadar ağlamalar , elini öptürmemeler, hep içimiz buruk olacak demeler siz de ağlayın madem, siz de size kırgın öleceğim deyin...
Bizim iki aile de istemiyordu evlenmemizi şu an çok mutluyuz çok şükür Allah bozmasın. Yani aileler istemiyor diye en kötü şey olmuyor.
Siz bir bireysiniz, yaptığınız her şeyin sorumluluğunu alabiliyorsanız evlenin. Yarin obur gün boşanadabilirsiniz bunu kaldırabilecekseniz evlenin. Bırakın boşanmayı yarin yaşayacağımızın garantisi bile yok. Evlenip bu sekilde de dul kalabiliyor insanlar. O nedenle ben kalbimin sesini dinledim. Kendinize güveniyorsanız hayat sizin hayatınız. He eşinize, annesine, ona buna güvenip de adım atarsanız bir gün yolda kalabilirsiniz onu da bilin.
Sizin peki işler ne zaman normale döndü. Ben mesela tanışma ikramlıklarımı kendim hazırladım. Annem hiçbir şeye yardım etmedi tüm süreç böyle olacak her şey zoraki ilerleyecek diyor. Bir yerden sonra normale döner diye bekliyorum ben de. Ayaklarıma kapandı evlenmeyim onunla diye. Sizinkiler mesela neye karşı çıkmıştı. Annem hep sevgili olup evleniyorum diye haram ile çıkılan yolda helal olmaz. Bırak senin önceden erkek arkadaşın olduğunu bilmeyen biriyle evlen daha mutlu olursun diyor.

Çocuk ne iş yapıyor. Aılen senın memur onun özelde calısmasına da bakıyodur. Bıde anne baba evladını tanıyor ya
Özel bir şirkette müdürün bir alt pozisyonunda çalışıyor tam detay vermemenin sebebi fazla anlaşılmamak yani. Her şeyi anlattığım için. Gelirlerimiz denk birbirine. Bu sene şirkette yükseldi zaten.

Annem gece gündüz ağlıyor inanın içim dayanmıyor artık. Bazen diyorum bırak ayrıl ailen mutlu olsun belki sen de ileride mutlu olursun bazen de gerçekten kötü ipsiz sapsız edepsiz birilerini mi buldum ama yok. O da dört dörtlük değil ama eş ve baba olamayacak türde bir insan da değil. Beş senedir bir kötü özelliğini görmedim. İnanın bu süreçte beni daha iyi anlarsınız çok yoruldum. Ben mi körüm acaba anlamıyorum. Sorun biriyle birlikte olarak evlenmem sadece. Annem babamı üzdüm onlar beni üzdüler bir sevdiğim ile evlenmek uğruna bunları yaşamak gerekmiyordu gerçekten inşallah ileride kimseyi üzmem ben de üzülmem ne diyim zamana bıraktım.
Ailenin gerekçeleri mantıklı değil. Bırak ağlasınlar. Bu adamdan ayrılacaksan gerçekten yanlışını görerek ayrıl.

Sen ömür boyu ağlayacağına onlar ağlasın. Bencil olman gereken bir karar bu. Onlar için ayrılırsan çok pişman olacaksın emin ol.

Sizin peki işler ne zaman normale döndü. Ben mesela tanışma ikramlıklarımı kendim hazırladım. Annem hiçbir şeye yardım etmedi tüm süreç böyle olacak her şey zoraki ilerleyecek diyor. Bir yerden sonra normale döner diye bekliyorum ben de. Ayaklarıma kapandı evlenmeyim onunla diye. Sizinkiler mesela neye karşı çıkmıştı. Annem hep sevgili olup evleniyorum diye haram ile çıkılan yolda helal olmaz. Bırak senin önceden erkek arkadaşın olduğunu bilmeyen biriyle evlen daha mutlu olursun diyor.
Benzer bir durum vardı. Ailelerimizin hayat görüşleri zıttı. Bence dünya gorusu ailelerimiz ile benzer birini bulsaydık mutlu olamazdık zaten.
Linç yiyeceğim ama bence muhafazakar ailelerin sorunu modernizme kendilerini hayat acisindan bir şekilde uydurup (örneğin denize girmek, havuza girmek gibi), iş evlilik gibi konulara geldiği zaman eşim ne derse doğrudur, bana vuruyorsa haklıdır beyimdir falan demelerini beklemeleri, muhtemel sorun yasayip bosanmak isteseniz o da problem olacak aileniz icin. Benzer şekilde modern ailelerin sorunu da ben sen ne yaparsan her koşulda seni desteklerim derken iş evliliğe gelince ay eşinin ailesi ile nasıl yaparsın, seni zorla kapatacaklar vs gibi bir havaya bürünmeleri. Esas problem sanirim onlarin zamanında biraz daha siyah ve beyazdı durum. Onlari anlamaya çalışabilirim, ve söylediklerine tabii ki dikkat ederim. Ama anne baba söylüyor diye her söyledikleri de doğru olmuyor ya. Önlemlerimi alirim kendimce ve yoluma bakarım.
Normal derseniz hicbir zaman aileler acisindan tam normal olmuyor ama hiçbir zaman da normal olmuyor. Cunku zaten insan kök ailesi ile bile yüzde yüz anlaşamıyor ve sorun yaşıyor, başka bir aile ile hayat görüşleri birebir aynı olsa bile sorun yaşıyor. Burada da okuyoruz. Her iki tarafın gözüne batan seyler muhakkak oluyor, ailenizin istedigi gibi görücü usulü olsa da olacaktı yani. Ben bu yüzden eşimle ilişkime bakıyorum, herkes laf edebilir ben müsaade ettiğim müddetçe bana zarar verir o sözler. Yoksa konuşur konuşur susarlar. Allah selamet versin der geçerim.
Bu arada aileler haklı cikiyor diyen arkadaşlara sormak istiyorum yuzde kaçı hiç tanimadigi biri ile evlenmenin doğru olduğunu dusunuyor? Bence ailelerin istekleri bazen abartı olabiliyor.

Mesela size soruyorum muhtemelen anne ve babanızın hayat gorusu benzer. Acaba annenizin kv görümce elti onlarla arasi nasıl? Çok mu iyi?
Ya tabii ki de iyi değildi benim çevremde annemi teyzemin kv kpsi melek insanlar değildi. Bir eksik gördüler mi yüzüne söylerlerdi. Büyükbabam yani annemin kpsi bize geldiklerinde çayın yanına bir börek yapsaydın derdi bana. Hani kızım sana söylüyorum gelinim sen anla. Aynı şekilde annemin kvsi. Hiçbir yardımları olmazdı. Bir yastığı yerden kaldırıp yukarı koymazlardı. Anneme bunu da söylüyorum yok bana sadece sevgili olup evleniyorsun harama bulaştın bundan helal bekleme diyor. Teyzemin kvsi de mesela ona hamile hamile cam sildirmişti. Çok fazla var çevremde böyle. Annemin eltiler de iyi değil ki öyle devamlı kusur arar laf sokarlar.

İstihareye de yattım ilkinde bir şey göremedim ama ikincisinde evliliğim mutluluk getirecek mi baba bir çıkar yol göster diyerek istihare duasını okuyarak yine yattım. Rüyamda hamile olduğumu gördüm karnımda hissediyordum küçük bir bebek hareketlerini vs. Sonra sık sık tuvalete gidiyordum sarı bir pijamam vardı o tuvalette ıslanıyordu o yüzden değiştirmem gerekiyor diyordum. Sonra yine aynı gece başla bir rüyada arkadaşlarımla yemek yerken bir arkadaşım sandalyeden düşüyordu geriye doğru yaslanırken. Onun da üzerinde açık renk beyaz bej gibi kazağı vardı ben yardım etmeye gidiyordum. Genel olarak bunları gördüm. Belki bu konuda bilen varsa yardımcı olabilir. İki kere daha yatacağım istihareye.

Çok teşekkür ederim sizin nezdinizde bana fikir belirten herkese. Dediğim gibi ailem sadece sevgilim olmasına sevgilik dönemi geçirmeme yaşına ve özel sektörde çalışıyor olmasına takıldılar. İlk başta tanımadan etmeden yaşını sorun ettiler tanıyınca sevgili hayatımız olması evliliği mutsuz eder dediler. Şimdi de mutlu olsan bile biz mutsuz olacağız senin mutlu olman bizi mutlu etmeyecek bizi birçok şeyden mahrum bırakıyorsun diyorlar. Ben de tek çocuğum belki bu yüzdendir.
Ailen ne yazık ki problemli.
Her yorumları birbirinden kötü. Kusur arıyor gibiler.
Temelde iyiliğini istiyor olabilirler ama yaklaşımları ve zihniyetleri hem yanlış hem bencilce. Kayınvalide adayına baskın diyorlar, kendilerinin yaptığı zorbalık değil mi?
Manipüle olmamanı öneririm. Karşındaki insandan eminsen, somut veri olmadan sürekli karşı tarafı çamurlayan aileni dinlemek akıl işi olmaz.

Bütün sülale duydu, kendileri duyurdular. Ne saçmalıyor ki bu saatten sonra.

Çok naifsin ama ailen hatta sülalen olacak insanlar senin naifliğini de insanlığını da haketmiyor. Seni insan olarak bile görmüyorlar, sadece el değmeden birine devredilecek bir malsın. Bu davranışlar da bunun işareti. Yazık olacak sana

Ya tabii ki de iyi değildi benim çevremde annemi teyzemin kv kpsi melek insanlar değildi. Bir eksik gördüler mi yüzüne söylerlerdi. Büyükbabam yani annemin kpsi bize geldiklerinde çayın yanına bir börek yapsaydın derdi bana. Hani kızım sana söylüyorum gelinim sen anla. Aynı şekilde annemin kvsi. Hiçbir yardımları olmazdı. Bir yastığı yerden kaldırıp yukarı koymazlardı. Anneme bunu da söylüyorum yok bana sadece sevgili olup evleniyorsun harama bulaştın bundan helal bekleme diyor. Teyzemin kvsi de mesela ona hamile hamile cam sildirmişti. Çok fazla var çevremde böyle. Annemin eltiler de iyi değil ki öyle devamlı kusur arar laf sokarlar.
Haramı temizlemek için evlenmem lazim bu adamla deyin siz de. Aksi takdirde başka adamla evlenip onun günahına girersem hiç mutlu olamam, o zaman nasıl helal beklerim deyin

O kadar yoruldum ki artık hayatımdan. Karşı çıktıkları tek konu benim ilişkimi başta gizleyip dört senedir birliktelik sürdürmem. Gizleme konusunda haklılar yalan yok ne deseler doğru. Korktum söylemedim. Söyleyince de tepkilerini gördüm. Her neyse benim başkasıyla yeni temiz sayfa açmam lazımmış Allah daha iyisini karşıma çıkarırmış. Daha iyisi her zaman vardır zaten. Onu da geçtim sordum dedim ki dört sene değil de dört ay görüşüyor olsaydım kabul müydü evet bu kadar iğrenmezdik sizden dedi bana. Sevgilim oldu diye ben iğrenç birisi oldum yani. Ben ahlaksızmışım erkek arkadaşım olduğu için Hadi beni kabul edermiş de erkek arkadaşım da ahlaksız olduğu için (sevgili oldu diye) onunla aynı masada oturamazmış. Midesi bulanırmış. Neden sevgilim oldu birlikte vakit geçirdik diye. Şimdi düşünüyorum da tüm bana cevap yazanları da dahil anneni dinle diyenleri de. Yok ben yüzde doksan ailemin değil kendi isteğimi ön planda tutacağım. Yüzde on da bu süreçte karşı taraftan kötülük en ufak bir yanlış görürsem bitirmek için. Ama ben dört beş sene sevgili oldum diye evlenmeme, harama bulaştın helal olmaz, yeni bir sayfa aç başka birine her şeyini söylemek zorunda değilsin sadece görüştüğüm oldu der geçersin diyerek ben sevdiğim adamı bırakıp başkasına gidemem yani. Tek sebep madem dedikleri gibi benim sevgilim olması bunu ahlaksızlık olarak görmeleri ben bunu evlenmemek için geçerli neden olarak görmüyorum. Günümüzde sevgili olup evlenip mutlu olan da var olmayan da. Görücü usulü evlenip mutlu olan da var olmayan da. O ilişkinin dinamiklerine kişilerin karakterine bağlı bir durum artık. Sevgilimle evlendim diye mutsuz mu olacağım düşünceye bak. Yeni yıla bile mutlu giremedim gerçekten yoruldum. Ailem onları memnun etmemi bekliyor. Anne babanın sözünü dinle bu dünyanı da ahiretini de yakma diyorlar. Hep din din din. Bıktım usandım canımdan da bezdim.

O kadar yoruldum ki artık hayatımdan. Karşı çıktıkları tek konu benim ilişkimi başta gizleyip dört senedir birliktelik sürdürmem. Gizleme konusunda haklılar yalan yok ne deseler doğru. Korktum söylemedim. Söyleyince de tepkilerini gördüm. Her neyse benim başkasıyla yeni temiz sayfa açmam lazımmış Allah daha iyisini karşıma çıkarırmış. Daha iyisi her zaman vardır zaten. Onu da geçtim sordum dedim ki dört sene değil de dört ay görüşüyor olsaydım kabul müydü evet bu kadar iğrenmezdik sizden dedi bana. Sevgilim oldu diye ben iğrenç birisi oldum yani. Ben ahlaksızmışım erkek arkadaşım olduğu için Hadi beni kabul edermiş de erkek arkadaşım da ahlaksız olduğu için (sevgili oldu diye) onunla aynı masada oturamazmış. Midesi bulanırmış. Neden sevgilim oldu birlikte vakit geçirdik diye. Şimdi düşünüyorum da tüm bana cevap yazanları da dahil anneni dinle diyenleri de. Yok ben yüzde doksan ailemin değil kendi isteğimi ön planda tutacağım. Yüzde on da bu süreçte karşı taraftan kötülük en ufak bir yanlış görürsem bitirmek için. Ama ben dört beş sene sevgili oldum diye evlenmeme, harama bulaştın helal olmaz, yeni bir sayfa aç başka birine her şeyini söylemek zorunda değilsin sadece görüştüğüm oldu der geçersin diyerek ben sevdiğim adamı bırakıp başkasına gidemem yani. Tek sebep madem dedikleri gibi benim sevgilim olması bunu ahlaksızlık olarak görmeleri ben bunu evlenmemek için geçerli neden olarak görmüyorum. Günümüzde sevgili olup evlenip mutlu olan da var olmayan da. Görücü usulü evlenip mutlu olan da var olmayan da. O ilişkinin dinamiklerine kişilerin karakterine bağlı bir durum artık. Sevgilimle evlendim diye mutsuz mu olacağım düşünceye bak. Yeni yıla bile mutlu giremedim gerçekten yoruldum. Ailem onları memnun etmemi bekliyor. Anne babanın sözünü dinle bu dünyanı da ahiretini de yakma diyorlar. Hep din din din. Bıktım usandım canımdan da bezdim.
Zor bir süreç seni bekliyor ama söylediğin her şeyde ve verdiğin kararda haklısın. 4 5 ay demeleri de yalan sen de biliyorsun. Tek istedikleri senin onlar ne derse onu yapman. Yaşın kendi kararlarını vermeye müsait allah yardımcın olsun

Back
X