''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Fiziksel olarak da ruhsal olarak da kadin erkek esit degildir. Kadin erkege gore daha zayif,dayaniksizdir ama ayni zamanda duygusal olarak cok daha gucludur. Hisleri,sezgileri,anacliklari,merhameti..
Ama erkekler de stresle basetmede ve sorun cozmede daha mantiksal davranabildigi icin 1 adim onde olabiliyorlar..
Kadinlar naiftir,kirilgandir hassastir.
Bu gibi bircok farklari ve birbirinden ustunlukleri vardir. Boyle olunca esit olduklarini dusunmuyorum ama Allahin adaletli yarattigina inaniyorum

Erkeklerin yapabildigi tüm isleri kadinlarda yapiyor demek neyin kafasidir şoforlugu birakin insaatta agir islerde yük kaldirarak indirerek calisin bakalim ha onada var dersiniz siz simdi belki yüzde 2 çıkar ama gerisi erkek. Markette elinizde posetler varken eşinizi aramayin mesela yardim etmeyince kizmayin sonucta siz her isi yapabiliyorsunuz ha diyeceksiniz bu esitlik degil o da tasimasi gerek.. iki sey aldiniz biri televizyon biride carsaf takimi diyelim eşiniz ve siz varsiniz kim neyi tasiyacak ? dersiniz veririm parami biri tasir.. evet tasir ama bu kisinin bir kadin olacagini zannetmiyorum. peki evlenmediginizi veya yaninizda hic erkek bulunmadigini varsayalim o zaman da gercekten kimseye ihtiyac duymayacakmisiniz acaba. bu verdigim basit örnekler daha cok verirdim. dünyanin kurali bu erkeksizde kadinsizda bir dünya olmaz sizin dediginiz sekil olursa bu cinsiyet kavramini yok etmektir. farkliliklarimiz bizi biz yapan seylerdir. oteki türlü herkesin ayni oldugu bir dünya sacma ve sıkıcı olur. esitlik kavrami adi altinda kadinlar erkeklestiriliyor bence calisip eve ekmek getirmek bir yana mesela saclar kisaliyor modern resmi görüntü, anneligi unutturmak, kadin hassas degildir diyerek kendini cok bir sey sanip gerceklerle yüz yüze kalmak zorunda olmak bunlar kadini ne kadar kadin yapiyor acaba. erkekte bulasik yikasin, cocuk dogursun baksin falan. isimize gelince erkeğe erkek olacak demesini biliyoruz ama maaslarimiz esit olsun diyen kadin ben daha görmedim bence kadinlar daha ne istedigini bile dogru düzgün bilmiyor

Şu kadın naiftir, kırılgandır, güçsüzdür lafından gına geldi. Artık bunu bir cahillik göstergesi olarak görüyorum. Evet fiziksel olarak, kas gücü olarak erkekler bizden güçlü. Ama bunun eşitlikle ne ilgisi var? Poşet taşımakla eşitlik arasındaki bağ nedir? Daha eşitliği algılayamamış zihninizle ahkam kesmeyin gülünç görünüyosunuz.

Alın size madem bilimin ikiyüzlülüğü:
Kadınların farklı erkeklerle cinsel birliktelik yaşamasına hastalık olarak bakan bilim kadınlara borderline hastalığını koyuyor.
Ama farklı farklı kadınlarla yatan hatta kendini çapkın ilan eden erkeklere bilim bunun psikolojik bir sorunu var demiyor.
Adet sancısına bir çözüm üretmeyen bilim erkeklerin erken boşalmasını engellemek, erekte olabilmelerini sağlamak amacıyla ilaçlar üretiyor.
Aynı şekilde cinsel hayatla ilgili araştırmalar erkekler üzerine.
Sperm tadını ananas suyuyla değiştirin bilim araştırdı, spermi yüzünüze sürün cildiniz güzelleşsin bilim araştırdı, hatta bilim buldu ki bazı kozmetik firmaları kremlerinde sperm kullanıyor.
Aynı bilim aldatan erkek psikolojisini araştırdı ve annesiyle birlikte anneannesi babaannesi bir erkek çocuğuna bakarsa bu erkeğin aldatma ihtimalinin artacağını buldu.
Sonuç çocukluktan itibaren başka kadınlar tarafından bakılmasından dolayı erkeğin aldatması.
Bakınca mantıklı bir "bahane" gibi ama karakteri bozuk olmayan aldatmaz değil mi?
Erkekler için bahane işte bilim oturup erkekler için bahaneler üretiyor.
Ben size bilime inanmayın demiyorum ama erkek egemenliğindeki çıkan haberlere, araştırmalara inanmayın.

Ooo bu çok derin bir konu:KK14:
Anaerkil topluma kadar inmek sanayi devrimine gelmek sonrasi günümüz çarpik kapitalizmini çõzümlemek...
Bu konu soysal siyasal ekonomik basliklardan bagimsiz incelenemez.
Incelinirse de havada kalir.

Esitlik yasalarla guvence altinda görünürde ama hayatin pratiğine baktigimizda oyle bir dunya yok.
Toplum icsellestirmedikten sonra ne yapilsa kar etmez. Istediginiz kadar kadin erkek esittir ya da degildir deyiverin.
Kapitalist sistemde zaten maddi manevi esitlik soz konusu olamaz sistem degismedikce toplumsal yansimasi bu sekilde çarpik olarak ilerleyecek.
Gelismis ulkelerde de sistem kendini dayatiyor kadin yine en fazla ezilen taraf oluyor.
Gurbet de kurtulus olmuyor yani:KK43:
Konu sahibi,
Akli basinda, efendi, insana deger veren, aydin dusunceli birini bulursan ne ala sanslisin demektir:KK48:

X