- 18 Ağustos 2012
- 736
- 1.112
- 27
- Konu Sahibi mavkelebek
Fiziksel olarak da ruhsal olarak da kadin erkek esit degildir. Kadin erkege gore daha zayif,dayaniksizdir ama ayni zamanda duygusal olarak cok daha gucludur. Hisleri,sezgileri,anacliklari,merhameti..
Ama erkekler de stresle basetmede ve sorun cozmede daha mantiksal davranabildigi icin 1 adim onde olabiliyorlar..
Kadinlar naiftir,kirilgandir hassastir.
Bu gibi bircok farklari ve birbirinden ustunlukleri vardir. Boyle olunca esit olduklarini dusunmuyorum ama Allahin adaletli yarattigina inaniyorum
Erkeklerin yapabildigi tüm isleri kadinlarda yapiyor demek neyin kafasidir şoforlugu birakin insaatta agir islerde yük kaldirarak indirerek calisin bakalim ha onada var dersiniz siz simdi belki yüzde 2 çıkar ama gerisi erkek. Markette elinizde posetler varken eşinizi aramayin mesela yardim etmeyince kizmayin sonucta siz her isi yapabiliyorsunuz ha diyeceksiniz bu esitlik degil o da tasimasi gerek.. iki sey aldiniz biri televizyon biride carsaf takimi diyelim eşiniz ve siz varsiniz kim neyi tasiyacak ? dersiniz veririm parami biri tasir.. evet tasir ama bu kisinin bir kadin olacagini zannetmiyorum. peki evlenmediginizi veya yaninizda hic erkek bulunmadigini varsayalim o zaman da gercekten kimseye ihtiyac duymayacakmisiniz acaba. bu verdigim basit örnekler daha cok verirdim. dünyanin kurali bu erkeksizde kadinsizda bir dünya olmaz sizin dediginiz sekil olursa bu cinsiyet kavramini yok etmektir. farkliliklarimiz bizi biz yapan seylerdir. oteki türlü herkesin ayni oldugu bir dünya sacma ve sıkıcı olur. esitlik kavrami adi altinda kadinlar erkeklestiriliyor bence calisip eve ekmek getirmek bir yana mesela saclar kisaliyor modern resmi görüntü, anneligi unutturmak, kadin hassas degildir diyerek kendini cok bir sey sanip gerceklerle yüz yüze kalmak zorunda olmak bunlar kadini ne kadar kadin yapiyor acaba. erkekte bulasik yikasin, cocuk dogursun baksin falan. isimize gelince erkeğe erkek olacak demesini biliyoruz ama maaslarimiz esit olsun diyen kadin ben daha görmedim bence kadinlar daha ne istedigini bile dogru düzgün bilmiyor
Şu kadın naiftir, kırılgandır, güçsüzdür lafından gına geldi. Artık bunu bir cahillik göstergesi olarak görüyorum. Evet fiziksel olarak, kas gücü olarak erkekler bizden güçlü. Ama bunun eşitlikle ne ilgisi var? Poşet taşımakla eşitlik arasındaki bağ nedir? Daha eşitliği algılayamamış zihninizle ahkam kesmeyin gülünç görünüyosunuz.