''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Siz simdi diyorsunuzki bu kiza sen öyle erkekleri bulma onlar sahtekar vs. peki bende şöyle diyim o zaman aksi halde calismayan bir kadinsiniz diyelim esiniz size gercekten deger veriyor maddiyat ve maneviyat acisindan hic bir sıkıntınız yok diyelim sorun nedir ha ben hic is falan yapmam anlamam diyorsaniz o da esitlik olmuyor yalniz

Siz simdi diyorsunuzki bu kiza sen öyle erkekleri bulma onlar sahtekar vs. peki bende şöyle diyim o zaman aksi halde calismayan bir kadinsiniz diyelim esiniz size gercekten deger veriyor maddiyat ve maneviyat acisindan hic bir sıkıntınız yok diyelim sorun nedir ha ben hic is falan yapmam anlamam diyorsaniz o da esitlik olmuyor yalniz
Benim yorumumdan bahsettiniz, alinti yaparsaniz daha iyi iletisim kurariz bence. Sahsen calismayan bir kadin olsam esimden bir sey beklemezdim ev isi anlaminda. Benim bahsettigim de bu degildi zaten, kadinin hem disarida calisip hem de evde is yapmasi gerektigini soyleyen erkekler icin yazdim onlari.

He he oyle demek istedin
Bizde hepimiz yanlis anladik seni
Tuh ne cahiliz bak ya
Kivir canim kivir ...ama burda degil :)
Burda yemezler

Bilakis yazdığım her kelimenin arkasındayım ve münazaraya da açığım. Ama seninle değil çünkü ne anlatmaya çalıştığımı dahi anlamadan saçmamalaya sırf yazmak için yazmaya başladın, kattığın hiçbirşey yok. Zaten bir zeka pırıltısı görmediğim için birçok yorumuna da karşılık verme eyleminde bile bulunmuyorum. Senin gibilerle sosyal hayatta harika kapışıyorum da hadi yine iyisin klavyeden sallıyorsun öpüyorum o şirin, küçük, tatlı beyninden.

Fiziksel olarak esit degiller o dogru
Ama zaten hic bir kadin gidip insaatta calismaz veya hamallik yapmaz:) ki cogu erkegin de son tercihidir bunlar...fakat yinede kadin erkegin yaptigi cogu isi yapabilir evet...tir da surer ucak da ucurtur vs vs vs...zaten guc gerektiren kac iş dali var ki hepi topu...
Ama benim bir kadin olarak zoruma gidiyor bir kadinin tabiri caizse bir okuzcuk bulup dunyalari onune sermesi...sonra da gelip esitlik bla bla bla demesi...

Kardesim bu dünyada insaatciya hamalada ihtiyacimiz var ona bakarsan son tercih dedigin sey aslinda bizim temel gereksinimlerimiz arasinda. ben çadırda bulur otururum diyorsan o ayri.. güc gerektiren emin ol cok sey var gel gelelim ki erkek hic bir zaman kadin gibi özverili ev isi yapamaz ne kadar öğrenirse öğrensin yapi meselesi bu kabalik var.. ellerimiz bile farkli bizim eller ne kadar zarif :)) onunki ise toynak gibi eli bile yakismiyor

Bilakis yazdığım her kelimenin arkasındayım ve münazaraya da açığım. Ama seninle değil çünkü ne anlatmaya çalıştığımı dahi anlamadan saçmamalaya sırf yazmak için yazmaya başladın, kattığın hiçbirşey yok. Zaten bir zeka pırıltısı görmediğim için birçok yorumuna da karşılık verme eyleminde bile bulunmuyorum. Senin gibilerle sosyal hayatta harika kapışıyorum da hadi yine iyisin klavyeden sallıyorsun öpüyorum o şirin, küçük, tatlı beyninden.
Bende seni o kucuk ve iki yuzlu dunyana ugurluyorum...belki bir gun nabza gore serbet vermemeyi ogretir hayat sana
Hadi gule gule

Bende seni o kucuk ve iki yuzlu dunyana ugurluyorum...belki bir gun nabza gore serbet vermemeyi ogretir hayat sana
Hadi gule gule

Ben evlenince koca parası yiycem ahanda soyluyorum ne derseniz deyin salak, yuzsuz bla blaa ne kendimi it gibi yorucam afedersin calissin getirsin bende yatayim ohhh sizde evliligi ve isi beraberinde goturucem derken kaynananizla yuz goz olun evde sozunuz hic gecmesin sonra kaynanam bana karışıyooo karışır tabi yavrum ne sandinn sen sabah git aksam gel eve misafir gibi kullan yemek yapma bisey yapma sonra iplerin elinde olmadigini fark edince çıldırr bastan söyliimm calisan kadin olacaksaniz eger geri planda kalmayi hazmedebilirse buyrun calisin

ağzım beş karış açık kaldı. Hayatta "evin hanımı" olmaktan daha önemli hedeflerim var. Evde sözüm geçmesin,ben sosyal hayatta söz sahibi olduktan sonra o kocayı yanlış yaptığı zaman anasıyla beraber boşarım.

ama koca parası yiyici hanımların böyle bir şansı olur mu bilemedim işte. gerisini hiç düşünmeden sallıyorsunuz. sonra da ortaya "kocişkom beni aldattı,ama bence beni seviyo,bir daha deneyelim" diyen korkak kadın modeli çıkıyor. neden? çünkü sosyal hayatta söz sahibi değil,kocası olmazsa hayatını zor idame ettirir. Aaa ama pardon evin hanımıydı kaynanasıyla yüz göz olmuyordu değil mi :KK14:

Kardesim bu dünyada insaatciya hamalada ihtiyacimiz var ona bakarsan son tercih dedigin sey aslinda bizim temel gereksinimlerimiz arasinda. ben çadırda bulur otururum diyorsan o ayri.. güc gerektiren emin ol cok sey var gel gelelim ki erkek hic bir zaman kadin gibi özverili ev isi yapamaz ne kadar öğrenirse öğrensin yapi meselesi bu kabalik var.. ellerimiz bile farkli bizim eller ne kadar zarif :)) onunki ise toynak gibi eli bile yakismiyor
Gerek yok demedim ki
Gereksiz de demedim :) ama erkek de olsa en son tercih edecegi seydir bu meslekler
Temizlik konusunda inan ki oyle erkekler gordum ki...inanamazsin

Eşitlikten anladığınız güç yarıştırmak ve maddiyatsa pek işe yarar bi şey anlamamışsınız demektir.Biriyle yuva kuracaksanız size maddiyatla ilgili sorular sormasının nesi abes?Eskiye dönecek olursak hepimizin evde oturup çocuk doğurup ev işleriyle ugraşması lazım.Bu da bazı kurnaz kadınların işine gelmiyor tabi hemen kendilerine göre yontuyorlar.Kadın erkek eşit sorumluluk paylaşsın ama kadının kazandığı paraya dokunulmasın.Var olan her şeyin esitliginden bahsediyoruz isimize yarayana tamam deyip yaramayana ay erkekler bizi kandırdı diye ağlamak cok büyük bi akıl tutulması

Ay ne de güzel kandırıyosunuz kendinizi sizinki yapmıyor hanım yapan çok güzel yapıyor vallahi:halay:Evin hanımı olcam kaynanaya meydan bırakmıycam derken kendi hayatınıza figüran oluyosunuz ama olsun o kadar kocanız sağ olsun :kusmuk:

ağzım beş karış açık kaldı. Hayatta "evin hanımı" olmaktan daha önemli hedeflerim var. Evde sözüm geçmesin,ben sosyal hayatta söz sahibi olduktan sonra o kocayı yanlış yaptığı zaman anasıyla beraber boşarım.

ama koca parası yiyici hanımların böyle bir şansı olur mu bilemedim işte. gerisini hiç düşünmeden sallıyorsunuz. sonra da ortaya "kocişkom beni aldattı,ama bence beni seviyo,bir daha deneyelim" diyen korkak kadın modeli çıkıyor. neden? çünkü sosyal hayatta söz sahibi değil,kocası olmazsa hayatını zor idame ettirir. Aaa ama pardon evin hanımıydı kaynanasıyla yüz göz olmuyordu değil mi :KK14:

Kimse boşanmak için evlenmez ama siz sanki boşanmak için evleniyorsunuz. burada açılan konu evlilik ve işin birlikteligi oldugu için böyle yaziyorum aksi halde daha farkli seyler derdim ama tabi yine düsüncelerimin arkasindayim. Şu bir gercek ki evlilik ve is hayati ayni anda gitmiyor ya evlen ya da çalış tercih size kalmış bence. bu kadar da şikayet ediyorsaniz evlenmeyin olsun bitsin kimse zorlamiyor heralde. bunlar tartismaya acik konular oldugunu düsünüyorum dediginiz gibi olabilir ama terside olabilir... ama benim dedigimin tersi olmaz is istir evliliik evliliktir ikisi bir arada zor oluyor

Ay ne de güzel kandırıyosunuz kendinizi sizinki yapmıyor hanım yapan çok güzel yapıyor vallahi:halay:Evin hanımı olcam kaynanaya meydan bırakmıycam derken kendi hayatınıza figüran oluyosunuz ama olsun o kadar kocanız sağ olsun :kusmuk:

Öbür türlüde figüran oluyorum bu daha makbul düsüyor

Kimse boşanmak için evlenmez ama siz sanki boşanmak için evleniyorsunuz. burada açılan konu evlilik ve işin birlikteligi oldugu için böyle yaziyorum aksi halde daha farkli seyler derdim ama tabi yine düsüncelerimin arkasindayim. Şu bir gercek ki evlilik ve is hayati ayni anda gitmiyor ya evlen ya da çalış tercih size kalmış bence. bu kadar da şikayet ediyorsaniz evlenmeyin olsun bitsin kimse zorlamiyor heralde. bunlar tartismaya acik konular oldugunu düsünüyorum dediginiz gibi olabilir ama terside olabilir... ama benim dedigimin tersi olmaz is istir evliliik evliliktir ikisi bir arada zor oluyor

kadının tek görevi sizce evi çekip çevirmek mi?

kendimden örnek vereyim,daha öğrenciyim ama inanılmaz yoğunum. sevgilim de öyle. Bana kalmaya geldiği zaman benden çok iş yapar. geçen gün laf arasında geçmişti "banyoyu yıkamam lazım" diye. bir baktım ben salonda otururken adam gitmiş banyoyu yıkıyor. bu bütün erkeklerin elinden gelmez mi? gelir. O da benim kadar yoruluyor mu? evet. o zaman eve gelince o yatsın ben yatayım ne güzel olur.

siz eşitlik olmazsa,kadın köleleşirse ev hayatı düzenli olur diyorsunuz. yukarıdaki basit bir örnekti. ki kendi evinde bile değil.

ben de diyorum ki bütün her şeyi kadın yapacağına,erkek de bazı sorumlulukların altına girsin,herkes iş yapsın da düzen sağlansın. Böyle olunca da kadına "ya evlen ya çalış" tercihini yaptırmaya cesaret edemesinler. Çünkü diğer türlü sizin dediğiniz gibi kadın köleleştiği zaman evet evini idare etmesi çok zor olur.

uzun lafın kısası kadın sosyal hayatta da evinin içinde de insan muamelesi görebilir. Bunu çalışıp çalışmamaya bağlamayın.

en basit örnek kendi annemdir. babamla evliyken de şimdiki eşiyle de adama ağa,paşa muamelesi yapmadı ben ne yapıyorsam o da yapacak dedi. İş hayatında "erkeklerin" karşısında önlük iliklediği,evinde de sözü geçen bir kadın. akıllı kadındır. :)

Öbür türlüde figüran oluyorum bu daha makbul düsüyor
Şu halinizle toplum içinde x'in karısı y'nin gelini olacaksınız maksimum.Başkasının hayatının yan rolü yani kendinize bictiginiz rol bu.
Diğer türlü isler böyle olmuyor insanlar sizi siz olduğunuz içintanıyor.Bunu siz de biliyosunuz ama işinize gelmiyor sanırım

Yorumların çoğunu okudum.ben şöyle düşünüyorum bu bir iş bölümü.yani o dışarı işlerini hallediyor para kazanıyor,ben ev işlerini hallediyorum.o bana git sende para kazan demiyor.bende ona gel şu bulaşığı yıka demiyorum.çocuklarımı kendim büyütüyorum.eğitimlerini kendim veriyorum.bunun içinde çok mutluyum.evlenmeden önce çalışıyordum ve çalışan evli arkadaşların ne kadar zorluk çektiklerine bizzat şahit oldum.çoğu kadın zorunluluktan çalışıyordu maalesef.

Iyi geceler.. Uykum kaçtı, biraz dolanayım dedim sitede, yazınızı görünce mola verdim Siz.kadin_erkek eşitliğini iş,ev ve ekonomik alandaki eşitlik olarak sınırlandırmışsınız. Oysa genel anlamdaki kadın erkek eşitliğinden kasıt, toplumsal ve sosyal alandaki eşitliği kapsar bana göre.. Çok basit örneklerle mesela erkekler höngür höngür kahkaha atabilirken biz kahakaha attığımızda yaftalanırız! Ekekler erkekliğe adım atışını bütün dünyaya duysun dercesine kutlarken bizler bir ped alırken bile saklayarak alırız! Bunlar bakildiğında basit örnekler ama benim gibi düşünenler anladı sanırım.. Kadın cinayetleri neden işleniyor sizce? Kadının erkeğe itaat etmesi gereken aksi takdirde cezalandirilması haktır diye düşünen, erkeklerin üstünlüğüne inanan, aslında basit ve zavallı olan erkekler yüzünden... Kısaca bizim kastettiğimiz.kadın erkek eşitliği kadınların toplumda erkekler kadar saygı görmesi, değer verilmesi ve korkmadan özgürce,ezilmeden yaşamasıdır... Bunu görebilmeniz için de sizi bulunduğunuz statüye göre değerlendirmek isteyen erkekleri eleyip evliliği gerçekten hayat ve yol arkadaşlığı olarak gören erkeklerle tanışmanız gerekiyor sanırım...

Son düzenleme:
Başlıktaki düşünceye sahip olanlar bence eşitliğe inanabilen erkeklerle karşılaşmamışlar. Konuda en çok çocuk bakımından dem vurulmuş. Diğer örnekleri es geçip şu örneği vereyim size. Eşimle bakıcı ücretlerini araştırdık 1000-1200tl civarı bir rakamla karşılaştık. Hesap kitap yaptık 6.aydan sonra eşim işten çıkıp çocuğumuza bakacak ben çalışmaya devam edeceğim. Önceden 15te birdi o dönemde de Haftada bir temizlikçi alacağız eve. Ben garipsedim mi hayır eşim gocundu mu hayır. Anne gibi bakamaz derseniz en baştan redddersiniz zaten. En iyi bakıcıdan daha iyi bakar

X