- 25 Şubat 2019
- 3.164
- 9.842
- 108
- Konu Sahibi _Citlembik_
-
5.gün embriyoları merkezi aradığımda 4ab 4ba gibi birşeyler demişti mayıs ayında toplattım transfer bu zamana kaldı çikolata kistim var onu baskıladık 3 ay ayrıca birtane 36 haftalık gebelik kaybım var oyüzden tek gebelikte bunu yaşadım ikiz dahada korkutuyor aslında beniUmarım pozitif sonuçlanır. Ben 5. Denemede pozitifi gördüm. Ve pozitifi görene kadar 10 embriyo transferi oldum. Şuan tek gebelik hamileliğim devam ediyor. Yani diyeceğim o ki embriyo kalitesine göre karar verebilirsin. Gerçi 2 tane 5aa kaliteli embriyo olsa bile 1 tanesi tutabiliyor. 2 tanede tutabilir.
2 embriyo transferinde genelde %70-75 tutunma oranı veriyorlar
1 embriyo transferinde %60 civarı başarı oranı oluyor..
Embriyo kaliteleriniz nasıl ve kaçıncı gün embriyosu?
5.gün embriyoları merkezi aradığımda 4ab 4ba gibi birşeyler demişti mayıs ayında toplattım transfer bu zamana kaldı çikolata kistim var onu baskıladık 3 ay ayrıca birtane 36 haftalık gebelik kaybım var oyüzden tek gebelikte bunu yaşadım ikiz dahada korkutuyor aslında beni
kimseyi üzmek istemiyorum doğal gebeliğimden olmuştu sebebi bilinmiyor malesef olabiliyormuş sebepsiz ani bebek ölümü diye geçiyorYaa 36 haftalık kaybınız neden oldu. En korktuğum
Evet şu an 1 yaşındalar2 mi koydurdunuz ikisidemi tuttu
kimseyi üzmek istemiyorum doğal gebeliğimden olmuştu sebebi bilinmiyor malesef olabiliyormuş sebepsiz ani bebek ölümü diye geçiyorbirsüre istemedim tabi tekrar olur kaygısından sonra istedim olmadı şimdide tüpe başladık hayırlısıyla perşembede transferim var
merhabalar birşey sormak istiyorum. Kıbrıstan yumurta alıp mı deneyeceksiniz?Benimde 4 olumsuzum var.Çok ama çok üzgünüm. birçıkar yol,bir çare arıyorum.1.deneme İstanbul acıbadem :Negatıf
2.3.4.5: Almanya :Negatıv
Artık denemicem. Simdi yumurta donosyonu icin hazırlanıyorum.Kıbrıs karantına kalkmasını beklıyorum.
Maşallah kızlar rabbım yavrularınızla uzun ömür nasip etsinTedavılerı devam edenlerinden rabbim gönüllerindekini hayırlı etsın
Rabbim kımsenın kucagını bos bırakmasın
merhabalar ,ankete oy veremedim cünkü 6 defa tüp bebek hep negatif dondurulmuş hiç olmadı hepsi yeniden en baştan 6 tane tüp bebek elde var sıfır dı taki mucizem doğal yoldan gelene kadar .. 9 yıl uğraştan sonra aldım kucağıma oğlumu şimdi 3 yaşında allah şükürler olsun.
0-ilk gittiğmizde eşmin sperm hiç yoktu varikosel ve beyninde hipofiz bezinde ur vardı ...varikosel amilyat oldu ur için ilaç kullandı 1 sene sonra sperm çıkışı oldu
1- 1 milyon spermle deneme yapıldı 11 yumurta 3 ncü güne kadar geldi 2 tane transfe yapıldı SONUÇ NEGATİF
2-proxed ve bazı takviyelerle eşimin sperm sayısı 12 milyon oldu ama morfolojoi SIFIR ileri hareket yok denecek kadar az 13 yumurta döllendi 3ncü güne zor geldi 2 transfer yapıldı sonuç NEGATİF
3-sperm sayısı BİN e düştü sadece BİN ..yİne 11 yumurta 5 tanesine PGT yapıldı en iyi 2 tane transfer yapıldı sonu NEGATİF
4-5 YİNE AYNI ŞEYLER SONUÇLAR NEGATİF dondurulmuş embiryo hiç yok
6- rahim filmi histereskopi ilaçlar takviyeler vitaminler herşeylerr tamam sperm sayısı 2.milyon 16 yumurta döllendi 5nci güne gelen 3 tane transfer yapıldı SONUÇ NEGATİF
doktorumuz bırakın tedaviyi yıprandınız dedi olmuyorsa zorlamanın anlamı yok dedi ama ben sperm ve yumurta varsa parayı toplayıp yine yapıcam dedim gittik ... ne yaptın derseniz net olarak bilmiyorum galiba hep inandım olacağına hiç vazgeçmedim yumurta takibini hep yaptım o günleri hep değerlendirdim bu arada eşimin beslenmesine dikkat ettim aldığı ilaç ve takviyelere hep devam etti ..incir yedik falan keçiboynuzu pekmezi vs klasik bitkisel tedavilere hep devam ettik
6ncı tüp bebeği yaptığımızdan sadece 3 ay sonra doğal yoldan hamile olduğumu öğrendim doğurupta kucağıma alana kadar inanmakta zorluk çektim :) :)
allah olmayanlara da nasip etsin .
Canım doktorlar negatiflerin için bir yorum yaptılar mı? Sebepsiz mi?merhabalar birşey sormak istiyorum. Kıbrıstan yumurta alıp mı deneyeceksiniz?Benimde 4 olumsuzum var.Çok ama çok üzgünüm. birçıkar yol,bir çare arıyorum.
Eşimde ileri hareketli sperm sayısı yetersiz ve bazılarında da baş ve kuyruk da morfolojik bozukluklar var . Bu nedenle tüp bebek yaptırdık. Bende belirlenen herhangi bir anormallik ve sıkıntı tespit edilmedi. ben 35 yaşında iken başladık tedaviye yaklaşık 1.5 yıldır uğraşıyoruz. Toplamda 2 kere tüp bebek (opu) yani 4 transfer deneme şansımız oldu ancak olumlu sonuca ulaşamadık. Hepsi 5. gün embriyosu idi. Bizim kendimize ait genetik testlerimizde normal çıktı ama hekimler sorunun embriyoda olabileceğini söylediler. Bende acaba benim yumurtalarda mı bir sıkıntı var diye düşünüyorum.Başka bir yumurta ile denesem acaba olumlu olur mu?sonuçta olumlu olursa genetik olarak benim olmasada ben doğurmuş olurum.Canım doktorlar negatiflerin için bir yorum yaptılar mı? Sebepsiz mi?
Gerçekten mi inşallah isteyen herkese Rabbim nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlarHakkınızda hayırlısı olsun. Benim doktorum hep derdi. 1 kere hamile kalan hep kalır diye senin tutacak gibi hissettim ben. Sonuç belli olunca yaz lütfen
canım normalde kaç yumurta toplanıyor . 5. güne gitmesi çok önemli hiç rahim filmi çektirdin mi? Bende 4 başarısız tüp bebek denemem var . sonrasında normal yoldan hamile kaldım. eşimin morfoloji 2 di. ve kovid geçirdik tüm değerleri iyice düşmüştü . İleri hareket yüzde 24 çıkmış şimdi baktım sperm testine sizinki yetersiz derken kaçlarda canım?Eşimde ileri hareketli sperm sayısı yetersiz ve bazılarında da baş ve kuyruk da morfolojik bozukluklar var . Bu nedenle tüp bebek yaptırdık. Bende belirlenen herhangi bir anormallik ve sıkıntı tespit edilmedi. ben 35 yaşında iken başladık tedaviye yaklaşık 1.5 yıldır uğraşıyoruz. Toplamda 2 kere tüp bebek (opu) yani 4 transfer deneme şansımız oldu ancak olumlu sonuca ulaşamadık. Hepsi 5. gün embriyosu idi. Bizim kendimize ait genetik testlerimizde normal çıktı ama hekimler sorunun embriyoda olabileceğini söylediler. Bende acaba benim yumurtalarda mı bir sıkıntı var diye düşünüyorum.Başka bir yumurta ile denesem acaba olumlu olur mu?sonuçta olumlu olursa genetik olarak benim olmasada ben doğurmuş olurum.
Merhaba ben kibrisa gitmedim iptal ettim, kiewde yumurta donosyon tedavisine basladim .merhabalar birşey sormak istiyorum. Kıbrıstan yumurta alıp mı deneyeceksiniz?Benimde 4 olumsuzum var.Çok ama çok üzgünüm. birçıkar yol,bir çare arıyorum.
canım normalde kaç yumurta toplanıyor . 5. güne gitmesi çok önemli hiç rahim filmi çektirdin mi? Bende 4 başarısız tüp bebek denemem var . sonrasında normal yoldan hamile kaldım. eşimin morfoloji 2 di. ve kovid geçirdik tüm değerleri iyice düşmüştü . İleri hareket yüzde 24 çıkmış şimdi baktım sperm testine sizinki yetersiz derken kaçlarda canım?
Canım bende senin gibi düşünüyordum hep kendimde suç arıyordum. benimde embryolarım 5. güne gidiyordu ama olmuyordu. Eşin bir ilaç kullanıyor mu? sen hormon tahlili yaptırdın mı amh değerin kaç kusura bakma böyle soruyorum ama belki bir faydam olur diye2 kere rahim filmi çekildi ama bir anormallik görülmedi.Bende toplamda 2 sefer opu dan sonra 7 adet embiryo 5.güne gitti. eşimin ileri hareketli yüzde 15 civarında ama hızlı ileri hareketli yok malesef. morfoloji de 1sonuçta embiryo elde ediyoruz ama olumsuz sonuçlanıyor. bende acaba benim yumurtalar mı sorunlu diye düşünüyorum .
evet canım sonunda doğal yoldan kaldım 3 aylık hamileyim . size özeldende yazdım. psikolojini okadar iyi anlıyorumki hiç beklemediğim anda aldım sonucu. benim eşim nerdeyse 3 yıldır kullanamdığı vitamin kalmadı. en sonda bir zencefil eksraktı içiyordu birde osmanlı iksiri diyorlar aktarlarda satılıyor onları kullandı .Yok problem değil herkes bir çıkış yolu arıyor.Bir umut işte .Zaten psikolojim alt üst durumda .Ne yapacağımı bilemiyorum.
Eşim bir ilaç kullanmıyor. doğal keçiboynuzu kürü felan, benimde tahlillerim tamam. bir sıkıntı görünmüyor. amh 1.80 .Siz olumlu sonuca ulaştınız mı?
Kusura bakmayın yeni girebildim siteye ben İnan ki hala çok ama çok dikkat ediyorum 5 haftalık olana kadar ev içinde ufak dolanmalar hariç hep uzandım dinlendim ikiz gebelik olduğu için hala da dikkat ediyorum gün içinde sık sık dinleniyorum umarım pozitif sonuç alırsınızTransfer sonrası nelere dikkat ettiniz bende 27 yazındayım dün transferim yapıldı doktorum normal hayatına dön dedi ama içim el vermiyor dünden beri yatıyorum
merhaba bizde de aynı sorun var embriyolar ilerlemiyor hangi merkezde denediniz ? ekstra bir tedavi uygulandı.-2 yumurta takibi sonucu negatif oldu
-Aşılama negatif
-1.Tüp bebek (12 yumurta toplandı 9 u döllendi 2. Gün hepsi öldü sebebini bilemeyiz dediler)
-2.Tüp bebek yine 10 yumurta vardı 8 i döllendi 4. Gün 2 tane tedbir amaçlı donduruldu fakat 5 e giden olmadı. 2 ad 4. Gün embriyosu transfer edildi negatif sonuçlandı.
-Aşılama(negatif)
-3. Tüp bebek denemesinde 9 yumurta toplandı hepsi döllendi 3. Gün hepsi grade 1 idi. 2 ad donduruldu. Kalanların hiçbiri 5 e gitmedi. 2ad 3. Gün embriyosu transfer edildi. Çok şükür pozitif.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?