• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Kaçıncı tüp bebek denemesinde pozitif sonuca ulaştınız?

Kaçıncı denemede pozitifi gördünüz?

• Ankete Katılan
    840
5 senelik evliyim. Evliliğimin başında bebek istemiyorduk daha sonra karar verdik 6 ay denedik olmadı. Bu arada doktora gitmeye karar verdik bir sürü testler yapıldı. Amh 0,9 sağ tüpümde yapışıklık olduğu söylenmişti. Eşimde de morfoloji problemi vardı. 4 ay kadar klomen çatlatma iğnesi denedik. tabi sobuç olumsuzdu. 30 yaşındaydım ve amh düşük olduğundan fazla vakit kaybetmeden tüp bebek yapmamız gerektiğini söylediler. Biz hemen vakit kaybeden tüp bebek tedavisine Kozyatağı Acıbadem'de başladık inanılmaz heyecanlıydım çünkü bu işleri bilmediğimden tüp bebeğin hemen tutacağını bebeğime hemen kavuşacağımı düşünüyordum. tabi ki ilki negatif sonuçlandı. Hayatımda ikinci kez böyle çok üzülmüştüm ve yıkılmıştım. İlki babamı kaybettiğim gündü:( sonra kendimi toparladım . Bir an önce vakit kaybetmeden 2. tedaviye başlamam lazımdı. tabi ilkinde bayağı maddi manevi yıpranmıştık. 2. tedavi için devletten rapor çıkardım . devlette rapor çıkartıp, özelde kullanabileceğim hastane araştırmaya başladım. Medicalpark göztepe bu konuda kolaylık sağlıyordu . 2. Denememide özel muayenesi olup işlemleri medicaparkta yapan bir doktorla tanıştım . ve 2. denemeyi yapmaya karar verdik. sonuç yine olumsuzdu. Benim tedavilerimde hiç dondurulmuşum kalmıyordu ve bu yüzden herseferinde silbaştan yeniden başlıyordum. negatif sonucu aldıktan 3 ay sonra yine aynı doktorla 3. denemeyi yaptık. ve yine hüsrandı. artık gerçekten çok yorulmuştum. inancımda kalmamıştı . Medicalparkta raporda bir hakkım daha vardı 4. denememi yapmak için bu sefer hastaneden bir doktorla tanıştık ve uzun protokol denemek istedi. ve ben 4. denememe başlanmış bulundum Herseferinde çok heyecanlı olup transferden sonaki süreclerde modum düşüyordu. ve tutumadığını hissediyordum. tabiki buseferde sonuç negatifti .Artık rabbim ne yapabilirm bilmiyorum çaresiz hissediyordum. Allahım kimseyi böyle çaresiz bırakmasın. üst üste yaşadığım negatiflikler sonrası en sonki doktorum laparoskopi yapmaya karar verdi. ocak 2021 de laparoskopi oldum. ve sonra düzensiz adet görmelerim nisana kadar hergün lekelenmem oldu .5 nisanda kovid oldum eşim çok ağır geçirdi resmen ölümden döndü diyebilirim. Hem benim düzünsiz reglilerm hemde eşimin ağır geçirmesinden dolayı biz yine sperm ve hormon testi yaptırdık. ve sonuç benim stresten prolaktinim yüksek amh 0,9 hiç bir değişiklk yok ama eşimin hız ve sayı olarak yarı yarıya düşüş vardı. ben o ay bir aktara gittim testere dişli aslanpençesi verdi her gün kaynatıp içtim. Eşim içinde osmanlı iksiri aldık değerleri düzelsin sonraki tüp bebekte faydası olsun diye. neyse biz bunları kullana dururken kovid geçirenler için aşıyı 3 aya indirmişler benimde 5 temmuz aşı çıkıyordu tam da o zaman adet olmam gerekiyordu olmadım ama dediğim gibi adetim şaşmıştı. evde bir tane eskiden kalma gebelik testim vardı. akşamında rahat rahat vuralayım aşımı diye sabah işe gitmeden testi yaptım ve ne göreyim 5 yıldır hiç göremediğim çift çizgiyi sonunda gördüm ve doğal yolla inanın elim ayağım titredi inanamadım eşimle ikimiz oturduk ağladık. şimdi 9 haftalık hamileyim. Demem o ki ister 2 ister 7. denemeniz olsun bir yerden bebeğiniz tutunacak size belkide doğal yoldan kalacaksınız. Size umut olsun diye bu kadar uzattım lütfen kusuruma bakmayın ben böyle hikayeleri önceden okuduğumda umutlanırdım ve bir gün bende evlat sahibi olacağım inşallah derdim. Siz de çaresizliğe düştüğünüz de aklınıza bunu getirin ve Asla umudunuzu kaybetmeyin

benım doktorum bana sunu soyledı
amh dusuklugum hakkında
43 yasında 10 tane yumurta toplamaktansa
36 yasında 1-2 yumurtayı toplamayı daha cok tercıh ederım
yaşın genetık uzerınde etkısı varmıs
yumurtanın dınamıklıgı enerjısı ıcın
çok yumurta ıyı oldugu kadar az yumurta sayısı da cok kötu anlamına gelmıyor
43 yasında da saglıklı olanlar var tabı

Bende ankete katılabilirim ilk tüp bebek tedavisi ile pozitifi gördüm. Sebepsiz infertilite teşhisimiz vardı. Ne eşimde ne bende hiç bir sorun yoktu. 2 tane 5. Gün emriyosu transfer edildi. Çok şükür şuan 5+3 ikizlerime hamileyim. 29 yaşındayım.
Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻

Bende ankete katılabilirim ilk tüp bebek tedavisi ile pozitifi gördüm. Sebepsiz infertilite teşhisimiz vardı. Ne eşimde ne bende hiç bir sorun yoktu. 2 tane 5. Gün emriyosu transfer edildi. Çok şükür şuan 5+3 ikizlerime hamileyim. 29 yaşındayım.
Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻
Transfer sonrası nelere dikkat ettiniz bende 27 yazındayım dün transferim yapıldı doktorum normal hayatına dön dedi ama içim el vermiyor dünden beri yatıyorum

Merhaba arkadaşlar ilk tedavimden 1 oğlum var 4.5 yaşında bu ay 2. Tedaviye başladık transferin 4. Günü ayın 28 de tahlil yaptıracağım Allah'ım çocuk isteyen ailelerin yüzünü güldürsün kucaklarını boş bırakmasın 🙏

Transfer sonrası nelere dikkat ettiniz bende 27 yazındayım dün transferim yapıldı doktorum normal hayatına dön dedi ama içim el vermiyor dünden beri yatıyorum
doktorunuzu dinleyin, kendinizi çok yormadan, ani hareket ve ağır kaldırmaktan kaçının onun dışında günlük yaşantınıza devam edin.

Merhabalar 8. Denemede gelen oğlum bizim mucizemiz okadar çok ağladım maddi manevi yıprandım ama Rabbime sonsuz şükürler bize oglumuzu nasip etti başımızdan geçenleri anlatayım sizlere de umut olur inşallah
1. Denemede tuttu ama maalesef keseyi görmeden düştü
2. Denemede dondurulmuştu cözülünce hasarlanmiş ama yinede transfer ettiler ama tutmadı
3. Tekrar taze transfer edildi kimyasal gebelik oldu
4.tekrar taze transfer edildi tutmadı
5. Dondurulmuş transfer yapıldı kimyasal gebelik oldu bundan sonra başka hastane doktor değişikliği yaptik
6. Denemede pgt li tüp bebek yapıldı 13 embriyo üçüncü gün genetige gönderildi 3 tanesi temiz geldi ama ikisi 5. Güne geldigi için transfer edildi ama kimyasal gebelik oldu
7. Denemede tekrar baştan başladık iki yumurta döllendi ama gelişimini 2. Gün bıraktı iptal oldu
8. Denemede tekrar baştan tedaviye başladık 21 yumurta toplandı 5 tanesi döllendi 5. Güne 2 embiyo geldi pgt genetik taramaya gitti biri temiz geldi transfer edildi tuttu ve oğlumuz oldu çok şükür digecegim odurki kesinlikte umudunuzu kaybetmeyin bıkmadan usanmadan yola devam edin benim çok umudum kesildi olmiyacak dedim her seferinde bu son deneme dedim ama tekrar tekrar devam ettik😊
Hayirli ugurlu olsun Allah oglunuza omur versin 🙏 Daha onceki denemelerinizde birden cok kimyasal yasamaniz ve keseyi gorememenizin sebebi olarak ne soylemisti doktor? Normalde her denemeden sonra bir yerde bir problem oldugu tespit edilip o giderildikten sonra bir sonraki deneme yapiliyor. Sizde hic bi problem bulunamadi mi?

5 senelik evliyim. Evliliğimin başında bebek istemiyorduk daha sonra karar verdik 6 ay denedik olmadı. Bu arada doktora gitmeye karar verdik bir sürü testler yapıldı. Amh 0,9 sağ tüpümde yapışıklık olduğu söylenmişti. Eşimde de morfoloji problemi vardı. 4 ay kadar klomen çatlatma iğnesi denedik. tabi sobuç olumsuzdu. 30 yaşındaydım ve amh düşük olduğundan fazla vakit kaybetmeden tüp bebek yapmamız gerektiğini söylediler. Biz hemen vakit kaybeden tüp bebek tedavisine Kozyatağı Acıbadem'de başladık inanılmaz heyecanlıydım çünkü bu işleri bilmediğimden tüp bebeğin hemen tutacağını bebeğime hemen kavuşacağımı düşünüyordum. tabi ki ilki negatif sonuçlandı. Hayatımda ikinci kez böyle çok üzülmüştüm ve yıkılmıştım. İlki babamı kaybettiğim gündü:KK43: sonra kendimi toparladım . Bir an önce vakit kaybetmeden 2. tedaviye başlamam lazımdı. tabi ilkinde bayağı maddi manevi yıpranmıştık. 2. tedavi için devletten rapor çıkardım . devlette rapor çıkartıp, özelde kullanabileceğim hastane araştırmaya başladım. Medicalpark göztepe bu konuda kolaylık sağlıyordu . 2. Denememide özel muayenesi olup işlemleri medicaparkta yapan bir doktorla tanıştım . ve 2. denemeyi yapmaya karar verdik. sonuç yine olumsuzdu. Benim tedavilerimde hiç dondurulmuşum kalmıyordu ve bu yüzden herseferinde silbaştan yeniden başlıyordum. negatif sonucu aldıktan 3 ay sonra yine aynı doktorla 3. denemeyi yaptık. ve yine hüsrandı. artık gerçekten çok yorulmuştum. inancımda kalmamıştı . Medicalparkta raporda bir hakkım daha vardı 4. denememi yapmak için bu sefer hastaneden bir doktorla tanıştık ve uzun protokol denemek istedi. ve ben 4. denememe başlanmış bulundum Herseferinde çok heyecanlı olup transferden sonaki süreclerde modum düşüyordu. ve tutumadığını hissediyordum. tabiki buseferde sonuç negatifti .Artık rabbim ne yapabilirm bilmiyorum çaresiz hissediyordum. Allahım kimseyi böyle çaresiz bırakmasın. üst üste yaşadığım negatiflikler sonrası en sonki doktorum laparoskopi yapmaya karar verdi. ocak 2021 de laparoskopi oldum. ve sonra düzensiz adet görmelerim nisana kadar hergün lekelenmem oldu .5 nisanda kovid oldum eşim çok ağır geçirdi resmen ölümden döndü diyebilirim. Hem benim düzünsiz reglilerm hemde eşimin ağır geçirmesinden dolayı biz yine sperm ve hormon testi yaptırdık. ve sonuç benim stresten prolaktinim yüksek amh 0,9 hiç bir değişiklk yok ama eşimin hız ve sayı olarak yarı yarıya düşüş vardı. ben o ay bir aktara gittim testere dişli aslanpençesi verdi her gün kaynatıp içtim. Eşim içinde osmanlı iksiri aldık değerleri düzelsin sonraki tüp bebekte faydası olsun diye. neyse biz bunları kullana dururken kovid geçirenler için aşıyı 3 aya indirmişler benimde 5 temmuz aşı çıkıyordu tam da o zaman adet olmam gerekiyordu olmadım ama dediğim gibi adetim şaşmıştı. evde bir tane eskiden kalma gebelik testim vardı. akşamında rahat rahat vuralayım aşımı diye sabah işe gitmeden testi yaptım ve ne göreyim 5 yıldır hiç göremediğim çift çizgiyi sonunda gördüm ve doğal yolla inanın elim ayağım titredi inanamadım eşimle ikimiz oturduk ağladık. şimdi 9 haftalık hamileyim. Demem o ki ister 2 ister 7. denemeniz olsun bir yerden bebeğiniz tutunacak size belkide doğal yoldan kalacaksınız. Size umut olsun diye bu kadar uzattım lütfen kusuruma bakmayın ben böyle hikayeleri önceden okuduğumda umutlanırdım ve bir gün bende evlat sahibi olacağım inşallah derdim. Siz de çaresizliğe düştüğünüz de aklınıza bunu getirin ve Asla umudunuzu kaybetmeyin
Cok tebrik ederim harikasiniz 🥰 umarim saglikla kucaginiza alirsiniz. İlk 3 denemenizde neden basarisiz olduguna dair hicbir bulgu bulunamamismiydi?

Cok tebrik ederim harikasiniz 🥰 umarim saglikla kucaginiza alirsiniz. İlk 3 denemenizde neden basarisiz olduguna dair hicbir bulgu bulunamamismiydi?
Çok teşekkür ederim. çok sağolun. darısı tüm isteyenlerin başına hep öyle dua ediyorum. ilk denememi acıbademde yaptırmıştım 2 denemeyide Ulun bey 'e gittim O direk bizden genetik test, hormon testi bide bağışıklıkla ilgili bir test vardı onu istedi. bir genimde pıhtılaşma olduğunu söyledi onun dışında sıkıntı yoktu . zaten 3. de tutmadı busefer doktor embroyoları genetiğe gönderelim dedi. Ben çok yorulmuştum inancımda kalmadığı için doktor ve hastane değiştirdim. 4. kere denediğimde de uzun protokol deneyelim dediler onuda denedik olmadı ve rahim içini görmek istiyorum dedi doktor ve laporoskopi oldum ocak ayında haziranda da kendiliğinden geldi. yani açıkçası deneme yanılma yöntemleriyle bugüne geldim .

Ankete bende baktım benim de katılacağım anket olmamış. Yorumları okurken o günler aklıma geldi. Sizin de mesajı alıntı yaparak bende hikayemi yazayım.

1.tüp bebek denemesi yumurta elde edilemedi toplama bile olmadı bahçeci umut

2.tüp bebek İstanbul tüp bebek aret kamar 3.gün embriyosu taze transfer negatif

3.tüp bebek İstanbul tüp bebek aret kamar 3.gün dondurulmuş embriyo transferi sonuç negatif.

Negatiften sonra 2.ay doğal yolla hamile kaldım. Ve bebeğin tutunması için tüp bebek doktorum tüp bebekte kullanılan ilaçları kullandırttı. Bunu neden yazıyorum tedavilerden önce 2 kere kimyasal gebelik geçirdim tutunma olmadı. Bunda kullandığım ilaçların faydası olduğunu düşünüyorum.

Allah sana da negatiflerinin ardından doğal yolla nasip etsin. Burda bekleyen herkese sağlıklı bebekler nasip etsin. Çok ağladım çok üzüldüm, çok yıkıldım, vazgeçtim bıraktım. ben bebeğime çok şükür kavuştum, dilerim herkeste kavuşsun.
Sizin tup bebek yaptirma sebebiniz neydi acaba? Es kaynakli mi

Bende 5. Denemede olarak oy kullandım ama durum şöyleydi. İlk tedavide 5 embriyomuz oluştu. 1 i transfer edildi gerisi donduruldu. Sonuç negatifti. Histereskopi yapıldı. Sonra tabi hepsini denedik hiçbiri tutmadı. Hepsi 3. Gün embriyosu idi. Bu arada tabi 1 yıl geçti. Donmuş embriyolar bitince doktor ve merkez değiştirdik. Yeni doktorum tedaviye başlamadan histereskopi yaptı tekrar. İlk tedavide yapılanı yeterli bulmadı. İyiki yaptırmışım diyorum şimdi. Histereskopiden sonra 3 ay dinlenme süreci. Sonra tekrar yumurta toplandı. 4 embriyo oluştu. Hepsi 5. Güne gitti. 2 tanesi transfer edildi. İkiside tuttu ama birinin kalbi atmadı. Diğeri şu an karnımda, kızım 6 aylık oldu. Doğuma gün sayıyoruz nasipse. Özetle 2 kere yumurta toplanmış oldu. Toplam 9 embriyodan 1 tanesini Allah nasip etti çok şükür. Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın. Asla vazgeçmeyin kızlar. Maddiyat el verdiği sürece pes etmeyin.
ben doktorum ikinci kere histereskopi yapacağını söylediğinde vazgeçecektim. Yaptırmam diye direndim önce ama kabul ettim çaresiz. İyiki de kabul etmişim diyorum. Yol uzun ve yorucu maalesef. Ama sonu güzel olunca hepsini unutuyorsunuz.

Bende 5. Denemede olarak oy kullandım ama durum şöyleydi. İlk tedavide 5 embriyomuz oluştu. 1 i transfer edildi gerisi donduruldu. Sonuç negatifti. Histereskopi yapıldı. Sonra tabi hepsini denedik hiçbiri tutmadı. Hepsi 3. Gün embriyosu idi. Bu arada tabi 1 yıl geçti. Donmuş embriyolar bitince doktor ve merkez değiştirdik. Yeni doktorum tedaviye başlamadan histereskopi yaptı tekrar. İlk tedavide yapılanı yeterli bulmadı. İyiki yaptırmışım diyorum şimdi. Histereskopiden sonra 3 ay dinlenme süreci. Sonra tekrar yumurta toplandı. 4 embriyo oluştu. Hepsi 5. Güne gitti. 2 tanesi transfer edildi. İkiside tuttu ama birinin kalbi atmadı. Diğeri şu an karnımda, kızım 6 aylık oldu. Doğuma gün sayıyoruz nasipse. Özetle 2 kere yumurta toplanmış oldu. Toplam 9 embriyodan 1 tanesini Allah nasip etti çok şükür. Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın. Asla vazgeçmeyin kızlar. Maddiyat el verdiği sürece pes etmeyin.
ben doktorum ikinci kere histereskopi yapacağını söylediğinde vazgeçecektim. Yaptırmam diye direndim önce ama kabul ettim çaresiz. İyiki de kabul etmişim diyorum. Yol uzun ve yorucu maalesef. Ama sonu güzel olunca hepsini unutuyorsunuz.
Merhaba ikinci kez histereskopi yapilmasinin tam olarak nasil bi faydasini gordunuz acaba? Birincide goremedikleri neyi gorup de duzeltti doktorunuz?

Merhaba ikinci kez histereskopi yapilmasinin tam olarak nasil bi faydasini gordunuz acaba? Birincide goremedikleri neyi gorup de duzeltti doktorunuz?
Ben doktor değiştirdim. İlk doktorumun yaptığı histereskopide rahime çizik atıldı ve çok ufak yapışıklıklar açıldı. İkinci doktorum rahimin dar olduğunu söyledi tekrar histereskopi yapacağım dedi. Ve işe yaradı. İlk histereskopi sonrası çok rahattım ağrı sızı yoktu. İkinci sonrası amaaaa nasıl ağrı anlatamam kanamayla birlikte. Gerçek bir genişletme yapmış hocam sağolsun. Sonrasında 3 ay rahim toparlansın diye bekledik ve tüp bebeğe öyle başladık. Şu an 1 haftalık kızım kollarımda çok şükür. Darısı isteyen herkesin başına

Ben doktor değiştirdim. İlk doktorumun yaptığı histereskopide rahime çizik atıldı ve çok ufak yapışıklıklar açıldı. İkinci doktorum rahimin dar olduğunu söyledi tekrar histereskopi yapacağım dedi. Ve işe yaradı. İlk histereskopi sonrası çok rahattım ağrı sızı yoktu. İkinci sonrası amaaaa nasıl ağrı anlatamam kanamayla birlikte. Gerçek bir genişletme yapmış hocam sağolsun. Sonrasında 3 ay rahim toparlansın diye bekledik ve tüp bebeğe öyle başladık. Şu an 1 haftalık kızım kollarımda çok şükür. Darısı isteyen herkesin başına
Cok tebrik ederim 🤗 Peki rahmin dar oldugunu nasil anladi ultrasondan mi? Dar olmasi tutunmaya engel mi oluyor oyleyse

Hayirli ugurlu olsun Allah oglunuza omur versin 🙏 Daha onceki denemelerinizde birden cok kimyasal yasamaniz ve keseyi gorememenizin sebebi olarak ne soylemisti doktor? Normalde her denemeden sonra bir yerde bir problem oldugu tespit edilip o giderildikten sonra bir sonraki deneme yapiliyor. Sizde hic bi problem bulunamadi mi?
Teşekkür ederim 😊her seferinde histeroskobi genetik herşeye bakıldı ama embriyolar pgt ye gidince hep down sedromları ve farklı genetiklerde sıkıntı çıktı sebep buymuş temiz gelen bir tane embriyo ile oglumuzu kucağımıza aldık çok şükür

Bende pcos eşimde oligospermi vardı(3-12 arası motil sperm)
1. deneme Ankara Novaart Mehmet Erdem 5aa taze tek embriyo pozitif sonrası kimyasal
2. deneme Ankara Novaart Mehmet Erdem 5aa dondurulmuş çift embriyo pozitif-bebeklerim 7,5 aylık oldu :emir_bebek: :emir_bebek:
sizin için en hayırlı zamanda evlatlarınız kucağınızda olsun inşallah :dua:
Merhaba ben de pcos eşimde morfoloji sorunu vardı . 10 embriyo dondurduk inşallah 3. Adet döneminde transfer olucak. Ben de çift embriyo transfer istiyorum fakat yasal değilmiş yaşımdan ötürü . Bu arada transferden önceki adetlerinizde gecikme yaşadınız mı?

Merhaba ben de pcos eşimde morfoloji sorunu vardı . 10 embriyo dondurduk inşallah 3. Adet döneminde transfer olucak. Ben de çift embriyo transfer istiyorum fakat yasal değilmiş yaşımdan ötürü . Bu arada transferden önceki adetlerinizde gecikme yaşadınız mı?
Merhaba özel klinikler yapıyor ben yaptırırken de yasal değildi, ilki kimyasal olunca zaten tutmaz diye iki tane istemiştik yoksa 2 bebek gibi bir isteğimiz yoktu😅 sanırım ilaçla adet olmuştum transfer öncesi

kızlar selam benim ilk transferim olucak 2 eylülde 5.gün emriyolarım var ama tek çift koydurma olayını doktor bize bıraktı tek koydurup hamile kalan varmı ikiz gebelikten korkuyorum tek koydurmak istiyorum

kızlar selam benim ilk transferim olucak 2 eylülde 5.gün emriyolarım var ama tek çift koydurma olayını doktor bize bıraktı tek koydurup hamile kalan varmı ikiz gebelikten korkuyorum tek koydurmak istiyorum

Umarım pozitif sonuçlanır. Ben 5. Denemede pozitifi gördüm. Ve pozitifi görene kadar 10 embriyo transferi oldum. Şuan tek gebelik hamileliğim devam ediyor. Yani diyeceğim o ki embriyo kalitesine göre karar verebilirsin. Gerçi 2 tane 5aa kaliteli embriyo olsa bile 1 tanesi tutabiliyor. 2 tanede tutabilir.

2 embriyo transferinde genelde %70-75 tutunma oranı veriyorlar
1 embriyo transferinde %60 civarı başarı oranı oluyor..

Embriyo kaliteleriniz nasıl ve kaçıncı gün embriyosu?

Back