5 senelik evliyim. Evliliğimin başında bebek istemiyorduk daha sonra karar verdik 6 ay denedik olmadı. Bu arada doktora gitmeye karar verdik bir sürü testler yapıldı. Amh 0,9 sağ tüpümde yapışıklık olduğu söylenmişti. Eşimde de morfoloji problemi vardı. 4 ay kadar klomen çatlatma iğnesi denedik. tabi sobuç olumsuzdu. 30 yaşındaydım ve amh düşük olduğundan fazla vakit kaybetmeden tüp bebek yapmamız gerektiğini söylediler. Biz hemen vakit kaybeden tüp bebek tedavisine Kozyatağı Acıbadem'de başladık inanılmaz heyecanlıydım çünkü bu işleri bilmediğimden tüp bebeğin hemen tutacağını bebeğime hemen kavuşacağımı düşünüyordum. tabi ki ilki negatif sonuçlandı. Hayatımda ikinci kez böyle çok üzülmüştüm ve yıkılmıştım. İlki babamı kaybettiğim gündü
sonra kendimi toparladım . Bir an önce vakit kaybetmeden 2. tedaviye başlamam lazımdı. tabi ilkinde bayağı maddi manevi yıpranmıştık. 2. tedavi için devletten rapor çıkardım . devlette rapor çıkartıp, özelde kullanabileceğim hastane araştırmaya başladım. Medicalpark göztepe bu konuda kolaylık sağlıyordu . 2. Denememide özel muayenesi olup işlemleri medicaparkta yapan bir doktorla tanıştım . ve 2. denemeyi yapmaya karar verdik. sonuç yine olumsuzdu. Benim tedavilerimde hiç dondurulmuşum kalmıyordu ve bu yüzden herseferinde silbaştan yeniden başlıyordum. negatif sonucu aldıktan 3 ay sonra yine aynı doktorla 3. denemeyi yaptık. ve yine hüsrandı. artık gerçekten çok yorulmuştum. inancımda kalmamıştı . Medicalparkta raporda bir hakkım daha vardı 4. denememi yapmak için bu sefer hastaneden bir doktorla tanıştık ve uzun protokol denemek istedi. ve ben 4. denememe başlanmış bulundum Herseferinde çok heyecanlı olup transferden sonaki süreclerde modum düşüyordu. ve tutumadığını hissediyordum. tabiki buseferde sonuç negatifti .Artık rabbim ne yapabilirm bilmiyorum çaresiz hissediyordum. Allahım kimseyi böyle çaresiz bırakmasın. üst üste yaşadığım negatiflikler sonrası en sonki doktorum laparoskopi yapmaya karar verdi. ocak 2021 de laparoskopi oldum. ve sonra düzensiz adet görmelerim nisana kadar hergün lekelenmem oldu .5 nisanda kovid oldum eşim çok ağır geçirdi resmen ölümden döndü diyebilirim. Hem benim düzünsiz reglilerm hemde eşimin ağır geçirmesinden dolayı biz yine sperm ve hormon testi yaptırdık. ve sonuç benim stresten prolaktinim yüksek amh 0,9 hiç bir değişiklk yok ama eşimin hız ve sayı olarak yarı yarıya düşüş vardı. ben o ay bir aktara gittim testere dişli aslanpençesi verdi her gün kaynatıp içtim. Eşim içinde osmanlı iksiri aldık değerleri düzelsin sonraki tüp bebekte faydası olsun diye. neyse biz bunları kullana dururken kovid geçirenler için aşıyı 3 aya indirmişler benimde 5 temmuz aşı çıkıyordu tam da o zaman adet olmam gerekiyordu olmadım ama dediğim gibi adetim şaşmıştı. evde bir tane eskiden kalma gebelik testim vardı. akşamında rahat rahat vuralayım aşımı diye sabah işe gitmeden testi yaptım ve ne göreyim 5 yıldır hiç göremediğim çift çizgiyi sonunda gördüm ve doğal yolla inanın elim ayağım titredi inanamadım eşimle ikimiz oturduk ağladık. şimdi 9 haftalık hamileyim. Demem o ki ister 2 ister 7. denemeniz olsun bir yerden bebeğiniz tutunacak size belkide doğal yoldan kalacaksınız. Size umut olsun diye bu kadar uzattım lütfen kusuruma bakmayın ben böyle hikayeleri önceden okuduğumda umutlanırdım ve bir gün bende evlat sahibi olacağım inşallah derdim. Siz de çaresizliğe düştüğünüz de aklınıza bunu getirin ve Asla umudunuzu kaybetmeyin