• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenen var mı?

Bazen kürtaj en iyi çözümdür. Şu an bu çocuğu doğurarak daha büyük günah işliyorsunuz. Ev yok para yok iş yok ailenizin haberi yok onayları yok.
11 haftalık imiş artık aldırma hakkınız yok zaten 10 haftaya kadardı geçti.
Şu anda aldığınız sorumluluğun farkında olun kaçmak çözüm değil nereye kaçıyorsunuz ailenizden kimi yakın görüyorsanız onunla paylaşın yardımını isteyin.
Ve bir an önce kadın doğum uzmanına gidin. Daha hiç doktora gitmedim demişsiniz.
Hala sorumsuzca davranmaya devam ediyorsunuz.
Bir sürü yapılması gereken kan testleri vardı. Çoktan folik aside başlamış olmanız gerekiyordu.
Sonra düşünüyoruz beslenme çantası olmayan, metrobüste uyuyan çocukları..
Sizlerin eseri.
Bu çok acımasızca olmuş
Evet ortada bir hata var ve dönüşü Yok
Psikolojik olarak zaten tükenmiş bir insana bunlar bu tarz da söylenmemeliydi
Topum baskısı tekrar tekrar yanlış yaptırıyor

Yasadiklarinizin aynisini 7 sene kadar once kuzenim yasadi, dayimin kizi oluyor kendisi. Erkek arkadasiyla ailelerinden uzakta ayni sehirde universite okurken korunmasiz birliktelik yasiyorlar ve kuzenim hamile kaliyor. Henuz okulunum bitmesine de bir iki sene vardi. Keza erkek arkadaşının da oyle.
Hamile oldugunu anladiginda yasal kurtaj suresi gecmisti. Her seyi goze aldi ve ailesine acikladi. Ben dayim ya evlatliktan reddeder ya da bi manyaklik yapar diye dusunmustum. Ama yapmadi. Gayet muhafazakar da bir adam kendisi. Kabul etti durumu, hemen resmi nikah, okul donduruldu, bebek dogdu, kuzenim okula dondu, okullar bitti. Cocuk ise girdi. Dayim hep maddi manevi destek oldu kizina.
Çevresindeki herkesin dedikodularina, imali bakislarina sirtini dondu. Her gittigi dugunde hungur hungur agladi ama biz öldürür bile derken tek tokat atmadi kizina. Simdi ikinci bebegi dogdu kuzenimin. Herkesin icinde bir yerde duruyor o gunler ama su an cok mutlu hepsi.
Umarim senin hikayen de boyle guzel biter. Kacmak care degil. Duygu somurusu yap agla sizla biraz ailenin yanindan ayrilma...

Bende bu şekilde evlendim ben kaçmadım düğünüm olduğunda hamileydim biz kimseye söylemedik şuan kızım 4 yaşında iyiki var Allah'ıma şükürler olsun yalnız bizim farkımız maddi anlamda bağımsızdık sizi bilmiyorum kıymayın derim erkek ark gerçek adamsa arkanda durur korkmayın sağlığınıza dikkat edin pilatese başlayın hamileler için olana mutlu olun

Bu çok acımasızca olmuş
Evet ortada bir hata var ve dönüşü Yok
Psikolojik olarak zaten tükenmiş bir insana bunlar bu tarz da söylenmemeliydi
Topum baskısı tekrar tekrar yanlış yaptırıyor
Evet gerçekler bunlar konu sahibinin psikolojik olarak tükenmesiyle pek ilgilenemeyeceğim
Sevişmeyi biliyorsa korunmayı da bilecekti
Ortada hata var dediğiniz şey bir insan
Çok sinirlendim konuya

Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfen :KK43: erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen :KK43: ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
Öncelikle eşin açısından şanslı bir insanmışsın bunu bil şükret ki seni ve çocuğunu ortada bırakmamış. Daha kötüsü olabilirdi. Ben kaçarak evlenmedim ama eşimin ailesi istemiyordu onlardan habersiz sadece benim ailemin bilgisi ve izni ile evlendik. Eğer ikinizden birinin ailesi sahip çıkar maddi manevi destek olursa daha kolay olmazlarsa da bebeğiniz ve geleceği için sırt sırta vererek destek olarak birbirinize yaşayacaksınız

Evet gerçekler bunlar konu sahibinin psikolojik olarak tükenmesiyle pek ilgilenemeyeceğim
Sevişmeyi biliyorsa korunmayı da bilecekti
Ortada hata var dediğiniz şey bir insan
Çok sinirlendim konuya
Şimdi bu yorumla neyi düzelttiniz hiçbirşeyin garantisi yok çocuğun varmı bilmiyorum büyük konuşma

Öncelikle eşin açısından şanslı bir insanmışsın bunu bil şükret ki seni ve çocuğunu ortada bırakmamış. Daha kötüsü olabilirdi. Ben kaçarak evlenmedim ama eşimin ailesi istemiyordu onlardan habersiz sadece benim ailemin bilgisi ve izni ile evlendik. Eğer ikinizden birinin ailesi sahip çıkar maddi manevi destek olursa daha kolay olmazlarsa da bebeğiniz ve geleceği için sırt sırta vererek destek olarak birbirinize yaşayacaksınız
Ben burdan okuduklarımla dedim ki ailelere söyleyelim. Bilmiyorum işte seni silerler boşver gidelim falan dedi. 3 haftadır gelcek diye bekliyorum hergün bi bahane gelmiyo. ama yanındayım arkandayım deyip duruyo. İkimizin bebeği diyo. Kaçmak istiyo o. Annene dicem dedim demezsen adam değilsin falan dedi. Konuşmaların Ss ini yüklesem sorun olur mu bilmiyorum da. Acaba şimdilik mi yanımda kafam karıştı. 3 haftada bi insan hergün bahane buluyo iki sefer uçağı kaçırdım dedi sabah 6.30 a almış bileti. Seviyorum acaba kör müyüm. Böyle hiç telaşı yok gibi uzakta tabi göremiyorum ama bazı geceler çok sancım oluyo o geceler bile uyuyakalıyo. Seven insan önemseyen nasıl uyur. Kandırcak mı diyorum ama nasıl. Merhametlide bi insan ama çok anşayışsız. Mesela ben ailemin yanındayım şuan evden çıkamıyorum kimseye derdimi açamıyorum hani sıkılıyorum psikolojim yerlerde herşeye ağlıyorum o ama arkadaşlarıyla geziyo ediyo. Kafeye gidiyo. Ya diyorum evinde otur. Evimde otursam eline ne geçecek ne faydası var diyo. Yok ama istiyorum ben kötüyken oda evde otursun. Para biriktirsin. Bilmiyorum. Allah aşkı için siz bişey söyleyin benim göremediğim bişey mi var. Yada hamilelikten herşeyi kafaya mı takıyorum. Annesine msj atıyım mı. Arayım mı ne yapıyım

Yasadiklarinizin aynisini 7 sene kadar once kuzenim yasadi, dayimin kizi oluyor kendisi. Erkek arkadasiyla ailelerinden uzakta ayni sehirde universite okurken korunmasiz birliktelik yasiyorlar ve kuzenim hamile kaliyor. Henuz okulunum bitmesine de bir iki sene vardi. Keza erkek arkadaşının da oyle.
Hamile oldugunu anladiginda yasal kurtaj suresi gecmisti. Her seyi goze aldi ve ailesine acikladi. Ben dayim ya evlatliktan reddeder ya da bi manyaklik yapar diye dusunmustum. Ama yapmadi. Gayet muhafazakar da bir adam kendisi. Kabul etti durumu, hemen resmi nikah, okul donduruldu, bebek dogdu, kuzenim okula dondu, okullar bitti. Cocuk ise girdi. Dayim hep maddi manevi destek oldu kizina.
Çevresindeki herkesin dedikodularina, imali bakislarina sirtini dondu. Her gittigi dugunde hungur hungur agladi ama biz öldürür bile derken tek tokat atmadi kizina. Simdi ikinci bebegi dogdu kuzenimin. Herkesin icinde bir yerde duruyor o gunler ama su an cok mutlu hepsi.
Umarim senin hikayen de boyle guzel biter. Kacmak care degil. Duygu somurusu yap agla sizla biraz ailenin yanindan ayrilma...
Böyle örnekleri görünce çok rahatlıyorum.. Inşallah benimde sonum böyle olur

Ben burdan okuduklarımla dedim ki ailelere söyleyelim. Bilmiyorum işte seni silerler boşver gidelim falan dedi. 3 haftadır gelcek diye bekliyorum hergün bi bahane gelmiyo. ama yanındayım arkandayım deyip duruyo. İkimizin bebeği diyo. Kaçmak istiyo o. Annene dicem dedim demezsen adam değilsin falan dedi. Konuşmaların Ss ini yüklesem sorun olur mu bilmiyorum da. Acaba şimdilik mi yanımda kafam karıştı. 3 haftada bi insan hergün bahane buluyo iki sefer uçağı kaçırdım dedi sabah 6.30 a almış bileti. Seviyorum acaba kör müyüm. Böyle hiç telaşı yok gibi uzakta tabi göremiyorum ama bazı geceler çok sancım oluyo o geceler bile uyuyakalıyo. Seven insan önemseyen nasıl uyur. Kandırcak mı diyorum ama nasıl. Merhametlide bi insan ama çok anşayışsız. Mesela ben ailemin yanındayım şuan evden çıkamıyorum kimseye derdimi açamıyorum hani sıkılıyorum psikolojim yerlerde herşeye ağlıyorum o ama arkadaşlarıyla geziyo ediyo. Kafeye gidiyo. Ya diyorum evinde otur. Evimde otursam eline ne geçecek ne faydası var diyo. Yok ama istiyorum ben kötüyken oda evde otursun. Para biriktirsin. Bilmiyorum. Allah aşkı için siz bişey söyleyin benim göremediğim bişey mi var. Yada hamilelikten herşeyi kafaya mı takıyorum. Annesine msj atıyım mı. Arayım mı ne yapıyım
Bence önce hızlı bir şekilde nikah yapın daha sonra ailelere durumu anlatın öncesinde görüşürseniz nikaha engel olabilirler. Dediğin gibi bahaneler olsa bunu ne zamana kadar yapabilecek daha kaç hafta kaç ay? Sonunda mutlaka ileri yada geri bir adım atacaktır haklısın psikolojin bozulmasında ama belki oda hala şokta kabullenemedi bence arkasından iş çevirme annesine mesaj vs atarak nikah günü almalıyız karnım büyüyecek istersen ben geleyim orada nikah yapalım yada sen gel ama bir an önce olmak zorunda diye konuş

Gel biran evvel nikahı kıyalım ve çıkalım karşılarına de,nikahla ilgili ne söylüyor?

Önce nikah sonra ailelerle görüşün deme sebebim söylediğinizde eyvah ne yapacağızz şimdi paniği ile size saldırmasınlar diye. Nikahtan sonra konuşursanız sorunu ve çözümü birlikte söylemiş olursunuz böyle oldu ama böyle yaptık vb.

Hayatım sana söyleyeceklerim çok iyi oku çok iyi anla , bende kaçarak evlendim hamile değildim ilişki yaşamamıştık ama benim ailemin sevgilim uzak yaşıyor diye beni başka şehire göndermek istemiyordu asla herneyse kaçtık evlendik, babam hala konuşmuyor iki senelik evliyim annemler vs konuşuyor ailemle baristim herneyse benim sana söyleyeceğim asla ama asla kaçma ! Belki baban kabullenemicek belki dövecek ama asla hiçbirşey onları bırakıp gitmen kadar ağır olmayacak. Ben şimdi hamileyim evladım olacağına yakın o kadar iyi anliyorumki ne kadar kötü bişey olduğunu ve hiçbir açıklaması bahanesi yok , herşeyi göze al açıkla durumunu anneme o zaten uygun bir dille anlatır babana , çocuğa sevgiline güvenme tamam belki arkanda olacak benim esimde hicbizaman beni ezdirmedi ama belkide senin sevgilin evlenince değişecek sahip cikmicak nerden bilebilirizki birde hemen çocuğun olacak onu tanıma fırsatın bile olmadan , şuan en kotu ihtimalleri düşünmek zorundasın , çünkü o evden çıkıp gittiğinde bidaha dönüşü olmucak . Sunuda unutma beni eşim ne kadar arkamda olsada en ufak kavgada hep annemi arıyorum seni annen kadar kimse koşulsuz şartsız sevmez sevemez. El oğlu o kadarda acimiyor , üzülüyor kirmak istemiyor ama illaki kırıyor kavgalar oluyor . Birde maddiyat yok demissin , sakın hayatını yakma , herşeyi göze al annene açıkla evlenicez zaten de bisekilde büyükler yolunu bulur , ben sizi bırakıp gidemedim diye soyle , ne olursa olsun aileni kimseye tercih etme..

Hayatım sana söyleyeceklerim çok iyi oku çok iyi anla , bende kaçarak evlendim hamile değildim ilişki yaşamamıştık ama benim ailemin sevgilim uzak yaşıyor diye beni başka şehire göndermek istemiyordu asla herneyse kaçtık evlendik, babam hala konuşmuyor iki senelik evliyim annemler vs konuşuyor ailemle baristim herneyse benim sana söyleyeceğim asla ama asla kaçma ! Belki baban kabullenemicek belki dövecek ama asla hiçbirşey onları bırakıp gitmen kadar ağır olmayacak. Ben şimdi hamileyim evladım olacağına yakın o kadar iyi anliyorumki ne kadar kötü bişey olduğunu ve hiçbir açıklaması bahanesi yok , herşeyi göze al açıkla durumunu anneme o zaten uygun bir dille anlatır babana , çocuğa sevgiline güvenme tamam belki arkanda olacak benim esimde hicbizaman beni ezdirmedi ama belkide senin sevgilin evlenince değişecek sahip cikmicak nerden bilebilirizki birde hemen çocuğun olacak onu tanıma fırsatın bile olmadan , şuan en kotu ihtimalleri düşünmek zorundasın , çünkü o evden çıkıp gittiğinde bidaha dönüşü olmucak . Sunuda unutma beni eşim ne kadar arkamda olsada en ufak kavgada hep annemi arıyorum seni annen kadar kimse koşulsuz şartsız sevmez sevemez. El oğlu o kadarda acimiyor , üzülüyor kirmak istemiyor ama illaki kırıyor kavgalar oluyor . Birde maddiyat yok demissin , sakın hayatını yakma , herşeyi göze al annene açıkla evlenicez zaten de bisekilde büyükler yolunu bulur , ben sizi bırakıp gidemedim diye soyle , ne olursa olsun aileni kimseye tercih etme..
Kaçan herkes bi şekilde pişman zaten. O fikri çıkardım aklımdan.
İllaki bi bildiği var o kadar insanın. Aileme söyliycem en kısa zamanda. Inşallah onlarda kabul ederler..

Annemle her telefonda konuştuğumuzda ağlıyorum vicdan azabı çekiyorum hamile olduğumdan beri , annecim yine diyor sen benim kuzumsun seni atabilirmiyim arkamı donebilirmiyim işte biz ne yaparsak yapalım onların kuzusuyuz affediyorlar . Ama ben onu bırakıp gittiğim için o kadar emeğini çöpe attığımız için hala kendimi affedemiyorum.. sende bu hataya dusme , senide bisekilde afdedicekler emin ol ama bırakıp gittiğinde bide hamile olduğu u ogrenirlerse bidaha asla affetmeyebilirler çok iyi düşün ..

Şimdi bu yorumla neyi düzelttiniz hiçbirşeyin garantisi yok çocuğun varmı bilmiyorum büyük konuşma
İnsanlar yetişkin gibi davranıp yaptıklarının ne sonuçlar doğuracağını hesaplamalı.
Sevişebilir korunmayı da bilecek.
Şu an bir bireyin geleceği söz konusu
Bunları düzeltiyorum mesela
Ayrıca ne zaman senli benli olduk
Sakın birde şimdi hatalar insanlar için demeyiniz

Canım anladığım kadarıyla kötü bir niyeti yok ama oda korkuyor tabi ne olacak nasıl olacak diye..
Sen nikaha ikna et ve anlatın ailelerinize kızıp bağırıp mecbur kabullenecekler,ama önce nikah..
"Anne ben hamileyim" le,"anne biz evlendik"arasında çok fark var,ilk tepkiyi verip "mecburdum,çünkü hamileyim"dediğindede biraz daha yumuyaşacaklar..
Ama ne olursa olsun,hemen nikahınızı kıyın,baktın iki tarafta kabullenmiyo (bu düşük bir ihtimal) girer bi işe çalışırsınız,Allah yardım eder,ilk zamanlar zorluklar yaşasanızda bi süre sonra rahatlarsınız..
Ama en kötüsü kaçmak ve aileni kaybetme ihtimali,bunu çıkar lütfen aklından,elin oğluna güven olmaz,evlendikten sonrada yarı yolda bırakabilir..

Olsun ben bu yorumları göze alarak yazdım.. ALLAHım onun çocuğuna yaşatmasın. Gönlüne göre versin
Yorumumu okudunuz mu bilmiyorum bir an önce doktora gidin testler var vitaminler var 11 haftalık gebelik çoktan gitmiş olmalıydınız.
Belki bir hastalığınız var bilmiyorsunuz

Kabulleniyorlar canım... sana şimdi çok korkunç geliyor düşününce bile ama herkes çözüm sürecine giriyor. Benim babam ne katı adamdır, kaçtığı halde 2 gün sonra kardeşime gel kızım diye kucak açıyordu.düğününü de kınasını da babam yaptı. Düğünde dans ettiler vs vs. 3 yıl oldu hala gelecek,boşanacak diye bakıyor. :KK45: Sen önce annene söyle o şoku atlatsın sana da akıl verir:KK51:

Back