• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenen var mı?

Zaten evlenmeyi düşünüyorsunuz, çok küçük de değilsiniz Allah'ın izniyle bakarsınız, ben de kaçarak evlendim ama benim ailevi sorunlarım vardı, eşimin ailesi beni tanımadığı için sürpriz yumurtadan çıkmış durumuna düştüm tabi ki. Hamile olmadığım halde yıprandım, başka bir ortam başka insanlar ve sizin hakkınızda fikir üretmeye çalışıyorlar tanımadıkları için. Aynı şehirde başka bir yere gidecekseniz yani bildiğiniz biryerde oturacaksanız çok zorlanmazsınız, sevgilinin işi de varsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Ailelerde biraz mantıklı davranırlarsa affederler ve barışırlar, yok barışmayacağız derlerse de boşverin, üzülmeyin. Anlayışlı insanlarsa anlatın belki onlar da biran önce evlenmenizi isteyebilirler. Ama size bebeğe zarar vereceklerinden korkuyorsanız evlendikten sonra anlatırsınız durumu, korktuğunuzu, bebeği aldırmak istemediğinizi söylersiniz. Allah yardımcınız olsun. Sevgilinizin ailesi evlenin deyip bebeği aldır diyorsa ben iyi niyet göremedim bu durumda, onlara da çok güvenmeyin.

Direk nikahlanıp,aile cüzdanınızla çıkın herkesin karşısına,ahlayıp, vahlayıp ,oflayıp, puflayıp alışırlar ve devamına bakarlar merak etme..
Ama ilk işin sevgilin düşünüp düşünüp yan çizmeden nikahlanmak olsun..

Herkes hata yapabilir, bundan sonrası için en doğrusunu yapabilmek önemli, bu çocuğu aldırmak istememekte haklısın, sonuçta Allah nasip etmiş, isteyerek olmamış evet ama isteyerek de çocuk yapamayan çok insan var, yani nasip bu. Allah'ın verdiği cana sahip çıkmak önemli, onun verdiğini kaldırıp çöpe atarsak bir daha hangi yüzle kapısına gideriz. İş ve para durumunu tam anlamadım. Ama şunu söyleyebilirim babamla aram kötü demişsin, benim de babam anneme çok çektirdi, o rahmetli oldu, üvey annemle ikisi küfür, dayak, evden kovma herşeyi yaşattılar bana, evden kaçma sebeplerim bunlardı. Şuanda onlar görüşmek istiyor, ben yaşadığım olaylardan dolayı mesafeliyim. İlk zamanlar, pazardan alışveriş yaparken çamaşır sepeti pahalı diye alamıyordum, paramız olup alınca çok mutlu olmuştum :) Maddi sıkıntılar olsa da çalışıp ekmeğini kazanan bir erkekse zamanla yoluna girer. Eşine, yuvana sahip çıkmaya çalış aileler destek değilse birbirinize tutunun, hata aramayın, ufak şeyleri büyütmeyin. Yalnız kalmak zor bilirim yaşadım, yaşıyorum ama Allah'a dayanıp güvendim, iyi bir eş bir de evlat varsa onlarla beraber günler de çabuk geçiyor, inşallah güzel haberlerini de okuruz burdan.

Çok g te
Ah be güzel arkadaşım. Şu yeryüzünde en çok korunması gereken insanmışsınız. Cinsel eğitim şart gerçekten gençlere.
Sakın forumlardan medet umuyorum diye düşünmeyin. Binlerce kadın buraya içini döküyor. Ve emin olun çok güzel ilerledi konunuz. Başka zaman böyle bir konu açılsın ne olur deselerdi kkda çok üstüne giderler konu sahibinin derdim ama öyle olmadı. Hep yol göstermeye çalışan yorumlar oldu. Yol gösteremeyen bile dua etti sizin için. Kim bilir belki içlerinden birinin duası kabul olur, bir çıkar yol çıkar karşınıza. Allah kalbinize ferahlık versin. Sizin şu an hormonlarınız da karışık. O yüzden üzüntüler yaşamanız normal. Umarım her şey güzel olacak.
Bastan kinamayin yazip sonradan bunu yazmasaydin keske. Bazi konular insani cidden zivanadan cikariyor.

Aklimiza gelmedi ne demek :kızgın:
Yumurtlama döneminde değildim. Bilmiyorum o an hadi korunalım olmadık. Annem teyzelerim tedaviyle çocuk sahibi oldu. Küçük teyzem 14 yıl sonra yeni doğurdı. Benimde sol tarafımda kist var zaten bebeğim olur diye düşünmedim. Zaten hergünde birlikte olmuyoduk ya bişey bilmiyodum bu konuyla ilgili. Tıbben biliyorum tabiki ama hiç uygulama aşamasına gelmeyince insan hayatta bilemiyo Cahillik ediyo. Kabul ediyorum 23 yaşında üniv. okuyan ama bu konuda cahil olan biriyim. Aklıma gelmedi dememde kisttendi birazda

Arkadaşım, olan olmuş. Bence kaçmak daha da kötü yapar durumu. Annenle ilişkiniz ne durumdadır? Sadece annene söylesen, ama alıştıra alıştıra.. Aramızda bişeyler geçti de, hamile olmaktan şüpheleniyorum de. Hatta annenle doktora git. Anneler bazen çok çözüm odaklı olabiliyor durumu kurtarabilmek adına. Sonra da annen babanı ikna eder zaten evlenmeniz için. Önce erkek arkadaşın gelsin gerekirse bir amca vs büyük biriyle istesin seni. Annen ortamı ayarlasın, ertesi güne nişan yapın. Sonra da gün alın nikah yapın. Düğün vs hiç girmeyin, soran olursa da ben düğün tantana hiç hoşlanmam dersin. Bence bebeği babanlar bilmese de olur bu aşamada. Siz önce nikah yapın, sonradan zaten artık eşin olur hamileliğini öğrenseler de tepkileri daha hafif olur. Ya da erken doğdu fln der yuvarlarsınız işte..

Böylece okula devam da edebilirsin. Aileni de kaybetmemiş olursun. Allah kolaylık versin..
Annelerin içine mi doğar bilmiyorum ama annem niye evlenmek istiyosın bişey mi yaptın çocukla falan demişti. Adetimi takip eder hep adetim olmayınca iyice şüphelenip bişey yok dimi kızım bile dedi. Bende bağırdım çağırdım bana naaıl yakıştırırsın diye. Ama annem sert biridir. Ha affeder beni ama ilk tepkisi çok ağır olur. Hastanelik oluruz hatta ikimizde bi tarafa bayılırız o bağıröaktan ben korkudan.. Ama fikirlerimi çok değiştirdiniz. Sanırım söylemek en doğru karar

Herkes hata yapabilir, bundan sonrası için en doğrusunu yapabilmek önemli, bu çocuğu aldırmak istememekte haklısın, sonuçta Allah nasip etmiş, isteyerek olmamış evet ama isteyerek de çocuk yapamayan çok insan var, yani nasip bu. Allah'ın verdiği cana sahip çıkmak önemli, onun verdiğini kaldırıp çöpe atarsak bir daha hangi yüzle kapısına gideriz. İş ve para durumunu tam anlamadım. Ama şunu söyleyebilirim babamla aram kötü demişsin, benim de babam anneme çok çektirdi, o rahmetli oldu, üvey annemle ikisi küfür, dayak, evden kovma herşeyi yaşattılar bana, evden kaçma sebeplerim bunlardı. Şuanda onlar görüşmek istiyor, ben yaşadığım olaylardan dolayı mesafeliyim. İlk zamanlar, pazardan alışveriş yaparken çamaşır sepeti pahalı diye alamıyordum, paramız olup alınca çok mutlu olmuştum :) Maddi sıkıntılar olsa da çalışıp ekmeğini kazanan bir erkekse zamanla yoluna girer. Eşine, yuvana sahip çıkmaya çalış aileler destek değilse birbirinize tutunun, hata aramayın, ufak şeyleri büyütmeyin. Yalnız kalmak zor bilirim yaşadım, yaşıyorum ama Allah'a dayanıp güvendim, iyi bir eş bir de evlat varsa onlarla beraber günler de çabuk geçiyor, inşallah güzel haberlerini de okuruz burdan.
Amin çok teşekkür ederim herkese.. Güzel dualarınız kalbimi öyle rahatlatıyo ki. Rabbim hayırlısını versin. Ailesiyle konuşcak erkek arkadaşım. P.tesi buraya gelcek dr. a gitcez sağlıklıyaa babasına diyecek. Kadınlardan hayır göremedik. Eğer onlar kabul ederse bende anneme diyeceğim. Red mi ettiler Allaha sığınıp çıkcaz ondan sonra

Hay onların köklü ailesine sanki çocuk tek kadınla yapılıyor yaa ilk seferinde mi hamile kaldın yaa hamile olduğunu nasil anladın evde test mı yaptın
Yılbaşında oldu:( ikiniciydi. İlkinde tövbe edip yılbaşında bu oldu. Evde beraber test yaptık o ilk çok sevindi hatta ertesi gün annesine söyledi ama ben korktum söyleme bak biz bişeyler yapalım falan demiştim. Annesinin merhametine güvendi söyledi. Aldırın demez evleniriz hemen diyodu. Annesi bakın başınızon çaresine gidin dedi yada aldır dedi

Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfen :KK43: erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen :KK43: ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
Sakin aileni yüz üstü bırakma sakın. İnan çok pisman olursun. Çok mutlu bir hayatın olsa bile ailenin yokluğu sana en büyük acıyı yaşatır. Zaten yapmışsın bir hata daha da büyük hata yapmaktan kaçın. Bir de demişsin ya kınamayın herkesin başına gelebilir diye. Doğru ama işte bu durumlar için aklımızı kullanıyoruz ya.

Amin çok teşekkür ederim herkese.. Güzel dualarınız kalbimi öyle rahatlatıyo ki. Rabbim hayırlısını versin. Ailesiyle konuşcak erkek arkadaşım. P.tesi buraya gelcek dr. a gitcez sağlıklıyaa babasına diyecek. Kadınlardan hayır göremedik. Eğer onlar kabul ederse bende anneme diyeceğim. Red mi ettiler Allaha sığınıp çıkcaz ondan sonra
Allah yardımcınız olsun inşallah herşey gönlünüzce olur

İş yok, para yok başka şehire gidip napmayı düşünüyorsunuz.
Sizi misafir edebilecek, güveneceğiniz biri var mı..
Sanırım yok.
Sevişirken hamile kalabileceğinizi düşünemediğiniz gibi
Buna da hele bir gidelim de kafasında devam ediyorsunuz hala..
23 yaşında küçük desem değilsiniz de..
İnanılır gibi değil.

Daha gerçekçi adımlar atın artık, olan olmuşsa..
Pazartesi günü kaçmak yerine evlenme işlerinizi
halledin.
Nikahınız olsun.
11 haftalık gebesin, 4. ayın sonuna kadar çok rahat gizleyebilirsin.
Ailenin yanında kalmaya devam et.
Sevgilinde bu süre içinde hemen iyi kötü demeden bir iş bulsun
Evini tutsun..
Sağdan soldan toplayabildiğiniz kadar eşya toplayın..
Sonra açıklarsınız ailenize.
En azından yaptığınız hatayı öyle de böyle de
düzeltmiş olduğunuz için (iyi yada kötü)
yaşayacakları yıkım az, tepkileri daha yumuşak olur..
Zaten hemen kaçma diye biçey düşünmedik. Bende mayıs gibi düşünüyodum bende bırda işe gidip bırsımda var 2 3 biriktirsem kâr diye düşünüyodum. Ama aileme söyleme kararı aldım en kısa zamanda

Madem öyle sende kacacan mecbur. Bunu Ailene soylesen daha beter olur işler. Kaçarken mutlu olur musun? Olanlar da var olmayanlar da. Benim amcamın oğlu da karısını kaçırdı yani beraber kaçtılar. Şimdi çok mutlular 1 oğulları var. Kızın ailesi ilk başta konuşmadı düğüne bile gelmediler. Ama şimdi aralarından şu sizmiyor. Size tavsiyem sakin o bebeği aldırma yin. Ne pahasına olursa olsun doğurur ve cok iyi bir anne olun. Allah yardimciniz olsun.

Erkek arkadaşımda öyle diyo söyleyelim diyo ama aileme ne diycem onun ailesi kabul etmiyo siz bize sahip çıkın mı diycem:KK43: nasıl denir ki

Ailesi size gidin der ama sizin aileniz işin için girince diyemez işte
Büyükler oturup konuşur, bir nikah yapılır
Üniversite okuyan yetişkin insanlarsınız, bu kadar cahil düşünmeyin
Beş parasız, işsiz el kadar bebeyi nasıl bakacaksınız, korunmamanın bir cezası olacak elbet o da ailenden yiyeceğin laflar

Eğitim yok , para yok , bebek var , nikah yok. Aklınızı mi kaçırdınız , nereye kaçacaksiniz ? 3 günde cehennemi yaşarsınız. Aranızda bozulur , bebeğinizle yalniz kalirsiniz. O da ailesine döner.

Ailenize evlenmek istediğinizi söyleyin ve evlenin hepsi bu. Zaten bu yaz demişsiniz, yaz geldi.

KAÇMAYIN RESMİ NİKAH KIYIN ve sonra aileleri bir yerde toplayın olanı anlatın en azından resmi nikah olduğu için daha sakin karşılarlar.

Benim üç arkadaşım aileleri izin vermedi evlenmelerine onlarda nikah kıyıp ailelerine açıkladılar daha az tepki aldılar . Kaçmak çözüm degil.

Birde kız kaçınca erkek tarafı bunu kullanıyor ama kaçmayıp resmi nikah yapın .

Ya belki saçma olacak ama hani ailene yurtdışında eğitim çıktı falan desen, seni orda bilseler doğuma kadar görüşmesen gittiğinde de çocuk olmasa çok kalmasan diyecem ama oda Bebek olacak senden ayrılamaz:( çok zor ya Allah yardımcın olsun

Sağlıklı bir gelecek oluşturamayacağınız görünüyor, bu yorumum için taşlanabilirim fakat aldırın o bebeği.

Bazen kürtaj en iyi çözümdür. Şu an bu çocuğu doğurarak daha büyük günah işliyorsunuz. Ev yok para yok iş yok ailenizin haberi yok onayları yok.
11 haftalık imiş artık aldırma hakkınız yok zaten 10 haftaya kadardı geçti.
Şu anda aldığınız sorumluluğun farkında olun kaçmak çözüm değil nereye kaçıyorsunuz ailenizden kimi yakın görüyorsanız onunla paylaşın yardımını isteyin.
Ve bir an önce kadın doğum uzmanına gidin. Daha hiç doktora gitmedim demişsiniz.
Hala sorumsuzca davranmaya devam ediyorsunuz.
Bir sürü yapılması gereken kan testleri vardı. Çoktan folik aside başlamış olmanız gerekiyordu.
Sonra düşünüyoruz beslenme çantası olmayan, metrobüste uyuyan çocukları..
Sizlerin eseri.

Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfen :KK43: erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen :KK43: ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
Konunuza çok üzüldüm
Allah hakkınız da hayırlısını versin
Bebek için çok geç
Doktora gidin nikah yapın
Elalem ne der demesin ailen size sahip çıksın
Bi nişan 2 hafta sonra nikah küçük bir düğün sonra sizinle biraz küserler bana dizi böyle bir durum da yalnız bırakmamalılar

Back