İzmir'deki Falcılar

Okuduklarima inanamiyorum 500 tl isteyen Gulistan Hanim'a da hayirli isler, ticarete baglamis isi. Kim iyi falci kim degil bilemem ama hepsi insanlari para sagacak inek gibi goruyor onu biliyorum.

Burada kendi reklamini yapan, diger falcilari karalayan kisilerden de ayrica igreniyorum. Moderasyon bu konuya bir cozum bulsa iyi olacak.

Niyet edip 100 ya macid esmasi cekip, sag tarafina donerek uyuyup, kimseyle konusmadan uykuya daldiginizda HD kalitesinde ruya ile bilgilendiriliyorsunuz, denemesi de bedava bu arada. :)

Kahve falı ile ilgili dikkate değer bir çalışma bence. Özellikle falcıların, fal bakarkenki bize ve fala yaklaşımları, hissettikleri gibi...Ayrıca son sayfalarda, kendilerinden bilgi alınan Muğla taraflarında bazı falcıların isimleri var. (Ben hiç birisini denemedim.)
http://dergipark.gov.tr/download/article-file/255394

Kemeraltında bir cafede mustafa adlı bir falcıya 2 ay önce baktkrmıştım. dediği Çok çıktı geçende yine gittim fısıltı cafeden ayrılmış.. nerede çalıştığını bilen var mı?

Larox ben seni eski zamanlardan hatirliyorum. Bana o zamanlar Yigitin telefonunu vermistin. Gulistanla ilgili yazdiklarimin tabii ki seninle hic bir ilgisi yok. Ben sana guveniyorum. Ama Gulistanin ucreti beni rahatsiz etti sadece.
Merhaba bu yiğit neyden bakıyor acaba şuara gerçekten ihtiyacım var

500 çok değil mi ya neyi merak ediyorsunki geçmiş mi gelecekmi
Gülistan'ın bir fal seansının ses kaydını dinledim. Kesinlikle 500 liralık bir bakım değil !! Ucuz-pahalı, medyatik olan-olmayan falcılara bir sürü fal baktırmış birisi olarak diyebilirim ki; Gülistan'ın hakkı 500 lira olmayıp, 100-150 lira aralığıdır. Gülistan, bu fiyatı belirlerken muhtemelen, pahalı olan iyidir, algısı yaratmaya çalışmış.

Gülistan'ın bir fal seansının ses kaydını dinledim. Kesinlikle 500 liralık bir bakım değil !! Ucuz-pahalı, medyatik olan-olmayan falcılara bir sürü fal baktırmış birisi olarak diyebilirim ki; Gülistan'ın hakkı 500 lira olmayıp, 100-150 lira aralığıdır. Gülistan, bu fiyatı belirlerken muhtemelen, pahalı olan iyidir, algısı yaratmaya çalışmış.
Genelde öyle oluyor. Makul ve ucuz olanlar en azından daha iyiler ya da isim yapmamış olanlar ;)

Genelde öyle oluyor. Makul ve ucuz olanlar en azından daha iyiler ya da isim yapmamış olanlar :KK66:
Baktıranlar yorum yapsa.. ucuz pahalı bütceye göre deişir pahalıysa baktırmazsın bu kdr.. savunmuorum özel bi bağım yok istanbulda yasıyorum bu forumuda telde bakanlar için takip ediorum ama sacmalık bunun parayla ne alakası var.. ucuzsa iiidir pahalıysa şişirme diye bişeymi var.. cıkıomu cıkmıomu Allah askına bunları konusalım varsa öneriniz gelicem yazın söyleyin ona gidelim..

Gülistan konusunda, ben yine de düşüncemde ısrarlıyım. Bir fal bakan, piyasaya yeniden ve yeni bir ofis kurarak girerken ve bunun getirdiği masraflar (sekreter, kira, vergiler, vs) içindeyken 500 TL gibi yüksek bir ücret istiyorsa, bu ücretin ne kadar hakkaniyetli olduğunun sorgulanmasına da açık olmalıdır.

Neye göre, kime göre yüksek? Tartışılabilir. Ne de olsa subjektif değerlendirmeye açık.

Ama düşüncemde ısrarlıyım, çünkü fal merakım nedeniyle yıllardır fal baktıran birisiyim ve dolayısıyla falcıları kritik edebilmek için elimde çok fazla veri var ve böylece epeyce objektif karşılaştırma yapabileceğime inanıyorum. Fal merakım yıllar yıllar önce Rezzan Kiraz'a, Nuray Sayarı'ya, TV'lere çıkan Emine'ye vs, yüksek fiyatlar ödeyerek yorum yaptırmakla başladı. Ayrıca duygusal istismara çok açık olan ve bütçesi eksi bakiye vermiş olan bizlere, herhangi bir üyenin 500 TL ücretli bir falcı hakkında olumlu yorum yaparken daha bir özenli olması gerektiğine inanıyorum. Sonuçta, 20, 50, 100 liralık fal ve falcıları bu kadar tartışmıyoruz.

Sonuç olarak, geçmişteki kişisel tecrübelerime de dayanarak, İzmir'li Gülistan'ın yaptığı bakımın karşılığının 500 TL olmadığı düşüncemde ısrarlıyım. (Günümüzün rayiciyle)

Haa, bir de şu var; Acaba Gülistan danışanlarına 500 TL üzerinden düzenlenmiş fiş, fatura veriyor mu? Vermiyorsa, bir vergi incelemesine maruz kalabilir, dikkatli olmasında fayda var.

Bundan sonra artık gidip baktıranlar yorumlarını yazsın. Benimki bu kadar.

10 yıldır bende fal baktırıyorum fiyat kişiye göre cok gelir az gelir .. bana göre hak ediyor sana göre etmez baktırıp konusursan mukayeseni kaile alabilirim.. bende enayi diilim o paraları sacıyım ikna olmusum demekki baktırıyorum.. fal baslı basına subjektif bi konu hakkaniyeti tartısamıycam bi konu acılınca bilirkişi olup kesin konusmalara tahammül edemiorum bi siz akıllısınız yahu herkesin aklı kendine.. var olan parası baktırır bende eskiden sık baktırıodum suan bütcem kaldırmıo bak bekliorum.. vergi konusuna gelince nuraydan emineye hepsine gittim hiç biri fiş vermedi kimseyi savunmuorum babamın oğlu diil ama ytr şişiorum.. bana cıkıo devam ediorum baska cok ii dediğiniz varsa öneriye acıgım..

Back
X