Gögüs ucum yarıldı. Dayanamıyorum artık

Öncelikle çok sağolun
Kendim evde yaptım aparatı ama memeye takmadım parmakla denedim oluyor mu olmuyor mu diye çünkü biberona aşırı derecede bağlanmış durumdaydı ve meme de gözünde kararmıştı bir nevi bundan mütevellit parmakla yaptım ve tuttu akşam 22.00 gibi yaptım çekti ama yoruldu tutmak istemedi zorladım biraz çekti gece mızmızlanma ağlama ile geçirdik ama onlarda da tuttu biberon vermedim gün boyu da böyle devam ettim akşama meme ile deniycem eğer işe yararsa inşeAllah yarar tutar memeyi lütfen sizlerde dua edin meme ucu yaralarım var ama her şeye rağmen tutsun istiyorum bunun çabasını gösteriyorum gerçekten çok sağolun 🌸💗
💕

34+3 deyim ama benim çok eskiden beridir göğüs uçlarım böyle yara değil de çatlak gibi kapalı değil yani o korkutuyor beni
Simdiden gumus kapak ve lansinoh (ya da benzer icerikli kremler) kullanmaya baslayin derim.. nacizane onerim.
Ben bir daha hamile kalirsam kesinlikle son haftalarda bunu yapacagim.
Ilk bebegimde aglayarak aci icinde emzirdim. Sonrasinda gumus kapak ve lansinoh ile toparladim.

Emzirme oncesi gumus kapaga ve kreme baslaninca meme ucu yeteri kadar yumusak ve nemli oluyor. Emmeden kaynakli surtunme tahris daha az oluyor.
Dogumdan cok once almama ragmen bilgisizlikten kullanmamistim.

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Ilk bebegimde bende yasadim.sancisini kalbimde hissediyodum oyle fena bisey.hatta sonrasinda hapsururken falanda sizliyordu..herseyi denemedim pahali pomadlardan alternatiflerr kadar.anladigim kadariyla herkezde fsrkli birsey ise yariyor.bende corek otu yagi cok ise yaradi.bu yaralardan dolayi ilk bebegimi 3 ay zor emzirdim sutumde kesildi.sonra ikinci bebegimde corek otu yGini kesfettim 2 bucuk yil emdi.hatta dorduncu aylarda yagi birakinca tekrar etmisti catlak.uzun bir sure kullanmistim.

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Geçmiş olsun canım soğanı ortadan ikiye böl göğüs ucuna koy biraz dursun rabbim şifa versin çay ağacı kremin varsa ondanda sür canim

Benimde ilk günler çok acıyordu. 2 farklı Dr tavsiye etti. Yeşil batikonu göğsüne sür çok rahatlicaksin, emzirmeden 1 saat önce sür emzirene kadar uçar bebegin ağzı yeşil olabilir hiç zararli degil. Hatta bebegin ağzındaki pamukçuklara fayda ediyor dedi. Bebeğimin ağzı pamukcuk oldukça gogus ucuma batikon sürüp emzirdim anında geçiriyor du. Hem goguslerim beterlemeden iyileşti. Burda da birisine tavsiye ettim çok dua etti teşekkür etti ise yarmis gogus ucu yarasına tavsiye ederim

Bebeğinizi emzirdikten sonra göğüslerinizi açık bırakın bir süre.Emzirme danışmanı bana öyle söylemişti.Yaraların iyileşebilmesi için.

Merhaba dün memeyi denedim ama aile ortamı olduğundan seslerden mi bilmiyorum tutmak istemedi yine bağırarak ağlamaya başladı parmakla verdim yine ardından kendi evime geçtim bi de öyle denedim sessiz sakin bir ortam oldu ellerinde eldiven vardı onları çıkardım temas etti dokundu ardından meme verdim ağzına başlarda tuttu çıkardı tuttu çıkardı ama devam etti böyle bi 20 dk emdi lakin ardından uykusu geldi emmek istemedi bende zorlamadım eşim geldi tekrar emzirmek istedim yine ağlamaya başladı gece de denedim tutmadı sabah bi 5 dk emdi uykusu geldi yine emmek istemedi böyle seyretti durum bi yorumunuz var mı tutar mı sizce?

Merhaba dün memeyi denedim ama aile ortamı olduğundan seslerden mi bilmiyorum tutmak istemedi yine bağırarak ağlamaya başladı parmakla verdim yine ardından kendi evime geçtim bi de öyle denedim sessiz sakin bir ortam oldu ellerinde eldiven vardı onları çıkardım temas etti dokundu ardından meme verdim ağzına başlarda tuttu çıkardı tuttu çıkardı ama devam etti böyle bi 20 dk emdi lakin ardından uykusu geldi emmek istemedi bende zorlamadım eşim geldi tekrar emzirmek istedim yine ağlamaya başladı gece de denedim tutmadı sabah bi 5 dk emdi uykusu geldi yine emmek istemedi böyle seyretti durum bi yorumunuz var mı tutar mı sizce?
memedeyken yutma sesi duyuyuyor musunuz? Gulp gulp ses çıkarır boynu hareketlenir yutma sesi geliyorsa süt geliyor demektir, Emmeye alışır bu şekilde inşallah. ilk gün üç kere tutar ikinci gün 5 kere tutar memede daha uzun kalır gibi yavaş yavaş artıyorsa bu şekilde devam edin biberondan uzaklaisın eğer doymuyor diye düşünürseniz kaşıkla minik minik içirin ki memeye alışsın

memedeyken yutma sesi duyuyuyor musunuz? Gulp gulp ses çıkarır boynu hareketlenir yutma sesi geliyorsa süt geliyor demektir, Emmeye alışır bu şekilde inşallah. ilk gün üç kere tutar ikinci gün 5 kere tutar memede daha uzun kalır gibi yavaş yavaş artıyorsa bu şekilde devam edin biberondan uzaklaisın eğer doymuyor diye düşünürseniz kaşıkla minik minik içirin ki memeye alışsın
Biberon 2 gündür vermiyorum vermeyi de düşünmüyorum onun yerine sonda ile parmak beslemesi yapıyorum evet emerken bir iki defa gulp sesi çıkardı sanırım kaynayan süt oluyor akşam bir kere tuttu bi de sabah tuttu 10 dk civarı 2 memeyi de emdirebildim ana sankı doymuyor sürekli mızmızlanıyor normal mi?

Simdiden gumus kapak ve lansinoh (ya da benzer icerikli kremler) kullanmaya baslayin derim.. nacizane onerim.
Ben bir daha hamile kalirsam kesinlikle son haftalarda bunu yapacagim.
Ilk bebegimde aglayarak aci icinde emzirdim. Sonrasinda gumus kapak ve lansinoh ile toparladim.

Emzirme oncesi gumus kapaga ve kreme baslaninca meme ucu yeteri kadar yumusak ve nemli oluyor. Emmeden kaynakli surtunme tahris daha az oluyor.
Dogumdan cok once almama ragmen bilgisizlikten kullanmamistim.
Ben gümüş kapak ve lansinoh kremi aldım ama kullanma bilgim yok şöyle ki kremi sürdüm kapağı taktım yattım sabah o kadar yumuşamış ki o çatlak dediğim göğüs ucu kopmaya başladı iyice korktum. Şimdi de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım şimdiden korku bastı bebeği emziremicem mi acaba diye 😒 bu işin tam doğrusu var mıdır ki

Biberon 2 gündür vermiyorum vermeyi de düşünmüyorum onun yerine sonda ile parmak beslemesi yapıyorum evet emerken bir iki defa gulp sesi çıkardı sanırım kaynayan süt oluyor akşam bir kere tuttu bi de sabah tuttu 10 dk civarı 2 memeyi de emdirebildim ana sankı doymuyor sürekli mızmızlanıyor normal mi?
Doymadığını düşünüyorsanız yine aynı sistemle şu şekilde mamayı hazırlayıp meme üzerinden verin ki memeden de süt gelişi hızlansın

Doymadığını düşünüyorsanız yine aynı sistemle şu şekilde mamayı hazırlayıp meme üzerinden verin ki memeden de süt gelişi hızlansın

Bunu denedim ama ikisini birden ağzına veremedim meme girse sonda girmiyor ben uğraştıkça da bu sefer bebek huysuzlanıyor bilmiyorum öyle kaldım 😞

Göğsün kahverengi olan kısmıyla birlike ağzına verin. Sadece ucunu değil

Bunu denedim ama ikisini birden ağzına veremedim meme girse sonda girmiyor ben uğraştıkça da bu sefer bebek huysuzlanıyor bilmiyorum öyle kaldım 😞
Moral bozmayalım olacak🙏🏻adım adım başaracaksın yavrunla.
eğer o şekilde zorlanıyorsa o zaman minik bi kaşıkla besleme yapabilirsin,yine memende tutarken meme üstünden az az döküp mamayı emmesini sağlayabilirsin.
ya da kucağında emme pozisyonunda tutarken sistemle borudan yani mama/ süt içirebilirsin. Moral bozmadan yavaş yavaş deneyerek olacak

Moral bozmayalım olacak🙏🏻adım adım başaracaksın yavrunla.
eğer o şekilde zorlanıyorsa o zaman minik bi kaşıkla besleme yapabilirsin,yine memende tutarken meme üstünden az az döküp mamayı emmesini sağlayabilirsin.
ya da kucağında emme pozisyonunda tutarken sistemle borudan yani mama/ süt içirebilirsin. Moral bozmadan yavaş yavaş deneyerek olacak
Çok sağol bütün gün memeyi emdirmeyi başardım ağlıyor ama itmiyor da tutuyo bu sefer de çok uzun kalıyor yarım saat bir meme de tutuyo uyuyor ama uyurken de emiyor normal mi nasıl ilerliyim

Çok sağol bütün gün memeyi emdirmeyi başardım ağlıyor ama itmiyor da tutuyo bu sefer de çok uzun kalıyor yarım saat bir meme de tutuyo uyuyor ama uyurken de emiyor normal mi nasıl ilerliyim
İstediği kadar emsin annesinde huzur bulduğu için emiyor. “seni emzik yapmış” diyenlere kulak asma. Büyüdükçe değişecek bu durum. Daha çok minik, duygusal olarak senin bedenine bağlı. Maşallah diyelim, tadını çıkar, çok sevindim 😍

İstediği kadar emsin annesinde huzur bulduğu için emiyor. “seni emzik yapmış” diyenlere kulak asma. Büyüdükçe değişecek bu durum. Daha çok minik, duygusal olarak senin bedenine bağlı. Maşallah diyelim, tadını çıkar, çok sevindim 😍
Çok sağolun meme ucu yaralarım zorlasa da bırakmaya niyetim yok teşekkürler desteğiniz için aklıma bir şey takılırsa size sorabilir miyim?

Tavsiye veren yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Yaralarım hala devam ediyor ama bi tık küçük bi tık küçüldü. Acılara gelecek olursak hala acıyor ilk ağzına verince. Sonra bi tık alışıyorum galiba. Ağlamıyorum artık ama o alışma süresinde yine bi yerimden zıplatıyor. Birşeyler sürmeyi bıraktım. Hiç birşey fayda etmiyor. Sadece ayva çekirdeğini suya koydum jel gibi oldu onu sürcem. Gögüs kalkano da aldım. Bir fayda ummuyorum sadece emzirirken diğer gögüsten akan sütü toplasın diye takıyorum. Büyüklerin dediği gibi bir zamano var o zaman gelmeyene kadar geçmiyor ne yaparsak yapalım. Ha birde emzirme tutuşu olarak c şekil yaparak veriyorum. İnternetten bakabilirsiniz. O şekilde kahverengi kısmı ağzına daha çok itiyorum. Zamanla düzelcek inanıyorum. Başka yolu yok gibi

Uclara Garmastan Pomat sürün, antibiyotikli olduğu için emzirmeden önce yıkamanız gerekiyor. Yaraları hızlıca iyileştiriyor. Yaralar iyileşene kadar silikon göğüs ucu koruyucularla emzirin. Yaralarınız geçince onları bırakın çünkü bu sefer bebek alışabilir ve onlar olmadan emmek istemeyebilir.

Çok sağolun meme ucu yaralarım zorlasa da bırakmaya niyetim yok teşekkürler desteğiniz için aklıma bir şey takılırsa size sorabilir miyim

Back
X