Gögüs ucum yarıldı. Dayanamıyorum artık

İlk oglumda ben de cok cekmistim. İkincide dogumdan hemen sonra doktorum garmastan pomad kullandirdi neredeyse hic sorun yasamadan emzirdim. 3-4 gun bir aci oldu sonra iyilesti. Doktorunuza bir sorun bence. Krem cok hizli emiliyor ama yinede emzirmeden once memeyi suyla yikayip oyle verdim. Gumus kapak da kullandim.
583E1E4C-DD58-460A-A8AD-A2D9A508C370.webp

Enzirmeden hemen önce ve emzirme bittikten sonra kendi sütünüzden meme ucuna sürün. Hepimiz geçtik bu zorlu yollardan çok acıydı gerçekten

Memeyi başta yanlış tuttuğunda yaralarım oldu bu yüzden o konuda doğru tutuyo parfüm kullanmıyorum ev ortamında olduğumdan emzirirken yastık benzeri şeylerden destek aldım yine aynı

Ama son dediğiniz şeyi bende düşünüyorum emme hızı olabilir biberonda hemen içip doyuyor meme ise yavaş yavaş akıtıyor biberon yavaş akımlıydı lakin son zamanlarda onda da hız var önceden ters tutsam da akmazdı geçen gün akarken buldum sanırım bu yüzden olabilir komşumun iki çocuğu var şu an süt verdiği çocuğu 1 yaşında onun memesinden süt daha hızlı geliyor olabilir mi benim ilk ve doğru düzgün emmediğinden yavaş olabilir mi?
Her ayda bebeğin ihtiyacı farklıdır sütün miktarı içeriği her şeyi değişirmiş. Bence Eds deneyin, sağdığınız sütü ya da mamayı o sistemle içirin. Bu aşağıdaki hesapta attığım linkleri inceleyin bi, emzirmek bisiklet sürmek gibi öğrenilen bir şey zamanla oturur. Hesbaı takip edin inceleyin bi.

Her ayda bebeğin ihtiyacı farklıdır sütün miktarı içeriği her şeyi değişirmiş. Bence Eds deneyin, sağdığınız sütü ya da mamayı o sistemle içirin. Bu aşağıdaki hesapta attığım linkleri inceleyin bi, emzirmek bisiklet sürmek gibi öğrenilen bir şey zamanla oturur. Hesbaı takip edin inceleyin bi.

Teşekkürler sizce tutar mı emer mi sanırım iyi şeyler duymaya ihtiyacım var 😞

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Bebeğe mama verdiğinde duşta sıcak suyla beraber kendin göğüslerini sağmayı dene istersen ben faydasını gördüm çünkü. Emzirmeyi 1-2 azaltıp pompayla sağıp verebilirsin pompalar daha yumuşak çekiyo çünkü🥹 geçmiş olsun

Tek çaresi lansinoh üstüne gümüş kapak ve zaman. İkinci ay gibi acı vs kalmayacak. Ancak gece boyu uyanmaması için bebeğiniz çok minik. İki saatte bir emmesi gereken dönemde henüz. Gece mama vermezdim ben olsam.

34+3 deyim ama benim çok eskiden beridir göğüs uçlarım böyle yara değil de çatlak gibi kapalı değil yani o korkutuyor beni

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
EMzirme danismanindan destek alin. Yanlis emzirme pozisyonlarindan kaynaklarin meme ucu yaralari. Bebek aransin aransin tam agzini kocaman actiginda memenin kahverengi ucunun tamamini agzina alsin siz aldirin yani. Garmastan krem cok iyi gelir. Hakiki zeytinyagi da. Ama mama vermeyin sutunuz varmis. Neden mama veriyorsunuz. Iyilesir yaraniz bu dediklerimi uygilarsaniz. Sut emdikce gelen bisey. Gece sut yaglanir siz azaldi sanirsiniz

Teşekkürler sizce tutar mı emer mi sanırım iyi şeyler duymaya ihtiyacım var 😞
tutar tabi neden tutmasın emzirmek için değil de normal zamanda üstünüz çıplakken bebek de çıplakken kucaklayıp sevin ağır ağır sallanın şarkı söyleyin, sohbet edin, amacı orda vakit geçirmek olsun. Aranma hareketi yapar illa ki, denersiniz meme vermeyi. Emzirme Destek Sistemi gönderdim o linkte var, onu denerdim ben yerinizde olsam.

Gümüş kapaklar bende çok işe yaramıştı.,Benim de ilk bebeğimde çok kötü bıçak kesiği gibi yara olmuştu,,o acıyla emzirmiştim ağlaya ağlaya, bilirim nasıl bir duygu..🥴 gümüş kapaklara bir şans daha verin derim. Bir de ayva çekirdeğini suda bekletip bir gece, sabah onu sürün, o da çok işe yarıyor 👍 su içinde sabaha kadar jelimsi bir kıvama dönüşüyorlar 🙏

Tekrar yara olmaması için de doğru şekilde emzirin yani meme ucundaki kahverengi alanı ağzına vereceksiniz sadece meme ucunu değil 👍

tutar tabi neden tutmasın emzirmek için değil de normal zamanda üstünüz çıplakken bebek de çıplakken kucaklayıp sevin ağır ağır sallanın şarkı söyleyin, sohbet edin, amacı orda vakit geçirmek olsun. Aranma hareketi yapar illa ki, denersiniz meme vermeyi. Emzirme Destek Sistemi gönderdim o linkte var, onu denerdim ben yerinizde olsam.
Evet siz bahsettiğinizden beri araştırdım videolar izledim mantıklı geldi benimki çok inatçı çok ağlıyor umut etmek istiyorum ama bazen bir yerde takılıp düşer gibi oluyorum

Evet siz bahsettiğinizden beri araştırdım videolar izledim mantıklı geldi benimki çok inatçı çok ağlıyor umut etmek istiyorum ama bazen bir yerde takılıp düşer gibi oluyorum
Bebek/ çocuk büyütmek hiç kolay değil hepimiz zaman zaman takılıp düşer gibi oluyoruz, inşallah feraha kavuşursunuz

Bebek/ çocuk büyütmek hiç kolay değil hepimiz zaman zaman takılıp düşer gibi oluyoruz, inşallah feraha kavuşursunuz
Âmin Allâh râzı olsun bebeğim biberon başı istiyor bugün bunu daha net anladım mememi 3 dk tutup emdi sütüm kaynayarak geliyordu 3 dk sonunda yine ağzından çıkardı sütüm elime akıyordu yine de emmek istemedi biberon başını denedim hemen tuttu eds deniycem bugün ama korkuyorum ya istemezse sizce eds yöntemini nasıl kullanmalıyım nerden başlamalıyım kullanımını anladım lakin bebeğime eds ile nasıl yaklaşmalıyım bilemiyorum

Âmin Allâh râzı olsun bebeğim biberon başı istiyor bugün bunu daha net anladım mememi 3 dk tutup emdi sütüm kaynayarak geliyordu 3 dk sonunda yine ağzından çıkardı sütüm elime akıyordu yine de emmek istemedi biberon başını denedim hemen tuttu eds deniycem bugün ama korkuyorum ya istemezse sizce eds yöntemini nasıl kullanmalıyım nerden başlamalıyım kullanımını anladım lakin bebeğime eds ile nasıl yaklaşmalıyım bilemiyorum
YouTube’tan videolara bakın, ben eğer ihtiyaç duyarsam diye doğum öncesi o şekilde bakmıştım hatırlamıyorum malesef ama muhakkak daha yeni videolar hazırlanmıştır. Hazır o şekilde satanlar da vardı steril serum hortumuyla falan evde yapma videoları da vardı. İnşallah işe yarayacaktır muhakkak deneyin ama önce izleyin videoları araştırın, belki instagramda bile vardır. Google üzerinden de aratın “Eds ile emzirme” gibi anahtar kelieimeleri yazın

YouTube’tan videolara bakın, ben eğer ihtiyaç duyarsam diye doğum öncesi o şekilde bakmıştım hatırlamıyorum malesef ama muhakkak daha yeni videolar hazırlanmıştır. Hazır o şekilde satanlar da vardı steril serum hortumuyla falan evde yapma videoları da vardı. İnşallah işe yarayacaktır muhakkak deneyin ama önce izleyin videoları araştırın, belki instagramda bile vardır. Google üzerinden de aratın “Eds ile emzirme” gibi anahtar kelieimeleri yazın
Öncelikle çok sağolun
Kendim evde yaptım aparatı ama memeye takmadım parmakla denedim oluyor mu olmuyor mu diye çünkü biberona aşırı derecede bağlanmış durumdaydı ve meme de gözünde kararmıştı bir nevi bundan mütevellit parmakla yaptım ve tuttu akşam 22.00 gibi yaptım çekti ama yoruldu tutmak istemedi zorladım biraz çekti gece mızmızlanma ağlama ile geçirdik ama onlarda da tuttu biberon vermedim gün boyu da böyle devam ettim akşama meme ile deniycem eğer işe yararsa inşeAllah yarar tutar memeyi lütfen sizlerde dua edin meme ucu yaralarım var ama her şeye rağmen tutsun istiyorum bunun çabasını gösteriyorum gerçekten çok sağolun 🌸💗

Back
X