• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemeden çocuklarımızı taciz mi ediyoruz?

Bütüüün bu mesele Aleyna Tilki için de geçerli , o da çocukluktan çıkmış sayılmaz resmi olarak..Çok üzülüyorum çocukların sırtından para kazanılmasına..Reşit olmayan bir kızın gerek giydikleri gerek dansı ,tavrıyla cinselliğinin gözler önüne serilmesine..Yanlış anlaşılmasın sanatını geliştirmeli elbette ama içkili mekanlarda sahne almanın sanatla hiçbir ilgisi yok ...

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. :KK52:
Her gün dikkatimi çeken, ben üzen hayrete düşüren bir konu bu.

Özellikle sosyal medyada çocuklarının her anını paylaşanları anlayamıyorum.
İki beğeni fazla alıcaz diye, o masumları teşhir etmek akıl işi değil. Çıplak, yarı çıplak, hastane odasında serum bağlı, oksijen verilirken foto koyan gördüm yaa "hasta hissediyor" evladın hasta hissediyorken sen ne yapıyorsun?!

Kimsenin çocuğuna ne temas ederim, ne de edilsin isterim.
Sokakta yolda izde çok çektim bu tür insanlardan.
İkiz bebeklerim, dikkat çekiyoruz yolda yürürken, çok şeye maruz kaldık malesef.
İnsanlar bu konularda çok cahil. Ben sokakta elim kirlidir diye bebeğime dokunmazken elin herifi makas alabiliyor, ne cüretleyse!

Alt değiştirecek, malzemelerini alıp salonun orta yerinde, insan içinde bez değiştirenler gördüm ortamdaki muhabbetten kopmamak için olmalı.

3 yaşındaki kızlarıma uzun süredir konuşuyorum, onlara kimler dokunabilir, kimler dokunamaz, wc ye kimlerle gidebilir gibi..
Küçük deyip geçmemek lazım, aciz olabilirler ama insan yetiştiriyoruz, biraz saygı!

Allah akıl fikir basiret versin.
Harika bir anne!

Sanırım soul mate' im sizsiniz :) ahahahahha

deli anne modeli :)
bir sıkıntı yok bence, kızım 5 yaşında gayet sosyal ve aklı başında bir çocuk,
dışarda biri onunla ilgilendiğinde gayet güzel sohbet eden, ama iş mıncıklamaya gelince gerekirse "yaaa gitsene be" diye tepki veren bir çocuk, ya da aileden biri onu severken canını acıttığında bağırıp bana söylüyor, bence önemli şeyler bunlar. biz bu bilinçle yetiştirilmemiştik, çocukken amcalar dayılar enişteler öperken sakalı batardı, acırdı ya da ne bileyim ısırarak seven bir manyak hala vardı hiç tepki veremezdim ben, benimkini ısırsan oooo kıyamet kopar, ya da öptürmek istemiyorsa öpme beni be gel oyun oynayalım diye o an istek ve taleplerini açıkça dile getirebilir. bizim kuşak büyükler ne derse yapılır alt metniyle doldurulmuştu, ben sana kimse istemediğin bir şeyi yaptıramaz diye büyüttüm kızımı.
dilerim ki asla kötü insanlarla karşılaşmaz, ama en azından dünyada kötü insanlar da olduğunu ve annesinin her koşulda ona inanıp onu koruyacağını bilsin.

Bütüüün bu mesele Aleyna Tilki için de geçerli , o da çocukluktan çıkmış sayılmaz resmi olarak..Çok üzülüyorum çocukların sırtından para kazanılmasına..Reşit olmayan bir kızın gerek giydikleri gerek dansı ,tavrıyla cinselliğinin gözler önüne serilmesine..Yanlış anlaşılmasın sanatını geliştirmeli elbette ama içkili mekanlarda sahne almanın sanatla hiçbir ilgisi yok ...
Ana babasının hatası işte.
Para tatlı geliyor

Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.

Biliyorum bu fotoğraflardan her yerde var. Her gün görüyoruz. Erkek çocuğu olduğu için gurur duyan insanlar çocuklarının cinsel organlarını çekinmeden paylaşma hakkı görüyor kendilerinde. Bunun ne gibi sonuçları doğuracağından habersiz...

Bu istismardır arkadaşlar. Çocuklarımız kendi kararlarını veremeyecek yaşta onlar adına çıplak fotoğraflarını paylaşmak istismardır. Onlara sorduk mu, onlar ister miydi bu fotoğrafların çekilmesini? Siz birey olarak soyunmakta ve ya giyinmekte özgürsünüz. Peki onlar?

Yine youtube'da bir kanal var. Baba kız çocuğunu havuzda, orda, burda ıslak ve mayo ile dakikalarca çekip koyuyor. Çocuk ıslak, çıplak ve çekerken kalçası, vajinası, memesi her yeri ortada. Resmen sapıklara pazarlıyor çocuğu. Bir konusu yok, bir amacı yok bomboş bir video. 3 milyon izlenmesi var en az. Sizce kim izliyor bu videoları?

Etrafınızda pedofili olabilir ve çocuğunuzun fotoğrafları ile çirkince, sapıkca fantaziler kurabilir. Hem de bu insanlar en yakınlarınız olabilir. En en yakınlarınız dahi olabilir. Ne kız ne erkek çocuğunuza buna yapmaya hakkınız yok. Hatta bu insanlar ilk fırsatta çocukları sıkıştırıp çirkin emellerine alet edebilir. Bana uzak, bana olmaz demeyin. Bu insanlar her yerde.

Peki ne yapabiliriz?
- Çocuklarınızın özel fotoğraflarını şirin diye sosyal medyada paylaşmayın.
- Çocukları asla ama asla dudaklarından ÖP-ME-YİN! Bunu sevgi gösterisi olarak algılayan çocuk ve onun bu tavrını gözlemleyen pedofili tarafından istismar edilebilir ve öpülebilir.
- Çocuklara cinsel bölgeleri kuku, çiçek, bıdık, arka vs. diye öğretmeyin. Direk vajina, penis, meme, göğüs. kalça kelimeleri ile öğretin. İstismara uğradığında çocuğun ağzından bu laflar çıkarsa sapık çocuğun bilinçli olduğunu anlar ve ondan uzaklaşabilir.
- Toplu taşımada, kalabalık yerlerde 'otur amcanın, dedenin kucağına, öp hadi, sarıl, al bak şeker veriyor ye onu' DE-ME-YİN! Yabancılarla tensel bağ kurmasına ASLA izin vermeyin.
- Eğer birine sarılmak, öpmek istemiyorsa onu sevmiyorsa çocuğu zormalayın.
- Yaşı geldiğinde eğer fotoğrafını paylaşacaksanız ondan izin alın. 'Bu fotoğrafını koymak istiyorum izin verir misin?' diye sorun. Verdiği cevap 'HAYIR' ise saygı duyun paylaşmayın. Bir söz hakkı olduğunu, seçim yapabilme, hayır diyebilme özgürlüğünün olduğunu öğrensin.
- Çocuğunuzu dinleyin ve ona inanın. Tacize uğradıysa bu onun suçu değil. SUÇLAMAYIN! Sakin karşılayın ki size güvensin, anlatsın. Peşini bırakmayın! Çocuğunuzdan önemli bir şey yok dünyada! Millet bize nasıl, ne gözle bakar acizliğinden kurtulun.
-Başkasının çocuğunu severken ailelerinden izin alın. Kardeşinizin çocuğu olsa dahi izin alın. Ve cinsel bölgelere şakalardan ve dokunuşlardan uzak durun.

Siz de bildiklerinizi yazın. Kadın bilirse çocuklarına da öğretir!

istemeden değil bile isteye çocuklarımızı taciz ediyoruz da ettiriyoruz da.
çocuklarımızın tatlılığını (!), muhteşemliğimi(!), giydiklerini (!), becerilerini (!) millete aşikar etmek için fotoları daha rahimden başlamak suretiyle paylaşıyoruz. sosyal medyada hayatımızı ortada yaşamaktan hep birlikte haz alıyoruz e çocuklarımız da bundan nasibini alıyor. bu dünyanın sorunu..
ülkece sıkıntılı olduğumuz mevzu da ikiye ayrılıyor biri bahsettiğiniz üzere erkek çocuk gösterişçiliği, diğeri ise aman büyüktür çocuğa istediğini yapar pısırıklığı.
2,5 yaşında oğlum var allahıma şükürler olsun biz giyinirken odaya girmemesi gerektiğini bilir, ben annesi olarak dahi öpmek için sorarım, büyükler bizim bu mevzudaki tersliğimizi bilir oğlumu sevmek için önce kendinden sonra bizden izin alırlar. tabi sosyal medyada fotolarını paylaşıyoruz keşke yapmasak ama asla çıplak değil. yazın bile üstü çıplak fotosunu paylaşmadım bırak pipiyi göstermeyi.
her gün anlatıyorum altını anne baba babaanne ve anneanne dışında kimsenin açmasına müsaade etme, birisinin seni öpmesini istemiyorsan kesinlikle izin verme diye o da öğrendi. çocuk diyip geçmemek lazım çok güzel kapıyorlar.
37 günlükken sünnetini yaptırdım mevlütünü aile içinde okutturdum ama hiçbir güç bana düğün dernek yaptıramaz. sünnet bir tıbbi ve dini gerekliliktir erkeklik göstergesi değildir bu zihniyetten de ayrıca tiksinirim.
bir iki kere kp boğuşmak istedi oğlum istemedi zorlayacak oldu eşim de ben de kv de adamı yaptığına pişman ettik istemiyorsa zorlamayacaksın die o da artık alıştı izin almadan ya da oğlum boğuşmak istemezse zorlamamaya.
en büyük şansım 3 oğlunu da bu zihniyette büyütmüş kayınvalidemdir. oğluma da o bakıyor aynı benim kafadan. eşim de aynı düşünür.
ülkece zihniyetlerimizi değiştirmemiz şart.
kısacası eğitim şart!!

Ha bir de ben bir çocuğu sevmek istersem, kuzenimin çocuğu olsun, arkadaşımın çocuğu olsun mutlaka onunla göz teması kurabileceğim şekilde diz çökerek sohbet ederim önce. Yanağını falan mıncırmak istiyorum bazen, ne yapayım çok tatlı oluyorlar :) İzin alıyorum sevmek için, "Yanağını sevebilir miyim" diyorum, olur derse seviyorum. Kimisi hayır deyip kaçıyor, asla peşinde koşup zorlamıyor ya da ısrar etmiyorum. Çocuğa hiçbir şeyden anlamıyor, çocuktur canım ne olacak bakışıyla bakanlara da karşıyım. Gayet bilinçli oluyorlar, hatta kimisi senden benden bilinçli ehehe, konuşunca dumura uğradığım çok çocuk var cidden. :)

istemeden değil bile isteye çocuklarımızı taciz ediyoruz da ettiriyoruz da.
çocuklarımızın tatlılığını (!), muhteşemliğimi(!), giydiklerini (!), becerilerini (!) millete aşikar etmek için fotoları daha rahimden başlamak suretiyle paylaşıyoruz. sosyal medyada hayatımızı ortada yaşamaktan hep birlikte haz alıyoruz e çocuklarımız da bundan nasibini alıyor. bu dünyanın sorunu..
ülkece sıkıntılı olduğumuz mevzu da ikiye ayrılıyor biri bahsettiğiniz üzere erkek çocuk gösterişçiliği, diğeri ise aman büyüktür çocuğa istediğini yapar pısırıklığı.
2,5 yaşında oğlum var allahıma şükürler olsun biz giyinirken odaya girmemesi gerektiğini bilir, ben annesi olarak dahi öpmek için sorarım, büyükler bizim bu mevzudaki tersliğimizi bilir oğlumu sevmek için önce kendinden sonra bizden izin alırlar. tabi sosyal medyada fotolarını paylaşıyoruz keşke yapmasak ama asla çıplak değil. yazın bile üstü çıplak fotosunu paylaşmadım bırak pipiyi göstermeyi.
her gün anlatıyorum altını anne baba babaanne ve anneanne dışında kimsenin açmasına müsaade etme, birisinin seni öpmesini istemiyorsan kesinlikle izin verme diye o da öğrendi. çocuk diyip geçmemek lazım çok güzel kapıyorlar.
37 günlükken sünnetini yaptırdım mevlütünü aile içinde okutturdum ama hiçbir güç bana düğün dernek yaptıramaz. sünnet bir tıbbi ve dini gerekliliktir erkeklik göstergesi değildir bu zihniyetten de ayrıca tiksinirim.
bir iki kere kp boğuşmak istedi oğlum istemedi zorlayacak oldu eşim de ben de kv de adamı yaptığına pişman ettik istemiyorsa zorlamayacaksın die o da artık alıştı izin almadan ya da oğlum boğuşmak istemezse zorlamamaya.
en büyük şansım 3 oğlunu da bu zihniyette büyütmüş kayınvalidemdir. oğluma da o bakıyor aynı benim kafadan. eşim de aynı düşünür.
ülkece zihniyetlerimizi değiştirmemiz şart.
kısacası eğitim şart!!

Erkek çocuğu sünnet olurken yer yerinden oynatan düğün dernek yaptıran zihniyeti kız çocukları regl olduğunda utandırmak, saklamak yerine düğün dernek yaptırmaya davet ediyorum.

ben takıntılıyım bu konuda.
Geçen bebeğim ve eşimle oturuyorum bebeğim karşı masaya agucuk gugucuk heheyyt diye laf attı masada yaşlı kadın ve adam var. Geldi bebeğimi kucağına alıp götürmek istiyor çok uzağa götürmeyeceğim sevip geleceğim dedi bana:deli:ayy bir de elinde sümüklü mendil var
Höösssttt geri bas teyze ne münasebet dedim alı al moru mor gitti:dondurma:

olayı cok paranoyaklıga dokmek te normal degil ama fazla rahatlık da aynı sekilde bazı anneler baya baya abartıyor hani cocugu babasından sakınanlar var ben bunları hos karsılamıyorum kız cocugun altını baba degistirmez ayıp diyenlerin kafasınıda anlamam mesela ben o adamla evliyim yahu babası o ama cocuga sınırları ogretilmeli anne baba ve yakın aile dısındaki kimsenin opmesine ona dokunmasına izin vermemeli dısarda birilerinin cocuklarını gordugumde kucagıma almam en fazla basına dokunurum dayanamayıp:) cocugum olduktan sonra fotograflarını paylasırım her gun her anını degil ama bazı goruntuleri sevdigim insanlarla paylasmayı isterim ..giyim konusunda cocuklar cocuk gibi giydirilmeli bazen bakıyorum 30 yasındaki kadının giyecegi seyler bebeklere gore yapılmıs hos durmuyor..

inan sadece ciplak fotolar degil her turlu cocuk fotosu beni rahatsiz ediyor. instada bir anne var cocugunun her yemek yiyisini gizlice cekip yukluyor, keza malum tup bebek.annesi var herkes bilir melinasmom fan sayfalari caps sayfalari var. cilginlar gibi cocugun her ani kayit altinda... bu da istismardir. izlemiyorum begenmiyorum.
dudaktan opme meselesi malesef 3 gundur bu sorunla ugrasiyoruz. babasi ile beni gordu sanirim taklit olarak yapiyor. umarim unutturabilirim...

Hanımlar
Eminim yapıyorsunuzdur ama ben bir kez daha dile getirmek istedim.
Misafirli kalabalık ortamlarda çocuklarınız bir başka odada oynuyorsa lütfen arada gidip kontrol edin, kapıyı kapatmalarına izin vermeyin. (Cinsiyetleri, yaşları ne olursa olsun)
Lütfen.. Lütfen... Lütfen..

Bazen bazı ortamlarda bir araya geldiğimiz bir kadın var, komşu diyelim. İki oğlu var 6 yaş civarı, yaramazlar da..
Çocuklar farklı odada oynarken defalarca gidiyor geliyorum, o beni her defasında uyarıp bir de dalga geçiyor aklı sıra.
"ayy otursana, ayy boşver çocuk onlar bağırsın, ay gitme ay ay ayy"
"sen alışkın değilsin, insan içine çıkmaya, alışsın çocuklar bırak"
Gibi salak cümlelerle...
Kendisi oturduğu koltuğa mıh gibi çakıldığı için tüm anneleri uyarıyor, bırakalım çocuklar özgürce oynasın,biz de oturup çayımızı içelim de mi ama..
mükemmel anne(!)

Lütfen siz o mükemmellerden olmayın.
Evlatlarımız iyi günler, iyi insanlar görsün inşallah :KK52:

Erkek çocuğu sünnet olurken yer yerinden oynatan düğün dernek yaptıran zihniyeti kız çocukları regl olduğunda utandırmak, saklamak yerine düğün dernek yaptırmaya davet ediyorum.
Ben bir erkek annesiyim ve oğlum 2 buçuk yaşında. Şimdilik en büyük hayalim ona sünnet düğünü yapmak. Ama sizin söylediğinize göre ben oğlumun pipisini kestirdim bakın demek için düğün yapmış oluyorum.. Kesinlikle değil.. Sadece anne olarak güzel bir eğlence olsun anılarımız olsun fotoğraflarımız olsun.. Oğlumun aklında o gün güzel bir gündü olarak kalsın.. Etrafa gösteriş için yapmaz çopu aile bunu.. Kızım olursa da ve bir gün regl olduğunda asla bunu saklaması gereken bir şey olduğunu öğretmem.. Sizin gibi düşünenlere saygı duyarım.. Siz yapmayabilirsiniz.. Ama yapanı da bu şekilde küçük görerek geri kafalı zihniyetini yapıştıramazsınız..

evet deliymişim ben,
eve yatıya erkek gelince 5 yaşındaki kızımla yattığım için (gelen adam doğru düzgün tanımadığım biri, eşimin amcası)
sosyal medyada çok özel günler dışında foto paylaşmadığım için,
kendisinden yaşça büyük çocuklarla bir odada başbaşa bırakmadığım için,
kimsenin kucağına oturtmadığım için
vs vs
şu an deli miyim bilmiyorum ama benim ihmalim yüzünden çocuğum tacize uğrarsa delireceğim kesin, o yüzden ben elimden geleni yapayım da...
kesinlikle deli degilsin. ben de boyle buyudum ben de boyle buyutuyorum. kuzenlerimle bile kapi kapali oynayamazdik annem kizardi hakli oldugunu burada okudugum kuzenime asigim konularindan anliyorum.

Ben bir erkek annesiyim ve oğlum 2 buçuk yaşında. Şimdilik en büyük hayalim ona sünnet düğünü yapmak. Ama sizin söylediğinize göre ben oğlumun pipisini kestirdim bakın demek için düğün yapmış oluyorum.. Kesinlikle değil.. Sadece anne olarak güzel bir eğlence olsun anılarımız olsun fotoğraflarımız olsun.. Oğlumun aklında o gün güzel bir gündü olarak kalsın.. Etrafa gösteriş için yapmaz çopu aile bunu.. Kızım olursa da ve bir gün regl olduğunda asla bunu saklaması gereken bir şey olduğunu öğretmem.. Sizin gibi düşünenlere saygı duyarım.. Siz yapmayabilirsiniz.. Ama yapanı da bu şekilde küçük görerek geri kafalı zihniyetini yapıştıramazsınız..

Sünnetin kutlanacak neyi var sence, neden düğün?

Seviyorum çünkü.. Ama bu gösteriş ya da bakın benim oğlumun pipisini kestirdikk alem görsün aha erkekliğe ilk adım falan safsatası değil kesinlike..

Erkekliğe adım anlamı taşımıyorsa kendi içinde bi mantığı olabilir, anlamı bu olsaydı arkadaşın dediği gibi kızın da reglinin kutlanması gerekirdi o da kadınlığa ilk adım

Erkekliğe adım anlamı taşımıyorsa kendi içinde bi mantığı olabilir, anlamı bu olsaydı arkadaşın dediği gibi kızın da reglinin kutlanması gerekirdi o da kadınlığa ilk adım
O zaman da kutlama yaparım ben kızıma:) pasta alırızz keseriz olmaz mı:) seviyorum ben eğlenmeyi de ondan yoksa erkeklipe ilk adım falan hikaye kime ne benim oğlumun pipisinden:)

Benim 19 aylık kız evladım var zeka yoksunu kv kızım çok küçükken alt değişimi esnasında cinsel organını sıkmıştı. Aklınca seviyor.
Doğduğuna pişman oldu. Artık kızımla 5 dk bile yalnız kalmasına izin vermiyorum.
Çocukların kalçalarına cinsel organlarına dokunularak sevmek nasıl bir beyin fonksiyonu anlayamıyorum.

Back