• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemeden çocuklarımızı taciz mi ediyoruz?

evet deliymişim ben,
eve yatıya erkek gelince 5 yaşındaki kızımla yattığım için (gelen adam doğru düzgün tanımadığım biri, eşimin amcası)
sosyal medyada çok özel günler dışında foto paylaşmadığım için,
kendisinden yaşça büyük çocuklarla bir odada başbaşa bırakmadığım için,
kimsenin kucağına oturtmadığım için
vs vs
şu an deli miyim bilmiyorum ama benim ihmalim yüzünden çocuğum tacize uğrarsa delireceğim kesin, o yüzden ben elimden geleni yapayım da...

Sanırım soul mate' im sizsiniz :) ahahahahha

Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.

O foto kesinlikle şikayet edilmeli. Iki çocukta istismar edilmiş.

Çocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.

Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler

Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
:KK57::KK57::KK57::KK57:
Böyle bir ailede eşiniz nasıl biri acaba?

Çok takdir ettim sizi. Keşke herkes bilinçlenmek için çaba göstermiş olsa çocukları kötü etkileyecek şeyler meydana gelmez. Şimdi ki anne babaların bazıları çok bencil. Benim bu konuyla birlikte rahatsız olduğum bir başka şey de çocukları yetişkin gibi giydirip süs objesi haline getirmeleridir. Bir anne çocuğuna file çorap giydirmiş ellerde oje çocuk 2 yaşlarında bu resim herkesin erişebileceği bir yere konmuş. Anlamıyorlar kötü insanların da olduğunu kabul etmiyorlar. Ben blogger annelere de karşıyım. Çocukları vitrin mankeni gibi kullanıp üzerlerinden para kazanılmasını doğru bulmuyorum
Yahu bırakın değil mi çocuk çocukluğunu yaşasın.
Bu zamanların geri dönüşü yok zaten ileri de yetişkin bir birey olduğunda, kendi iradesiyle süsünü de yapar püsünü de giyer.

Yahu bırakın değil mi çocuk çocukluğunu yaşasın.
Bu zamanların geri dönüşü yok zaten ileri de yetişkin bir birey olduğunda, kendi iradesiyle süsünü de yapar püsünü de giyer.
Kesinlikle öyle.. Yetişkin olunca isterlerse zaten süslenirler. Çocukların bedenine yatırım yapmak yerine zihinlerine ve duygularına yatırım yapılsa keşke. O zaman hayat ve kendileri ile barışık çocuklar yetişir.

Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.

Biliyorum bu fotoğraflardan her yerde var. Her gün görüyoruz. Erkek çocuğu olduğu için gurur duyan insanlar çocuklarının cinsel organlarını çekinmeden paylaşma hakkı görüyor kendilerinde. Bunun ne gibi sonuçları doğuracağından habersiz...

Bu istismardır arkadaşlar. Çocuklarımız kendi kararlarını veremeyecek yaşta onlar adına çıplak fotoğraflarını paylaşmak istismardır. Onlara sorduk mu, onlar ister miydi bu fotoğrafların çekilmesini? Siz birey olarak soyunmakta ve ya giyinmekte özgürsünüz. Peki onlar?

Yine youtube'da bir kanal var. Baba kız çocuğunu havuzda, orda, burda ıslak ve mayo ile dakikalarca çekip koyuyor. Çocuk ıslak, çıplak ve çekerken kalçası, vajinası, memesi her yeri ortada. Resmen sapıklara pazarlıyor çocuğu. Bir konusu yok, bir amacı yok bomboş bir video. 3 milyon izlenmesi var en az. Sizce kim izliyor bu videoları?

Etrafınızda pedofili olabilir ve çocuğunuzun fotoğrafları ile çirkince, sapıkca fantaziler kurabilir. Hem de bu insanlar en yakınlarınız olabilir. En en yakınlarınız dahi olabilir. Ne kız ne erkek çocuğunuza buna yapmaya hakkınız yok. Hatta bu insanlar ilk fırsatta çocukları sıkıştırıp çirkin emellerine alet edebilir. Bana uzak, bana olmaz demeyin. Bu insanlar her yerde.

Peki ne yapabiliriz?
- Çocuklarınızın özel fotoğraflarını şirin diye sosyal medyada paylaşmayın.
- Çocukları asla ama asla dudaklarından ÖP-ME-YİN! Bunu sevgi gösterisi olarak algılayan çocuk ve onun bu tavrını gözlemleyen pedofili tarafından istismar edilebilir ve öpülebilir.
- Çocuklara cinsel bölgeleri kuku, çiçek, bıdık, arka vs. diye öğretmeyin. Direk vajina, penis, meme, göğüs. kalça kelimeleri ile öğretin. İstismara uğradığında çocuğun ağzından bu laflar çıkarsa sapık çocuğun bilinçli olduğunu anlar ve ondan uzaklaşabilir.
- Toplu taşımada, kalabalık yerlerde 'otur amcanın, dedenin kucağına, öp hadi, sarıl, al bak şeker veriyor ye onu' DE-ME-YİN! Yabancılarla tensel bağ kurmasına ASLA izin vermeyin.
- Eğer birine sarılmak, öpmek istemiyorsa onu sevmiyorsa çocuğu zormalayın.
- Yaşı geldiğinde eğer fotoğrafını paylaşacaksanız ondan izin alın. 'Bu fotoğrafını koymak istiyorum izin verir misin?' diye sorun. Verdiği cevap 'HAYIR' ise saygı duyun paylaşmayın. Bir söz hakkı olduğunu, seçim yapabilme, hayır diyebilme özgürlüğünün olduğunu öğrensin.
- Çocuğunuzu dinleyin ve ona inanın. Tacize uğradıysa bu onun suçu değil. SUÇLAMAYIN! Sakin karşılayın ki size güvensin, anlatsın. Peşini bırakmayın! Çocuğunuzdan önemli bir şey yok dünyada! Millet bize nasıl, ne gözle bakar acizliğinden kurtulun.
-Başkasının çocuğunu severken ailelerinden izin alın. Kardeşinizin çocuğu olsa dahi izin alın. Ve cinsel bölgelere şakalardan ve dokunuşlardan uzak durun.

Siz de bildiklerinizi yazın. Kadın bilirse çocuklarına da öğretir!
:KK9::KK9:
İnstagram da Feyza Altun isimli bir avukat var, bu konuda iyi çalışmaları var
Katılıyorum ve çok destekliyorum

Çocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.

Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler

Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
Ama ben yuh diyorum. Utanmadan söylüyomu bide bunu.
Belkı tacız etmedı ama iğrendım ben suan liseye kadar gidene kadar ne demek ya aklımdan türlü türlü şeyler geçiyo iğ re n dim !

Hayatımızdaki her şey gibi çocuklarımız da fazla "tık"lanma uğruna gözden kaçırdıklarımız arasına giriverdi, ne yazık ki.
Ister istemez aklıma Irmak bebek geldi.
Allah ailesine sabır versin; özellikle hatamız "X amcasıdır öpsün, öpme demeyelim ayıp olmasın" dememizdi, dediklerinde daha bir ayrı kahroldum.
Bu işin amcası, dayısı hatta akranı, hemcinsi yok.
Çocuklarımıza bile hissettirmeden takipte olmalıyız.
Rabbim hepsini korusun.
Önemli olma ihtiyacımızı kendisini ifade edemeyecek kadar küçük çocuklar üstünden gidermek bana da doğru gelmiyor. Like kölesi çocuklar yetişiyor.

Biliyorum bu fotoğraflardan her yerde var. Her gün görüyoruz. Erkek çocuğu olduğu için gurur duyan insanlar çocuklarının cinsel organlarını çekinmeden paylaşma hakkı görüyor kendilerinde. Bunun ne gibi sonuçları doğuracağından habersiz...

Bu istismardır arkadaşlar. Çocuklarımız kendi kararlarını veremeyecek yaşta onlar adına çıplak fotoğraflarını paylaşmak istismardır. Onlara sorduk mu, onlar ister miydi bu fotoğrafların çekilmesini? Siz birey olarak soyunmakta ve ya giyinmekte özgürsünüz. Peki onlar?

Yine youtube'da bir kanal var. Baba kız çocuğunu havuzda, orda, burda ıslak ve mayo ile dakikalarca çekip koyuyor. Çocuk ıslak, çıplak ve çekerken kalçası, vajinası, memesi her yeri ortada. Resmen sapıklara pazarlıyor çocuğu. Bir konusu yok, bir amacı yok bomboş bir video. 3 milyon izlenmesi var en az. Sizce kim izliyor bu videoları?

Etrafınızda pedofili olabilir ve çocuğunuzun fotoğrafları ile çirkince, sapıkca fantaziler kurabilir. Hem de bu insanlar en yakınlarınız olabilir. En en yakınlarınız dahi olabilir. Ne kız ne erkek çocuğunuza buna yapmaya hakkınız yok. Hatta bu insanlar ilk fırsatta çocukları sıkıştırıp çirkin emellerine alet edebilir. Bana uzak, bana olmaz demeyin. Bu insanlar her yerde.

Peki ne yapabiliriz?
- Çocukları asla ama asla dudaklarından ÖP-ME-YİN! Bunu sevgi gösterisi olarak algılayan çocuk ve onun bu tavrını gözlemleyen pedofili tarafından istismar edilebilir ve öpülebilir.
- Çocuklara cinsel bölgeleri kuku, çiçek, bıdık, arka vs. diye öğretmeyin. Direk vajina, penis, meme, göğüs. kalça kelimeleri ile öğretin. İstismara uğradığında çocuğun ağzından bu laflar çıkarsa sapık çocuğun bilinçli olduğunu anlar ve ondan uzaklaşabilir.
- Toplu taşımada, kalabalık yerlerde 'otur amcanın, dedenin kucağına, öp hadi, sarıl, al bak şeker veriyor ye onu' DE-ME-YİN! Yabancılarla tensel bağ kurmasına ASLA izin vermeyin.
- Yaşı geldiğinde eğer fotoğrafını paylaşacaksanız ondan izin alın. 'Bu fotoğrafını koymak istiyorum izin verir misin?' diye sorun. Verdiği cevap 'HAYIR' ise saygı duyun paylaşmayın. Bir söz hakkı olduğunu, seçim yapabilme, hayır diyebilme özgürlüğünün olduğunu öğrensin.
- Çocuğunuzu dinleyin ve ona inanın. Tacize uğradıysa bu onun suçu değil. SUÇLAMAYIN! Sakin karşılayın ki size güvensin, anlatsın. Peşini bırakmayın! Çocuğunuzdan önemli bir şey yok dünyada! Millet bize nasıl, ne gözle bakar acizliğinden kurtulun.
-Başkasının çocuğunu severken ailelerinden izin alın. Kardeşinizin çocuğu olsa dahi izin alın. Ve cinsel bölgelere şakalardan ve dokunuşlardan uzak durun.

Bu konuda söyleyecek çok sözüm var ama şuan zamanım yok. Bir konu açmıştım bu konuyla ilgili bakarsan sevinirim.

Yazılanların hepsi doğru, sosyal medya kullanımı yaygınlaştığından beri pedofililerin istedikleri içeriklerde görüntülere ulaşması da kolaylaştı ne yazık ki. Çok uzağa bile gitmeye gerek yok dediğiniz gibi aile içinde bile çıkabiliyorlar.

Hadi pedofiliyi falan geçtim, hiç denk gelmediğini varsayalım çocuğunuzun. Bu çocuk sonsuza kadar çocuk kalmayacak değil mi, büyüyecek, yetişkin bir kadın/erkek olacak. İleride bu kadar mahrem görüntülerinin paylaşılmış olmasından hiç mi rahatsızlık duymayacak mesela? Eşlerinize/Sevgililerinize sorun çoğunun küçükken cinsel organının çekildiği fotoğrafları vardır. Aile albümünde görünce bile rahatsız oluyorlar, ileride sosyal medyada görmeleri daha travmatik olmaz mı? Cinsel fotoğrafları paylaşılmıyor orda diyebilirsiniz ama inanın mahremiyet düzeyi aynı. Çocuklarımıza iyilik edelim derken kötülük etmeyelim.

Peki ne yapabiliriz?

Ne kadarda dogru konuya parmak basmissiniz son zamanlarda her yerde bu tur fotograflar insanlar hic mi duymadi pedofili sapiklarlari en normal insanlarin bile bpyle seyleei oldugunu duyuyoruz

Cok ddgil bi kac ay once bi koydeki okul mudurunun cocuklara istismar uyguladigini duymustuk

Bu fotograflari paylastiklarinda bu tur insanlarin cocuklarina nasil bakacaklarini o masum cocuklar ustunden nasil igrenc hayaller kuracaklqrini keske birazcik olsun idrak edebilseler

Hatirladigim kadariyla bi haber okumustum, yurt disinda bir cocuk kendi fotograflarini sosyal medya da paylastiklari icin anne ve babasina dava acmisti 18 yasina gelince ve hakli bulunmustu.
Kesinlikle cocuklarin fotograflari paylasilmamali bence de.

Kizlar bana kizmayin yanlista anlamayin ama anneler bazi kiz cocuklarini oyle giydiriyorki ortalikta sapiklar var cocuk demiyor bakiyorlar..o pis bakislardan korumak icin daha derli toplu giydirebiliriz benim fikrim bu.buyukler kendini koruyabilir ama cocuklar koruyamiyabilir o pis bakislardan.

ben bebekliginde bile kimsenin kucagina vermedim kizimi. kimseye opturmedim. evet bu kmsenin hosuna gitmiyor. bebekken kalabaliga partilere kinalara dugunlere dahi sokmadim. insanlarla arasinda muntazam bir sinir var. ben hicbir sinir koymak zorunda kalmadim. kizim istedigine sarilir, elini uzatir ya da oper. buyuk diye hatta dedesi babannesi bile gelse durusunu bozmaz. yani o cocuk diye saklabanlik yapmak zorunda degil
hele hele kimsenin oyuncagi degil
ona sormadan onu hicbiryerde birakmayiz
biz böyle yaptik, cok tuhaf karsilayanlar oluyor
ben onun cocuk dünyasina saygi duyuyorum
sirf biz istiyoruz diye uyku saatinde disari dahi cikmiyoruz
ilerde istedigimizi yapariz ama cocukken fedakarlik yapiyoruz öz cocugumuza cok mu
uc örnekler verdim belki de ama biz esimle böyle yaptigimiz icin icimiz cok rahat

ben bebekliginde bile kimsenin kucagina vermedim kizimi. kimseye opturmedim. evet bu kmsenin hosuna gitmiyor. bebekken kalabaliga partilere kinalara dugunlere dahi sokmadim. insanlarla arasinda muntazam bir sinir var. ben hicbir sinir koymak zorunda kalmadim. kizim istedigine sarilir, elini uzatir ya da oper. buyuk diye hatta dedesi babannesi bile gelse durusunu bozmaz. yani o cocuk diye saklabanlik yapmak zorunda degil
ilerde istedigimizi yapariz ama cocukken fedakarlik yapiyoruz öz cocugumuza cok mu
uc örnekler verdim belki de ama biz esimle böyle yaptigimiz icin icimiz cok rahat
Mesela kizim opulmesini istemiyor zorla opcem diye ugrasiyorlar kendi ailemi uyariyorum ama baskalari yanlis anliyor cocugu bizden sogutuyor vs.benim kizim 2 yasina girecek sokakta parkta gordugu abilere cocuklara gidiyor elinden tutuyor sariliyor anlatsam anlamiyor zaten yanindan asla ayrilmam ama cok sicakkanli biraz ceksin kendini istiyorum ama onun da duygu dunyasini bozmadan nasil..

Bence harika! Çok zor ama böyle olmalı. Çocuk sevmeyi de sevgiyi de doğru şekilde algılıyor. Seçim yapabilme algısı gelişiyor. Zaten türk aile yapısı yeterince vıcık vıcık. Herkes birbirini ellemek, öpmek, yalamak istiyor. Samimiyet bu değil. Samimiyet saygıdır, yanında huzur bulmaktır eğlenmektir, gülmektir, hoş sohbettir, kötü zamanlarda arka çıkmaktır. Ama hep dedikodu, hep arkadan konuşma, hep aileye müdehale, hep millet ne der ne yapar gözetleme, karışma. Aile, akraba, arkadaş bunlar değil. Samimiyet, sevgi bu değil.

5 yaşındayken sapık bir bakkalın tacizine uğradığım günden beri bu dünyadaki hiçkimseye güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.27 aylık oğlum var, sosyal medya hesaplarını kullanmıyorum kullansaydım da fotosunu koymazdım.Onlarda bir birey,yarı çıplak ya da çıplak videolarını fotolarını koyan ana babaların ciddi sorumsuz olduğunu düşünüyorum.Pedofili pislikler yüzünden artık çok çok çok dikkatli olmak zorundayız.

Mesela kizim opulmesini istemiyor zorla opcem diye ugrasiyorlar kendi ailemi uyariyorum ama baskalari yanlis anliyor cocugu bizden sogutuyor vs.benim kizim 2 yasina girecek sokakta parkta gordugu abilere cocuklara gidiyor elinden tutuyor sariliyor anlatsam anlamiyor zaten yanindan asla ayrilmam ama cok sicakkanli biraz ceksin kendini istiyorum ama onun da duygu dunyasini bozmadan nasil..

ben cocugum parkta diger cocuklarla oynarken pek müdehale etmiyorum. yurt disindayim ve hic müdehale etmek zorunda kalmadim cok sükür. kendisinden büyük abilerle kaydiraktan kayiyor mesela kendi istiyor karsi taraf da yapiyor. ama tablonun icindeki herkes cocuk ve daha ergenlige girmemis bireyler.
hep basinda akbaba gibi durdugum icin bir sinir geldi kendiliginden
ben de insanlarla pek samimi olmam, bilirim herseye karisacaklarini
kizim da benden böyle gördü böyle alisti hani özel birsey yapmadim
benim insanlarla olan iliskim ona model olmus olabilir
pek misafirim yoktur, kizimin arkadaslari gelir.
arkadas konusundada cok secicidir, üc yasina girdi, sadece anlasabilecekleriyle oynuyor
herkes aile terbiyesini farkli oluyor, asiriya kacan cocuklarla zaten iletisime gecmiyor cocuklar cok daha dikkatli aslinda
ya da bizim kiz kendini cok koruyor
karakter farklari
kizim pek gülmez kimseye ama oglum daha üc aylik herkese gülüyor
elimizden geleni yapalim
beni de bilen bilir kizima ona göre davranir

Back