• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemeden çocuklarımızı taciz mi ediyoruz?

Müslümanlıkta da farz değil ki, adı üzerinde sünnet yani yapılmasa bir günahı yok
Sağlık açısından zaten şaibeli bu yüzden çocuk yetişkin olduğunda kendi kararını kendi verse daha iyi değil mi
Hem travma yaşamasa, hem vücut bütünlüğüne saygı gösterilmiş olsa
Doğru. Ama bu ortamda daha ilkokulda sünnetsiz diye dalga geçip aşağılayacakları için mahalle baskısı oluşacak. Yine kendi kararını veremeyecek :/

Ben 11 aylıkken yaptırdım ve sonradan çok kötü hissettim,sağlık açısından bir problemi yoktu dini hassasiyet açısından bakarsak belki inançsız olacak, benim inancım bu diyerek başka bir bireyin vücut bütünlüğüne saldırmak ne derece doğru

Yani bence de
Dinen farz değil zaten hiç bir mecburiyeti yok
Ama çocuklar için travma, inan görmeye bile dayanamıyorum
Yeğenime yaptırdılar gitmedim, o korkan, ağlayan, çaresiz hallerine dayanamıyorum ben
Üstelik o bir birey deyip, onun vücuduyla ilgili bir kararı başkalarının vermesini doğru bulmuyorum, düşünsene dokundurma kendine diye telkin veriyoruz çocuklara ama cinsel organları kesiliyor, kanım donuyor benim kanım

Ben 11 aylıkken yaptırdım ve sonradan çok kötü hissettim,sağlık açısından bir problemi yoktu dini hassasiyet açısından bakarsak belki inançsız olacak, benim inancım bu diyerek başka bir bireyin vücut bütünlüğüne saldırmak ne derece doğru
Pek çok gayrimüslim rahatsız oldukları için sünnet oluyor zaten. Müslümanlara has bir şey değil. Ya çocuğum inançsız olursa ben ona kötülük yaptırdım diye düşünme. Sonuçta olmuş bitmiş. Bundan sonrası için kendi kararını vermesini teşvik et bence :)

Doğru. Ama bu ortamda daha ilkokulda sünnetsiz diye dalga geçip aşağılayacakları için mahalle baskısı oluşacak. Yine kendi kararını veremeyecek :/

Ah bunlar hep aile kaynaklı, küçücük çocuklar birbirlerinin cinsel organına bakabiliyor, göster oğlum rezilliğinden oluyor bunlar, yoksa el kadar çocukların buna aklı erer mi çok yazık ya

Erkekliğe adım anlamı taşımıyorsa kendi içinde bi mantığı olabilir, anlamı bu olsaydı arkadaşın dediği gibi kızın da reglinin kutlanması gerekirdi o da kadınlığa ilk adım
Erkek çocuklarıma anlı şanlı düğün yapmadım,aile içinde oldu bitti.Yapanlara da merakı var derim geçerim,heves sonuçta.
Kızımın ergenliğe girişini de onunla başbaşa bir pastane de kutladık,ve ona sünnette takılanları aratmayan,anı olabilecek değerli, güzel bir hediye aldım.Gözlerindeki ışığı görmek o kadar güzeldi ki.Akşama kadar gezdik,ona alışveriş yaptık, yemeğe gittik.Buna ondan çok benim ihtiyacım vardı sanırım,çünki bunları paylaşmanın ayıp olduğu bir neslin çocuğuyum.Ve dezavantajlarını fazlasıyla yaşadım.

Dediğin doğru bir sürü yayın var kimi iyi diyor kimi zararlı
Bende diyorum ki çocuk erişkin olduğunda buna kendi karar vermeli, ona ait bir uzvu sakatlama hakkımız yok, valla çok üzülüyorum, el kadar bebelerin haline

haklısın. bir çok konuda kendimi geliştirdiğimi düşündüğüm halde bu mevzuda dediğim gibi çok ikilemde kaldım. acı algısı yokken yaptırmak da en mantıklısı geldi. hala da ikilemdeyim..

Katılıyorum, oğluma sünnet kararı alırken düşündüğüm noktalardan birisi buydu.
Çocuklar birbirlerini eleştirirken çok acımasız oluyorlar, bu şekilde dışlanan çok çocuk oldu. Haliyle ilkokul bir ya da ikinci sınıfın yaz tatilinde sünnet olup ispat çabasına giriyorlar. Üstelik o korku ile travmatik bir hal alabiliyor.

Daha çok bu noktayı düşünerek, hatırlamayacağı zamanda aradan çıkardık biz de.
Zaten sağlık açısından öneriliyordu.

Ah bunlar hep aile kaynaklı, küçücük çocuklar birbirlerinin cinsel organına bakabiliyor, göster oğlum rezilliğinden oluyor bunlar, yoksa el kadar çocukların buna aklı erer mi çok yazık ya

Sürekli soruyorlar, inanamazsınız. Ve buna göre "Erkek değilsin sen" diye dışlıyorlar.
Bunun benzerini kuzenimin oğlunda gördük; sünnet ettirmemişlerdi. İlkokul ikinci sınıfta sünnet oldu.

Erkek çocuklarıma anlı şanlı düğün yapmadım,aile içinde oldu bitti.Yapanlara da merakı var derim geçerim,heves sonuçta.
Kızımın ergenliğe girişini de onunla başbaşa bir pastane de kutladık,ve ona sünnette takılanları aratmayan,anı olabilecek değerli, güzel bir hediye aldım.Gözlerindeki ışığı görmek o kadar güzeldi ki.Akşama kadar gezdik,ona alışveriş yaptık, yemeğe gittik.Buna ondan çok benim ihtiyacım vardı sanırım,çünki bunları paylaşmanın ayıp olduğu bir neslin çocuğuyum.Ve dezavantajlarını fazlasıyla yaşadım.
Yaaaaa ne güzel birşey bu. Harika bir annesiniz siz. Yolunuz açık olsun :)

Konu sahibi,her kelimene katılıyorum,çocuklarımı bu yüzden,özellerini öğrenmeleri için,küçüklerken bile iç çamaşırsız yıkamadım,bebeklik hariç.Şimdi erkekler bile bir biri yanında gayet dikkat eder.Ablamın bir kabus misafirlik hikayesi vardır.Teyzemlerle birisine güle güle otura gitmişler.Ev sahibi kayınvalide 1 yaşındaki torunuyla herkese pipi dağıttırmış:KK57:Çocuga öğretmişler,alıp oradan güya veriyor,ana baba dede zevkle yiyor gibi yapıyormuş:rolleyes:.Ablama sıra gelince oyunbozanlık etmiş,ikramı geri çevirmiş:stop:.Ayıp öyle ama,gel biz senle oynayalım demiş.Herkes hayretler içinde teyzeme, aa senin yeğeninde pek bir çekingen,ayıplık ne vardı şimdi,çocuğu kırmaya değer mi diye sitem etmiş...

Yaaaaa ne güzel birşey bu. Harika bir annesiniz siz. Yolunuz açık olsun :)
Teşekkür ederim canım,bir şeyler artık değişmeli,böyle gelmiş böyle gider denmemeli.Bir söz okumuştum,"içimizden birileri köprü olmaya razı olmadıkça,bu suyun kıyılarında çok bekleriz".

Katılıyorum, oğluma sünnet kararı alırken düşündüğüm noktalardan birisi buydu.
Çocuklar birbirlerini eleştirirken çok acımasız oluyorlar, bu şekilde dışlanan çok çocuk oldu. Haliyle ilkokul bir ya da ikinci sınıfın yaz tatilinde sünnet olup ispat çabasına giriyorlar. Üstelik o korku ile travmatik bir hal alabiliyor.

Daha çok bu noktayı düşünerek, hatırlamayacağı zamanda aradan çıkardık biz de.
Zaten sağlık açısından öneriliyordu.

Sürekli soruyorlar, inanamazsınız. Ve buna göre "Erkek değilsin sen" diye dışlıyorlar.
Bunun benzerini kuzenimin oğlunda gördük; sünnet ettirmemişlerdi. İlkokul ikinci sınıfta sünnet oldu.

Çok kötü bir şey ya
Ailelerinden böyle öğreniyorlar
Erkek oldun/olacaksın saçmalaması
Çok kızıyorum bu duruma

deli anne modeli :)
bir sıkıntı yok bence, kızım 5 yaşında gayet sosyal ve aklı başında bir çocuk,
dışarda biri onunla ilgilendiğinde gayet güzel sohbet eden, ama iş mıncıklamaya gelince gerekirse "yaaa gitsene be" diye tepki veren bir çocuk, ya da aileden biri onu severken canını acıttığında bağırıp bana söylüyor, bence önemli şeyler bunlar. biz bu bilinçle yetiştirilmemiştik, çocukken amcalar dayılar enişteler öperken sakalı batardı, acırdı ya da ne bileyim ısırarak seven bir manyak hala vardı hiç tepki veremezdim ben, benimkini ısırsan oooo kıyamet kopar, ya da öptürmek istemiyorsa öpme beni be gel oyun oynayalım diye o an istek ve taleplerini açıkça dile getirebilir. bizim kuşak büyükler ne derse yapılır alt metniyle doldurulmuştu, ben sana kimse istemediğin bir şeyi yaptıramaz diye büyüttüm kızımı.
dilerim ki asla kötü insanlarla karşılaşmaz, ama en azından dünyada kötü insanlar da olduğunu ve annesinin her koşulda ona inanıp onu koruyacağını bilsin.
Evet,çocuklar sanki ikramlık şeker gibiydi,öptürmeseler,aa kızım çok ayıp o amca ama öpsün hadi denirdi.Bilinçsizlik....

cok cok faydali bir paylasim olmus tsk ederim, cocuklarini youtube tiklanma basi para kazanmak icin koyan ebeveynlere de yaziklar olsun diyorum,hangi kanaldan bahsettiginizi tahmin ediyorum adamin gözünü para bürümüs adam Türkiyede en iyi kazanan youtube kanali oldu. yazik.

Çocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.

Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler

Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
Ciddi misin ya ay dehşete düştüm kızini liseye kadar kolay neden yıkanmış ki

Kızımın bebek albümü için ilk banyosunun fotoğrafını bastırmam lazım. Bebe 10 aylık oldu hala yapmadım. İçimden gelmiyor. Fotoğrafta 5 günlük bebek bile olsa kimsenin görmesini istemiyorum.

Bebekler ve çocuklar çok sevimli olabilirler ama onlar da birer insan. Biz yetişkinler nasıl birbirimizin poposunu vs ısırmıyorsak onlara da aynı saygıyı göstermeliyiz. Kısacası adam yerine konulduklarını bilmeleri gerek.

Herkes evladını korumak ve ilerisi için evladına kendisini korumayı öğretmekle yükümlü. Faydalı paylaşım için teşekkürler.

evet deliymişim ben,
eve yatıya erkek gelince 5 yaşındaki kızımla yattığım için (gelen adam doğru düzgün tanımadığım biri, eşimin amcası)
sosyal medyada çok özel günler dışında foto paylaşmadığım için,
kendisinden yaşça büyük çocuklarla bir odada başbaşa bırakmadığım için,
kimsenin kucağına oturtmadığım için
vs vs
şu an deli miyim bilmiyorum ama benim ihmalim yüzünden çocuğum tacize uğrarsa delireceğim kesin, o yüzden ben elimden geleni yapayım da...
Kendimi gördüm bu yazdıklarınızda.
En basitinden ben başka odada yanlız bırakmaktan rahatsız oluyorum başka çocuklarla kızımı. Oturamıyorum yani,kendi evimde de salonda koşe yaptım kızıma,arkadaşları gelirse orada oynuyorlar,gözümün önünde.
Kimse kızımın odasında yatamaz ki tek kişilik yatak var fazladan orada,ben yatıyorum gece uyanıyor diyorum(ki uyanmaz,korkmaz ama),gerekirse yatıyorum odada kızımla evde misafir varsa.
Açık görüşlü bir insanım,rahat yapıdayım her anlamda ama bu konuda ekstra dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta kimin ne olduğunu bilemiyoruz,ben elimden geleni yaparım.

Çocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.

Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler

Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
Off ya insanı katil ederler.
Sürekli diken üstünde olur insan bu ne?
Ay acaba kim ne yapacak diye diye delirir insan.
Ben böyle bir ortamda olsam kesin sürekli tartışma çıkardı,kimse beni sevmezdi o aileden. Zaten bende görmek istemezdim hicbirini.
Allah yardımcınız olsun

O zaman da kutlama yaparım ben kızıma:) pasta alırızz keseriz olmaz mı:) seviyorum ben eğlenmeyi de ondan yoksa erkeklipe ilk adım falan hikaye kime ne benim oğlumun pipisinden:)
Regl olduğumda annem ve babam bana hediye almışlardı. Benzer mantık :)

Back