• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemeden çocuklarımızı taciz mi ediyoruz?

Çocukların sadece özel fotoğraflarını değil, hiç bir fotoğrafını paylaşmak doğru değil genel ağlarda.
Maalesef instagram, prens ve prenses annelerinin yarış meydanına dönmüş.

Çocuğun sadece özel fotograflarının paylaşılması değil sorun çocuğunuzun hiçbir resmini sosyal medyada paylaşmayın. Siz o resmi silseniz bile internetten silinmiyor. Ve büyüdüğünde nasıl karşısına çıkacağını bilemessiniz

hiç denk gelmedim bahsettifiniz resim videoya
gorguusuzlukden herhalde
cahillik mi desem çok enterasan

ben bi sayfaya denk geldim face de, gevur pedofili sayfasuydi ne deidklerini anlamiyordum yabanci dil oldugu için ama resimler herseye yetiyordu
bez reklamindaki çocukdan tutun hersey ama hesey vardi o sayfadaki resimlerde çocukla ilgili

Çok güzel bi yazı cnm. Şimdi benim sorum benim oğlan çok sevecen yabancılık çekmeyen biri.örneğin bi minibüste markette vs büyük birini gördüğünde (her zaman değil tabi istisna)elini öpüp basina koymayı sever saygı göstergesi olduğu için hoşuma da gitmiyor değil ama yanlış mi bu

Off ya insanı katil ederler.
Sürekli diken üstünde olur insan bu ne?
Ay acaba kim ne yapacak diye diye delirir insan.
Ben böyle bir ortamda olsam kesin sürekli tartışma çıkardı,kimse beni sevmezdi o aileden. Zaten bende görmek istemezdim hicbirini.
Allah yardımcınız olsun
Benide sevmezlerdi o ailede olsaydım,başka konularda susabilirim ama bu konuda isterse dünya yansın,bunu yaptırmam,sapıkmısınız derim direk...

Gerçekten bende mi sorun var diye düşünüyordum intagramda kiz ya da erkek çocukların denizde mayolu bikinili resimlerini atanlari görünce, acaba ben mi cok art niyetli düşünüyorum diye geçiyordu aklımdan...

Oğlum var ama pipisini kimseye sergilemedik ki sünnet oldu bizden başkası görmedi ki çocuklarda rahatsiz oluyordur bu durumdan, 2.5 yaşında ben wc deyken geliyor bazen ama artik izin vermiyorum , eşim yanında giyinmemeye dikat ediyor...
Ben 1 yasindan veri özel bölgelerini gösteriyorum, ben ve baban dışında kimse altini degsitiremez dokunamaz biz bile istemezsen dokunmayiz diyorum...poposunuda gösteriyorum ama o an dokunur herkes dokunur diyor... sonra bir zaman geliyor kimse dokunamaz sizden başka diyor... tanımadığın ınsanlarla konuşma , verdiklerini alma diyorum... bi tane trafik şubenin cocuklar için puzzule vardi arkasında resimlerle anlatiyor onlara bakarak anlatıyorum...ama bu konuda cok basari elde edemedik her gördüğüyle konuşuyor ve nefret ettiğim sey insanların seker vs vermesi alma diyorum alıyor..insanlarla konuşup beni tanidi diyor nasil yapacaz bunu bilmiyorum...

Aklima gelmisken oğlumu parka götürdük buyuk bir parkti, kaydiraga cikma basamakları demir cubuklardan oğlum cikti eşimde destekledi vs yanımızda 5-6 yaşlarında bir kiz çocuğu vardı eşime gidip ben çıkamıyorum yardim et dedi, eşim edecekti hayir dedim çocuğa sen de yapabilirsin dedim dokunmadım bende ailesi biz öyle deyince oturduklari yerden kalkti geldi eşimede dedim kimsenin çocuğuna dokunma oda aslinda haklısın düşününce dedi sonucta bizde yabancılarla mesafe istiyoruz... valla cok zor bu dönemde cocuk büyütmek aslinda her dönem zordu ama internet gibi bişey var malasef artik

O kadar dertlendiğim birşey ki bu!Ama bunu yapan insanlar nedense anlamakta zorlanıyorlar bazı şeyleri, illa yaşayarak mı görmek gerekiyor allah korusun...
Ben bebek bezi, pişik kremi vs reklamlarındaki görüntülerden de son derece rahatsızım...O sevimli görüntüler bizde güzel duygular uyandırıyor ancak bundan cinsel haz alan hastalar var..Bilsek de bilmezden gelsek de lanet olsun ki varlar ...
Geçenlerde Ayşe Arman'a uyarı yapıldı kızının bikinili fotoğrafıyla ilgili..İnsanlar birbirlerinin ne cahilliklerini bıraktılar ne yobazlıklarını ne fesatlıklarını...Asıl kara cahiller bunu bir tehlike ya da en azından sakınca olarak görmeyenler bana göre...
Ben de o bez krem reklam bebeklerine üzülüyorum.Rızası dışında teşhir ediliyor çocuklar.Çocuk haklarını saymaya sıra gelince bilmeyen yok,ama uygulama içler acısı...

Pek çok gayrimüslim rahatsız oldukları için sünnet oluyor zaten. Müslümanlara has bir şey değil. Ya çocuğum inançsız olursa ben ona kötülük yaptırdım diye düşünme. Sonuçta olmuş bitmiş. Bundan sonrası için kendi kararını vermesini teşvik et bence :)
aynen öyle, sünnet denilen operasyon sağlık açısından faydalı diye biliyorum ben de.

Benide sevmezlerdi o ailede olsaydım,başka konularda susabilirim ama bu konuda isterse dünya yansın,bunu yaptırmam,sapıkmısınız derim direk...
Haklısınız. Kendi zevklerini tatmin edecekler diye,kimseye çocuğumun orasını burasını mıncıklatamam,ic çamaşırına kadar almalarına müsade edemem.
Tamamen sacmalik.
Ben gözümden sakınıyorum,öperken izin istiyorum kızımdan,onlar kim köpekte bu tavırları sergileyecekler.
Büyük olay çıkardı eminim ben yaşasam.

Kendimi gördüm bu yazdıklarınızda.
En basitinden ben başka odada yanlız bırakmaktan rahatsız oluyorum başka çocuklarla kızımı. Oturamıyorum yani,kendi evimde de salonda koşe yaptım kızıma,arkadaşları gelirse orada oynuyorlar,gözümün önünde.
Kimse kızımın odasında yatamaz ki tek kişilik yatak var fazladan orada,ben yatıyorum gece uyanıyor diyorum(ki uyanmaz,korkmaz ama),gerekirse yatıyorum odada kızımla evde misafir varsa.
Açık görüşlü bir insanım,rahat yapıdayım her anlamda ama bu konuda ekstra dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta kimin ne olduğunu bilemiyoruz,ben elimden geleni yaparım.

bence doğru olanı yapıyoruz,
ama yok yapmamalıymışım, ömür boyu ensesinde olamazmışım,
en azından ensesinde olabildiğimiz sürece dikkatli olmamızın ne mahsuru var ki?
öyle şeyler duyuyoruz okuyoruz ki... varsın kızım 5 yaşındayken komşunun çocuğu popoma ellemişti, ya da eniştem yatağıma gelmişti gibi bir travmayla yaşayacağına, annem tilki gibi sürekli beni gözetlerdi diyerek yaşasın... ki ben onu da çok çaktırdığımızı düşünmüyorum ya, neyse...
sonuçta yaşam tarzlarımız belli, dünya görüşümüz belli, aman kapat bacaklarını, yüksek sesle gülme, erkeklerle konuşma, aşifte mi olacaksın gibi tavırlarla değil, bu beden senin sen istemedikçe kimse sana dokunamaz, özel bölgelerine kimse bakamaz dokunamaz gibi aslında özgürlükçü ve bireysel bir mantıkla büyütüyoruz bu çocukları.

:KK57:
Aile çok tuhaf. Doğurursan da asla onlarla yalnız bırakma. Katı ve kesin kurallar koyacaksın. Darılan darılsın.

Öyke bişeye imkan tanımam .
Sapık olduklarını düşünmüyorum ama yapılan şeyler sapıkça .
Hani kp ayşeye yapıyoda kendi kızını sakınmış değil. Enişteler amcalar varken betüle ilk süryeni ben aldım yok ben aldım muhabbeti olmuştu gayet gülüyodu kızının sütyen konusunda .
Manyakçs bi gelenek olmuş.
Bi kişinin kızının ellenmesinden rahatsız olup ali amca biz doktora sorduk çocuğun gelişimini kötü etkiler lütfen yapma diye kibarca uyarışınada tanık oldum hiçbişey olmaz sana bizimkilere bişey oldu mu dedi.

ve lütfen kız çocuklarını, erkek çocuklarını kadınsılaştırıp erkekleştirmeyelim.

bakıyorum kız çocuğunun üzerinde sırt dekolteli tişört mağazaya giriyorum topuklu çocuk ayakkabıları aynı şekilde erkek çocuklarının saçlarını toplamalar vs. bırakın onlar çocukluğunu yaşasın. ileride zaten yaşları gereği giyinip davranacaklar.

lütfen ama lütfen kız çocuklarına makyaj yapıp vs kadınsılaştırarak pedofilelerin kucağına bırakmayalım

Orası öyle tabiki Allah'tan baskın bir karakter olduğum için ikinci bir teklifi sunmadılar..alt bezini alırken bile kimsenin olmadığı yerde değişiyorum... Bu garip gelebilir ama ben bu şekilde ilerlemenin daha sağlıklı olacağını düşünen kişilerdenim. Aylarca gönül koymuş olsalar bile umrumda olmadı. Çocuğun resmi değil de pipisini neden merak eder ki bir insan bende burayı hiç anlamadım ! Tek tek insanları bozdum pipi yahu altı üstü neyine bakacaaksin ?
Komikler gercekten. Erkek dogurdugunuza inanamadilar da delil mi istediler acaba. Yoksa baska ne amaci olabilir ki oyle fotoya bakmanin

Böyle bir aile ile nasıl yaşabileceksiniz? İğrenç!

Ben değil onlar benle nasıl yaşıycak onu düşünsünler.
Açıkçası ayda yılda bir biraya geliyorum çocuk olunca soğru anneme giderim geldiklerinde odadan çıkmam anlarlar heralde.
Azda deliyimdir cesaretleri kırılır

Komikler gercekten. Erkek dogurdugunuza inanamadilar da delil mi istediler acaba. Yoksa baska ne amaci olabilir ki oyle fotoya bakmanin
Hiçbir fikrim yok biliyor musun bende öyle düşündüm ilk ... Yani bir iki kişi istedi bunlar da ailenin büyükleri. Herhalde inanmadıklarından erkek olduğuna... Garip... Atmadım tabi fotosunu dediğimi de aynen ilettim direkt. Pipi görmek isteyen kendi yapsın baksın

Arkadaşlar,beni bu konuda rahatsız eden bir şey daha var.Bazen görüyoruz tvde,düşünceli öğretmenleri tenzih ederim ama,mesela okulda,kendi,gözetimine emanet edilen çocukların belki komik,bazen zavallı yoksul,bazen şarkı türkü söyledikleri görüntülerini sosyal medyada paylaşıyorlar.Ben bundan çok rahatsızım.O çocuğun ya da ailesinin rızası mı alınıyor sank.Bu benim çocuğuma yapılsa göz yummam,davacı olurum.Sonuçta ben çocuğumu onlara emanet ediyorum.Onlar emaneti korumak zorundalar.Bu da bir çeşit istismar bence.Paylaşmak istedim...

Arkadaşlar,beni bu konuda rahatsız eden bir şey daha var.Bazen görüyoruz tvde,düşünceli öğretmenleri tenzih ederim ama,mesela okulda,kendi,gözetimine emanet edilen çocukların belki komik,bazen zavallı yoksul,bazen şarkı türkü söyledikleri görüntülerini sosyal medyada paylaşıyorlar.Ben bundan çok rahatsızım.O çocuğun ya da ailesinin rızası mı alınıyor sank.Bu benim çocuğuma yapılsa göz yummam,davacı olurum.Sonuçta ben çocuğumu onlara emanet ediyorum.Onlar emaneti korumak zorundalar.Bu da bir çeşit istismar bence.Paylaşmak istedim...

Şikayet edilebilir bence onlar. Ben de karşıyım, Youtube'a, Facebook'ta öğrenci fotoğraflarını, videolarını paylaşan öğretmenlere. Çocuk senin "like sevdan" uğruna niye elaleme malzeme olsun?

bunun çok ciddi cezası var, ben denk gelince hem siber suçlara hem meb e şikayet ediyorum.

Back