- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
- Konu Sahibi bensanademistim
Ömür boyu ensesinde olamayız muhakkak ama ömür boyu bu denli savunmasız olmayacaklar zira 5 yaşlarında yada daha küçük çocukların kendi kendini korumasinı ,yanlişı doğruyu ayırt edebilmesini,korkutularak susturulmamasını bekleyemeyizki. Çok savunmasızlar bu yaşlarda,biz göz kulak olmak zorundayız.bence doğru olanı yapıyoruz,
ama yok yapmamalıymışım, ömür boyu ensesinde olamazmışım,
en azından ensesinde olabildiğimiz sürece dikkatli olmamızın ne mahsuru var ki?
öyle şeyler duyuyoruz okuyoruz ki... varsın kızım 5 yaşındayken komşunun çocuğu popoma ellemişti, ya da eniştem yatağıma gelmişti gibi bir travmayla yaşayacağına, annem tilki gibi sürekli beni gözetlerdi diyerek yaşasın... ki ben onu da çok çaktırdığımızı düşünmüyorum ya, neyse...
sonuçta yaşam tarzlarımız belli, dünya görüşümüz belli, aman kapat bacaklarını, yüksek sesle gülme, erkeklerle konuşma, aşifte mi olacaksın gibi tavırlarla değil, bu beden senin sen istemedikçe kimse sana dokunamaz, özel bölgelerine kimse bakamaz dokunamaz gibi aslında özgürlükçü ve bireysel bir mantıkla büyütüyoruz bu çocukları.
Tabiki çocuğa yansıtmadan yapmaya çalışıyorum bende elimden geldiğince. Benim annemde çocukken olmasada(küçük bir yerde yaşiyorduk,kalabalık bir çocuk grubuyduk ve herkes birbirini tanırdı) genç kızlık dönemlerimde ensemdeydi,dısarı çıkarken tembihlerdi kızım sakın açık birşey içme cafede,kutu yada şişeyle gelsin sen aç kapağını muhakkak diye en basitinden. Cep telefonum yoktu tabi saat söylerdi o saatte evde olmak zorundaydım aksi halde polisi arayacak bir kadindı annem. Cep telefonum olunca aradığında açmazsam yine telaşlanıp polise gidebilecek tarzdaydı. Gecikirsem haber verirdim yani muhakkak.
O zaman söylenirdim anneme ama şu an hak veriyorum. Asla dar görüşlü bir kadın değildi giyime kuşama vs karısmazdı ama gezme tozma işlerinde hep kuralları vardı ki asla esnemezdi. Babam desen 18 yaşlarındayken ben "kızım bak içkinin tadını mı merak ediyorsun,bana söyle evde iç ama asla orada burada bilmediğin şeyleri içme" diyen adamdı rahmetli. Annem bir kez dahi olsa arkadaşımda gece kalmama izin vermedi düşünün,evine oturmaya dahi gidemezdim annemin annesini tanımadığı bir arkadaşımın. Şimdi anlıyorum çok net sebebini. Haklıymış.