• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemeden çocuklarımızı taciz mi ediyoruz?

bence doğru olanı yapıyoruz,
ama yok yapmamalıymışım, ömür boyu ensesinde olamazmışım,
en azından ensesinde olabildiğimiz sürece dikkatli olmamızın ne mahsuru var ki?
öyle şeyler duyuyoruz okuyoruz ki... varsın kızım 5 yaşındayken komşunun çocuğu popoma ellemişti, ya da eniştem yatağıma gelmişti gibi bir travmayla yaşayacağına, annem tilki gibi sürekli beni gözetlerdi diyerek yaşasın... ki ben onu da çok çaktırdığımızı düşünmüyorum ya, neyse...
sonuçta yaşam tarzlarımız belli, dünya görüşümüz belli, aman kapat bacaklarını, yüksek sesle gülme, erkeklerle konuşma, aşifte mi olacaksın gibi tavırlarla değil, bu beden senin sen istemedikçe kimse sana dokunamaz, özel bölgelerine kimse bakamaz dokunamaz gibi aslında özgürlükçü ve bireysel bir mantıkla büyütüyoruz bu çocukları.
Ömür boyu ensesinde olamayız muhakkak ama ömür boyu bu denli savunmasız olmayacaklar zira 5 yaşlarında yada daha küçük çocukların kendi kendini korumasinı ,yanlişı doğruyu ayırt edebilmesini,korkutularak susturulmamasını bekleyemeyizki. Çok savunmasızlar bu yaşlarda,biz göz kulak olmak zorundayız.
Tabiki çocuğa yansıtmadan yapmaya çalışıyorum bende elimden geldiğince. Benim annemde çocukken olmasada(küçük bir yerde yaşiyorduk,kalabalık bir çocuk grubuyduk ve herkes birbirini tanırdı) genç kızlık dönemlerimde ensemdeydi,dısarı çıkarken tembihlerdi kızım sakın açık birşey içme cafede,kutu yada şişeyle gelsin sen aç kapağını muhakkak diye en basitinden. Cep telefonum yoktu tabi saat söylerdi o saatte evde olmak zorundaydım aksi halde polisi arayacak bir kadindı annem. Cep telefonum olunca aradığında açmazsam yine telaşlanıp polise gidebilecek tarzdaydı. Gecikirsem haber verirdim yani muhakkak.
O zaman söylenirdim anneme ama şu an hak veriyorum. Asla dar görüşlü bir kadın değildi giyime kuşama vs karısmazdı ama gezme tozma işlerinde hep kuralları vardı ki asla esnemezdi. Babam desen 18 yaşlarındayken ben "kızım bak içkinin tadını mı merak ediyorsun,bana söyle evde iç ama asla orada burada bilmediğin şeyleri içme" diyen adamdı rahmetli. Annem bir kez dahi olsa arkadaşımda gece kalmama izin vermedi düşünün,evine oturmaya dahi gidemezdim annemin annesini tanımadığı bir arkadaşımın. Şimdi anlıyorum çok net sebebini. Haklıymış.

Ömür boyu ensesinde olamayız muhakkak ama ömür boyu bu denli savunmasız olmayacaklar zira 5 yaşlarında yada daha küçük çocukların kendi kendini korumasinı ,yanlişı doğruyu ayırt edebilmesini,korkutularak susturulmamasını bekleyemeyizki. Çok savunmasızlar bu yaşlarda,biz göz kulak olmak zorundayız.
Tabiki çocuğa yansıtmadan yapmaya çalışıyorum bende elimden geldiğince. Benim annemde çocukken olmasada(küçük bir yerde yaşiyorduk,kalabalık bir çocuk grubuyduk ve herkes birbirini tanırdı) genç kızlık dönemlerimde ensemdeydi,dısarı çıkarken tembihlerdi kızım sakın açık birşey içme cafede,kutu yada şişeyle gelsin sen aç kapağını muhakkak diye en basitinden. Cep telefonum yoktu tabi saat söylerdi o saatte evde olmak zorundaydım aksi halde polisi arayacak bir kadindı annem. Cep telefonum olunca aradığında açmazsam yine telaşlanıp polise gidebilecek tarzdaydı. Gecikirsem haber verirdim yani muhakkak.
O zaman söylenirdim anneme ama şu an hak veriyorum. Asla dar görüşlü bir kadın değildi giyime kuşama vs karısmazdı ama gezme tozma işlerinde hep kuralları vardı ki asla esnemezdi. Babam desen 18 yaşlarındayken ben "kızım bak içkinin tadını mı merak ediyorsun,bana söyle evde iç ama asla orada burada bilmediğin şeyleri içme" diyen adamdı rahmetli. Annem bir kez dahi olsa arkadaşımda gece kalmama izin vermedi düşünün,evine oturmaya dahi gidemezdim annemin annesini tanımadığı bir arkadaşımın. Şimdi anlıyorum çok net sebebini. Haklıymış.
Benim ailemi anlatmışsınız. Ve aynen benimde kızım oldu şimdi annemi çok daha iyi anlıyorum. Kimseye güvenip teslim edemem ancak anneme bırakabilirim,gerçekten korkunç şeyler duyduk Allahım kimseye yaşatmasın

Öyke bişeye imkan tanımam .
Sapık olduklarını düşünmüyorum ama yapılan şeyler sapıkça .
Hani kp ayşeye yapıyoda kendi kızını sakınmış değil. Enişteler amcalar varken betüle ilk süryeni ben aldım yok ben aldım muhabbeti olmuştu gayet gülüyodu kızının sütyen konusunda .
Manyakçs bi gelenek olmuş.
Bi kişinin kızının ellenmesinden rahatsız olup ali amca biz doktora sorduk çocuğun gelişimini kötü etkiler lütfen yapma diye kibarca uyarışınada tanık oldum hiçbişey olmaz sana bizimkilere bişey oldu mu dedi.
Kibarca uyarı fazla naif kalmış bu aileye,köpeksiz köy bulmuşlar,değneksiz geziyorlar,bütün bağlarımı koparırım yeminle.İsterse babamın oğlu olsun:KK67:

Hayatımızdaki her şey gibi çocuklarımız da fazla "tık"lanma uğruna gözden kaçırdıklarımız arasına giriverdi, ne yazık ki.
Ister istemez aklıma Irmak bebek geldi.
Allah ailesine sabır versin; özellikle hatamız "X amcasıdır öpsün, öpme demeyelim ayıp olmasın" dememizdi, dediklerinde daha bir ayrı kahroldum.
Bu işin amcası, dayısı hatta akranı, hemcinsi yok.
Çocuklarımıza bile hissettirmeden takipte olmalıyız.
Rabbim hepsini korusun.

Irmak bebeğin babası eşi ve kızını (Irmak'ın ablasını) bıçaklayarak öldürdü. Kendisi cezaevinde... Böyle bir kader işte...

Benim ailemi anlatmışsınız. Ve aynen benimde kızım oldu şimdi annemi çok daha iyi anlıyorum. Kimseye güvenip teslim edemem ancak anneme bırakabilirim,gerçekten korkunç şeyler duyduk Allahım kimseye yaşatmasın
Amin.
Allah bağışlasın kızınızı,sağlıkla ,kötülüklerden uzak büyütün.

Konuya kelimesi kelimesine katılıyorum . Kendi çocuğumuzu koruyunca bi de kıskanç mualemesi yapıyorlar :( çoçuğunun altını babasından başka kimsenin değiştirmesine izin vermedim , kız olsaydı babasına da iZin vermezdim

Benim üc kızım var oğlumda olmuş olsaydi aynı korumacı tavrimi takınirdım artık kızi erkegi yok tehlike herkes icin var

Yazdiklariniza katiliyorum

Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.

Biliyorum bu fotoğraflardan her yerde var. Her gün görüyoruz. Erkek çocuğu olduğu için gurur duyan insanlar çocuklarının cinsel organlarını çekinmeden paylaşma hakkı görüyor kendilerinde. Bunun ne gibi sonuçları doğuracağından habersiz...

Bu istismardır arkadaşlar. Çocuklarımız kendi kararlarını veremeyecek yaşta onlar adına çıplak fotoğraflarını paylaşmak istismardır. Onlara sorduk mu, onlar ister miydi bu fotoğrafların çekilmesini? Siz birey olarak soyunmakta ve ya giyinmekte özgürsünüz. Peki onlar?

Yine youtube'da bir kanal var. Baba kız çocuğunu havuzda, orda, burda ıslak ve mayo ile dakikalarca çekip koyuyor. Çocuk ıslak, çıplak ve çekerken kalçası, vajinası, memesi her yeri ortada. Resmen sapıklara pazarlıyor çocuğu. Bir konusu yok, bir amacı yok bomboş bir video. 3 milyon izlenmesi var en az. Sizce kim izliyor bu videoları?

Etrafınızda pedofili olabilir ve çocuğunuzun fotoğrafları ile çirkince, sapıkca fantaziler kurabilir. Hem de bu insanlar en yakınlarınız olabilir. En en yakınlarınız dahi olabilir. Ne kız ne erkek çocuğunuza buna yapmaya hakkınız yok. Hatta bu insanlar ilk fırsatta çocukları sıkıştırıp çirkin emellerine alet edebilir. Bana uzak, bana olmaz demeyin. Bu insanlar her yerde.

Peki ne yapabiliriz?
- Çocuklarınızın özel fotoğraflarını şirin diye sosyal medyada paylaşmayın.
- Çocukları asla ama asla dudaklarından ÖP-ME-YİN! Bunu sevgi gösterisi olarak algılayan çocuk ve onun bu tavrını gözlemleyen pedofili tarafından istismar edilebilir ve öpülebilir.
- Çocuklara cinsel bölgeleri kuku, çiçek, bıdık, arka vs. diye öğretmeyin. Direk vajina, penis, meme, göğüs. kalça kelimeleri ile öğretin. İstismara uğradığında çocuğun ağzından bu laflar çıkarsa sapık çocuğun bilinçli olduğunu anlar ve ondan uzaklaşabilir.
- Toplu taşımada, kalabalık yerlerde 'otur amcanın, dedenin kucağına, öp hadi, sarıl, al bak şeker veriyor ye onu' DE-ME-YİN! Yabancılarla tensel bağ kurmasına ASLA izin vermeyin.
- Eğer birine sarılmak, öpmek istemiyorsa onu sevmiyorsa çocuğu zormalayın.
- Yaşı geldiğinde eğer fotoğrafını paylaşacaksanız ondan izin alın. 'Bu fotoğrafını koymak istiyorum izin verir misin?' diye sorun. Verdiği cevap 'HAYIR' ise saygı duyun paylaşmayın. Bir söz hakkı olduğunu, seçim yapabilme, hayır diyebilme özgürlüğünün olduğunu öğrensin.
- Çocuğunuzu dinleyin ve ona inanın. Tacize uğradıysa bu onun suçu değil. SUÇLAMAYIN! Sakin karşılayın ki size güvensin, anlatsın. Peşini bırakmayın! Çocuğunuzdan önemli bir şey yok dünyada! Millet bize nasıl, ne gözle bakar acizliğinden kurtulun.
-Başkasının çocuğunu severken ailelerinden izin alın. Kardeşinizin çocuğu olsa dahi izin alın. Ve cinsel bölgelere şakalardan ve dokunuşlardan uzak durun.

Siz de bildiklerinizi yazın. Kadın bilirse çocuklarına da öğretir!
yazdıklarına aynen katılıyorum ve etrafımızda olan görmek istemediğimiz haberleri görünce o çocukları görünce inan evlatlarımızı daha iyi yetiştirmeye çalışıyoruz.benim de bir oğlum var.şuan 6 buçuk yaşında.odasına soyunurken asla girmiyorum yanına.o da zaten anne ben giyiniyorum girme diyor.öyle alıştırdım.2 buçuk yaşında bir yeğeni var onu bile istemiyor üzerini değiştirirken.utanma duygusu var oğlumda çok şükür.ona da asla başkalarının özel yerlerine şaka bile olsa dokunmaması gerektiğin öğretiyorum.başkalarınında onun özel yerlerine dokunmaması gerektiğinide. Rabbim evlatlarımızı korusun.biz anne baba olarak elimizden geleni yapalım çocuk doğurmak kolay ama yetiştirmek gerçekten zor

Bu her konuya, okumayıp bosan ya da okuyup dalgaya vurmak için bosan yazanlardasiniz sanırım yapmayip bari bazi konularin ciddiyetini anlayin

konuyu ve ciddiyetini biliyorum merak etmeyin.
derdim şu.
konu sahibesi tüm bdv'deki konulara girip .boşan. yazıyor.
konu sahibesinin tüm konularına aynı yorumu yazdım ben de.
bi farkındalık yaratmak açısından..

bir de şimdi bir konusunda beni alıntılayıp "trollük modu on" yazmış gülmüş.
sadece dalga amaçlı bir üyelik yani...
bilemiyorum ya da ben öyle düşündüm.
ama çok sinir bozucu...
kadın konu açmış demiş ki mesela, şiddet görüyorum arkamda ailem yok çocuğum var falan yazmış.
bu altına hemen boşan.
kolay mı öyle boşanmak...

Back