İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bakılamayacak bi bebeğin doğmaması taraftarıyım. Henüz kalbi bile atmıyor şu an. Aldıracaksanız 7. Haftaya gelmeden aldırın yoksa bi canlıya kıyılmış olacak.

Lütfen maddi ve manevi olarak bakamayacaginiz çocuğu dogurmayin. Çocuk doğurmak mucize bişey değil doğadaki her dişi memelinin yapabileceği bişey. Kaldı ki çocuktan sonra evlilikler de sarsılıyor düzenin komple bozulmasından ötürü, sizde bi de maddi sıkıntılar olacak. Yerinizde olsam dogurmazdim çünkü inancli bi birey gibi düşünürsem rızkı veren Allah aklı da vermiş derdim. Hala Afrika'da ve dünyanın bi sürü yerinde aç çocuklar varsa demek ki o kadar da vermiyor.

Ben bunu çok düşündüm ? Niye?
Burada ve çevremde gördüklerimden de diyebilirim ki temelde 2 sebep var.

1- Ne uğruna olursa olsun anne olmak istiyor çünkü üremek ve evli kalmak elindeki tek toplumsal statü ve tatmin kaynağı

2- "hayırlı evlat" yetiştirmek , yani ileride kocadan sonra kendisine bakacak bir kaynağa sahip olmak istiyorlar

Bakamayacağını bildiği bebeği aldırmayı düşünenlerin şiddetle lanetlenmesi de bu yüzden. Çünkü kendisinden çok , doğacak bebeğin durumunu düşünerek karar veren bireyleri bencil ve günahkar olmakla suçlayarak aslında kendi olası çıkarlarının bilişsel ve toplumsal temellerini korumaya çalışıyorlar.

Saf bir kötülükle gelen katıksız bir bencillik yani aslında...
Hepsi bu...

Son düzenleme:
Gercekten mi? Ellerinde telefon var. Her 10 hesaptan biri instamom hesabı. Hicbir sey arastirmiyorsan onlari ornek alirsin. Kahve sunumu paylasmak icin mi kullaniyorlar o telefonlari?
İki gün arayla doğum yaptık. Ben gelemem öyle şeylere o ne diyor 4. Aylıkken bitki çayı içirip 6 aylıkken nohut pilav yediren bir tanıdığım var. Üçüncü bebeği benimle aynı yaş. Hayatından hiçbir şekilde ödün vermeden büyüttü vallahi. Hani benim bütün hayatım değişti. İşe ara verdim, ailelerle büyüttüm 13 ay yatağımdan eşimden evimden ayrı kaldım. O rutin hayatının içine dahil etti. Bebek 1 de uyuyor 11 de uyanıyor. Gün içinde emziriyorum deyip ek besin düzeni falan yok. Bir ben mi salagim diyorum bazen 3 ana 1 ara öğün saatli yedir saatli uyut ne bilim çok yıprandım 1.5 yılda ama bebeklerim sağlıklı ve gelişimleri çok güzel. O diğer yavru maalesef bayağı rahatsızlık atlattı halende devam ediyor. Çocuk bronşit oldu ateşli hastanede yattı on gün sonra aldı çocuğu eşi uzun yol şoförü haydi üç çocukla hep beraber gittiler. 400 km mesafede. Ne oldu çocuk geldi astıma çevirmiş. O kadını görünce ruhum daralıyor. Tek örneği bu değil çevremde bu şekilde kafa rahat çok bebe büyüten var. İkiz bebekle bir rutin oluşturacağım diye imanım gevredi göbeğim çatladı.

Nohut pilav mı? Okurken boğuldum. 6 aylik çocuk nasil yiyor onu? Ah zavalli bebek...

Yalnız çift prezervatif takmak yırtılmalara daha cok sebebiyet verebilir. Prezervatifler birbirine sürteceği için yırtılabilirler. Ben böyle okumuştum.
Eşim denedi birkaç kere birde kontrol ediyor ben yeniden ilaç kullanmaya başlamak istiyorum oda korunsun bende

offf çok haklısınız yaaaa oğlum 24 aylık ve 2 senedir ilk kez bir arkadaşıma akşam oturmasına gittik bu akşam . Uyku saati geldi odaya girdik baba dışarda kaldı tabi çocuk uyumak istemedi ağla ağla geri çıktk . Uykusuzluktan gözleri şişti en sonunda ailecek odaya girdik çocuğu uyuttuk geri çıktık . Gelirken uyandı ağladı filan . Bir daha bir yere gitmeyeceğim diye kendime söz verdim ben. Yemek saatlerinde evde ol koşa koşa gel uyku saatine koşarak gel . 3 ana 1 ara öğün yedirmeye çalış yıldım saçlarım beyazladı

Nohut pilav mı? Okurken boğuldum. 6 aylik çocuk nasil yiyor onu? Ah zavalli bebek...
Aaaa öyle demeyin, rızkiyla gelmiş işte çocuk. Onun rızkı da 6 aylıkken nohut pilav yiyip bakımsızlıktan astım olmakmış. Kader ...Anası bakamam diyip dogurmasaydi da günaha mı girseydi yani? Anası lütfedip doğurmuş, o da büyüyor işte, daha ne istiyor?

Son düzenleme:
Siz bu kadar kararsız durduğunuza göre aldırırsanız çok pişman olursunuz gibime geldi eğer ki aldırdıktan sonra pişmanlıklar yaşarsanız bu sizin psikolojinizi bozabilir ve borçlarla beraber sizi içinden çıkılmaz hallere sürükleyebilir eğerki yoo kararım kesin ben pişman olmam derseniz ona tabiki kimse karışamaz yalnızca şunu söylemek istiyorum eğer ki bebeğinizi dünyaya getirme kararı alırsanız lğtfen arkasından iyi korunun

En tahammül edemediğim cümle: rızkıyla gelir...
Bebek aç kalınca hangisi bir kutu mama getirecek? Anonim forumda herkes doğur doğur diye akıl vermeyi biliyor.

Konuya da cevap vereyim ben sizin yerinizde olsam aldırmazdım. Ki ben de çok uzun bir süre çocuk istemiyorum. Geçenlerde hamilelik şüphem oldu ve hamile olmadığımı öğrenince öyle sevindim ki. Uzun bir süre istemiyorum. Reglimin geciktiği dönemde sürekli ağlıyordum. Yani sizinle empati yapabiliyorum inanın. Ama bunlara rağmen hamile oldugumu ogrenseydim kürtaj olamazdım ya. Kaldırabileceğimi zannetmiyorum.
Siz de bir sene sonra çocuk düşünüyormuşsunuz zaten, mali konularda plan yapıp gebeliğinizi yaşayabilirsiniz. Zaten bir senenin dokuz ayı hamilelik olacak.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşim denedi birkaç kere birde kontrol ediyor ben yeniden ilaç kullanmaya başlamak istiyorum oda korunsun bende
Kontrol etmek hem önemli hem de insanın içini rahatlatıyor sanki yaa. Bence de en güzeli çift korunma. Benim bünyem dkh kaldıramadı çok kötü yan etki yaşadım ama biz de prez+geri çekilme+kontrol yapıyoruz. Allah isteyene versin diye dua ediyorum hep

Bu sitede doktorum demek=20 tane yaşlı teyzenin yanında tansiyon aletiyle belirmek
Bir de “ siteye girmeye zamanın varsa, burada insanlara faydalı olup doktorluk yapman için de zamanın vardır “ diye azar yedim. Düşünebiliyor musunuz?

Yani neden sitede doktorluk yapmıyorsun diye azarlandım resmen

Piraye Hanım, bakın o kadın da yoksulluktan ziyade, psikolojik ve manevi olarak hazır değilmiş. Hasta çocuğu alıp gezmeye götürmüş, astım etmiş koymuş işte.
Ben pek bebek delisi değilimdir, internette de tek bir bebeği sevimli buluyorum. Nisan Hakan diye bir karikatüristin bebeği var, tek tatlı bulduğum bebek o. Dolayısıyla gözlemleme şansım oldu. Planlı bir bebek belli yani. E anne baba tüm enerjisini ona yöneltiyor. Durumları da iyi belli ki bebeğin gelişimi için finansal desteği sağlayabiliyorlar. E sonuç olarak mutlu bir bebek var ortada.
Şimdi şu bebekle o kadının bebeği bir mi? Bir kere şartlar eşit değil. Anneler eşit değil. Yazık...

Bu sorunuzun cevabı burda değil. Bunu eşinizle konusmalisiniz. O yapmış bisey olmamış çocuğu olmuş tekrar yada olmamış kararınızı başkalarının yaşadıkları üzerinden almanız hic sağlıklı değil. Burda çoğunluk ne derse onu mu uygulayacaksiniz? Kusura bakmayın bu hic öyle bir karar değil. Bir kere herseyden önce vebal ne aldır diyebilirim ne aldırma. Hersey oldu bitti farzedin ne hissediyorsunuz bir düşünün hayırlısı olsun hakkinizda

E haklılar...At bi iban , soru başı 100 TL den günde 10 cevap yazsan aldığın maaşla dolandığın yoksulluk sınırını biraz gecersin bari... Böyle yaranirsin bu millete

Bende evlendigimin 6. Ayi istemeden hamile kaldim. Doktora gittik ben kurtaj olmak istedigimi soyledim. Ilk gebelik oldugu icin daha sonra cocuk istersen rahimde tutunmada problem olabilir dedi. Birde ileride dusunuyormusunuz cocuk diye sordu. Aslinda ilerisi icinde dusunmuyordum ben cocuk sahibi olmayi hic istememistim hayatimda fakat o an oyle bi his olustu aldirmadim. Su an oglum 5 yasinda iyiki aldirmamisim ama cok cok zor cocuk sahibi olmak. Kesinlikle maddi olarak degil manevi olarak zor. Ben oda takimi almadim yada turlu turlu kiyafet. Zaten cocuk sahibi olmak gibi bir ozencim olmadigi icin herseyin uygununu almistim. Doguncada bebek emdigi icin bir masrafi yok bence. Sadece ona zarar gelirmi, iyi birisi olurmu bunlar beni cok yoruyor. Eger ileride cocuk sahibi olmayi dusunuyorsaniz ha bir sene once ha bir sene sonra olmus. Zaman farkindan dolayi bence aldirmayin zaten cocuk istiyormussunuz. Ileride cocugunuz oldugunda bunu aldirirsaniz hep akliniza gelebilir dogsaydi su yasta olcakti diye. Mutsuz olmayin simdi gormuyorsunuz diye hissetmiyor olabilirsiniz ama eger goruyo olsaydiniz onu kanli canli yine ayni karari verebilirmisiniz. Sadece biraz erken gelmis bebeginiz o kadar.

E haklılar...At bi iban , soru başı 100 TL den günde 10 cevap yazsan aldığın maaşla dolandığın yoksulluk sınırını biraz gecersin bari... Böyle yaranirsin bu millete
Bi de şey demiş, sana soru sormak için randevu alıp ücret mi ödeyeceğiz bir de

Ben daha ağzımı açmadan hem de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…