- 28 Aralık 2017
- 1.009
- 1.830
- 133
- 38
- Konu Sahibi Babyangell
-
Niyetim kötü değil. Fikrin begenilmemesini istemek demek, benimle aynı görüşte olanların fazlalasmasina sevinmek demek. Neyse ne düşünürseniz düşünün. İyi geceler.Size kotu demedim canim,niyetiniz kötü:)
Neyse,yani begenmedimler sizi cokertmesin,birer kirmizi parmak yani,cokta seyetmeyin:)
Çok daha riskli, sakın yapmayın öyle bir şeyDoğru anladınız
Ah aynen benimde duam öyle allah bakabilecek olana versin ben çok zorlanıyorumKontrol etmek hem önemli hem de insanın içini rahatlatıyor sanki yaa. Bence de en güzeli çift korunma. Benim bünyem dkh kaldıramadı çok kötü yan etki yaşadım ama biz de prez+geri çekilme+kontrol yapıyoruz. Allah isteyene versin diye dua ediyorum hep
Borcun yoksa kralsın bu devirde....daha dün bastım 50000 in daha altına imzayı , el mecbur...Ev borcu bile olmayan ben fakfakirim o zaman şu anda
Hayır evim ve arabam var borcu da varTatlım evi ve arabası yok, ev ve araba borcu var yani doğum için gerekli birikimi bırak eksideler şu anda... üstelik kadın çalışıyor mu, doğumdan sonra çalışabilecek mi ne kazanıyorlar bilmiyoruz. Zaten eğer doğurmaya karar verirse arabayı satmak zorunda kalacaklar muhtemelen çünkü borçları bitirseler bile 0 birikimle doğuma girecek. Baya fakirler yani şu anda
Eşime söyledim valla vazgeç sakın yapma dedimÇok daha riskli, sakın yapmayın öyle bir şey
2 . Evi mi aldınız?Hayır evim ve arabam var borcu da var
Merhaba doktor bana tutanma problemi olur demedi aslında 1 ay sonra bile hamile kalabilirsin dediBende evlendigimin 6. Ayi istemeden hamile kaldim. Doktora gittik ben kurtaj olmak istedigimi soyledim. Ilk gebelik oldugu icin daha sonra cocuk istersen rahimde tutunmada problem olabilir dedi. Birde ileride dusunuyormusunuz cocuk diye sordu. Aslinda ilerisi icinde dusunmuyordum ben cocuk sahibi olmayi hic istememistim hayatimda fakat o an oyle bi his olustu aldirmadim. Su an oglum 5 yasinda iyiki aldirmamisim ama cok cok zor cocuk sahibi olmak. Kesinlikle maddi olarak degil manevi olarak zor. Ben oda takimi almadim yada turlu turlu kiyafet. Zaten cocuk sahibi olmak gibi bir ozencim olmadigi icin herseyin uygununu almistim. Doguncada bebek emdigi icin bir masrafi yok bence. Sadece ona zarar gelirmi, iyi birisi olurmu bunlar beni cok yoruyor. Eger ileride cocuk sahibi olmayi dusunuyorsaniz ha bir sene once ha bir sene sonra olmus. Zaman farkindan dolayi bence aldirmayin zaten cocuk istiyormussunuz. Ileride cocugunuz oldugunda bunu aldirirsaniz hep akliniza gelebilir dogsaydi su yasta olcakti diye. Mutsuz olmayin simdi gormuyorsunuz diye hissetmiyor olabilirsiniz ama eger goruyo olsaydiniz onu kanli canli yine ayni karari verebilirmisiniz. Sadece biraz erken gelmis bebeginiz o kadar.
Hayır ilk evim borcu ve kira borcu ödüyor bende başka bir evde kiradayım2 . Evi mi aldınız?
Ne riski varmis ki? Merak ettim.Eşime söyledim valla vazgeç sakın yapma dedim
Biraz acik olacak ama prezervatifi iliskinin basinda degil de ortasinda veya sonuna dogru taktiysaniz surpriz olmaz.prezervatif ile . hala inanamıyorum nasıl olduğuna
Yani barınma için hala cebinden para ödüyorsun ? bir yıl daha ödeyeceksin? Şu anda oturamiyor veya kira geliri alamiyorsan tapu senin üstüne görünse de , borcu bitene kadar evin sana banka hükmü dışında bir faydası var mı?Hayır ilk evim borcu ve kira borcu ödüyor bende başka bir evde kiradayım
daha ucuz olmayacak tabi ki ama yaşı genç, yumurta sayısı ,durumu normalse borçlarını temziledikten sonra (3/4 sene diyelim),tekrar çocuk sahibi olabilir. Bebeğim 20 aylık ve gerçekten masrafı çok. Ben sağlıktan, bezden vs kısmıyorum . Düzgün beslenmesine dikkat ediyorum ama şu an düşünüyorum ve en baştan başlasak çok zorlanırdık ek gıdaya geçince, 1 yaşı aşınca masrafı azaldı.Fiyatları biliyoruz da seneye daha mi ucuz olacak bunlar?
Konu sahibi seneye hamile kalabileceksin deseler hiç dusunmem dediği icin soruyorum. Maddi durum demeyin cunku seneye de kredileri bitmiyormus.
Benim doktorumda bu sekilde soyledi ilk gebeligin oldugu icin ikincide tutunmasi zor olabilir diye. Kendi doktorunuza guveniyorsaniz gidip yaptirin.Merhaba doktor bana tutanma problemi olur demedi aslında 1 ay sonra bile hamile kalabilirsin dedi
ben de kizim 8 aylikken hamile kaldim, plansizdi borc harc kredi vardi ve bende hep olan kanama basladi yine de tutunsun diye dr a gittik bir suru sey yaptik en son kese icimde bosaldi yapisi bizuldu dr zaten bu kese sagliksiz bebek de olusmamis dedi ve oyle kurtaj oldum ustelik kizim emdigi icin anestezi alamadim bi kac gun emmemesi gerekecekti canli canli canim aciyarak oldum kurtaj ama dedigim gibi benimki sagliksizdi artik kese kotu oldu oyle yaptirdim kiyamam ki o da bir can bir yavru anne olsaydin eger ne demek istedigimi anlardin cnm once agladim plansiz oldugu icin sonra dedim Allah in vardir bildigi annelik cok guzel bir duygu simdi bir oglum bir kizim var biri 6 biri 2 yasina girmek uzere Allah im onlara saglikli ,basarili,mutlu ömurler versin ,esin ne diyor bu konuda bence kurtaj isini cok cok dusunun yazık yani bir can oMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.
Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Senin türlu hesabı eziyorum suyunu döküp ver. Ona özel yapamam ona göre gidemem ikisini böyle büyüttüm buna da aynı. Hani böyle köyde sosyal medyadan uzakta değil. Kendi hayatını çok güzel yaşıyor. Cahil değil şehir merkezinde oturan her şeyden haberi olan biri. Alışsın diyor. 1 yaşında Afyon'un kaymaklı lokumunu bir yedirdi böyle baktım. Ben daha bal vermemiştim o zaman kaymak yediNohut pilav mı? Okurken boğuldum. 6 aylik çocuk nasil yiyor onu? Ah zavalli bebek...
Konu sahibi 3 5sene dusunmuyordum dese haklısınız. Ama diyor ki 'seneye hamile kalabilecegimden emin olsam' yani seneye hamilelik istiyorsa suan aldirmak istemesine ben anlam veremiyorum.daha ucuz olmayacak tabi ki ama yaşı genç, yumurta sayısı ,durumu normalse borçlarını temziledikten sonra (3/4 sene diyelim),tekrar çocuk sahibi olabilir. Bebeğim 20 aylık ve gerçekten masrafı çok. Ben sağlıktan, bezden vs kısmıyorum . Düzgün beslenmesine dikkat ediyorum ama şu an düşünüyorum ve en baştan başlasak çok zorlanırdık ek gıdaya geçince, 1 yaşı aşınca masrafı azaldı.
Borçlar ödenirse daha kolay olur ve ayrıca 1+1 eve sığmazlar bu da bir gerçek
Pardon. Böyle isimler takınca degersiz mi oluyor yaniBebek değil henüz o , blastosit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?