İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kıymayın, gelmek istemiş gelmiş.
Rızkını elbet verir yaradan, hem bebekler bereketiyle gelir. Borçla da olsa ev araba alacak gücünüz varmış bir şekilde bebeğinize de yeter merak etmeyin.
E o zaman gelmek istemeyeni de niye tedaviyle filan uğraşıp olduruyoruz. Gebe kalamazsak allah vermedi , kader böyleymiş demeden tıbbın bütün imkanlarından yararlanarak olduruyoruz da zamansız veya riziksiz geleni niye tıbbi bir mevhum değil de kader olarak kabullenip sefil ediyoruz?

Şu an moralim biraz bozuldu işte nasip diyebiliyorum sadece senin o bahsettiğin tutarların fazlasını ben o bebeğe sahip olabilmek için harcadım harcıyorum ve sonuna kadar daha fazlasını da harcayacağım
Borç bir şekilde ödeniyor be gerçekten o borcun sonu hiç gelmiyor biri bitiyor biri başlıyor
Bende 4 yıllık evliyim ilk yılımızda bizde istememiştik ama sonrada da rabbim işte nasip etmedi
Çok iyi düşün ne aldır ne aldırma asla diyemem ama sonrasını olmama veya olamama ihtimalini

Inşallah hayırlısı okuyorum anne olmak için çabalayan kadınları üzülüyorum diğer taraftan da sırf iyi bir hayat için bir canlıdan vazgecenleri görünce de o canlara üzülüyorum
Malesef
Bu durum her konuda var malesef ki. Uzun olan biraz kısa olsaymışım der. Kısa olan uzun olsaymışım der ...

Kimisi saçım keşke düz olsaydı der, kimisi de keşke kıvırcık olsaydı der...

Kimisi dudaklarim/göğüslerim keşke büyük olsaydi der, kimiside küçük olsaydı der...

Kimisi keşke çocuğum olsaydı der, kimisi de işte olunca istemez. Naz niyaz eder ...

İnsanoglu böyle gerçekten hiç halimizden memnun olduğumuz yok şükürsüzlük almış başını gidiyor ....

Bu konuyu özel yazmadim bunu sizin yazınıza cvp olarak yazdım ama evet bakamayacak olan aldırmali bencede onların hakları da olmayanlar verilmeli çok amiiiinnn

Öyle tuhaf bir hayat ki bugün severek yaptığin bir şeyin yarın aksini savunuyoruz. Bugün iyi ki deyip ilerde pişman oluyoruz. Ama hayat sen plan yaparken başına gelenlerdir bana göre. Öyle ısmarlama ile olmaz. Aşk, iyi bir kariyer ve çocuk. Tabi ki seçim hakkımız da var ama kaderin payı büyük. Bir cana kiymadiğiniz için hiç pişman olmazsınız buna garanti verebilirim. Ama diğer seçenekte çok ihtimal var. Delirmek, kafayı yemek depresyona girmek de var, hiç takmayıp ertesi gün normal hayata geri dönmekte... Biz bilemeyiz ama bugünkü tercihlerinizin nelere sebep olacağını ekşi ve artısı ile karşılaştırın en az hasarla çıkın bu olayın içinden inşallah.

Hangi merkezlere gittiniz bilmiyorum ama gitmediyseniz bir de Antalya tüp merkezini denemenizi tavsiye ederim çevremde oraya gidip ilk denemede hamile kalanlar var. Ben de ilk denemede kızım oldu. Şimdi yine kardeş için dondurulmuşlardan bir tane transfer oldum o da tuttu. Genelde olumsuz olanlarda oraya gidiyor ve oluyor. Yani tabi bu Allah'ın bileceği bir iş ama gerçekten de çok temkinli ilerliyorlar...

Devlet hastanesine gidersiniz sizde

Evli değilim, hiç hamile kalmadım, anne olmayı da yakın zamanda düşünmüyorum.
Ama borç gırtlaktaydı, yiyecek ekmeğimiz yoktu; sonra hamile kaldım, doğurdum ve bir anda para yağmaya başladı tarzı yorumlara inanmamak, dayanak olarak görmemek gerektiğini biliyorum. Hele hele fakirlik güzellemesi yapanları yolasım geliyor. Hiç gerçekten fakir oldunuz mu da konuşuyorsunuz? Fakirlikle büyümek ne demek haberiniz var mı?
Ben zor şartlarda büyüdüm, 90'lar çocuğuydum, o zaman bile zordu. Şimdi parasız çocuk yetiştirmek mümkün mü? Neleri neleri veremeyeceksiniz o çocuğa, hiç haberiniz var mı? Nelerden eksik kalacak? Bunun suçlusu kim peki? Amaaan nasıl olsa büyür diye doğuran ebeveyni tabi ki! Beslenmesini, kıyafetini, eğitimini, sağlık hizmetlerini vs. en azından yeterli ölçüde sağlayabilmeniz gerekiyor. Karbonhidratla çocuk mu büyüteceksiniz? Onun bunun eskisini giydirip, hastalanınca 10 gün sonra mı doktora götüreceksiniz? Alın size sofraya bir tabak!
Bir sene sonra hamile kalmayı planlıyorum demişsiniz. Bilemiyorum, o konuda yorum yapamam. Dediğim gibi gebelik durumlarından anlamıyorum henüz. Yorum yapmayacağım. Ben sadece çocuk açısından baktım olaya. Bizzat kendi yaşadıklarımdan yola çıktım.

önümüzdeki ay ki transferim de olumsuz olursa(ki inşallah olmaz ) ön görüşme yaparım çok teşekkür ederim

Hiç fark etmediniz demekki çok üzüldüm yaaa eşim kontrol ediyor her seferinde . Birde artık çift takmaya başladık korkuyoruz
Yalnız çift prezervatif takmak yırtılmalara daha cok sebebiyet verebilir. Prezervatifler birbirine sürteceği için yırtılabilirler. Ben böyle okumuştum.

Imtihan
Herkesin türlü türlü sınavı var bu hayatta
Kimse halinden memnun değil ve şükür demeyi unuttuk
Bize verilen neyse kıymetini bilmeden daha çoğunu istiyoruz bu sebeble çoğu şeyi erteliyoruz bu şeyler hayatta ki özel sunulan şeyler olabilir
Iki insan bir araya geliyor ki dünya ya bir kulun gelmesine vesile olunsunn sebeb olsun
Bir bebek ölse kaza yada doğum her hangi sebeble vicdanı olan herkese dokunurken bir canlının en emliyetli yerde anne karnında yok olması bana doğru gelmiyor
Bunun yerine korunma şekillerini daha bilinçli yapılsa buna sebeb olmaz hadi buna rağmen oldu konu sahibi için diyorum bir seneye biticek borç 9 aylık hamilelik kalan 3 ay için o bebeğe yazık dini boyutuna hiç girmeyim...

Alsin nasipse.
Kürtaj taraftari degilim.
İstemeyen hamile kalmamaya baksin.
Kalan da evlat istiyorsa benimsese iyi olur.
Ama boyle bir sey dusunmeniz garip geldi.
Arada kalan birine begenmedim yagsa sizlik ne olacak bilemedim..
Benlik bir şey olmayacak.ilk mesajı Beğenmeyen kişi sayısının artmasına sevinme sebebim, konu sahibi düşüncesinden vazgeçer diyeydi hepsi bu. Hani aldırma istediğini begenmediklerinde , konu sahibi vazgeçer diye düşündüm. Bdvde daha çok kişi görüp beğenmedi yaptı, farkedildi yani. İnşaallah anlatabildim.kusura bakmayın. İyi geceler

O kadar güzel özetlemişsiniz ki....üremek asla çocuk açısından düşünülmüyor bizim toplumda, gebelik hep can vermek, hayata getirmek, anne olmak olarak kutsaniyor, aksi olursa lanetleniyor ama kimse çocuk sahibi olmanın asıl çocuk açısından bakılarak verilmesi gereken bir karar olduğunu düşünmüyor. Ben bir doğum bir kürtaj geçirdim. Dogurdugumdan da aldırdıgımdan da pişman olmadım çünkü dogurduguma sağlayabilecegim maddi manevi imkanları aldırdıgıma saglayamayacagimi biliyordum. 12 yıl oldu kürtaj olalı hala aklıma ara ara gelir ve ülkenin şu anki durumuna bakınca hep iyi ki derim, iyi ki doğmamış meleğim....

Konudan bagimsiz,begenmedimleri cok abartmiyormusunuz ya:)
Yok hani begenmedim atinca dunya mi cokuyor:)
Bu konuda,konu sahibi insallah kararsizligini yener,zaten niyetliymis bebege,şoku atlatip alisir.
Fakat begenmedim emojisi bir sey ifade etmiyor,bana attiginiz gibi
Yeni uyesiniz sanırım,banlanmaktan korkmak,begenmedimler falan,neyse,geçer:)

Valla Piraye Hanım, herkes "anne" olacağım, "baba" olacağım diyor. Ama çocuğu düşünen hiç yok. Bdv asla anne baba olmaması gereken insanlarla dolu, çıkın bu konudan rastgele konuları açın bakın. Herif hayatı boyunca hiç çalışmamış, aldatmış ama güzel ablam tutmuş çocuk yapmış. Neden? Çünkü "anne" olacak. O muhteşem genleri bir sonraki nesle aktaracak, çok şart çünkü. İnsan nesli buna bağlı ya! Adam dayak manyağı yapmış kadını, hanım ablam üç çocuk yapmış. Biz sorunca da anneliğime laf ettirmem diyor. Hangi annelik pardon? Travmalarla dolu bir çocukluk yaşattığınız annelik babalık mı?
Çocuğun rahatı, konforu düşünülmeden çocuk yapılmamalı. Aksi çok büyük bencillik. Sen anne olacaksın diye, ne diye bir çocuk imkansızlığın ortasına doğmak zorunda ki ya?
Bu konuda hassasım ve hiç de yumuşatacak değilim. Linçlesinler, umrumda değil. Doğru bildiğimi söyleyeceğim bu konuda.
Ha konu sahibine asla bir tavsiyem yok. Çünkü bana ne.

Ya valla ben iyi biriyim ama anlattıkça yanlış anlaşılıyorum, bı daha açıklama yapmicam

Evet 1 yıl yazısını okuyunca yazma gereğinde bulundum bende. Normalde konuyu okuyup hoşuma giden yorumları beğenip geçecektim.

Aldırma desem de birilerinin demesiyle olacak bişey değil. Dini boyutunu da mutlaka biliyordur. Sadece 1 yıl sonra madem herşey düzelecek ne gerek var ki dedirtiyor...

Neyse yinede kendi bilir yapacak bişey yok ama erteledikçe daha da zorlaşabilir bence hele ki o kalp seslerini duyunca bence vazgeçer. Hayırlısı artık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…