- 26 Ağustos 2019
- 56
- -49
- 36
- 29
- Konu Sahibi Babyangell
-
çok teşekkür ederim. sadece aklıma takılan istediğim de çocuk sahibi olmakta zorlanır mıyım ilk gebeliğim kürtaj olacağı için bu aklıma takılıyor. hiç çocuk istemiyor değilim sadece doğru zamanda istiyorumEğer psikolojik ve maddi olarak kendinizi çocuk sorumluluğu almaya hazır hissetmiyorsanız, doğurmamak en iyisi. Çünkü mutsuz aileler, mutsuz çocuklar çoğalıyor. Eminim ki zamanı gelince canı gönülden bebek yaparsınız.
Bunun risklerini doktorla konuşsanız daha uygun olur diye düşünüyorumçok teşekkür ederim. sadece aklıma takılan istediğim de çocuk sahibi olmakta zorlanır mıyım ilk gebeliğim kürtaj olacağı için bu aklıma takılıyor. hiç çocuk istemiyor değilim sadece doğru zamanda istiyorum
Merhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım çalışıyorum 1 buçuk senedir evliyim. anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik ( 70 bin borcumuz var ) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız. Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi. biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Emin değilim. bir kürtaj olmak istiyorum bir rıskını allah verir diyorum. 1 hafta oldu hala ne yapacağıma karar veremedim . hamile kalmak istediğimde çocuğum olmaz diye korkuyorum açıkçasıBen hazır olduğum halde mutsuz olmuştum ilk duyduğumda. O an öyle olabiliyor. İlk çocuğunuzda kürtaj olmak istediğinize emin misiniz? Belki hiç düzelmeyecek durumunuz. borç içinde evlenmişsiniz zaten.
Ben sanırım aldırmazdım. Size de aldırmayın derim ama karar size kalmış. Bu arada iyi korunun her defasında kürtaj olamazsınız
Merhaba insan kendine maddi manevi guvenmeli hazır hissetmeli anne baba olmak için sırf çocuğum olsun diye değil doğmadan çocuğun geleceğini hazirlamali çocuk sahibi olmak sorumluluk ister siz kendinizi hazir hissetmiyorsaniz kimsenin kötü yorum yapacağını düşünmüyorumMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım çalışıyorum 1 buçuk senedir evliyim. anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik ( 70 bin borcumuz var ) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız. Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi. biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Rızkı Allah verir sonra da size emanet eder. Eşiniz ne diyor? Belli ki o da doğmasını istemiyor. dini boyutuna girmeyeceğim işin ama o yönden de yaptığınız doğru değilEmin değilim. bir kürtaj olmak istiyorum bir rıskını allah verir diyorum. 1 hafta oldu hala ne yapacağıma karar veremedim . hamile kalmak istediğimde çocuğum olmaz diye korkuyorum açıkçası
Hazir hissetmediginiz bir cani dunyaya getirmeyin; cunku cok buyuk bir sorumluluk. Aldirirsaniz yeniden hamile kalmanizda problem olmazMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım çalışıyorum 1 buçuk senedir evliyim. anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik ( 70 bin borcumuz var ) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız. Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi. biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Ilk hamileligimi ogrendigimde hic istememistim 1 senelik evliydim 27 yasindaydim malesef korunurken nasil olmussa olmustu. Bebegin gelisimi duzenli gitmedi ben acaba diyene kadar onun kalp atisi durdu ve dusuk basladi o an anladim aslinda icten ice ne kadarda istemisim .Kurtaj oldum agresif kazima yontmiyle ( herhangi bir kanama ,parca kalma vs yoksa vakumlu kurtaj 5dk suruyor ) 3.5 yil olmadi bu defa biz istiyorduk ama olmuyordu saka gibi. Tedaviler vs baya ugrastik. Iyice dusunup karar verin. Aaa kurtaj kotu , gunah vs demiyorum. Bazen sahip oldugunuz seyi fark edemeyebiliyorsunuz . Herseyi iyice tartinMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım çalışıyorum 1 buçuk senedir evliyim. anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik ( 70 bin borcumuz var ) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız. Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi. biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
o da benim yüzümden sevinemedi. ona bile hayal ettiğim gibi haber veremedim pat diye söyledim ağlayarak ilk başta istiyordu ama şuan o da bu fikirden soğudu . bunda benim payım yüksekRızkı Allah verir sonra da size emanet eder. Eşiniz ne diyor? Belli ki o da doğmasını istemiyor. dini boyutuna girmeyeceğim işin ama o yönden de yaptığınız doğru değil
merhaba agresif kazıma yöntemi dediğiniz nedir ? vakumlu kürtaj mı ? bu yorum beni korkuttu açıkçasıIlk hamileligimi ogrendigimde hic istememistim 1 senelik evliydim 27 yasindaydim malesef korunurken nasil olmussa olmustu. Bebegin gelisimi duzenli gitmedi ben acaba diyene kadar onun kalp atisi durdu ve dusuk basladi o an anladim aslinda icten ice ne kadarda istemisim .Kurtaj oldum agresif kazima yontmiyle ( herhangi bir kanama ,parca kalma vs yoksa vakumlu kurtaj 5dk suruyor ) 3.5 yil olmadi bu defa biz istiyorduk ama olmuyordu saka gibi. Tedaviler vs baya ugrastik. Iyice dusunup karar verin. Aaa kurtaj kotu , gunah vs demiyorum. Bazen sahip oldugunuz seyi fark edemeyebiliyorsunuz . Herseyi iyice tartin
Kalbi durup parcalanma kendiliginden basladigi ve cok parca kaldigi icin rahim duvarinda genel anaztezi ile rahim icinin kazinmasiyla yapildi. Bunun icin rahimin kendini toplamasi uzun surdu . Ama istege bagli simdi kurtaj olmak isteseniz lokalle 5 dk suruyor vakum yontemiyle. Cok fazla agriniz siziniz olmuyor.merhaba agresif kazıma yöntemi dediğiniz nedir ? vakumlu kürtaj mı ? bu yorum beni korkuttu açıkçasısonrasına çocuk sahibi olmak için uğraşmak istemiyorum yaşımızda aynı sizinle hikayemiz benziyor
anladım çok teşekkür ederim. çok şükür ki bebeğinizi kucağınıza almışsınız :)Kalbi durup parcalanma kendiliginden basladigi ve cok parca kaldigi icin rahim duvarinda genel anaztezi ile rahim icinin kazinmasiyla yapildi. Bunun icin rahimin kendini toplamasi uzun surdu . Ama istege bagli simdi kurtaj olmak isteseniz lokalle 5 dk suruyor vakum yontemiyle. Cok fazla agriniz siziniz olmuyor.
Bu karari almadan once esinizin sperm sayisina verimliligine de baktirin ilerde hamile kalmama korkunuz varsa . Zira bizim dusukmus ve benim rahmimde gerideymis bunun icin uzun sure ugrastik
evet gerçekten öyle biri çıkıp yeniden hamile kalabileceksin sorun yok dese şuan gider aldırırım çünkü çok mutsuzum çok huzursuzum 1 haftadı endişe ve kaygıdan sürekli ağlıyorum. keşke her şey istediğimiz zaman olsaHazır değilseniz zorlamayın. Sadece maddiyatla bitmiyor ki konu.. Durumunuz çokta kötü değil. Hiç olmadı tek çocukla kalırsınız,zora girseniz satacak malınız da var ama hazır değilsiniz. Biri çıkıp yeniden hamile kalacağınızın garantisini verse, düşünmeden aldıracak gibi duruyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?