İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadının bir evi bir arabası ve bunların kredisini 1 yılda ödeyecek gelirleri var. Ne fakiri yahu

Kendini anne olmaya hazır hissetmen gerekmiyor hamile kalmak için..ayrıca neden korunmadınız?o kadar çok korunma yöntemi var ki neden yani..
Çok zor hamile kalanlardanım iyi ki de anne olmuşum iyi ki de kızımı doğurmuşum..o senin mucizen ilerde çok pişman olacaksın kürtaj olursan..bir çocuk dünyaya mucizeleriyle gelir bereketiyle gelir..diyorum ki o borçlar bir şekilde ödenir yeter ki çocuğu bahane etme

Kadının bir evi bir arabası ve bunların kredisini 1 yılda ödeyecek gelirleri var. Ne fakiri yahu
Tatlım evi ve arabası yok, ev ve araba borcu var yani doğum için gerekli birikimi bırak eksideler şu anda... üstelik kadın çalışıyor mu, doğumdan sonra çalışabilecek mi ne kazanıyorlar bilmiyoruz. Zaten eğer doğurmaya karar verirse arabayı satmak zorunda kalacaklar muhtemelen çünkü borçları bitirseler bile 0 birikimle doğuma girecek. Baya fakirler yani şu anda

Ya ben genel yorum yaptım Muhtelif Hanım.
Doğur doğur rızkını verir demişler ya.
Yoksa konu sahibini tanımam etmem, aldır veya aldırma hiç demem. Saçımı hangi renge boyayayım diye sormuyor neticede. Olası bir insandan bahsediliyor. Buradan bakınca da yapılan diğer yorumlar da epey rahat geldi bana. Herkes kolay kolay doğur demiş ya hu.

Siz öyle yapabilirsiniz?
Neden yapıyorsunuz/yapmıyorsunuz diyen mi var?
Ayrıca bu konuda benim bakış açımı soruyorsanız bebek istiyorsanız ve olmuyorsa size verilen imkan neticesinde istediğiniz bir şey için çabalarsınız ve neticesi için tevekkül edersiniz. Ve evet elinizden gelen herşeyi yaptığınız halde olmuyor ise Allah'tan geldi deyip kabul edersiniz. Kader çabaya ve iradeye bağlı kılınmıştır.
Beklemediği bir anda verilen bir can içinde çabalamak ve efor sarfetmek gerekir. Yaa planlarıma uymuyor deyip nasıl doğmuş bir çocuğu öldüremezseniz anne karnındaki bri canında ölüm hükmünü veremezsiniz. Birde üstüne tıbbi mefhum diyemezsiniz. Zira yine benim inancım üzerinden konuşuyorsak bunu en başta benim rabbim men eder.
Benim inancım ve düşüncem bu yönde istediğim gibi düşünebilirim bu da sizi pek ilgilendirmez zannımca?

Az önce birşey okudum. Bildiğiniz bütün şiddet ve linçleri unutun yazısı özel mesaj atacaktım burayı dağıtmamak için ama kapalı diye atıyorum. Biyyyrrrooon

Konu dagılmasın diye düzenlendi***

Son düzenleme:
Emin değilim. bir kürtaj olmak istiyorum bir rıskını allah verir diyorum. 1 hafta oldu hala ne yapacağıma karar veremedim . hamile kalmak istediğimde çocuğum olmaz diye korkuyorum açıkçası
Çok pişman olursunuz acısı kalır içinizde.

Bu kadar mesajın içinde benimkini okurmusunuz bilmiyorum ama
Aldırmayın. İlk bebeğiniz...
Hep ilk bebeğiniz kalacak... Aldırsanız ve ileride bir daha anne olursanız, hep ilk bebeğinizi düşüneceksiniz. Bakın ev araba mal mülk hepsi hallolur. Bugün çok zengin iken bebeğiniz olsa ve birden batsanız paranız olmasa napacaksınız bebeğinizi mi öldüreceksiniz?
Vazgeçmeyin... Bu günler geçer ama ilerde eğer doğsaydı şimdi şu kadar yaşında olacaktı, acaba nasıl olurdu kız mıydı erkek miydi diye düşünmenin pişmanlığı geçmez.

Bu mantıkla sadece kürtaj değil korunmak da tedavi olmak da ilaç almak da kadere karşı gelmek olduğu ićin sizi kendi dilemmanizla baßbasa bırakıp banlanmadan gidiyorum, ama inancı ißinize geldiği gibi yorumlama becerinizi takdir etmeden geçemeyeceğimi de belirtmek istiyorum.

Saygı duyuyorum ama asla aldırmazdim dört çocuk annesiyim hicbirisine kiyamam birisinin kalbi durdu alınmak zorunda kaldı asla unutmadım her gün o var yaşasaydı şu yaşta olacaktı okula gidecekti akranlarini gördükçe şimdi böyle idi diyorum inanın kürtajdan sonra öyle bir boşluk oluyor ki tarifi imkansız hani uyuyup iki saat öncesine dönmek çılgınca ağlamak bu Bi kadın anne olarak yaşadıklarım bir doktor olarak inanın her kadın çok pişman oluyor o masadan gülerek kalkan daha görmedim anesteziden hep ağlayarak uyaniyorlar linçlemek yargılamak için yazmadım haddim değil yalnızca istemeden yaşamış bir kadın olarak yazdim

Ayni benim oglum. Bende plansiz hamile kaldim ustune hayatimda hic cocuk istememistim ve ustune benim esimin cocugu olmuyordu. Boyle hamile kaldim ve dini inancim cok yoktur da sadece vicdan olarak bir can oldugunu dusunup aldirmadim. Hamileyken alisveris yapmadim hic ozencimde yoktu. Hep gelen hediyeleri kullandim. Simdi 4 yasinda ne yemek yapayim aksama diyorum sen ne yemek yaparsan ben yerim anne diyor. herkes inancli olmayabilir ben o kisma hic bakmiyorum bile gercekten istemeyeen gidip kordonlarini baglatsin kesin cozum. Ama oldugunda isterse 1 gunluk bile olsa sonucta bir can benim vicdanimi rahatsiz ediyor kurtaj. O isteyerek gelmediki sen yarim yamalak korundun.

Ana rahmine düşmüş bir can keyfi alınması kadar şımarık bir durum yok. Hicbirsey candan öte değil. Ağzim açık okudum az yerim yine de kıyamam herhalde . Ne bu eşyamı olursa seneye aldiricam olmaz sa e kalsın bari. Allahtan korkardım hiç istemesem birsey istemesem bile .
Millet kendini parçalıyor evlat diye . Rabbım hakeden iyi ana baba olacak kimsenin kucağını boş birakmasin.

Ben ev aldım araba aldım 378 milyar bankaya borcum var bebeğim karnimda öldü ve hamileyken para yolları öyle acildiki şaşırdık kismetiyle gelir bebek 3 kuruş borç için bi cana kiyma vicdan azabı cekersin

Bi de şey demiş, sana soru sormak için randevu alıp ücret mi ödeyeceğiz bir de

Ben daha ağzımı açmadan hem de

Zorunda mıymışsın? Şurda doktor, öğretmen, psikolog, avukat olmadığım için şükür okuyorum çoğu zaman.

Zorunda mıymışsın? Şurda doktor, öğretmen, psikolog, avukat olmadığım için şükür okuyorum çoğu zaman.
Canım bak yeri geliyor herbirimiz, çeşitli meslek gruplarını etiket yapıyoruz, rica ediyoruz. Ama bunu üslubunca ve ara sıra yapıyoruz. Bir de üstüne gelmek zorundasın gibi bir üslupla söylemiyoruz.

Yardımlaşacağız elbette, Allah biliyor ben hiç gocunmuyorum.

Sadece hal ve tavırlar, üsluplar çok zoruma gidiyor.

Böyle cartlayarak girişen birine kimse yardım etmek istemez. Ben özellikle istemem şahsen, gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünmem, o çene ile yolda kalmaz zaten derim.

Allah ihmal değil imtihan eder. Belkide şuan imtihandan geçiyorsunuz. Kürtaj olursanız belki bir daha Allah nasip etmeyecek belki borçtan kurtulamayacaksiniz. Ama doğarsa Rabbim belki hic ummadiginiz yerlerden riziklandiracak. Ki cocuk rızkıyla gelir diye bosuna demiyorlar. Karar tabiki sizin ama çok iyi düşünün bu dünya gecici. Ahirette ne evimiz olacak ne arabamiz ne esyamiz. Ama ahirette hayirli evlat belki cennete girmenize vesile olcak. Umarim 9 ay sonra kucagina almis olursun ve insallah da Allah öylr bi mucize versin ki hic borcunuz kalmasin ve siz böyle birseyi yapmadiginiz icin binlerce şükürler edersiniz

Ev borcu bile olmayan ben fakfakirim o zaman şu anda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…