Kızlar şimdi sorun bi kaç tane. Annemle babamı çok zora sokuyor kardeşim. 23 yaşında yıl itibariyle. En çokta sorunların anne babama yansıması beni rahatsız ediyor yoksa yolunu düşe kalka elbet öğrenecek. Sıralıyorum sorunları kardeşimi alıp karşıma konuşmam lazım ama neyi nasıl desem kavgasız konuşma bitse (hoşuna gitmeyen a deseniz dilinin ucuna gelen her şeyi söylüyor) bilemedim.
1. 120 bin lira iş yerinde bi kaç aydır tanıştığı bi kıza kredi çekmiş. Kredi sebebi de babasına babalıktan red davası açacakmış. Ablasıyla sorunları varmış sıkıştırıyomuş borcunu ödeyecekmiş. 12 aylık kredi çekip vermiş. Açıklamaya borç yazmamış ama mesjlarda her şey kanıtlı. Kızla aynı yerde çalışıyor ama iş yerinde konuşmak olmaz diye de yüzyüze değil hep mesajla konuşuyor. Aylık 15 bin ödemesi var zaten aldığı 30 bin. Kız ilk ay ödedi bu 2. Ay taksit parasını ödemiyor kız. Bizimki cebinden ödüyor.
2. Durum buyken bi de tutturdu oynadığı oyunu telefonu kaldırmıyomuş FPS çok oluyormuş diye resmen aylarca zorlaya zorlaya telefon aldı. 3 aylık krediyi babam çekti ama kardeşim ödeyecekti güya. E kızın krediyi ödeyince para da kalmmaış şimdi ödeyemiyor babama. Babamda bunlar olmadan hemen önce araba değiştirdi. Annem babam çalışıyor maaşlarının çok büyük kısmı borca gidiyor. Bi de kardeşimin ki. 5 kuruş para kalmadı bu ay diyor babam. Bunların olacağını bilsem arabayı değiştirmezdim asla diyor.
3. Bi erkek arkadaşı var. Benden ya da ailemizden onay alamıyor. Evlenicem diyor da ne bi hazırlık, ne maddi bi birikim bilmem ne. Her şeyi annemlerden bekleyecek. Çocukla da tanıştım bu arada kardeşim hayatını cehenneme çevirecek çocuk adım kadar eminim. İsterseniz sebepleri detaylı anlatırım çok uzadı zaten. Ailem çocuğu biliyor ama annem babam kardeşime güvenmiyor hem ev çekip çevirme konusuna, hem maddi yönetimde berbat olması yüzünden, hemde çocuğun aile hayatının bizimkine uygun olmaması sebebiyle uyum sağlayamayacağını düşünüyorlar. Ama diğer durumlardaki davranışlar falan bu durumu baya solluyor.
Babam dün ilk defa bana kardeşimle alakalı napıcamı bilmiyorum çok yoruldum böyle davranmasına diye biraz dert anlattı. Annem desen en son kızla ben konuşacağım böyle olmaz şimdiden vereceği 30 bin diyor. Kimse bana konuş karış demiyor ama annemle babama çok zıt gidiyor arada tansiyon yükselse de en azından ben konuşabiliyorum kendisiyle. Yani görseniz hallerini. Hatalı, para verdiği içni pişman, çocukla geleceğinin olmadığının farkında kendi ağzıyla söylüyor ama gel gör hiç bişeye adım atmıyor. En azından şu para mevzusunu konuşup yönlendirecek konuşma yapmak istiyorum. İstediğini yapmakta özgür ama annemle babama maddi olarakta manevi olarakta yansıyacak sorunlar çıkarıyor. Hem diyorum bırak kendi başına çözecek elbet hem diyorum ki uygun yolu gösterecek kimse yok etrafında. Yani ya da hiç bu konuşmayı yapmasam mı? Çözüm üretelim böyle olmaz demesem mi? Destek olup yol mu göstersem yoksa karışmasam mı? Siz olsanız naparsınız?