Kız kardeşimle konuşmam lazım ama doğru yaklaşımın ne olduğunu kestiremiyorum bi bakar mısınız

kardeşine maddi destek yapmaya devam ederseler iflah olmaz. Ne de olsa anam babam bana bakıyorlar kafasında umurlarında değiller. Maddi yardımı öncelikle kesin ona maddi konusunda güvenmeyin.
Şu an maaşı yetmediği yerde yemek yol masrafına destek oluyor diye biliyorum babam. Kız parasını verse ona da ihtiyacı olmayacak. Bence de tamamen kesmeliler ama artık onların bileceği iş

Bunu yıllar önce anne babam yapmalıydı. Çok söyledim dinleyen yok. Bırakın biraz önce kendine güvensin böyle özgüvenide gelişmiyor diye. Bende ablayım sonuçta annesi değilim her şeye karışacak halim yok. Daha yapacak bişeyim kalmadı artık 55 yaşına gelmiş insanlar emeklilik yaşları gelmiş uğraştıkları şeye bak. Çok sinirleniyorum ya
Valla boşverin. Siz kötü olursunuz onlar aynı evreler canım cicim olur size cephe alır anne babanız. Bence üzmeyin kendinizi değmez. İyilik istemeyen birine zorla iyilik yapamıyorsunuz bu hayatta. Bir olayda evet bir uyarı hakkınız var. Ama sonrasına karışmayın. Çünkü hem değişen birşey olmaz hem de boş yere olan size olur. Ablasınız siz dediğiniz gibi. Kendinize odaklanın. Anne babanızda da suçun büyüğü zaten. Elli yaşında olsalar da uğraşmaktan memnunlar demekki. Size söyleniyorlar ama kardeşinize bir yaptırım yine yok. Demekki memnunlar. Benim ailem de biraz bu tarz. Ben artık mesafe koydum anne babam da dahil. Çünkü arayıp bana dert yanıyorlar ama kardeşimle güllük gülistanlıklar. Her ailenin hem emek verilmeyen hem de ona rağmen başarılı olan çocugu var. Ona çöpkutusu muamelesi yaparlar . Dert falan anlatırlar. Bencillik. Az d asiz bencil olun. Konu açılırsa ben uyarımı yaptım benden geçti deyin. Anne babanız masum değil üzülmenize gerek yok.

Valla boşverin. Siz kötü olursunuz onlar aynı evreler canım cicim olur size cephe alır anne babanız. Bence üzmeyin kendinizi değmez. İyilik istemeyen birine zorla iyilik yapamıyorsunuz bu hayatta. Bir olayda evet bir uyarı hakkınız var. Ama sonrasına karışmayın. Çünkü hem değişen birşey olmaz hem de boş yere olan size olur. Ablasınız siz dediğiniz gibi. Kendinize odaklanın. Anne babanızda da suçun büyüğü zaten. Elli yaşında olsalar da uğraşmaktan memnunlar demekki. Size söyleniyorlar ama kardeşinize bir yaptırım yine yok. Demekki memnunlar. Benim ailem de biraz bu tarz. Ben artık mesafe koydum anne babam da dahil. Çünkü arayıp bana dert yanıyorlar ama kardeşimle güllük gülistanlıklar. Her ailenin hem emek verilmeyen hem de ona rağmen başarılı olan çocugu var. Ona çöpkutusu muamelesi yaparlar . Dert falan anlatırlar. Bencillik. Az d asiz bencil olun. Konu açılırsa ben uyarımı yaptım benden geçti deyin. Anne babanız masum değil üzülmenize gerek yok.
Açıkçası söz geçiremiyorlar yine kendi bildiğini okuyor. Çöp kutusu muamelesi yapmıyorlar öyle hissetmiyorum ben. Konuyu ben açtım son konuşmada. Hiç memnun değiller aksine evde sürekli kavga ediyor annemle kardeşim bu konu yüzünden. Annemde susmaz yani öyle salacak bi tip değil ama duvara konuşsa daha çok etki eder. Cidden bana söz geçirebiliyorlardı heralde kendi paramı kazanınca biraz özgüvenim artınca izin alma değil haber verme moduna geçmiştim. Anlattığınız kadar kötü bi profil değil ailem ama suçsuzda değiller. Ben bütün tabularını yıktım özgürlüğümü ilan ettim sefasını kardeşim sürüyor o da içlerinden geçiyor. Aynı evde yaşasak yapacak bişeyim olurdu ama şimdi yok. Anca konuşurum o kadar.

İş arkadaşından o parayı ancak kardeşinizin sevgilisi zorlarsa geri ister. Böyle kızlar genelde sevgililerinin sözünü dinliyorlar. O çocuk demedi mi acaba niye kredi çekiyorsun başkası için vs diye.

Bence de dolandırmak bu yüzüne karşı dolandırmak hemde. O kadarını bilmiyorum dolandırdı mı noldu ama böylesi de büyük bi yalan ne biliyim çok tuhaf değil mi?
Dolandırıcılıktan dava açılacağını ben pek zannetmiyorum kız kredi cekmesini istemiş kardesiniz çekip vermiş hepsini kıza atmış ki atarken borç dahi yazmamış. WhatsApp yazışmaları içinde bir avukata danışın derim bildiğim kadarıyla ekran görüntüsü alırken ismin değilde numarinin gözükmesi gerekiyor.

İş arkadaşından o parayı ancak kardeşinizin sevgilisi zorlarsa geri ister. Böyle kızlar genelde sevgililerinin sözünü dinliyorlar. O çocuk demedi mi acaba niye kredi çekiyorsun başkası için vs diye.
Yoo demiş, bugün konuşurken bu konu için ben, sevgilisi, babam, annem ayrı ayrı 1000 kez laf söylemişiz anlamış artık daha duymak istemiyormuş böyle söyledi 😂 gülüyorum artık ne diyim

Dolandırıcılıktan dava açılacağını ben pek zannetmiyorum kız kredi cekmesini istemiş kardesiniz çekip vermiş hepsini kıza atmış ki atarken borç dahi yazmamış. WhatsApp yazışmaları içinde bir avukata danışın derim bildiğim kadarıyla ekran görüntüsü alırken ismin değilde numarinin gözükmesi gerekiyor.
Evet biliyorum numara görünmesi gerektiğini. Dolandırıcılıktan değil zaten ya verdiği borcu ödememesi açısından. Bi avukata danışacaklar zaten

Benim kızımın hiperaktivitesi var dürtü kontrolunde biraz sorun yaşıyor.Doktor tedavi edilmezse ileride kendini kontrol edemez saçma sapan şeyler yapar dedi.Sanki kız kardesinizde de durtu kontrolü yok gibi hissettim ben.Karar verdiği şeyin sonunu dusunmeden bir anda yapiyor sonra pişman oluyor gibi.Yani hangi aklı başında bir insan işyerindeki herhangi birine kredi cekerki.

Benim kızımın hiperaktivitesi var dürtü kontrolunde biraz sorun yaşıyor.Doktor tedavi edilmezse ileride kendini kontrol edemez saçma sapan şeyler yapar dedi.Sanki kız kardesinizde de durtu kontrolü yok gibi hissettim ben.Karar verdiği şeyin sonunu dusunmeden bir anda yapiyor sonra pişman oluyor gibi.Yani hangi aklı başında bir insan işyerindeki herhangi birine kredi cekerki.
Yani çok hareketli bi çocuktu asla oturmazdı ama bilemiyorum şimdi. Bizimkinin çocukluğundan beri gıcık huyları vardı. Ben ergenken o çocuktu. İstemediği bişey yapayım hemen beni annemle babama ispiyonlamakla tehdit ederdi. O da ergen olunca geçti öyle huyları. Benim kardeşim saf. Duygusal olarak bakıyor olaya. Hemen güveniyor zaten. Kendine güvendirmek çok kolay. Böyle böyle hayatı öğrenecek ama bi yandanda etrafındakileri soktuğu durum nolucak? Bu kadar bencillikte olmaz. Hepsini yüzüne vurdum bugün ne değişicek hiç bişey. 🤷🏻‍♀️

Kızlar şimdi sorun bi kaç tane. Annemle babamı çok zora sokuyor kardeşim. 23 yaşında yıl itibariyle. En çokta sorunların anne babama yansıması beni rahatsız ediyor yoksa yolunu düşe kalka elbet öğrenecek. Sıralıyorum sorunları kardeşimi alıp karşıma konuşmam lazım ama neyi nasıl desem kavgasız konuşma bitse (hoşuna gitmeyen a deseniz dilinin ucuna gelen her şeyi söylüyor) bilemedim.

1. 120 bin lira iş yerinde bi kaç aydır tanıştığı bi kıza kredi çekmiş. Kredi sebebi de babasına babalıktan red davası açacakmış. Ablasıyla sorunları varmış sıkıştırıyomuş borcunu ödeyecekmiş. 12 aylık kredi çekip vermiş. Açıklamaya borç yazmamış ama mesjlarda her şey kanıtlı. Kızla aynı yerde çalışıyor ama iş yerinde konuşmak olmaz diye de yüzyüze değil hep mesajla konuşuyor. Aylık 15 bin ödemesi var zaten aldığı 30 bin. Kız ilk ay ödedi bu 2. Ay taksit parasını ödemiyor kız. Bizimki cebinden ödüyor.

2. Durum buyken bi de tutturdu oynadığı oyunu telefonu kaldırmıyomuş FPS çok oluyormuş diye resmen aylarca zorlaya zorlaya telefon aldı. 3 aylık krediyi babam çekti ama kardeşim ödeyecekti güya. E kızın krediyi ödeyince para da kalmmaış şimdi ödeyemiyor babama. Babamda bunlar olmadan hemen önce araba değiştirdi. Annem babam çalışıyor maaşlarının çok büyük kısmı borca gidiyor. Bi de kardeşimin ki. 5 kuruş para kalmadı bu ay diyor babam. Bunların olacağını bilsem arabayı değiştirmezdim asla diyor.

3. Bi erkek arkadaşı var. Benden ya da ailemizden onay alamıyor. Evlenicem diyor da ne bi hazırlık, ne maddi bi birikim bilmem ne. Her şeyi annemlerden bekleyecek. Çocukla da tanıştım bu arada kardeşim hayatını cehenneme çevirecek çocuk adım kadar eminim. İsterseniz sebepleri detaylı anlatırım çok uzadı zaten. Ailem çocuğu biliyor ama annem babam kardeşime güvenmiyor hem ev çekip çevirme konusuna, hem maddi yönetimde berbat olması yüzünden, hemde çocuğun aile hayatının bizimkine uygun olmaması sebebiyle uyum sağlayamayacağını düşünüyorlar. Ama diğer durumlardaki davranışlar falan bu durumu baya solluyor.

Babam dün ilk defa bana kardeşimle alakalı napıcamı bilmiyorum çok yoruldum böyle davranmasına diye biraz dert anlattı. Annem desen en son kızla ben konuşacağım böyle olmaz şimdiden vereceği 30 bin diyor. Kimse bana konuş karış demiyor ama annemle babama çok zıt gidiyor arada tansiyon yükselse de en azından ben konuşabiliyorum kendisiyle. Yani görseniz hallerini. Hatalı, para verdiği içni pişman, çocukla geleceğinin olmadığının farkında kendi ağzıyla söylüyor ama gel gör hiç bişeye adım atmıyor. En azından şu para mevzusunu konuşup yönlendirecek konuşma yapmak istiyorum. İstediğini yapmakta özgür ama annemle babama maddi olarakta manevi olarakta yansıyacak sorunlar çıkarıyor. Hem diyorum bırak kendi başına çözecek elbet hem diyorum ki uygun yolu gösterecek kimse yok etrafında. Yani ya da hiç bu konuşmayı yapmasam mı? Çözüm üretelim böyle olmaz demesem mi? Destek olup yol mu göstersem yoksa karışmasam mı? Siz olsanız naparsınız?
Karışma tabiki, konuşması gereken kişiler annen ve baban. Bende ablayim iki erkek kardeşim var, bir sorun olduğunda sanki ben müdahale edince hersey duzelecek gibi geliyor. Sonra eşime anlatıyorum senlik durum yok karışma diyor haklı da. Sen konuşunca kardeşin evet abla doğru söylüyorsun tmm öyle yaparım demeyecek.

Karışma tabiki, konuşması gereken kişiler annen ve baban. Bende ablayim iki erkek kardeşim var, bir sorun olduğunda sanki ben müdahale edince hersey duzelecek gibi geliyor. Sonra eşime anlatıyorum senlik durum yok karışma diyor haklı da. Sen konuşunca kardeşin evet abla doğru söylüyorsun tmm öyle yaparım demeyecek.
Demiyor ama konuşmayı başarabilen de tek kişi benim. Annemlere gelince kavga çıkıyor. Bana cevap veriyor en azından güzelce bi yere kadar da olsa. Anneme cevap verip kavga ediyor bana yapmıyor. Bu yüzden ağzından laf almanın, konuşmanın en kolay yolu benim. Biraz konuştum bu arada. Yapabileceğimin en iyisi değildi ama biraz annemle babamın onun için harcadığı emeği gözüne soktum. Farkında değildi heralde ki bi afalladı karşımda. Sonra suspus oldu. Bundan sonra elimden başka bişey gelmez. Yapacağımı yaptım gibi duruyo

Back