• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş için yurtdışına gitmek\gitmemek?

Çalışma izni tek eşime çıkacak. Benim çalışma imkanım yok. Ben de onu söyledim ufakta olsa bir kitapçıda vs çalışırım diye ama nasıl olur bilemem tabi.
Çocuk konusunda şuan kararsız kaldım ya.

Oturacağımız evi şirket karşılıyor. Ben de eşime aynısını söyledim, eşyalı güzel bir muhitte evi şirket karşılarsa neden olmasın. Dediğiniz gibi kazablanka biraz pahalı bir şehir. Orada kira parasını bizim ödememiz lazım. Ödesekte birikim yaparız ama ödemediğimiz zaman daha iyi birikim olur
Eşim makine mühendisi. Konuyu açarken bebek konusunda evet daha yaşınız genç dönünce yaparsın diye yorum bekliyordum şimdi çocuğu da doğursam mı fikrine girdim :KK70:
Bence de güzel plan

Evet farklı şehirlerde öğrenciler kendi başlarına okul bitiriyor ama burası dilini bilmediğim insanlarını hiç bilmediğim bir ülke. Dilini öğrenmem zamanımı alacaktır sanıyorum.
Eğer kira işi olursa ben de hesap açıp oraya yatırılmasını istiyorum. Sonuçta biz birikim için gidiyoruz ve o kirada bizim birikimimize destek olacak.
Teşekkür ederim :KK68:

Oyy 8 9 yıl çokmuş :eek:
Benim o kadar seneye gözüm korkardı açıkçası.
Japonya da güzel bir deneyim olabilirdi ama :süslü:

Haklısın.
Gidersek sanki hiç gelemeyecekmişiz gibi bir algı oldu bende.:olamaz:
Bayramda gelirsekte 3 gün bir ailede 3 gün bir ailede geçirir diye düşündüm. Eve hiç girmeyiz. Benim aileme gidince onlarda kalıyoruz malum burada da kv de kalırdık :)
Olmadı otelde kalırdık diye geçti aklımdan.
Bu ev konusunda gelen yorumlara biraz daha bakayım kararsızım şuan.

Esiniz turk sirketinde calisacagi icin sanirim orda size verilecek olan tum sosyal haklari cok iyi arastirin sirketin buyuklugune aldanip gozunuz kapali gitmeyin. Sirket evi veriyorsa cok iyi, size nasil bir saglik sigortasi yapacaklar onu arastirin derim , sayet bebek dusunuyorsaniz iyi sartlarda hastaneye gitmek gerek simdi. Baya yuksek standartlarda hayat yasayabileceginiz bir yer cunku. Deniz kenari olmasina ragmen baya buyuk 5 milyoin nufuslu metropol , bir is merkezi gibi, fransizlarin surekli geldigi is yaptigi, bircok fransiz sirketinin kollarinin bulundugu hatta maaslar ve insan gucu ucuz diye bazi fabrikalarini transfer ettikleri bir yer. Ayrica Turkiyenin buyuk sehirleri gibi cok luks yasayan insanlarin yani sira sefaletten dokulen mahallelerde var. Bu sebepten dolayi size ne duzeyde bir hayat saglayacaklarini iyi arastirin ayrica buyukler para gencken cocuklar kucukken biriktirilir der, cocuk parasi iyi bir saglik sigortasi yapacaklarsa orda cocuk isini halledersiniz. Hem musluman ulke bircok konuda hic sikinti cekmeyeceksiniz bir avrupa sehri gibi disari cikinca ben simdi nerde yemek yiyecem diye bir derdiniz olmayacak.
Fransada doktoradayken fasli arkadaslarim coktu biraz kulturlerini ogrendim yani zorlanacaginizi sanmam.

FrKafka FrKafka dil konusu bence de önemli, o yüzden TR ye dönmek doğum için bana daha mantıklı geliyor.
hamile olsaydın bunu önerirdim de,

orada kaldığın sürede sana tercümanlık yapabilecek bir arkadaş edinirsen o da güzel olabilir.

hep şöyle düşünüyorum, aklında kalacağına dene ve gör, en kötü ihtimal yapamazsınız ve geri dönersiniz. aklınızda keşke gitseydik diye bir soru kalmaz.

çocuk için de git önce bir gez dolaş, kendini çocuğa hazır hissedersen çözümler bulunur.

Gitmek konusunda kararımı vermiş durumdayım.
Eşim gelsin akşam konuşalım bakalım ne oldu gidiyor muyuz.
Şuan buradan gazla gidicezzz diye bağırıcam gelince ama bir de şef izin vermediyse kalırım sap gibi :D

Gidersek ve orada çocuğa karar verirsem bir konu daha açarım en kötüsü :KK53:

Hadi ya. :skandal:
Zaten bu temizlik konusunda Türklerin üzerine yok bence.
Araplar, Afrikalılar, geçen balkanlara gittik adamlarda taharet musluğu yok.
Bunu duyduğum pek hoş olmadı şuan :110:
avrupada bile çok yerde yok taharet musluğu :):)
ondan ziyade yemekler çevre falan dedi arkadaşım..tabi yaşadığınız çevre de önemlidir mutlaka..ama kültürleri neticede;)
yine de ben olsam giderdim.karı koca gençsiniz,tecrübe olur siizn için.

ben olsam uça uça giderim. :KK55: eşyalar için depo kiralayabilirsiniz. çok makul fiyatları olan yerler duymuştum. hazır çocukta yokken gezin tozun balayı olur. üç günlük dünya güzel macera gelsin paralar...

Casablanca yaşanacak bir yer olmayabilir.
Okyanus sahil şeridi ve o civardaki cafeleri dışında temiz ve güzel değilmiş.
Film ile bağdaştırarak çok romantik ve sofistike bir şehir olarak düşünürdüm bende ama arkadaşlarımdan biliyorum. Tatil için Gitmek istiyordum ama vazgeçtim bende.
Fuhuş ve uyuşturucu yönünden de Ukrayna ile yarışır demişlerdi. Araştırın isterseniz.

Canim Fas harika bir yer. Kesinlikle gitmelisin. Hem imkanlar daha iyi olacak diyorsun. Hakkinizda hayirlisi insallah..

Benim işim için biz de yurtdışına gidiyoruz 3 yıllığına. Eşim sağolsun kabul etti benimle gelmeyi, yüksek lisansını da yapacakmış orada gitmişken, buradaki işini devrettiği için ekstra iş de bakacak orada.
Biz ve bebeğimiz tatlı ve zor bir maceraya atılacağız ailecek, bakalım nasıl olacak.
Siz de gidin bence, her şeyden önce değişik bir deneyim ve dil öğrenme fırsatı :)

Ev kvnin sanırım kirayı yarı yarıya yapın.

Bi ay onlar alsın bi ay siz böylece herkesin gönlü olur.

Ayrıca 3 yıl seninde avantajına bi süre .

Arapça ve fransızca öğrenebilirsin.

Çocuğuda yap orda doğur kimsenin mıkırı kıkıtı olmadan doğurup gelirsin.

Tapu kimin üstüne? Eşininse bence kv diretmez alıcam diye.. Ama onların üstüne ise ev benim deyip sen istemesen de kiraya verme konusunda ısrarcı olabilirler..

Ben olsam boyle bir firsati kesinlikle kacirmazdim. Nasil da imrendim size simdi! :)

Bence gidin. Ben 1 yıl diye geldim nerdeyse 10 yıldır yurtdışındayım:)) kesinlikle tavsiye ederim. Herşeyden önce eşinizle gerçek aile oluyorsunuz. Kimse yok. Karışan yok. Ben çok memnunum vallahi. Yazın 2 ay türkiyede annemleri görüyorum,kışın onlar bana geliyor. Düzen bir şekilde kuruluyor merak etmeyin. Bol şanslar

Esiniz turk sirketinde calisacagi icin sanirim orda size verilecek olan tum sosyal haklari cok iyi arastirin sirketin buyuklugune aldanip gozunuz kapali gitmeyin. Sirket evi veriyorsa cok iyi, size nasil bir saglik sigortasi yapacaklar onu arastirin derim , sayet bebek dusunuyorsaniz iyi sartlarda hastaneye gitmek gerek simdi. Baya yuksek standartlarda hayat yasayabileceginiz bir yer cunku. Deniz kenari olmasina ragmen baya buyuk 5 milyoin nufuslu metropol , bir is merkezi gibi, fransizlarin surekli geldigi is yaptigi, bircok fransiz sirketinin kollarinin bulundugu hatta maaslar ve insan gucu ucuz diye bazi fabrikalarini transfer ettikleri bir yer. Ayrica Turkiyenin buyuk sehirleri gibi cok luks yasayan insanlarin yani sira sefaletten dokulen mahallelerde var. Bu sebepten dolayi size ne duzeyde bir hayat saglayacaklarini iyi arastirin ayrica buyukler para gencken cocuklar kucukken biriktirilir der, cocuk parasi iyi bir saglik sigortasi yapacaklarsa orda cocuk isini halledersiniz. Hem musluman ulke bircok konuda hic sikinti cekmeyeceksiniz bir avrupa sehri gibi disari cikinca ben simdi nerde yemek yiyecem diye bir derdiniz olmayacak.
Fransada doktoradayken fasli arkadaslarim coktu biraz kulturlerini ogrendim yani zorlanacaginizi sanmam.

Gitme konusu kesinleşsin bunları ayrıntılı öğreneceğiz. Eşim zaten burada ki şantiye bitmeden gidemez. Gitmemiz temmuz sonu ağustos başını bulur. Makine mühendisi ilanı açılmamış daha dedi, şefine gitmek istediğini söylemiş adamdan ses çıkmadı, eşimle iyi iş yapıyorlar morali bozuldu dedi eşim :)
Şartları yazarım. Gidersek eğer kafama takılanları size sorarım o zaman Hoppa
Sağlık sigortası ve bize sunacakları yaşam standartına göre çocuk konusunu tekrar düşünürüm.
Evimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayıp, kiramızı öderlerse, iyi bir sağlık sigortası sunarlarsa, güzel bir muhitte oturursak çocuk neden olmasın :)

O kadar detaya girmişsin ki isteksiz olduğunu düşünmüştüm.
Biz hiç düşünmeden gitmiştik ve iyi ki böyle bir deneyim yaşamışız diyorum.Çocuğumuz küçüktü,orada yuvaya gitmişti ve şirket yuvanın ücreti dahil tüm masrafları karşılamıştı.Sonradan okuldu büyüklerin sağlığıydı derken düşünecek daha çok detay oluyor.Fas cazip olmayabilir ama farklı kültür tanımak ve en önemlisi maaşın katlanması büyük nimet bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Casablanca yaşanacak bir yer olmayabilir.
Okyanus sahil şeridi ve o civardaki cafeleri dışında temiz ve güzel değilmiş.
Film ile bağdaştırarak çok romantik ve sofistike bir şehir olarak düşünürdüm bende ama arkadaşlarımdan biliyorum. Tatil için Gitmek istiyordum ama vazgeçtim bende.
Fuhuş ve uyuşturucu yönünden de Ukrayna ile yarışır demişlerdi. Araştırın isterseniz.

Bu şekilde bakarsak avrupa ve abd dışında sanırım pek yaşanacak ülke yok.
Mesela bizim şuan oturduğumuz site çok güzel, yeşil alan çocukların oynayabileceği trafiksiz yerler var, etrafımız sitelerle dolu ancak iki üç mahalle arkası çingenelerden geçilmiyor. Evler yıkık dökük, gece kondu.
Türkiye'de ki kadın ve çocuk istismarlarını düşününce fuhuş bende '':)'' bu etkiyi yaratıyor.
Tabi gitmeden her şeyini araştırmak gerek.
Zaten oturacağımız yerin güzel olması benim de ilk şartım olur.

Canim Fas harika bir yer. Kesinlikle gitmelisin. Hem imkanlar daha iyi olacak diyorsun. Hakkinizda hayirlisi insallah..

İnşallah canım bakalım nasip olursa gitmeyi istiyorum :KK60:

Benim işim için biz de yurtdışına gidiyoruz 3 yıllığına. Eşim sağolsun kabul etti benimle gelmeyi, yüksek lisansını da yapacakmış orada gitmişken, buradaki işini devrettiği için ekstra iş de bakacak orada.
Biz ve bebeğimiz tatlı ve zor bir maceraya atılacağız ailecek, bakalım nasıl olacak.
Siz de gidin bence, her şeyden önce değişik bir deneyim ve dil öğrenme fırsatı :)

Aa hayırlı olsun size de :)
Eşinize helal olsun.
Her erkek karısı için kendi işini bırakıp başka ülkeye gitmez. Ne güzel. Allah daim etsin.
Yurtdışı tecrübeleri diye yazarız birbirimize :)

Ev kvnin sanırım kirayı yarı yarıya yapın.

Bi ay onlar alsın bi ay siz böylece herkesin gönlü olur.

Ayrıca 3 yıl seninde avantajına bi süre .

Arapça ve fransızca öğrenebilirsin.

Çocuğuda yap orda doğur kimsenin mıkırı kıkıtı olmadan doğurup gelirsin.

Çok mantıklı.
Bakalım çocuk için uygun şartlar olursa yaparım onu da :)
Buraya gelmeden büyümüş olur.
Hoş annem hep yanımda olmak istiyor bu süreçte ama.

Tapu kimin üstüne? Eşininse bence kv diretmez alıcam diye.. Ama onların üstüne ise ev benim deyip sen istemesen de kiraya verme konusunda ısrarcı olabilirler..

Tapu kvnin üzerine.
triskadan nağmeler güzel düşünmüş eğer kira olayı olursa bir ay biz bir ay onlar diyor :) mantıklı geldi.
Böyle yapılabilir. Ya da hepsi bizim hesabımıza yatar gelince yarısını veririz

Bence gidin. Ben 1 yıl diye geldim nerdeyse 10 yıldır yurtdışındayım:)) kesinlikle tavsiye ederim. Herşeyden önce eşinizle gerçek aile oluyorsunuz. Kimse yok. Karışan yok. Ben çok memnunum vallahi. Yazın 2 ay türkiyede annemleri görüyorum,kışın onlar bana geliyor. Düzen bir şekilde kuruluyor merak etmeyin. Bol şanslar

Teşekkür ederim :)
Evet bir şekilde düzen olur.
Siz bayağı sevmişsiniz artık orası memleketiniz olmuş :)
Biz gidip geri geleceğiz hakkımızda hayırlısı bakalım

Biraz detaycıyımdır.
Artıları eksileri iyi tartmak adına yazdım.
Şirketin sunacağı imkanlar önemli gerçekten. Bizim de böyle iyi şartlarda oturma durumumuz olursa güzel olur.
Teşekkür ederim :) Meleknaz Meleknaz

İyi bir fırsat gibi görünüyor. Güzel bir şehir ben sevmiştim ama... Yaşayacağınız yere bağlı, iyi gelire sahip insanların oturduğu bir yerde oturma garantiniz olacaksa tamamdır.

Kesinlikle belli bi sure icin gittiginizi unutmadan orda arapca ve fransizca kursuna gidin her iki dilde is dunyasi icin birer nimet...
Birikim yapmak icin orda oldugunuzu unutmayin hedefiniz olsun...
turkiyedeki evi kesinlikle kiraya verin siz gelene kadar biriksin(yarisini vermek zorunda olsaniz bile) mutfak, banyo dolabi dediginiz nedirki gerekirse yeniden yaptirir yenilenmis olursunuz :))

Şehir iyi ve kötü diye ikiye mi ayrılmış ya :110:
Ne bileyim orta halliler yok mu?
KilicBaligi KilicBaligi

Biz zenginlerin oturduğu yerde oturmak istiyoruz diye şirkete teklif mi götürelim :KK3:
Bizi göndermezler bence :KK53:

Geldiğimde dolapları yenileyeceksem kira parasını hep ona yatircam demektir :KK48:
O zaman bir anlamı olur mu ki

Dil kursuna muhakkak giderim.
Hic değilse iletişim için önemli ciykinkuybaa ciykinkuybaa

Gitme konusu kesinleşsin bunları ayrıntılı öğreneceğiz. Eşim zaten burada ki şantiye bitmeden gidemez. Gitmemiz temmuz sonu ağustos başını bulur. Makine mühendisi ilanı açılmamış daha dedi, şefine gitmek istediğini söylemiş adamdan ses çıkmadı, eşimle iyi iş yapıyorlar morali bozuldu dedi eşim :)
Şartları yazarım. Gidersek eğer kafama takılanları size sorarım o zaman Hoppa
Sağlık sigortası ve bize sunacakları yaşam standartına göre çocuk konusunu tekrar düşünürüm.
Evimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayıp, kiramızı öderlerse, iyi bir sağlık sigortası sunarlarsa, güzel bir muhitte oturursak çocuk neden olmasın :)
Amaaaaan dereyi gormeden pacalari sivamissiniz sizde ortada birsey yokmus daha neyse

Back