- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Çalışma izni tek eşime çıkacak. Benim çalışma imkanım yok. Ben de onu söyledim ufakta olsa bir kitapçıda vs çalışırım diye ama nasıl olur bilemem tabi.
Çocuk konusunda şuan kararsız kaldım ya.
Oturacağımız evi şirket karşılıyor. Ben de eşime aynısını söyledim, eşyalı güzel bir muhitte evi şirket karşılarsa neden olmasın. Dediğiniz gibi kazablanka biraz pahalı bir şehir. Orada kira parasını bizim ödememiz lazım. Ödesekte birikim yaparız ama ödemediğimiz zaman daha iyi birikim olur
Eşim makine mühendisi. Konuyu açarken bebek konusunda evet daha yaşınız genç dönünce yaparsın diye yorum bekliyordum şimdi çocuğu da doğursam mı fikrine girdim
Bence de güzel plan
Evet farklı şehirlerde öğrenciler kendi başlarına okul bitiriyor ama burası dilini bilmediğim insanlarını hiç bilmediğim bir ülke. Dilini öğrenmem zamanımı alacaktır sanıyorum.
Eğer kira işi olursa ben de hesap açıp oraya yatırılmasını istiyorum. Sonuçta biz birikim için gidiyoruz ve o kirada bizim birikimimize destek olacak.
Teşekkür ederim
Oyy 8 9 yıl çokmuş
Benim o kadar seneye gözüm korkardı açıkçası.
Japonya da güzel bir deneyim olabilirdi ama
Haklısın.
Gidersek sanki hiç gelemeyecekmişiz gibi bir algı oldu bende.
Bayramda gelirsekte 3 gün bir ailede 3 gün bir ailede geçirir diye düşündüm. Eve hiç girmeyiz. Benim aileme gidince onlarda kalıyoruz malum burada da kv de kalırdık :)
Olmadı otelde kalırdık diye geçti aklımdan.
Bu ev konusunda gelen yorumlara biraz daha bakayım kararsızım şuan.
Esiniz turk sirketinde calisacagi icin sanirim orda size verilecek olan tum sosyal haklari cok iyi arastirin sirketin buyuklugune aldanip gozunuz kapali gitmeyin. Sirket evi veriyorsa cok iyi, size nasil bir saglik sigortasi yapacaklar onu arastirin derim , sayet bebek dusunuyorsaniz iyi sartlarda hastaneye gitmek gerek simdi. Baya yuksek standartlarda hayat yasayabileceginiz bir yer cunku. Deniz kenari olmasina ragmen baya buyuk 5 milyoin nufuslu metropol , bir is merkezi gibi, fransizlarin surekli geldigi is yaptigi, bircok fransiz sirketinin kollarinin bulundugu hatta maaslar ve insan gucu ucuz diye bazi fabrikalarini transfer ettikleri bir yer. Ayrica Turkiyenin buyuk sehirleri gibi cok luks yasayan insanlarin yani sira sefaletten dokulen mahallelerde var. Bu sebepten dolayi size ne duzeyde bir hayat saglayacaklarini iyi arastirin ayrica buyukler para gencken cocuklar kucukken biriktirilir der, cocuk parasi iyi bir saglik sigortasi yapacaklarsa orda cocuk isini halledersiniz. Hem musluman ulke bircok konuda hic sikinti cekmeyeceksiniz bir avrupa sehri gibi disari cikinca ben simdi nerde yemek yiyecem diye bir derdiniz olmayacak.
Fransada doktoradayken fasli arkadaslarim coktu biraz kulturlerini ogrendim yani zorlanacaginizi sanmam.