• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş için yurtdışına gitmek\gitmemek?

3 sene de en az 150 bin en çok 250-300 bin diye düşünüyor eşim, çevresinden gidenlerden ve işle ilgili bilgisinden dolayı

Sağ ol canım benim
Ben de dün hakkımızda ne hayırlısıysa o olsun dedim bakalım

Bu firmada çalışmaya devam ederse yurtdışı işleri çok oluyor şimdi olmazsa belki 2 sene sonra yine olur ama o zaman da yaşımız büyümüş olacak ve çocukta olursa zorlanırız diye şimdi ki işe ılımlı bakıyorum ben de

Evi annnesi aldı. Evet içini biz yaptırdık ve oraya birikim için gidiyoruz :) Buradan da artı bir gelir olurdu ufakta olsa ve ben bu kira gelirini kayınvalidemin ihtiyacı olursa ona seve seve veririm. Kirayı benim almam şartıyla tabi :KK48:

Evet ya evleneli 8 ay olmuş mesela ne çabuk geçti 3 sene de elbet geçer di mi :KK55:
Ev ailesinin içini biz yaptırdık

Hahaha :KK70:
Ilımlı bakıyorum
Ilımlı bakma arkana bakmadan git. Yaşınız gençmiş. Çok güzel bir tecrübe yaşarsınız. Dil fırsatınız olur. Kazanacağınız para çok güzel. Allah gönlünüze göre versin.

Bende olsam giderdim.Kazablanca benim tatil için gezmek görmek için gitmek istediğim bir yer.3 yıl çabucak geçer.Üniversitede 4 yılı yanımızda güvenebileceğimiz kimse yokken geçirdik sonuçta niye korkasınki? ev kirasini niye kv alıyor.Bir hesap açtırırsınız ve kiracınız oraya yatırır sizde takip edersiniz.Diğer soruna gelince ailemle ben 3 yaşına gelene kadar halamın evinde oturduk.Kendisi yurtdışındaydı.Evin bir odasında kendi eşyaları vardı.Misafir geleceği zaman annem o odanın kapısını kilitlerdi bişey olmasın diye.Hiçbir eşyasınada zarar gelmedi.Sonra kendi evimizi alıp çıktık.Hakkınızda hayırlısı olsun canım.

Gitmen en güzeli olurdu. Yapıcagınız birikim cok cezbedici.
Geçen yıl eşimede gelmişti bi iş haberi.
Japonya daydı sanırım. Çok iyi maaşta vardı. 8-9yıllık işti.
Ama tabi başka birini bulmuşlar sonrasında:KK45::dondurma:

Şuan aldığı maaşın 2.5 katını alacak.
Sene geçtikçe maaşı da artacak.

Eşyalarımı değil sadece dolapları kullanacak. Mutfak ve banyo dolabı gibi.
Depomuz yok maalesef

bence gitmelisiniz. Ama ev/eşya konusunu bilemedim. Umarım güzel öneriler gelir.

bence gitmelisin biz de bir süre eşimle yurt dışında çalışmıştık birikim açısından çok iyi oluyor. Sonra Türkiye'ye döndük ben devlete girdim eşim özelde yükseldi. Ev meselesine gelince bence kesinlikle kiraya vermeyin. Sonuçta Türkiye'ye ara sıra tatillerde, bayramlarda vb dönüş yapacaksınız. Eviniz kirada olunca haliyle kendinize kalacak yer aramaya başlayacaksınız. Ve muhtemelen bu yer kayınvalide evi olacaktır.

Uff hem Fransızca pratik hem Arapça öğrenmek için bir imkan. Ben hiç düşünmezdim. Bir de yanında eşin olacak.

Uçak ha TR içi, ha Fas'tan. 2-3 saate yine memlekettesin, Ankara, Istanbul hangisi işine geliyorsa.

Fransızca bana grameri çok zor bir dil gibi geliyor nedense
Arapçayı unide bir dönem aldım hiç sevmedim orada da konuşacağımı hiç sanmıyorum
Ama pratik açısından iyi diyorsun

Anladığım kadarıyla sizin tek masrafınız tatilleriniz.

Bunu planlayamayacak yaşta değilsiniz bence. Biraz fazla abartıyorsun gibi geldi bana. Ailen nerede oturuyor bilmiyorum ama uçakla gideceğine başka şekilde gidersin. Çok uzak olsa bile gidiş dönüş 2 kişi 1000TL civarında olsun. Bu para sizi bu kadar sıkıntıya sokuyorsa kurban bayramında evinizde oturursunuz ya da başka alternatifler bulursunuz. Basit tatilleri fazla abartmışsın gibi geldi bana.

Neyse ben olsaydım evimi kiraya vermezdim madem annesi alacak parayı. Olduğu gibi bırakırdım 3 sene hiç mi gelmeyeceksiniz sanki Türkiye’ye. Kapımı açar girerdim. Eğer güvenilirse farklı bir deneyim olabilir.

Borçların üzerine geldiği için masraflarımız tatiller oldu evet.
Yurtdışına tatile gitmemiz eşimin isteği üzerine oldu. Kullanması gereken 4-5 günlük izni vardı, geçtğimiz aylarda kullanmasa yanıyordu ve kullandık, bizim için değişik bir tecrübe oldu.

Ailemin yanına 12 saatlik otobüs yolculuğunu çekmek mantıklı gelmiyor açıkçası. Normalde uçak bileti de otobüs biletinden 10-20 tl fazla ya oluyor ya olmuyor şuan bayramdan dolayı fiyatları yüksek ve eşim cumartesi de çalıştığı için otobüs yolculuğu sıkıntı oluyor. Bir günümüz otobüste geçiyor ve işten çıkıp otobüsle yolculuk yapmak yoruyor.

Tatiller bizi sıkıntıya sokmuyor, sadece birikim yapacak paramız kalmıyor. Eşim çalıştığı için yoruluyor haliyle kafasını rahatlatmak istiyor ve tatil düşünüyor. 1 haftalık tatil nerden baksanız biletiyle oteliyle 1500-2500 arasında değişiyor. 1000 liralıkta tatil olur. 2 -3 yıldızlı otelde yarım pansiyon akşamları dışarıda yemekle geçirirsek ancak bizim daha iyisine durumumuz varken o bize cazip gelmiyor.

ben olsam giderim
fasta fransızca konuşuluyor mu?
gider bi değişik kültür görürüm.
dil öğrenirim. çocuk da doğururum :KK70:

Çocuk kısmına şimdilik karşıyım ama bu konunun çıkışında belki çocuğa da karar veririm kim bilir :D

Bence gitmelisin, muhtemelen 3 sene sonra dönmek bile istemeyeceksin.

Eşim de diyor ki;
Buraya gideriz beğenirsek buradan dönünce başka yere gideriz. Yurtdışında çalışmak ve yaşamak bizim ilgimizi çekebilir.
Haklı olabilir :)

E hazır evde olacaksan çocuğu doğur büyüt buraya döndüğünde direkt kreşe verir işe başlarsın.

Hamilelik ve bebek doğunca ilk zamanlar çok zorlanırım gibi geliyor yahu o_O

anladığım kadarıyla zaten kazanırsa gideceksiniz burdan size gitmeyin dense gitmeyecekmisiniz.bu tür durumlar bir fırsattır herkese nasip olmaz gideyimmi diye sormanız bana absürt geldi ne yalan söleyim.

ama evi kiraya verip vermeme konusunda güvenilir biri olduğunda verilmei bence sonuçta 3,5 yıl boş boş durmamalı şayet çok zengin değil iseniz.kirayıda sizin almanız gerekli bana göre sonuçta yeni bir evlilik gelecek kaygıları ileride çocuk eğitim bakımı derken kesinlikle o para size lazım kv deye değil.

Kazanmak değilde bu şantiyede ki şefi izin verirse ona göre kararımızı kesinleştireceğiz.
Şartlar koşuluyla gitmek ve gitmemek arasında kaldığımdan sordum
Kira konusunu da gitmemiz kesinleşirse konuçacağım eşimle

Kızlar kararsız kaldığım bir konu için fikirlerinizi bekliyorum.
Yazı biraz uzun olmuş kusura bakmayın :oops:

Eşimin yurtdışında bir iş konusu var. Eğer kesinlik kazanırsa Fas/Kazablanka’ya gidicez.

İlk başlarda çok sıcak bakmıyordum ama şimdi daha ılımlıyım ve istiyorum gibi.

İstemememin nedeni, 3 yıl kadar uzun bir sürenin olması ve daha yeni evli olmamız. İşe başlayamamıştım zaten. Eylül’de belki iş kadını olabilirdim :süslü:
Buraya yeni alışmıştım, kendi başıma bir yerlere gitmeyi gelmeyi, hangi otobüs nereye gider vs yeni öğrenmiştim, şimdi dilini de bilmediğim bir yere ne kadar sürede alışırım belli değil :işsiz:

Bir de 1 yıllık spora yazıldım daha yeni, eğer kendi işim olmasa belki çocukta yapardık diye düşünüyordum. Hem zayıflayacaktım hem çocuk yapacaktım, iş konusu da çocuğu büyütüp kreş yaşına getirene kadar askıda kalacaktı (tabi nasip bunlar). Ayrıca annem ve babam ne kadar uzakta olsa yurtiçi bir uçakla geliyorlar veya gidiyor görüyordum, eğer yurtdışına gidersek onlarla da çok sık görüşmeyeceğim. Bu gibi nedenlerden dolayı istemiyordum.

Şuan daha ılımlı bakmamın nedeni, yaşımız daha küçük ( oraya gidersek çocuk düşünmüyorum, tek başına çevremde hiç kimse olmadan hamilelik geçirmek beni korkutuyor ve tatlı canlıyımdır, nazlıyımdır bu nedenle tek başıma yapamam diye istemiyorum,3 sene sonra 28 yaşında olacağım ve çocuk için geç olmaz sanırım’ eşim benden 1 yaş büyük) gideriz ve geldiğimizde elimizde burada senelerce çalışsakta kazanamayacağımız birikimimiz olacak.

Evlendiğimizde borçlarımız vardı, borçların üzerine yurtdışı tatili ‘pasaportuydu, uçak biletiydi, gezmesiydi’ eklendi ve borçlarımız bitemedi :eek: Pek bitecek gibi de değil malum ramazan bayramı yaklaşıyor, ailemin yanına gideceğiz ve uçak biletleri uçmuş durumda, geldikten sonra da kurban bayramı var ve bayramın bitimine yine tatil düşünüyoruz.:KK55: Borçlar bitmeden bir şekilde tekrar borç oluyor, sıkıntı çekmiyoruz ama birikim için elimizde para kalmıyor. 3 sene içinde de biz ancak bu şekilde kenara ya 5 bin ya 10 bin anca atarız :ukala:

Bu şekilde baktığımızda sizce mantıklı olan gitmek mi kalmak mı?

Birde eğer gidersek burada ki ev boş boş duracak. Bütün eşyalarımı odanın birine kapatıp, güvenilir birine 1+1 şeklinde 3 senelik kiraya versek diyorum. :KK64: Eşime dedim, kirayı annemler alır o zaman dedi( onların alması gerek diye kesin konuşmadı) Çok saçma geldi. Sonuçta biz oturuyoruz bu evde, kiraya gitmezse hiç para gelmeyecek kiraya verirsekte ben kendi eşyalarım içinde olarak vereceğim ve kira bizim hakkımız olmuyor mu? Evimin her şeyi yeni, benim dolaplarımı kullanacak gelen kişi neden kira parasını onlara verelim. Bu konuyu kendi aramızda çok fazla konuşmadık. Böyle demesinin sebebi büyük ihtimal annesi. Çünkü biz gidersek ve ev kiraya verilecek olsa kv kirayı ister diye düşünüyor ve sorun çıkmaması adına ilk cevabı kirayı onların alması oldu. Neyse bu henüz konuşulmadı sadece sizce kiraya vermek mantıklı mı? Daha önce eşya içinde evi kiraya vereniniz oldu mu ya da bir tanıdığınız?

Heyecanla bekliyom :KK58:

Bu arada @__BADE__ 3,25,26 şu iş konusuna bir baksana sana zahmet :)
ben olsam giderdim.kiraya verme fikri güzel. ama kirasını siz almayacaksınız kötü. saçma iğrenç. kv nin evi ise zaten sen karışamazsın. dolabını yaptırmış olman kv nin evi olduğu gerçeğini değiştirmez.
ben ilk muglaya geldiğim yarı eşyalı ev tuttum.sonra kendi eşyalarımızı getirdik. evin eşyalarından kullanmadıklarımızı depoya indirmiştik.

eşim de yakın zamanda yurtdışına gidecek.
ben doğumu bekleyeceğim.
eşim diyor çocukları çok özlerim belki dayanamam dönerim, şu ifadeyi takınıyorum :sinirli:

ha ha böyle fırsatlar çok gelmez insanın ayağına,
yurtdışında yaşamak çok ayrı bir deneyimdir diye düşünüyorum, ve balıklama atlıyorum.
ve bizim maddi koşullarımız çok da iyileşmeyecek aslında, hatta ben orada çalışmayacağım için ilk 2 yıl zorlanacağız bile denebilir.

çocuk da senin yerinde olsam düşünürüm, sessiz sakin benim hayalimdir, tabi doğuma rahat edemezsen TR ye dönmen gerekir.

evi kiraya vermek konusunu ise bilemedim.
ben eşyalarımı depoya kaldıracağım, çoğunu da dağıtacağım.
daha çok beyaz eşya ve mobilyaları bırakacağım, döndüğümüzde yenilemesi masraf olacak şeyleri.

diğer şeylere ise good bye demeye şimdiden başladım bile, halbuki daha benim gitmeme çok var :KK54:

Eşimin maaşı 5 kat bile artacak olsa ben fas a falan gitmezdim.
Yapamam çünkü.
Ülkeye göre fikrim bu yönde.
Başka bir ülke olsaydı fikrim değişebilirdi.
Sen kendine güveniyorsan git tabi.
Evde eşinle senin aldığın bir mülk değilse
kirasını kv de alabilir, benim için sorun olmazdı.

Madem an itibariyle senin burda bir kariyer planın yok. Bence hoş bir fırsat..

GüZel değerlendir olursa.. Ev konusunda ise ben olsam eşimle tartışmaya girmem, çünkü zaten kayınvaliden almış evi. Bir de sorunlarınız vardı diye hatırlıyorum kayınvalide. Para için ilişkinizi yıpratma bana kalırsa

Kafka seni burada ailenden başka bağlayan bir şey yok. En fazla uçak yolculuğuna birkaç saat eklenir. Ben olsam arkama bakmazdım, ciddiyim.
Eve gelince evi kayınvalide aldıysa, ben olsam çok da üzerinde durmazdım.

ben olsam giderdim,orda çocuk doğururdum(eğer çalışma imkanım yoksa),burdaki evi de kirayı verir,dönene kadar bankada birikim olarak kalmasını düşünrüdüm.

Çalışma izni tek eşime çıkacak. Benim çalışma imkanım yok. Ben de onu söyledim ufakta olsa bir kitapçıda vs çalışırım diye ama nasıl olur bilemem tabi.
Çocuk konusunda şuan kararsız kaldım ya.

Fas fransiz somurgesi olmus bir ulke oldugu icin yasal dil fransizca ve arapca ama halki musluman ve kendi aralarinda bir tur arapca konusuyorlar. Egitim dilleri yine fransizca ve kazablanka diger fas sehirlerine gore turistik oldugundan ulke geneline gore muhtemelen daha pahali olsada oncelikle bir alacaginiz maas ile hayat standartlarini karsilastirin gitmeden. Mesela normal bir muhitte evi kaca tutarsiniz, yoksa sirket esyali ev verirmi ? Bu tarz seyleri bir ogrenin bakalim koru korune sirketin dediklerine guvenerek gitmeyin derim. Bu arada esiniz hangi sektorde ?
Detaylari ogrenince yine akliniza yatrsa cikin gidin 3 yil deneyim olur ayrica bence bebek yapmak icinde cok iyi bir surec sizin icin dondugunuzde bebek kres caginda olur sizde tekrar ise donersiniz.
Bence iyi plan

Oturacağımız evi şirket karşılıyor. Ben de eşime aynısını söyledim, eşyalı güzel bir muhitte evi şirket karşılarsa neden olmasın. Dediğiniz gibi kazablanka biraz pahalı bir şehir. Orada kira parasını bizim ödememiz lazım. Ödesekte birikim yaparız ama ödemediğimiz zaman daha iyi birikim olur
Eşim makine mühendisi. Konuyu açarken bebek konusunda evet daha yaşınız genç dönünce yaparsın diye yorum bekliyordum şimdi çocuğu da doğursam mı fikrine girdim :D
Bence de güzel plan

Bende olsam giderdim.Kazablanca benim tatil için gezmek görmek için gitmek istediğim bir yer.3 yıl çabucak geçer.Üniversitede 4 yılı yanımızda güvenebileceğimiz kimse yokken geçirdik sonuçta niye korkasınki? ev kirasini niye kv alıyor.Bir hesap açtırırsınız ve kiracınız oraya yatırır sizde takip edersiniz.Diğer soruna gelince ailemle ben 3 yaşına gelene kadar halamın evinde oturduk.Kendisi yurtdışındaydı.Evin bir odasında kendi eşyaları vardı.Misafir geleceği zaman annem o odanın kapısını kilitlerdi bişey olmasın diye.Hiçbir eşyasınada zarar gelmedi.Sonra kendi evimizi alıp çıktık.Hakkınızda hayırlısı olsun canım.

Evet farklı şehirlerde öğrenciler kendi başlarına okul bitiriyor ama burası dilini bilmediğim insanlarını hiç bilmediğim bir ülke. Dilini öğrenmem zamanımı alacaktır sanıyorum.
Eğer kira işi olursa ben de hesap açıp oraya yatırılmasını istiyorum. Sonuçta biz birikim için gidiyoruz ve o kirada bizim birikimimize destek olacak.
Teşekkür ederim :KK68:

Gitmen en güzeli olurdu. Yapıcagınız birikim cok cezbedici.
Geçen yıl eşimede gelmişti bi iş haberi.
Japonya daydı sanırım. Çok iyi maaşta vardı. 8-9yıllık işti.
Ama tabi başka birini bulmuşlar sonrasında:KK45::dondurma:

Oyy 8 9 yıl çokmuş :eek:
Benim o kadar seneye gözüm korkardı açıkçası.
Japonya da güzel bir deneyim olabilirdi ama :süslü:

bence gitmelisin biz de bir süre eşimle yurt dışında çalışmıştık birikim açısından çok iyi oluyor. Sonra Türkiye'ye döndük ben devlete girdim eşim özelde yükseldi. Ev meselesine gelince bence kesinlikle kiraya vermeyin. Sonuçta Türkiye'ye ara sıra tatillerde, bayramlarda vb dönüş yapacaksınız. Eviniz kirada olunca haliyle kendinize kalacak yer aramaya başlayacaksınız. Ve muhtemelen bu yer kayınvalide evi olacaktır.

Haklısın.
Gidersek sanki hiç gelemeyecekmişiz gibi bir algı oldu bende.:olamaz:
Bayramda gelirsekte 3 gün bir ailede 3 gün bir ailede geçirir diye düşündüm. Eve hiç girmeyiz. Benim aileme gidince onlarda kalıyoruz malum burada da kv de kalırdık :)
Olmadı otelde kalırdık diye geçti aklımdan.
Bu ev konusunda gelen yorumlara biraz daha bakayım kararsızım şuan.

Eşim Afrika işine gidecekti, şu an Türkiye'de alabileceği maaşın 6-7 katı :KK53:, gitse 2 yılda ev araba dizerdik. O iş kemale ermeden başka işe yöneldi, hayırlısı buymuş. Çünkü gitse ben gitmezdim, o da ayda yılda bir gelecekti. Nasip işte. Hem herşey para değil bunu öğrendim.

Bence siz gidin, baktınız olmadı gelir burada iş bakarsınız, eşiniz arada gelir gider. Evi eşyayla kiraya vermeyin derim, kimseye güven olmaz. 3 yıl sonra gelip yeni eşya almak zorunda kalırsınız. Bence hiç o riski almaya değmez.

Çalışma izni tek eşime çıkacak. Benim çalışma imkanım yok. Ben de onu söyledim ufakta olsa bir kitapçıda vs çalışırım diye ama nasıl olur bilemem tabi.
Çocuk konusunda şuan kararsız kaldım ya.

.
ben kumaş pzarlamacısıyım..fas benim pzaarım değil ama oda arkadşaım sıklıkla gidip gelirdi...filmlerdeki casabalanca sanıyordum orayı..ama ark. pis bir yer olduğunu söylüyor.fransızca yoğunlukta konuşuluyor ama ingilizce de idare eder bence.tek sıkıntı insanların temizlik sıkıntısı..

ben olsam giderdim.kiraya verme fikri güzel. ama kirasını siz almayacaksınız kötü. saçma iğrenç. kv nin evi ise zaten sen karışamazsın. dolabını yaptırmış olman kv nin evi olduğu gerçeğini değiştirmez.
ben ilk muglaya geldiğim yarı eşyalı ev tuttum.sonra kendi eşyalarımızı getirdik. evin eşyalarından kullanmadıklarımızı depoya indirmiştik.

O ev bize alındı ama :63:hatta oğluna diye aldı da tapuyu sonradan benim yüzümden vermemeye karar vermiş :skandal:
Zaten parasını ben almayacaksam ne diye kiraya veriyim boş dursun :KK45:

eşim de yakın zamanda yurtdışına gidecek.
ben doğumu bekleyeceğim.
eşim diyor çocukları çok özlerim belki dayanamam dönerim, şu ifadeyi takınıyorum :sinirli:

ha ha böyle fırsatlar çok gelmez insanın ayağına,
yurtdışında yaşamak çok ayrı bir deneyimdir diye düşünüyorum, ve balıklama atlıyorum.
ve bizim maddi koşullarımız çok da iyileşmeyecek aslında, hatta ben orada çalışmayacağım için ilk 2 yıl zorlanacağız bile denebilir.

çocuk da senin yerinde olsam düşünürüm, sessiz sakin benim hayalimdir, tabi doğuma rahat edemezsen TR ye dönmen gerekir.

evi kiraya vermek konusunu ise bilemedim.
ben eşyalarımı depoya kaldıracağım, çoğunu da dağıtacağım.
daha çok beyaz eşya ve mobilyaları bırakacağım, döndüğümüzde yenilemesi masraf olacak şeyleri.

diğer şeylere ise good bye demeye şimdiden başladım bile, halbuki daha benim gitmeme çok var :KK54:

hahah
Gitme konusunda ılımlıyım. Hatta şuan gelen yorumlardan sonra gaza bile geldim

Çocuk konusunda kararsızlığa düştüm.
Oranın dilini bilmiyorum.
Gidince elbet öğrenirim ama doktorla ne kadar sağlıklı bir iletişimim olabilir ki?
Yani bir derdim olduğunda doktora nasıl kendi dilimde olduğu gibi iyi anlatabilirim?
O konuda şuan aklımdan düşünceler birer ikişer atlı asker gibi geçiyorlar :confused:

Eşimin maaşı 5 kat bile artacak olsa ben fas a falan gitmezdim.
Yapamam çünkü.
Ülkeye göre fikrim bu yönde.
Başka bir ülke olsaydı fikrim değişebilirdi.
Sen kendine güveniyorsan git tabi.
Evde eşinle senin aldığın bir mülk değilse
kirasını kv de alabilir, benim için sorun olmazdı.

Fas'ta gideceğimiz yer casablanca.
Turistik ve güzel yer.
Fas deyince ben de bir durdum ama çalışma ortamı kazablanka olunca girdim araştırdım.
Tatile gidenler, turla gezmeye gidenler çok.

Zaten Türkiye'den yurtdışına çalışmaya Avrupa ülkelerine giden çok yok. İşi nedeniyle. Adamların bize ihtiyacı yok çünkü. Gidilecek ülkeler belli ortadoğu, afrika, türk ülkeleri.

Madem an itibariyle senin burda bir kariyer planın yok. Bence hoş bir fırsat..

GüZel değerlendir olursa.. Ev konusunda ise ben olsam eşimle tartışmaya girmem, çünkü zaten kayınvaliden almış evi. Bir de sorunlarınız vardı diye hatırlıyorum kayınvalide. Para için ilişkinizi yıpratma bana kalırsa

Evet aklıma daha iyi yatıyor bu iş konusu şuan.
Ev konusunda çok konuşmamız olmadı. Sadece üç dört cümleyle kapattık. Benim aklımdan geçen bir fikirdi. Eğer kiraya verilip parası onlara gidecekse hiç vermem. Eğer sorun olursa kapıyı kilitler çıkarım.
Kira için sorun yaratmam yani haklısın.

Bizim de böyle bir durum var ben çok kararsızım!

Kararsızlığım gitti sanki.
Yorumlara göre şartlanız aynıysa bakabilirsiniz :)

Kafka seni burada ailenden başka bağlayan bir şey yok. En fazla uçak yolculuğuna birkaç saat eklenir. Ben olsam arkama bakmazdım, ciddiyim.
Eve gelince evi kayınvalide aldıysa, ben olsam çok da üzerinde durmazdım.

Aynen, en çok ailem konusunda takılmıştım.
Burada istediklerinde bana gelebileceklerdi. Orada bana gelemeyecekler, ben de sene bir kaç sefer gider görürüm artık.
Ev konusuna bakacağım ama sorun olursa kira lafı tarihe karışır.

Eşim Afrika işine gidecekti, şu an Türkiye'de alabileceği maaşın 6-7 katı :KK53:, gitse 2 yılda ev araba dizerdik. O iş kemale ermeden başka işe yöneldi, hayırlısı buymuş. Çünkü gitse ben gitmezdim, o da ayda yılda bir gelecekti. Nasip işte. Hem herşey para değil bunu öğrendim.

Bence siz gidin, baktınız olmadı gelir burada iş bakarsınız, eşiniz arada gelir gider. Evi eşyayla kiraya vermeyin derim, kimseye güven olmaz. 3 yıl sonra gelip yeni eşya almak zorunda kalırsınız. Bence hiç o riski almaya değmez.

Her şey nasip, bakalım şefinden izin çıkacak mı
Doğru bu zamanda kimseye güven olmuyor.
Kiranın parasını tekrar eşyalara harcayacaksam bence de değmez.

ben kumaş pzarlamacısıyım..fas benim pzaarım değil ama oda arkadşaım sıklıkla gidip gelirdi...filmlerdeki casabalanca sanıyordum orayı..ama ark. pis bir yer olduğunu söylüyor.fransızca yoğunlukta konuşuluyor ama ingilizce de idare eder bence.tek sıkıntı insanların temizlik sıkıntısı..

Hadi ya. :skandal:
Zaten bu temizlik konusunda Türklerin üzerine yok bence.
Araplar, Afrikalılar, geçen balkanlara gittik adamlarda taharet musluğu yok.
Bunu duyduğum pek hoş olmadı şuan :110:

FrKafka FrKafka dil konusu bence de önemli, o yüzden TR ye dönmek doğum için bana daha mantıklı geliyor.
hamile olsaydın bunu önerirdim de,

orada kaldığın sürede sana tercümanlık yapabilecek bir arkadaş edinirsen o da güzel olabilir.

hep şöyle düşünüyorum, aklında kalacağına dene ve gör, en kötü ihtimal yapamazsınız ve geri dönersiniz. aklınızda keşke gitseydik diye bir soru kalmaz.

çocuk için de git önce bir gez dolaş, kendini çocuğa hazır hissedersen çözümler bulunur.

Back