İnsan kızının ölmesini ister mi gerçekten ?

Maalesef böyle pislik bir aileme rağmen fala merhametli davranıyorum aileme farkındayım, bir dönem karışmadım ama bu seferde annem bana kardeşine yardım ettiğin mi var evde anne baba olmaya çalışıyorum, çocuğun dersleri sen ilgilenmediğinden böyle kötü der yine beni suçlarlardı, ama artık ağzımı açmam zaten

Tek dileğim pandemi bitsin
senelerce kendimi kötü biri olarak gördüm ama büyüyünce baktım ki arkadaşlarım, staj yaptığım insanlar beni gerçekten seviyor aramasamda arıyor, gel kahve içelim özledim seni diyorlar, kendi evlerine çağırıyorlar falan filan sonra anladım ki dışarıda çok sakinim çünkü bana değer veriyor insanlar ama ailem.... akrabalarım... özellikle anne tarafımdan biri ölse tek damla göz yaşı dökmem çünkü hepsi birbirinden iğrenç...

Ah sormayın, bakıyorum arkadaşlarımın ailesine birde kendiminkilere bakıyorum tüm akrabalarım birbirinden beter..

Elinde olan bu, ailen senin seçimin değildi.
Değiştirebileceğin şeyler vardır, kabul edeceğin ve yoluna bakacağın şeyler vardır.
Onları öyle kabul edecek ve kendini değiştireceksin.

Şunu aklınıza lütfen iyi yazın; kardeşinizin annesi değilsiniz. Onun nasıl ders çalışması gerektiğini söyleyecek kişi siz değilsiniz. Elbette bir abla olarak yardımcı olmak, kardeşinin iyiliğini isteyerek doğru olanı işaret etmek güzel bir davranış olurdu, ancak kardeşinizle böyle bir iletişiminiz yok. Siz onun dersi, çalışması üzerine çaba harcayarak neden kendi dikkatinizden veriyorsunuz? Hak ediyor mu kardeşiniz, size ablası gibi davranıyor mu, saygı gösteriyor mu? Hayır. O halde bırakın. Kendi çabasının ekmeğini yiyecek olan o, sizin önünüze tepsiyle sunulmadı, şiddet horlama gördünüz ama okudunuz değil mi? Demek ki yapılabiliyormuş, üstelik kardeşinizin üzerine düşüyor anneniz. Maçası yiyorsa yapar, sizi ilgilendirmiyor ve yardımınızı hak etmiyor.

Aynı şekilde anneniz için de böyle düşünmelisiniz. Hayatınızı zorlaştıracak her türlü şeyi yapıyor değil mi anneniz? Sürekli hakaret aşağılama yahut küçümsemeye maruz kalıyorsunuz, özgüveniniz kırılıyor. Bu, sosyal ilişkilerde hayata 0-1 yenik başlamak demek zaten. Defalarca şiddet göstermiş ve başkalarının da göstermesine izin vermiş anneniz. Sizin sınav zamanınızı bilinçsizce belki, belki bilerek sabote etmiş. O çalışıyorken, onun işini tamamlama görevini size sormadan yüklemiş. Zaten yeterince hakkınızı gasp etmişler. Sizin ne kötülüğünüz oldu onların işlerini kolaylaştırmak dışında ne zorluk çıkardınız da bunlar size yapıldı ceza gibi?
Suçluluk, minnet duyacağınız hiçbir şey bırakmamışlar. Ama anneniz suçluluk duygunuzu dürtmekten hiç geri durmamış "Sizin için çalışıyorum, ben ne cefalar çektim büyüttüm sizi, ben saçımı şöyle de süpürge ettim".. Etmeseydin. :) Siz mi zorladınız annenizi çocuk bakmaya? "Bak o çocuğa çalış kazan lan!" mı dediniz? Çalışıp kazandığı paranın üzerine mi çöktünüz? Hayır, bu annenizin tercihiydi ve kendi tercihlerini de sizi suçlu hissettirmek için kullandı.

İyi düşünün konu sahibi.
Sevgiyi vermek, gülümsemek, evladının saçını okşayıp sarılmak, iltifat etmek, gününün nasıl geçtiğini sormak, bir anne için zor şeyler midir? Çalışması, yorulması, kızına, pişirdiği yemek için "Ellerine sağlık bitanem, hayatımı kolaylaştırdığın için teşekkür ederim, iyi ki varsın. İnşallah kıymetini bilecek insanlarla olursun hep" demesine engel midir?

Sizi suçlu hissettirerek sömürmelerine izin vermeyin. Bunu öğrettiler size; kendinizi her şekilde-şartta suçlamayı öğrettiler. Bu suni suçlama halinin vicdanınızı gereksiz uyarıp durmasını kesin. Anneniz sizi öyle bir programlamış ki, siz paspas olursunuz o "İyi paspas olamadın" der, siz nasıl paspas olduğunuzu görmez çok daha iyi nasıl paspas olurum, olamadım! diye dövünürsünüz.
Kendi hayatınızdan daha fazla çalmalarına izin vermeyin, onlar bu değişmeyecekler, siz kendinizi korumakla yükümlüsünüz, ailenizi görün ve önleminizi alın.

Son düzenleme:
Çok sıkı çalış yada sağlam iş bulup ayrı eve geçip orda çalışmaya çalış. Bir dahada arayıp sorma

tüm bu sebepler sınavı kazanmak için gerekçen olsun
Çalış atan
Kimseye de parandan verme
İstedikleri zaman da siz bana bunu bunu yapmıştınız de
Geçen sene sınava çalışırkende motivasyonum ailemden kurtulmaktı... Yazarken bile ne kadar acı ailesinden kurtulmak için sınavı kazanmak ister mi insan. Zaten sırf bu yüzden asla evlenmeyeceğim çünkü büyük ihtimalle ailemi sileceğim bu şehirden gidersem ve biriyle tanışsam böyle bir aileye sokmam istemem, zaten hiçbir erkeğin aileside daha kendi ailesiyle geçinemeyen kendi ailesinden değer görmeyen birini istemez, kuzenlerim hepsi işe girdi evlendi kendi ailelerine tek çöp almadılar ama tüm teyzemlerbenş gördüğü saniye annene şunu al bunu al diye başlıyor, teyzeme sizin çocuklarınız size ne yaptı dediğimde annem bir çarpmıştı suratıma günlerce kulağım ağrımıştı.... benimkide böyle bir anne işte...

Aklima okurkem kirmizi oda dizisinde bir karakter vardı "hediye"o geldi.ama o üveydi evlatlik almislar sonradan erkek kardesi olmustu.bilmem izledinimi? Cok aci bir hayat çok zor olsa gerek.ne denmesi gerektiğini burda çoğu arkadas yazmis zaten. Allah yardimciniz olsun...

Hani diyeceğim sizde fevrisiniz gelen tepkilerde o yüzden bu kadar büyük.
Ama çocukken yaşadıklarınız bu sözü söylesem vicdan yaptırır bana.

Eğer böyle bir anne olsaydım çocuğum yüzüme bakmasa, kendi düzenini kurup beni artık yok saysa, aramıza kapatamayacağım mesafeler koysa ektiğimi biçtim derdim.
Annenize iyi evlat olmak için harcadığınız enerjiyi kendi hayatınızı düzene sokmak için harcayın. İletişimi minimuma indirin.
Kardeşinizle iletişiminizi yumuşatın.
"Neden ders çalışmıyorsun" diye kızmak yerine, kendi hayatınızdan örnekler vererek eğitimin önemini anlatmaya çalışın. Şimdi olayları idrak edemesede ileride size karşı yumuşayacak ve olan biteni kafasında oturtacakdır.

Önünde upuzun bir hayat var ne ölmesi. Sen seçmedin bu aileyi. İnşallah atanırsın inşallah. Ben 33 yaşında atandım, umudunu yitirme olur mu? Allah bundan sonra çok güzel insanlarla karşılaştırsın seni. Kardeşini de mahfetmiş annen. İlerde sevgilisi eşi olsa ona da şiddet uygular psikopatın teki olur çıkar. Hiç karışma artık. İyiliğini de düşünme. Kapan odana kapını kitle dersini çalış. Bırak evi bok götürsün. Bırak söylensinler, hayırsız evlat desinler. Hiç duyma görme. Bencil ol bu saatten sonra.

Evdeki aile fertlerinizle minimum iletişim kurun. Ailenizi değiştirme şansınız yok maalesef ancak uzak durabilirsiniz. Anneniz yalnızlıktan ve hastalıklı aile yapısından dolayı sinir hastası olmuş. Siz büyük çocuk olarak ne yazık ki bu öfkenin hedefi olmuşsunuz. Anneniz tüm hayal ve beklentilerini size yüklemiş. Hem beklentisi yüksek hem de bir taraftan sizi manipüle edip başarısızlığınızı büyüterek sizi aşağıya çekiyor. Binlerce kpssye giren insan başarısız oldu. Kolay değil hiçbir sınav bu defa olmadıysa sonrakinde kazanırsın. Olmazsa yine başka şekillerde iş ararsın. Dünyanın sonu değil ya. Siz kendinize yoğunlaşın ve erkek kardeşinizle temas kurup tavsiye vermeyi bırakın. Anneniz oğluşuyla ileride ne yapacak kendi yaşasın görsün. Babanızdan maaş alma hakkınız olmalı diye biliyorum. En azından iş bulana kadar işinize yarar. Kenara para koyarsınız biraz. Hiç gidip başvuruda bulundunuz mu? Eliniz biraz rahatlar. Ailem böyle diye lütfen yanlış erkekler, sorunlu erkekler seçmeyin. İyi işi olan damada merak etme tüm ailen ilgili ve sevimli davranır, tabi bu süreçte sana da. İyi ve hoşlandığın insanları elinin tersiyle itme lütfen. Mutlaka iyi bir işe gir. Devlet kapısı olmasada gir işe. İşe girince daha iyi işler ararsın. İş işte çalışırken daha kolay bulunur. Allah yar ve yardımcın olsun. Zamanla hayatını yoluna koyacaksın endişelenme. Bunlar zor zamanlar ama geçecek azimle çalışmaya devam.

Bu kadının baktığı çocuk için endişe eden bir ben miyim?

Baktıran anneyi uyarmak gerekemez mi?

ayrılmış...şimdi gördüm. Yine endişe verici. Bu anlatılanlar birebirse, anne kişisi manyak. Herşey mümkün.

Bilemedim tuhaf

allah yardımcın olsun
Bende atandıktan sonra bir psikoloğa git
Hayata daha pozitif bakabilmek adına
Zor bir hayat yaşamışsın ama tek değilsin

Bir an önce bir iş bulup bir daha bu aileyi aramayın bence.

Sizin adınıza cok üzgünüm, bu psikolojik bi sıkıntı olabilir hatta psikiyatrik bi sıkıntı bile olabilir, kendinizi o aileden kurtarmaya bakın işinizi alın atanın ya da özel sektör artık neysr bi an önce uzaklasın eger iyi bi maasınız olursa sizi az cok yanında tutmak isteyebilirler size böyle davranan insanların kahrını cekmek zorunda degilsiniz, toksik insanları hayatınızdan cıkarın ne yazıkki aileden biri olsa bile, siz cok kıymetlisiniz bunu hiç unuutmayın...

Teşekkür ederim, inşallah ama sanki hayatım dipsiz kuyu gibi bu evden kurtulsam atansam bu sefer yine peşimden gelecekler şunu al bunu al çok duygu sömürüsü yapan birisi annem ve bunu tek bilen benim
Atanırsanız onlara hangi şehre gittiğinizi bile söylemeden bir gece aniden çıkarsınız evden. Numaranızı da değiştirirsiniz, kimseye haber vermenize gerek yok sonuçta diğer akrabalarınızın da çok bir farkı yokmuş.

Ancak o zaman için para biriktirmenin bir yolunu bulmalısınız. Yatılı bakıcılık fikri bence mantıklı. Küçük bir ofiste asistanlık da yapabilirsiniz belki. Benim bir arkadaşım orta lüks bir restoranda host olarak çalışıyordu, ısıtıcılı yerde, kapıya yakın oturarak gelenleri karşılıyordu (pandemi döneminde mümkün değil ama sonrasında düşünebilirsiniz). Bu iki işi yapan arkadaşlarım da atanacak kadar puan aldılar çalıştıkları yer tenhayken ders çalışarak. İlk atanınca baya bir masraf çıkıyor. Ulaşım masrafları, belki otelde kalmak gerekebiliyor, eşyalı bir ev tutarsınız. Abonelik ücretleri, belki komisyon, depozito ve en az bir aylık kira gerekir elinize. Minimum 5 bin tl biriktirmeniz gerekir.

Hangi bölüm mezunusunuz, ataması olan bir bölüm mü, puanınız kaç geldi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…