-
- Konu Sahibi berraksuuu
- #1.561
evanur cnm sen sezeryan olucaksın değilmi...ayy ne güzel 3 haftan kalmış..38.haftada alıcaklar bebeği değil mi???
yok bitanem normal gozukuyor hersey sezeryan yok su anlik ama son anda bebegim ne durumda olur bilinmez demisti dr.um kordon dolanirsa ters donerse veya bebek pisledigi anda demisti sezeryan oda sancilarin basladiginda belli olacak yuzde yurz demisti ama su anlik normal gozuyor demisti boyle yazdigim zaman karistirdin sanirim.....yok kizzzz ne uc haftam kalmadi ki daha 34 un icindeyim bu hafta ben kasimin 15 inden sonra bekliyorum ama ne olur ne olmaz diye dogum cantam da hazir durumda bes alti haftam var isde 40.haftayi oyle dolduruyorum egerki bebek erkenden gelmek istemezse
normal doğum düşündüğün için tebrik ederim çoğu insan sezeryana yönlenmiş....kendi istekleriyle...seni sezeryan çok zor inşallah herşey normal giderde normal doğum yaparız
hayat da herseyin normali makbuldur ama sezeryansa da son care el mahkum artik mecbureyetden bir de yasadigim yerde istege bagli asla sezeryan yok normal
olmuyorsa anne ve bebek icin risk faktorleri varsa sezeryan diyorlar....ama oyle secme imkanimda olsaydida normal derdim kimsenin icinde kalmamis bnmde kalmaz
korku ve hayacani bir arada yasiyorum son uc haftadan beri sanirim tecrubesizlikden korkmam cunku insan nasil bir aci oldugunu bilmeden korkmazki bir seyden ben kendimde tecrubesizlikden korktugumu dusunuyorum sonrada ama sonrasini dusunuyorum anlayacagin heyecan ve korku bir arada.....normal dogum arti epidural ignesi de istedim yine sancilari hissediyormussun ama cok az bakacaz artik rabbim saglikli dogumlar versin bizlere ve bebislerimize....
sende normal dusunuyorsun sanirim
evet cnm bi sorun çıkmazsa normal istiyorum
en guzeli normal tek nefesde olur biter insallah saglikli hayirli evlatlar kucagimiza aliriz insallah
her gecen gunlerde biraz daha yalanci sancilar siddetleniyor bnde bazen tuvletdykn sanci vuruyor hemen kalkiyorum tuvaletden korkuyorum bir sey olur diye
en zor donmler bu donemler sancilar artikca kendime engel olmaya soguk kanli olmaya calisiyorum elimden geldigi kadariyla nefes egzersizlerine alistiriyorum
kendimi yalanci sancilar geldiginde artik gercek sancilarda bu kadar soguk kanli olurmuyum bilemiyorum ama elimden geldigi kadariyla olmaya calisirim....
bu arada persembe gunu dr.da randevumuz var ozaman gorecem bebegimi sonra artik nezamana gel der dr.bilmiyorum artik siklasir sanirim kontroller hem heyecan
hem korkuyu bir arada yasiyorum
cnm yaa tek nefeste kurtuluruz inşallah....bende bugün hastane çıkışı seti aldım...mis gibi birde yıkadım..çok moral oldu bana
selam kızlar nasılsınız bakalım?nasıl gidiyor hayat:)) biz oğluşumla iyiyiz valla.azcık ağrım vardı dün neden oldu anlamadım.sağ kasığım bıçak saplanır gibiydi.çok şükür geçti bugün.bende annemlerde takılıyorum gündüzleri...artık iyice halsizleştim.anneme baktırıyorum kendimi:))
güzel gel keyfim gel
cm bu ağrın normaldir...daha biraz önce okudum 30.haftandan sonra bu kasılma ve ağrılar olucakmış...
bazen 28-29 haftada başlarmış:44::44::44::44:
evet canım dediğin gibi sanırım. artık bayramdan sonra randevum var sorarım o zaman...sanırım nst ye de bağlar.artık abi oluyoruz ya...:))bu arada hamile kotumun son lastiğinide gevşettim yer kalmadı..kilo sanki göbekte var sadece anlamadım ki:))sipsivri oldu oğluşum...yeni pantolon alma zamanı yoksa içerden oğlum bağıracak sıkma beni anneeeee diye
selam kızlar nasılsınız bakalım?nasıl gidiyor hayat:)) biz oğluşumla iyiyiz valla.azcık ağrım vardı dün neden oldu anlamadım.sağ kasığım bıçak saplanır gibiydi.çok şükür geçti bugün.bende annemlerde takılıyorum gündüzleri...artık iyice halsizleştim.anneme baktırıyorum kendimi:))
evanur ve berraksu sizleri tebrik ederim cesaretinizden dolayı,çünkü hiçkimse normal tercih etmiyor,ben dehem korkuyorum daha önce ablamın doğumunda yanında olduğum için hem de zaten tüpbebek tedavisiyle olduğu için riske atmak istemiyorum,çünkü bir daha olup olmayacağını bilmiyoruz.o yüzden tam kavuştum derken kaybetmeğe dayanamam.Allah yardımcınız olsun,bir avazda kurtarsın inş.
hamile pantolonu çok rahat oluyor gerçekten....yeni doğum yapan bi ark konuştum..kendi isteğiyle sezeryan oldu....
1 hafta oldu yazık bebeği hiç uyumuyormuş..herşeyini yapıyorum diyor kucaktan bıraktığımda başlıyormuş ağlamaya.kendi yaraları çok ağrıyormuş...korktum yaaa allah yardımcısı olsun....
tatlim ablanin dogumunda mecbur oldugun icin girdiysen ok.ama oylesiniyse bnce cok yanlis yaptin cunku dogum yapmamislarin birinin yanina doguma girmesine asla onaylamiyorum...tatlim iannki sezeryandan normal guvenilir bnce bebeklerin kas yapilari olmuyor daha dogarken oyuzden cok esnekler istedikleri sekillere girebiliyorlar bnde tedaviyle oldum ve kesinlikle normal diyorum sezeryanda riskli bana gore ve saglikli degil resmen kesiyorlar biciyorlar sonrada yama yapiyorlar birde tum rahiminin birikimi icinde kaliyor ne kadar cok temizleselerde normal gibisi yok....sezeryani asla tehlikesiz zannetme iannki normalden daha tehlikeli....
cnm aynen katılıyorum...normal doğumun hiçbir riski yok gibi...dedeğim gibi biraz önce sezeryan yapan arkadaşımla konuştum..kendi isteğiyle sezeryan yaptı 1 hafta oldu...bebeği hiç uyumuyormuş....sezeryan old için şuan çok pişman.bebeğimi bile sevemiyorum diyor....yaralarım acıyor diyor...bebeğim sürekli ağlıyor dedi..çok üzüldüm yaaa...zorunlu olmadıkça yapmayın arkadaşlar...canınıza yazık.
ya tabikide bnmkide can bnde yeri geldiginde korkuyorum sancilarim kasilmalar odugunda cok kotu oluyorum birden panikliyorum korkuyorum ama hep annem bunu derdi kizim gok gurultusu gibi gelip gececek diyordu bana sonra nefes egzersizleri yapiyorum kendi kendimi telkin etmeye calisiyorum ve cok da ise yariyor
nefes egzersizlerini şöyle yap cnm doğumdada bu şekilde yapıcaksın...çeneni aşağı doğru yasla boynunun alt kısmına..bu şekilde nefes alıp alıp ver...